Johanna Due-Boje tränar i vattenbrynet: "Hästarna blir lite extra pigga och glada"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-05-15

On Sunday’s we hack 👌

Ett inlägg delat av Johanna Due-Boje (@johannaduebojedressage)

Johanna Due-Boje tränar i vattenbrynet: "Hästarna blir lite extra pigga och glada"

Johanna Due-Boje tar gärna chansen att träna på stranden när tillfälle ges. I söndags introducerades två nya hästar till ridning vid havet.
– Det är superhärligt, säger hon.

Text: Jennie Börs
 
Stranden Johanna Due-Boje brukar besöka heter Sibirien och ligger i Ängelholm.
– Det är en privatägd strand där man får rida året runt. Jag försöker komma ner dit och rida med jämna mellanrum, speciellt som den här gången när det var frånlandsvind, säger hon.
Oftast är det hennes Grand Prix-häst Don Corleone (född 2001, e. Don Schufro ue. Bolero) som får följa med för träning nere vid havet. Den här gången red hon dock Mississippi (född 2009, e. Rubinrot ue. Angard) och de hade sällskap av skimmelstoets halvbror Windjammer (född 2011, e. Zuidenwind ue. Angard).
– Det var första gången för dem, jag ville passa på att prova när det var frånlandsvind och inga vågor. Hästarna gick glatt i så det var härligt, säger Johanna och fortsätter:
– De tycker att det är roligt. Så här första gången var det lite läskigt till en början men det gick bra. Hästarna tittade lite på badande barn och lekande hundar, sedan coolade de ner sig ganska snabbt.
  
Riktigt bra träning
Att lägga in träning nere på stranden ser Johanna många fördelar med.
– Det är bra för hästarna att gå i vattnet, för det blir ju ett lite annat motstånd i steget även om man bara skrittar. Sedan är det en kul grej, hästarna blir lite extra pigga och glada av att få se något annat än vad de brukar få se när man rider ut.
Johanna berättar även att den kilometerlånga stranden är perfekt att träna dressyr på.
– Det går att öva på det mesta där och hästarna får ofta lite extra energi. Nere mot vattenbrynet är underlaget fast och fint, så där är det inga problem att rida, säger hon och fortsätter:
– Jag gillar att uppmuntra andra till att träna dressyr på andra ställen än på ridbanan, men jag tycker samtidigt att allt fler dressyrryttare vågar sig ut. Själv tror jag inte att man kan rida för mycket utanför ridbanan. Det är kul för både häst och ryttare och efteråt är man fylld av energi.
Mer i Hippson-TV

Terries häst fick nog – och satte sig

Terrie Baxter från Birmingham gör succé på internet. Eller det är nog snarare hennes häst som får folk att skratta när han "säger upp sig" på hoppträningen. Över en miljon gånger har klippet visats på knappt två dygn, se det ni också – och hör kompisen Samanthas reaktion.


Sett 36126 ggr
Kommentarer

När du behöver inspiration till miljö- och kommunikationsträningen

Sidvärts över stockar, över "skrangliga" broar och full galopp genom vattnet. Det här fina ekipaget vet verkligen var de sätter varje hov. Kanske något att inspireras av under veckan?


Sett 3719 ggr
Kommentarer

Dags att komma i form? Ta workout-hjälp av hästen!

Den amerikanska hästtränaren Jake Nodar välte internet för ett par några år sedan, då han dansade loss i ett klipp tillsammans med sin ponny Tyrion. Och Jakes karriär som influencer har fortsatt, hans Instagramkonto har hela 88 000 följare.
  
I ett av sina senaste, galna klipp förklarar han sin och ponnyns träningsrutin. Inspirerande, provocerande eller bara tramsroligt? Oavsett vad – Jake lämnar ingen oberörd!


Sett 9041 ggr
Kommentarer

När det verkligen inte blir som man har tänkt sig

Visst är det roligt att flyga över terränghinder. Och att dessutom få det på film! Men både ryttare och häst ska ju gärna hänga med. Det känns som att någon saknas här, eller hur?


Sett 10096 ggr
Kommentarer

Hör Rosies härliga pepp under terrängen

Tioåriga Rosie njuter verkligen av terrängritten tillsammans med sin ponny. Hon peppar honom – och sig själv – och passar på att sjunga en liten sång.
Se klippet ovan, visst är det en härlig inställning tjejen har till uppgiften och till sin älskade häst?


Sett 19961 ggr
Kommentarer

Peder Fredricson i Skavlan om All Ins olycka: "Hästskötaren fick gå till psykolog efteråt"

I dag, fredag, medverkar hoppryttaren Peder Fredricson i SVT:s talkshow Skavlan. I två exklusiva förhandsklipp får vi ta del av samtalet, se dem ovan och nedan.
Programmet sänds i SVT1 klockan 21.00 och kan ses i SVT Play från och med klockan 17, fredagen den 19 oktober.


Sett 36256 ggr
Kommentarer

Så utvecklar Patrik Kittel hästens galopp: ”Får ett större register och mer mjukhet i kroppen”

Svår nivå, del 2: Det har blivit dags för det andra kunskapsklippet, av totalt fem, i tredje säsongen av Patrik Kittels dressyrskola. Här visar och förklarar landslagsstjärnan hur han gradvis ”leker” fram styrka och kvalitet i galoppen.


Sett 10222 ggr
Kommentarer

Naeef flydde kriget i Syrien – fann kärleken på hästgård i Hälsingland

För tre år sedan flydde Naeef Almezel från kriget i Syrien, på vägen förlorade han stora delar av sin familj. Väl i Sverige fann han efter en tid kärleken på en hästgård i Hälsingland. Det nygifta paret Elin och Naeef berättar sin historia i TV4:s morgonsoffa.


Sett 15354 ggr
Kommentarer

"Krabban" tar ett extra språng av bara farten

Kravits, eller "Krabban" som han kallas, bor hos Stall Hästkullen. Han är en treårig grabb efter Grand Slam VDL – Argus. Supersnäll och, bevisligen, hoppglad. Här väljer han helt enkelt att ta ett bonussprång.


Sett 15330 ggr
Kommentarer

Floden svämmade över – simmade med hästen till säker mark

När floden Usk i Wales, Storbritannien, svämmade över blev två hästar fast i sin hage – omringade av vatten. Hästarnas ägare Gareth Silcox och en kompis tog sig fram till hästarna och simmade med dem till fast mark.
– Matthew och jag klättrade ner till fältet och simmade över till hästarna. De stod ungefär sex meter ifrån varandra och den ena var fast bakom staketet. Vattnet var ungefär en och en halv meter på de djupaste ställena, säger Gareth till
Horse & Hound.
  
Behandlas som kungligheter
Se Gareth simma med den andra hästen efter att de har klippt upp staketet.
– Det viktigaste är att alla är i säkerhet och att vi fick ut dem utan incidenter. Vi har tagit dem hem till stallet och de har blivit behandlade som kungligheter, berättar Gareth.


Sett 5272 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Fantastisk helg!

Saras vardag

Måndag!

Therese

Gästblogg: "Många saker du kan göra för att förebygga kolik"

Gästbloggen

Till Husbloggarna