Nostalgi: RGB och hingsten Magini på banan

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2017-04-19

Looking back - Elite stallion Magini 695 (SWB born 1982 by Maraton out of Gabinette 13129 by Ganesco-Obelisk, breeder Ingvar Folkesson) and Rolf-Göran Bengtsson at Falsterbo Horse Show. Magini 695 left three approved stallions; Briar 899, Magritte 780 and Okeanos 1097 and many successful competition horses. Magini 695 was placed in international S-level jumping and died 2014 (32-year). #SWBgate #SWBsåklart #jumping #SWBstallions

Publicerat av SWB Gate den 16 april 2017

Nostalgi: RGB och hingsten Magini på banan

Vi blir nostalgiska när vi ser detta klipp på elithingsten Magini 695 (född 1982, e. Maraton u. Gabinette ue. Ganesco, uppf. Ingvar Folkesson) via SWB Gate på Facebook. Det är tillsammans med allas vår hoppkung Rolf-Göran Bengtsson som hingsten tävlar under Falsterbo Horse Show.
  
Magini 695 lämnade tre godkända hingstar – Briar 899, Magritte 780 och Okeanos 1097 – samt många framgångsrika tävlingshästar. Själv var han placerad i svår hoppning och dog 2014, 32 år gammal.
  
Titta och njut!
Mer i Hippson-TV

Inte ens en lama skrämmer hästen Pumba

Minns ni den bombsäkra hästen Pumba? I hans annons skrev ägaren att han är tränad för "allt" och att inget skrämmer honom. 
  
En potentiell köpare frågade om han var svår att lasta – och om lamor skrämmer honom. Ägaren kunde inte svara ärligt eftersom hon inte hade låtit honom träffa någon lama, men hon gjorde ett försök och hade med videokameran.
  
PS. Mot slutet kan vi även konstatera att en tupp som medryttare inte heller är några konstigheter.


Sett 13624 ggr
Kommentarer

Återupplev Peders Jerring-hyllning av All In: ”Genom stövlarna kan jag känna hans hjärta slå”

I helgen var OS-silverhästen H&M All In tillbaka på 1,60-nivå efter sin operation och rehabilitering – och på vilket sätt han gjorde det! Först var han nolla i Nations Cup och hjälpte det svenska laget till seger i Rotterdam, sedan vann han den stora och avslutande GP-klassen på söndagen. Respekt!
    
Vi blir så nostalgiska, och hoppfulla inför hemma-EM i sommar, att vi inte kan låta bli att visa Peder Fredricsons fantastiska Jeringpris-tal i repris. Talet är i mångt och mycket en hyllning till All In, hästen han delar priset med och beskriver som ”utöver det vanliga”.
  
Starkast är kanske Peders beskrivning av sitt främsta minne från Rio, när han och ”Allan” står och väntar på att få gå in på banan på finaldagen. ”Magiskt”, så beskriver han kommunikationen mellan människa och häst. Och vi kan inte annat än hålla med – eller hur?


Sett 13067 ggr
Kommentarer

Kadrilj i snake-modell sedd från ovan

Att rida kadrilj är roligt och att titta på en väl utförd dito är äkta njutning. Kan man dessutom se den ovanifrån blir det riktigt skojigt. Eller vad sägs om den här varianten, utförd av brittiska arméns Household Cavalry – att likna ungefär vid vår svenska högvakt – under en familjedag vid Combermere Barracks strax utanför Windsor.
  
För den som är gammal nog att minnas data- och mobiltelefonspelet ”Snake” finns här vissa likheter... Titta och njut, men blinka inte! Här får du nämligen hela kadriljen på bara 60 sekunder. Tempo!


Sett 12664 ggr
Kommentarer

Återupplev Sveriges segertriumf – och "Allans" nollrunda

Vi börjar midsommardagen med att gotta oss i gårdagens seger i Nations Cup i Rotterdam. I sista rundan stod avgörandet mellan Peder Fredricson på H&M All In och Martin Fuchs från Schweiz på Clooney. Se FEI:s spännande sammanfattning av segerkampen ovan. Nedan finns Peders fantastiska runda i sin helhet.


Sett 12020 ggr
Kommentarer

Få i gång midsommarfesten med Malin Baryards hit "Do you wanna ride?"

Just nu är hon i Rotterdam och hoppar på högsta nivå, men för några år sedan tog Malin Baryard Johnsson en kort avstickare från ryttarkarriären. Bandet Spånka NKPG och Malin spelade in singeln ”Do you wanna ride?” 2004. Till ett glatt diskobeat pratsjunger Malin om Butterfly Flip och annat hästrelaterat. Skruva upp ljudet och låt midsommarfesten börja!


Sett 14576 ggr
Kommentarer

Michaels-Beerbaum i bilreklam

När den tyska biljätten skulle välja en idrottare för att göra reklam för sina bilar valde man hoppryttaren Meredith Michaels Beerbaum. Häng med Meredith i full galopp genom trollsk lövskog i den vackert gjorda reklamfilmen.


Sett 20121 ggr
Kommentarer

Nej, det är inte Magnus som bestämmer i hästhagen: ”Kan inte ni äta gräs eller nåt?”

Vi fick det här träffande, självutlämnade och faktiskt ganska roliga klippet skickat till oss av ryttarmaken Magnus Eriksson i Enköping. Missa inte heller texten nedan, där han med glimten i ögat förklarar sin status i flocken.


Sett 19035 ggr
Kommentarer

Del 2: Så planerar du ridningen – och lägger upp ditt ridpass

En ny säsong av Hippsons populära kunskapsklipp är här och det andra avsnittet av tio handlar om planering. Denna gång är det Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning på Strömsholm, som är vår guide.


Sett 9581 ggr
Kommentarer

Hovslagaren Peter har alltid en hästsko i bakfickan

Hovslagaren Peter Andersson från Orust öppnar flaskan snabbt och lätt med en hästsko. Ett tips att ta till sig under midsommarfirandet? Vi ringde upp Peter för att ställa lite frågor.


Sett 8339 ggr
Kommentarer

Dressyrtränaren Åsa Foglé rider med morot på en pinne

På kort tid har dressyrtränaren Åsa Foglés klipp gjort succé i sociala medier. I klippet rider hon sin häst med en morot på en pinne framför nosen, funkar detta trick? Vi kontaktar Åsa för att få reda på mer om tillfället och om hennes fina häst. 


Sett 9647 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: ”SVT – ta era sportredaktörer i örat och få slut på ensidigheten”

Gästbloggen

Midsommar!

Therese

Gothenburg Summer Tour Dag 5

Saras vardag

Till Husbloggarna