Johanna Due-Boje tränar i vattenbrynet: "Hästarna blir lite extra pigga och glada"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-05-15

On Sunday’s we hack 👌

Ett inlägg delat av Johanna Due-Boje (@johannaduebojedressage)

Johanna Due-Boje tränar i vattenbrynet: "Hästarna blir lite extra pigga och glada"

Johanna Due-Boje tar gärna chansen att träna på stranden när tillfälle ges. I söndags introducerades två nya hästar till ridning vid havet.
– Det är superhärligt, säger hon.

Text: Jennie Börs
 
Stranden Johanna Due-Boje brukar besöka heter Sibirien och ligger i Ängelholm.
– Det är en privatägd strand där man får rida året runt. Jag försöker komma ner dit och rida med jämna mellanrum, speciellt som den här gången när det var frånlandsvind, säger hon.
Oftast är det hennes Grand Prix-häst Don Corleone (född 2001, e. Don Schufro ue. Bolero) som får följa med för träning nere vid havet. Den här gången red hon dock Mississippi (född 2009, e. Rubinrot ue. Angard) och de hade sällskap av skimmelstoets halvbror Windjammer (född 2011, e. Zuidenwind ue. Angard).
– Det var första gången för dem, jag ville passa på att prova när det var frånlandsvind och inga vågor. Hästarna gick glatt i så det var härligt, säger Johanna och fortsätter:
– De tycker att det är roligt. Så här första gången var det lite läskigt till en början men det gick bra. Hästarna tittade lite på badande barn och lekande hundar, sedan coolade de ner sig ganska snabbt.
  
Riktigt bra träning
Att lägga in träning nere på stranden ser Johanna många fördelar med.
– Det är bra för hästarna att gå i vattnet, för det blir ju ett lite annat motstånd i steget även om man bara skrittar. Sedan är det en kul grej, hästarna blir lite extra pigga och glada av att få se något annat än vad de brukar få se när man rider ut.
Johanna berättar även att den kilometerlånga stranden är perfekt att träna dressyr på.
– Det går att öva på det mesta där och hästarna får ofta lite extra energi. Nere mot vattenbrynet är underlaget fast och fint, så där är det inga problem att rida, säger hon och fortsätter:
– Jag gillar att uppmuntra andra till att träna dressyr på andra ställen än på ridbanan, men jag tycker samtidigt att allt fler dressyrryttare vågar sig ut. Själv tror jag inte att man kan rida för mycket utanför ridbanan. Det är kul för både häst och ryttare och efteråt är man fylld av energi.
Mer i Hippson-TV

Minihästen Sammy räddades och blev bästis med hunden Molly

Miniatyrhästen Sammy var undernärd och rädd när han kom till djurhemmet i North Carolina, USA. I dag är han på bättringsvägen, mycket tack vare hans nya bästa kompis – golden retrievern Molly.


Sett 1475 ggr
Kommentarer

Alla har vi den där störiga kompisen...

Ni vet när en kompis hittar något läskigt och bara måste trycka upp det i ansiktet på en? När han eller hon märker att man inte gillar det blir det förstås ännu roligare och kompisen jagar en medan man själv nästan får panik. Ja, tydligen roas även hästar av detta. Eller är det någon form av miljöträning på gång?
Se det roliga klippet ovan!

Fungerar inte klippet? Klicka
här.


Sett 2025 ggr
Kommentarer

Frankie hittar en stubbe – perfekt att klia magen på

Visst är det jobbigt när det kliar på ett ställe där man inte kommer åt? Hästen Frankie hittade en lösning. En stubbe! Visst ser det ut som en riktigt härligt stund?
Om du har problem att se klippet ovan kan du klicka
här!


Sett 2845 ggr
Kommentarer

Felicia rider helst utan sadel och träns: ”Nu har jag slutat tjata om dressyren”

Maria Zacho har förgäves försökt få dottern Felicia att bli intresserad av att rida dressyr. Men 14-åriga Felicia njuter av att bara vara med hästarna på ett otvunget sätt och rider helst med enbart halsring. Det är dessa stunder som hon, och hästarna, är som lyckligast, berättar mamma. Läs mer nedan.


Sett 4891 ggr
Kommentarer

Oväntat besök i hästhagen – av vildsvin: ”Betade och bökade sida vid sida”

Tisdag morgon fick Amalia Di Mario en chock, i hagarna på gården höll nämligen en stor flock vildsvin till. De stannade länge och hälsade på alla hästarna, som till största delen tog det hela med ro.


Sett 6221 ggr
Kommentarer

Treåringen Aces busiga statement: ”Jag vill inte ha täcket på mig”

När treåringen Golden Ace får täcke på sig gör han klart sin åsikt om detta ganska tydligt, han tar helt enkelt av det själv – och leker med det på marken.


Sett 5307 ggr
Kommentarer

När du helst vill vara en dressyrhäst...

Margot Thomas fick sällskap av några väldigt inspirerade ponnyer under ridpasset. Titta på det bedårande klippet ovan, har du svårt att se det så tryck HÄR!


Sett 21292 ggr
Kommentarer

Fölet Dollies dagliga glädjerus: ”Hon älskar att tokrusa ut och in bland buskar”

Fölet Dollie (e. Canterbury) är åtta veckor gammalt och har fullt med spring i benen. Rebecka Lindqvist delar med sig av det härliga klippet ovan, där Dollie får sitt dagliga glädjerus i trädgården som hon har fritt förfogande över (under uppsikt).
– Hon älskar att tokrusa ut och in bland buskar och snår medan dressyrmamma Duva helt obrytt står kvar och betar. Med tanke på filmen så stärks våra förhoppningar om en framtida fälttävlanskarriär för henne, berättar Rebecka.


Sett 6362 ggr
Kommentarer

Se (Peter) Erikssons snygga seriebyten på Hansson (WL)

Vi kan inte låta bli att börja veckan med att dela det här härliga klippet från Peder Fredricsons Instagram.


Sett 12340 ggr
Kommentarer

Brett Kidding på Unghäst-VM i Ermelo

Under tävlingarna för de unga dressyrhästarna i Nederländerna kom en viktig ryttare in på banan. Det var Brett Kidding som tog över ledningen från "Bondreas Longstrand" på "The Big Bucks". 

Tristan Tucker, som han egentligen heter, har en otroligt snäll häst som låter husse underhålla publiken inne på banan. Och visst sätter han ord på några hysteriskt roliga känslor under sitt program, bland annat den inledande halten och ökade galoppen.

Har du svårt att se klippet? Tryck
HÄR!


Sett 11855 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Den var kvar!

Saras vardag

Känns nästan som det är dags att känna mig kränkt, om jag nu hade haft fallenhet för det.

Kajsa Boström

Träckprov nödvändigt för att få parasitkoll

Gästbloggen

Till Husbloggarna