Nostalgi: RGB och hingsten Magini på banan

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2017-04-19

Looking back - Elite stallion Magini 695 (SWB born 1982 by Maraton out of Gabinette 13129 by Ganesco-Obelisk, breeder Ingvar Folkesson) and Rolf-Göran Bengtsson at Falsterbo Horse Show. Magini 695 left three approved stallions; Briar 899, Magritte 780 and Okeanos 1097 and many successful competition horses. Magini 695 was placed in international S-level jumping and died 2014 (32-year). #SWBgate #SWBsåklart #jumping #SWBstallions

Publicerat av SWB Gate den 16 april 2017

Nostalgi: RGB och hingsten Magini på banan

Vi blir nostalgiska när vi ser detta klipp på elithingsten Magini 695 (född 1982, e. Maraton u. Gabinette ue. Ganesco, uppf. Ingvar Folkesson) via SWB Gate på Facebook. Det är tillsammans med allas vår hoppkung Rolf-Göran Bengtsson som hingsten tävlar under Falsterbo Horse Show.
  
Magini 695 lämnade tre godkända hingstar – Briar 899, Magritte 780 och Okeanos 1097 – samt många framgångsrika tävlingshästar. Själv var han placerad i svår hoppning och dog 2014, 32 år gammal.
  
Titta och njut!
Mer i Hippson-TV

Sötaste ekipaget på hoppbanan

Chalupa Batman med Abbey i sadeln är ett supercharmigt ekipage som tar sig an hoppbanan med bravur. En riktig sötchock – eller hur! Ekipaget finns i USA och Abbey ska själv ha ridit in ponnyn som ägs av hennes tränare.


Sett 6049 ggr
Kommentarer

Lyckan när man galopperar för första gången

Hos Klagshamns ryttarförening har en av ridskolans minsta elever fått känna på att galoppera för första gången. Och att det är kul går inte att missa – se och hör själva det smittande skrattet (glöm inte att sätta på ljudet!).


Sett 17865 ggr
Kommentarer

Se Peder Fredricsons makalöst snygga omhoppning i GCT

Lördag kom som bekant Peder Fredricson på H&M Christian K trea i Global Champions Tour Grand Prix i Doha. Här ser du rundan som gav honom en ganska fet prischeck. Galet snyggt, eller hur?!


Sett 6662 ggr
Kommentarer

397 sadlar har stulits bara i år: ”Har aldrig känt mig så otrygg”

SVT har kartlagt de inbrott som har skett i stall runt om i landet. Kartläggningen visar att 147 inbrott har gjorts och att 397 sadlar har stulits. Solängens ridskola är ett av alla stall som har drabbats.


Sett 2812 ggr
Kommentarer

Se Ingrid Klimkes fantastiska dressyruppvisning

I helgen tävlade den regerande europeiska mästaren i fälttävlan, Ingrid Klimke, dressyr. Torsdag vann hon och nioåriga hingsten Franziskus Grand Prix och på lördagen tog de hem küren (se ovan) i hästens debut på nivån – och vilka uppvisningar det var.


Sett 6971 ggr
Kommentarer

Hästkrafter möter Malin Hansson: ”Man är ett med hästen”

I det tredje avsnittet av Corren.se:s serie Hästkrafter får vi träffa Malin Hansson. Malin jobbar som ridlärare på Smedstads ridsportcenter i Linköping, samtidigt som hon tävlar på elitnivå i dressyr.
  
Malin berättar om sin vardag och hur det är att vara en aktiv ryttare som saknar muskler i både underarmar och i ett ben.
– Jag har aldrig sett det som ett hinder. Jag har alltid hållit på, vilket gör att min kropp har blivit väldigt stark ändå och hästarna har hjälpt mig, säger hon.
Dessutom tipsar hon om hur man får en bra sits och balans.


Sett 2900 ggr
Kommentarer

Peder Fredricson tipsar – knyt din egen sadelhängare

Har du ingenstans att göra av sadeln? Gör som Peder Fredricson och hans team – knyt en egen sadelhängare. Allt du behöver är ett snöre och en vattenflaska. Smart va?


Sett 16802 ggr
Kommentarer

Morgontrötta Jonte: ”Bara en liiiten stund till...”

Var det svårt att komma upp ur sängen i morse? Hästen Jonte vet hur det känns och hade nog velat slumra en stund till. Känner ni igen er?
– Min väns häst Jonte vill inte gå upp även fast hästkompisen försöker väcka honom för att träna på morgonen, skriver Moa Rosén, som har skickat in det sköna klippet ovan.


Sett 15733 ggr
Kommentarer

Hösten är härlig och mysig... Hestsambons svärmormor har inte häst!

Sannas mormor tycker att hösten är härlig, då är det "tillåtet att hålla sig inomhus med en god bok och kanske ett litet glas portvin”. Hestsambon konstaterat bittert, i sin senaste video, att det är lätt att säga när man inte har häst...


Sett 19301 ggr
Kommentarer

Supersmart hingst låser upp boxen och lastar sig själv

Den här söta hingsten visar att han kan själv. Ut ur boxen går han och rakt upp på transporten. Duktig, eller hur?!


Sett 13204 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Feira de Golegã

Portugal-bloggen

Inner till ytter?

Kajsa Boström

Träningar, återbesök och tävling

Saras vardag

Till Husbloggarna