Johanna Due-Boje tränar i vattenbrynet: "Hästarna blir lite extra pigga och glada"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-05-15

On Sunday’s we hack 👌

Ett inlägg delat av Johanna Due-Boje (@johannaduebojedressage)

Johanna Due-Boje tränar i vattenbrynet: "Hästarna blir lite extra pigga och glada"

Johanna Due-Boje tar gärna chansen att träna på stranden när tillfälle ges. I söndags introducerades två nya hästar till ridning vid havet.
– Det är superhärligt, säger hon.

Text: Jennie Börs
 
Stranden Johanna Due-Boje brukar besöka heter Sibirien och ligger i Ängelholm.
– Det är en privatägd strand där man får rida året runt. Jag försöker komma ner dit och rida med jämna mellanrum, speciellt som den här gången när det var frånlandsvind, säger hon.
Oftast är det hennes Grand Prix-häst Don Corleone (född 2001, e. Don Schufro ue. Bolero) som får följa med för träning nere vid havet. Den här gången red hon dock Mississippi (född 2009, e. Rubinrot ue. Angard) och de hade sällskap av skimmelstoets halvbror Windjammer (född 2011, e. Zuidenwind ue. Angard).
– Det var första gången för dem, jag ville passa på att prova när det var frånlandsvind och inga vågor. Hästarna gick glatt i så det var härligt, säger Johanna och fortsätter:
– De tycker att det är roligt. Så här första gången var det lite läskigt till en början men det gick bra. Hästarna tittade lite på badande barn och lekande hundar, sedan coolade de ner sig ganska snabbt.
  
Riktigt bra träning
Att lägga in träning nere på stranden ser Johanna många fördelar med.
– Det är bra för hästarna att gå i vattnet, för det blir ju ett lite annat motstånd i steget även om man bara skrittar. Sedan är det en kul grej, hästarna blir lite extra pigga och glada av att få se något annat än vad de brukar få se när man rider ut.
Johanna berättar även att den kilometerlånga stranden är perfekt att träna dressyr på.
– Det går att öva på det mesta där och hästarna får ofta lite extra energi. Nere mot vattenbrynet är underlaget fast och fint, så där är det inga problem att rida, säger hon och fortsätter:
– Jag gillar att uppmuntra andra till att träna dressyr på andra ställen än på ridbanan, men jag tycker samtidigt att allt fler dressyrryttare vågar sig ut. Själv tror jag inte att man kan rida för mycket utanför ridbanan. Det är kul för både häst och ryttare och efteråt är man fylld av energi.
Mer i Hippson-TV

Thomas Lévêque – ryttaren i succéklippet

I drygt en vecka har klippet med det modiga och skickliga ekipaget dykt upp titt som tätt i sociala medier. Frågan har varit – vem är ryttaren? Vi vet!


Sett 8916 ggr
Kommentarer

En svalkande fläkt är aldrig fel

Det är inte bara vi tvåbenta som längtar efter luft i värmen. Den här ponnyn har fått en fläkt strategiskt placerad utanför boxen – visst ser det härligt ut!


Sett 1733 ggr
Kommentarer

Unga ryttarens uppmaning till bilförare – passera hästar med försiktighet

Sjuåriga Chloe Phillips har insett hur viktigt det är att motorfordon passerar hästar med försiktighet. Efter att hon själv blivit omkörd av en buss i hög hastighet ville hon på eget initiativ spela in en video. Detta för att nå ut med budskapet till förare.


Sett 5066 ggr
Kommentarer

Hungrig terrängponny charmar internet: “Luta dig bakåt”

Ponnyn Basil och hans lilla ryttare Ella charmar just nu internet i ett klipp. Ute på terrängbanan verkar gräset vara alldeles för gott – och Ella ramlar av gång på gång. Den lilla ryttaren klarade sig dock utan blessyrer från äventyret och var snabbt uppe i sadeln igen.


Sett 8062 ggr
Kommentarer

Paris, Kendall Jenner och häftiga hästkrafter

Vem är egentligen snabbast genom Paris gator, i reklamklippet från Longchamp? Kendall Jenner eller hästen? Se själva – och höj volymen för att höra det härliga ljudet av hovar i galopp.


Sett 4655 ggr
Kommentarer

Vilken typ av stallkompis är du?

Jojjo och Mackan är tillbaka med ännu ett träffsäkert humorklipp. Denna gång fokuserar de på vilka olika personlighetstyper som finns i stallarna. Är du perfektionisten, den lata eller kanske race-ryttaren?


Sett 7573 ggr
Kommentarer

Gör din egen hästglass – och ge hästarna något svalkande i sommarvärmen

I sommarhetta sitter det aldrig fel med glass – så Jonna Goedicke ville bjuda sina fyrbenta vänner på något svalkande. Med vatten och frukt skapade hon enkelt "hästglass", något som går hem i hennes stall.


Sett 8565 ggr
Kommentarer

Halt, hälsning och ... se upp!

För Jennifer Evans från Dayton, Ohio, gick dressyrdebuten strålande – fram till den avslutande hälsningen. Då fick hon och Updraft fly från det flygande domartältet.


Sett 19037 ggr
Kommentarer

Traditionsenligt sommarsläpp blev en succé

Lördag skrev vi om helgens ponnysläpp på Ågesta ridskola. Kristian von Krusenstierna berättade att det har pågått sedan 70-talet och brukar locka drygt 400 till 500 åskådare. 
  
Ovan har ridskolan fångat när ponnyerna släpptes på sitt fem veckor långa sommarlov. Visst ser det härligt ut?


Sett 17156 ggr
Kommentarer

Jämfota över alla hinder funkar det med

Den här hästen har sin alldeles egen taktik när det kommer till hoppning, med en något kantig språngkurva. Men så blir det när man tar sig an utmaningen jämfota!


Sett 24175 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Antagningsprov

Hippologbloggen

Planering!

Therese

Massor av träningar!

Saras vardag

Till Husbloggarna