Skånsta har börjat nedräkningen: "Har tänkt att det här måste leda till något gott"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2019-03-11

Vi börjar närma oss slutet på det helvetet vi levt i de senaste 8 veckorna. Från i måndags den 4 mars räknar vi ner på våra 28 karensdagar. För enligt veterinärer så måste karensdagar för den neuroligiska sjukdomen EHV-1 utökas från 21 till 28 dagar. Vi har fortfarande hästar med neurologiska symptom och vi vet inte om de någonsin blir helt återställna. Vi har slitit tilsammans på ett helt fantastiskt sätt stöttat och hjälpts åt i denna mardröm. Tack alla ni som varit med oss i detta! ❤ Här är vår ponny Rosa som fortfarande kämpar mot sjukdomen. ❤

Publicerat av Ann Borglund Fd Gustafson Onsdag 6 mars 2019

Skånsta har börjat nedräkningen: "Har tänkt att det här måste leda till något gott"

Äntligen kan Skånsta ryttare se ljuset i tunneln efter EHV-1-smittan. Från och med den 4 mars har man börjat nedräkningen av de 28 karensdagar som råder. Fortfarande har de hästar med symtom och de där man inte vet om de kommer att bli helt återställda. En som kämpar och som blivit bättre är ponnyn Rosa i klippet ovan.

Filmklippet är från dagen då hon blev dålig och inte längre klarade av att stå. I dag är hon på bättringsvägen berättar Ann Borglund, verksamhetsansvarig.
– Jag tror att det är bra att visa hur det såg ut. Det är lätt att människor i allmänhet inte riktigt tror på det som hänt, säger Ann till Hippson.
Hon önskar att filmen ska bli en väckarklocka och bidra till ett bättre smittskyddstänk.
– Jag har hela tiden tänkt att det här måste leda till något gott, som ett bättre smittskyddstänk. Det har varit lite av min drivkraft för att inte helt gå under av sorg och oro.

Mer i Hippson-TV

Legendaren John Whitaker visar fortfarande vad han går för

Namnet John Whitaker går nog ingen omärkt förbi – och 64 år gammal är han "still going strong" i sadeln. Senast i förra veckan imponerade han på hemmapubliken under Great Yorkshire Show med en snygg omhoppning, som räckte till en tredjeplacering.


Sett 373 ggr

Malin Baryard Johnsson har övat in segergesten

Malin Baryard Johnsson gjorde fyra starter i Falsterbo, hon vann tre av dem. Två tidshoppningar med H&M Second Chance och hon ingick i det segrande Nations Cup-laget med H&M Indiana. Är man så framgångsrik måste man givetvis ha en ordentlig segergest, här visar hon den tillsammans med sonen.


Sett 1573 ggr

När klippningen blir en konstform

För somliga blir klippningen av hästen en konstform. Se de konstfullt klippta hästarna, som tatueringar, bara synd att det växer bort så snabbt. 


Sett 2810 ggr

Esther och Luna lever livet på kollo: ”Bor i trädgården och går lite som de vill”

Carl Hedin bjuder på ett galet sött klipp. Det är shettisarna Esther och Luna som njuter av tillvaron på sommarkollo. Varje år får de bo vid Carls föräldrars sommarstuga. 
– Där är de barnvakter åt mina syskonbarn. De bor i trädgården och går lite som de vill, de tar skydd under studsmattan om de behöver. Det gäller att hålla alla dörrar stängda så att de inte går in, säger Carl glatt.
I klippet är det Luna som rastar sig lite extra.
– Här hemma är de två shettisarna det perfekta ”fartguppet”. Alla som kör förbi bromsar in för att kolla in dem.
Missa inte klippet ovan – sätt på ljudet!


Sett 8978 ggr

Lyckligt slut när föl förlorade sin mamma: ”Tog bara några sekunder för honom att börja dia”

Fölet Lance fick en tuff start på livet när hans mamma gick bort en tid efter förlossningen. Nu njuter han dock av tillvaron, tack vare den rutinerade amman Helga.


Sett 3717 ggr

Ponnyn som går sin egen väg

Vissa vill helt enkelt inte göra som alla andra här i livet. Denna ponny bestämde sig för att det var mycket roligare att gå i skrittmaskinen på motsatt håll, än att följa med strömmen och göra som de andra. Se det gulliga klippet i Hippson-TV.


Sett 9639 ggr

Se Malins och Eddienis kürhöjdpunkter

För femte året i rad toppade Sverige Nations Cup i Falsterbo. Malin Wahlkamp Nilsson och Eddieni blev bästa svenska ekipage i küren, när de dansade hem en individuell tredjeplats. Det gjorde de till tonerna av Billy Idol, en kürmusik Malins arbetsgivare Patrik Kittel tidigare har ridit till. I klippet kan du se programmets höjdpunkter om och om igen.


Sett 1203 ggr

Ulla Håkanson: "Håll i gång, sitt inte framför datorn"

Dressyrryttaren Ulla Håkanson, 81, var på plats i Falsterbo förra veckan för att tävla. För Expressen berättade hon mer om hur hon gör för att hålla sig i form. Ulla är nämligen inte bara ryttare utan hon går även stavgång, utövar yoga och dansar linedance. Det viktigaste, menar hon, är att man håller i gång och inte sitter still hela dagarna. Se Expressens intervju i Hippson-TV ovan.


Sett 4671 ggr

Återupplev Peders bragdritt: ”En liten munsbit till frukost för Pantern – fasen vad bra de är!”

Vi kan inte sluta att njuta av de svenska framgångarna i Falsterbo. Och finns det något bättre sätt att kickstarta den nya veckan än med att återuppleva Peder Fredricson sista runda i gårdagens nationshoppning, där han säkrade lagsegern?
  
Vill du läsa allt om klassen och se bilder
går du till Hippsons referat, annars kan du höra Sveriges radios Christian Olsson samt expertkommentator Maria Gretzer kommentera ritten (och gnabbas!) nedan. Eller helt enkelt se rundan om och om igen i klippet från SVT ovan!


Sett 4579 ggr

Hyllad förbundskapten fick ett dopp i vattengraven: "Det var faktiskt ganska ljummet"

De svenska hoppryttarna säkrade en seger på hemmaplan i Nations Cup och stämningen var på topp i Falsterbo, där publikens jubel inte ville tystna. Efter prisutdelningen fick de som ville gå ner på gräsbanan för att se de maffiga hindren på nära håll. Då passade även hopplaget på att "hylla" sin förbundskapten, Henrik Ankarcrona, som fick ett fint plask i vattengraven.
– Det var faktiskt ganska ljummet, säger han efteråt.
  
Se det roliga klippet ovan (nej, han fick inte i Malin!).


Sett 4960 ggr