Johanna Due-Boje tränar i vattenbrynet: "Hästarna blir lite extra pigga och glada"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-05-15

On Sunday’s we hack 👌

Ett inlägg delat av Johanna Due-Boje (@johannaduebojedressage)

Johanna Due-Boje tränar i vattenbrynet: "Hästarna blir lite extra pigga och glada"

Johanna Due-Boje tar gärna chansen att träna på stranden när tillfälle ges. I söndags introducerades två nya hästar till ridning vid havet.
– Det är superhärligt, säger hon.

Text: Jennie Börs
 
Stranden Johanna Due-Boje brukar besöka heter Sibirien och ligger i Ängelholm.
– Det är en privatägd strand där man får rida året runt. Jag försöker komma ner dit och rida med jämna mellanrum, speciellt som den här gången när det var frånlandsvind, säger hon.
Oftast är det hennes Grand Prix-häst Don Corleone (född 2001, e. Don Schufro ue. Bolero) som får följa med för träning nere vid havet. Den här gången red hon dock Mississippi (född 2009, e. Rubinrot ue. Angard) och de hade sällskap av skimmelstoets halvbror Windjammer (född 2011, e. Zuidenwind ue. Angard).
– Det var första gången för dem, jag ville passa på att prova när det var frånlandsvind och inga vågor. Hästarna gick glatt i så det var härligt, säger Johanna och fortsätter:
– De tycker att det är roligt. Så här första gången var det lite läskigt till en början men det gick bra. Hästarna tittade lite på badande barn och lekande hundar, sedan coolade de ner sig ganska snabbt.
  
Riktigt bra träning
Att lägga in träning nere på stranden ser Johanna många fördelar med.
– Det är bra för hästarna att gå i vattnet, för det blir ju ett lite annat motstånd i steget även om man bara skrittar. Sedan är det en kul grej, hästarna blir lite extra pigga och glada av att få se något annat än vad de brukar få se när man rider ut.
Johanna berättar även att den kilometerlånga stranden är perfekt att träna dressyr på.
– Det går att öva på det mesta där och hästarna får ofta lite extra energi. Nere mot vattenbrynet är underlaget fast och fint, så där är det inga problem att rida, säger hon och fortsätter:
– Jag gillar att uppmuntra andra till att träna dressyr på andra ställen än på ridbanan, men jag tycker samtidigt att allt fler dressyrryttare vågar sig ut. Själv tror jag inte att man kan rida för mycket utanför ridbanan. Det är kul för både häst och ryttare och efteråt är man fylld av energi.

Mer i Hippson-TV

Peder Fredricson berättar sin sanning i SVT

På söndag är Peder Fredricson gäst hos SVT och Anna Hedenmo i programmet Min sanning. Men redan nu kan Hippson bjuda på ett klipp från programmet där Peder pratar om hur det är att ta emot nya hästar.
– Man ska komma ihåg att det är djur med känslor och minnen, säger han bland annat.

Programmet sänds i SVT 2 på söndag den 20 januari klockan 20.00 och finns på SVT Play från och med söndag klockan 02.00.

Foto: Torbjörn Haag/SVT


Sett 3442 ggr

Ömhetsbetygelse till alla stallets hästar

Den här lilla gullungen är rättvis och ger alla stallets hästar lika mycket kärlek – puss och klapp på er allihop.


Sett 8186 ggr

Reporter testar skijoring: "Vilken adrenalinkick!"

I samband med alpina VM i Åre i februari kommer den gamla mästerskapsgrenen skijoring tillbaka. En rad skidåkare ska tolka efter häst i full galopp, på skidor i bana och över hopp. I klippet ovan testar TV4:s reporter Marcus Noterius den klassiska sporten. Läs mer om VM och skijoring här.


Sett 4138 ggr

Meija, tre år, fick en ponny av tomten – se hennes första galopp här

Meija Juberg är tre och ett halvt år gammal och bor i Vimmerby. Hennes högsta önskan var att få en ponny i julklapp. Och på julafton gick drömmen i uppfyllelse. Tomten överraskade henne med shettisen Elektra.
– Meija blev otrolig glad, hon blev helt tyst! Och då ska ni veta att hon är en riktig pratkvarn, säger mamma Nikita.


Sett 8396 ggr

Se Tinne och Don Auriello rida världscupkür i Wellington

Natten mellan fredag och lördag var det dags för världscupkür i Florida – där Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello är och jagar världscuppoäng. Ekipaget slutade på en tredjeplats och belönades med 77,7 procent. Se deras fina ritt här ovan. Good vibrations, eller hur?


Sett 1198 ggr

Polishästen Albin vann dressyrtävling – på över 80 procent

Polisrytteriet i Väst tränar sina hästar allsidigt, även om de tillbringar mycket tid med patrullering i stadsmiljö behöver de också trimmas i dressyren. Shire-hästen ”Albin” fick i helgen visa framhovarna ordentligt. Han slog till med en seger i Lätt C, på över 80 procent.


Sett 17974 ggr

Ponny hamnar mitt i cykellopp

I samband med en av deltävlingarna i Tour of Poland 2017 får deltagarna oväntat besök under cykelloppet. En lös ponny ger sig in i uppgörelsen – i full galopp.
Till slut kommer, glädjande nog, Roman Maikin, tävlande för Ryssland, cyklandes och lyckas få ponnyn av banan. 


Sett 5608 ggr

”Hallå, matte... Var är du? Mat tack!”

Den här snyggingen vet hur man ska göra för att få uppmärksamhet – och förhoppningsvis något extra gott att äta. För vem kan motstå den här charmen? Vad gör din häst för att få något mumsigt?


Sett 3946 ggr

Ryttarsonen mockar som en mästare – med napp i munnen

Daniel Bachmann Andersen är dansk toppryttare i dressyr i sadeln på bland annat Blue Hors Zack och Blue Hors Don Olymbrio. Men just nu är det inte Daniel själv som väcker mest viral uppmärksamhet utan hans son – som smälter ryttarhjärtan i och med det charmiga klippet ovan.
    
Med nappen i munnen mockar han med bättre teknik än många vuxna. Vad månne hända om och när talangen testar på dressyr?


Sett 10366 ggr

Känd kläddesigner bakom brandsäkert täcke för hästar

Till vardags designar Dalia MacPhee klänningar till kändisar som Hilary Duff och Serena Williams, men efter bränderna i Kalifornien har hon tagit fram en ny produkt. Nämligen ett brandsäkert täcke med GPS-teknologi – något hon fick inspiration till efter att hennes egen häst, Wolfie, behövt evakueras. Hör Dalia berätta mer i klippet ovan.


Sett 2683 ggr


Galleriet på Hippson Market