Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2021-02-10

Enkelt och billigt att få frostfri vattenbalja

Vi fick in ett tips från en av våra läsare. Anna Jensen hörde av sig och berättade hur hon gjort en frostsäker vattenbalja med elslinga för att försäkra sig om att vattnet i hästarnas hage inte fryser även när det slår till och blir rejält kallt.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-10

Samlar in pengar för att köpa en kompis till kvigan Hilda

Högsta förvaltningsdomstolen gav inte prövningstillstånd i fallet som rör huruvida kvigan Hilda ska få bo med sina hästkompisar. Därmed behöver ägaren Marika ordna en artfrände, något som väckt uppmärksamhet i media. Nu har en insamling startat för att hjälpa Marika att köpa en  dexterko, det är något mindre ko har Marika tidigare berättat för Hippson:
– De är cirka en meter i mankhöjd och är jättesöta. Tyvärr finns det inte så många och de är relativt dyra, så om någon har en sådan med lugnt och fint lynne som de vill sälja får de gärna höra av sig.
Lyssna på P4 Västerbottens inslag om insamlingen nedan:

Läs mer på Hippson.se
2021-02-10

Tidigare världscupsegrare stängs av

Den amerikanska hoppryttaren Rich Fellers och hans fru har stängs av. Detta efter att de anklagats för övergrepp av en tidigare elev. Ärendet utreds av U.S For Safe Sport.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-10

Häst avlivad efter länsstyrelsens kontroll

I slutet av januari fick länsstyrelsen i Skåne in en anmälan. Anmälaren hade sett hur en häst i en hage hade deformerade framhovar och var kraftigt halt. Anmälaren bifogade även en film på hästen.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-10

Hunden Bärgarn hjälper matte att hitta tappskor

Maria Aldenbrand har lärt hunden Bärgarn att nosa upp tappskor. Här berättar hon hur de gick tillväga, steg för steg.
– Det är rolig träning för stallhunden och ett effektivt sätt att finna tappskor, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-09

Välskött och komplett hästgård med sjönära läge

Strax utanför Uppsala finns en prydlig hästgård i vacker miljö till salu. Här finns ett fint bostadshus, sju boxar, egen ridbana samt en lösdrift. Allt är praktiskt genomtänkt. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-09

Katrineholm: Hästägare får djurförbud

En kvinna i Katrineholms kommun har fått djurförbud. Detta efter att hon i fem år fått anmärkningar på sin hästhållning utan att det har åtgärdats.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-09

Ridövning: Det är galoppen som gör hoppningen

Ryttaren har två uppgifter inom hoppningen. Att hitta rätt galopp och att rida bra vägar. Det säger hopptränaren Maria Sundin, som bjuder på basknep som kan göra stor skillnad i din ridning.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-09

Jan-Ove Olsson om dressyrhästens exteriör

Det är dressyrvecka på Hippson Market vilket betyder att vi lägger extra fokus på dressyrhästen. Hippson har pratat med Jan-Ove Olsson som är A-domare i både hästens exteriör och gångarter samt dressyrdomare upp till Intermediare I. Här delar han med sig av sina tankar och erfarenheter gällande dressyrhästens exteriör och mekanik.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

Video: Grålle delar gärna med sig av sitt hö

Hästen Graal, "Grålle", brukar få lite extra hö och halm i ett hönät på kvällarna. Men han är inte själv så intresserad av maten, så han delar gärna med sig till sin boxgranne Inka.
– Det har hänt några gånger att han har kastat över nätet till henne. Men det här är en lite mer förfinad variant som han har börjat använda sig av. Inka fattade direkt och drar så klart nytta av situationen, säger Grålles ägare Jenny Lindell.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

Butterfly Flip har somnat in: "För alltid i mitt hjärta"

Malin Baryard Johnssons stjärnhäst Butterfly Flip har dött. Det meddelar ryttaren på Instagram.
– En väldigt kär gammal vän har lämnat oss, skriver Malin.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

Överdomare påpekade att ryttaren var för stor för sin ponny – får tillrättavisning

I samband med ponnytävlingar i dressyr hösten 2020 fick en tolvårig ryttare kommentar från överdomaren att hon var på väg att bli för stor för sin ponny.  Ryttarens målsman anmälde händelsen till Svenska ridsportförbundets disciplinnämnd som tilldelar överdomaren en tillrättavisning.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

André Brandt till Magic Park Stables

Sedan tidigare står det klart att André Brandt, beridare hos Hästak de senaste tre åren, ska lämna arbetet på gården. Nu avslöjar hans nya arbetsgivare vart han ska ta vägen. André ska bli beridare hos Royne Zetterman och Sofia Farman på Magic Park Stables i Skåne. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

SvRF hoppas kunna öppna upp för tävling innan sommaren

Sedan den 25 januari har tävlingarna åter dragit i gång för yrkesverksamma ryttare samt för de som är födda 2005 eller senare. Svenska ridsportförbundet meddelar att de jobbar aktivt för att kunna öppna upp tävlingarna för alla – vilket de hoppas ska ske innan sommaren.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

Video + intervju: Pontus Hugosson vidare i Talang

I fredags fick vi se dem göra entré på scenen i Talang på TV4 – och visst blev det succé. Pontus Hugosson och minishettisen Katitzi visade sina konster och gick vidare. Missade du programmet? Bara lugn! Se klippet och läs vår intervju med Pontus här.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

Rolf-Göran Bengtsson tvåa i Grand Prix – nära seger

När det var dags för Grand Prix-hoppning på söndagen var det jämnt i toppen. Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W kom på andra plats med bara ett par hundradelars sekund till seger. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

Temavecka på Hippson Market - dressyrhästar i fokus

Nu är det dags för en ny temavecka och under hela vecka 6 är det dressyrhästar som står i fokus på Hippson och Hippson Market. I de flesta artiklar här på Hippson.se kommer det därför att finnas tips om dressyrtalanger till salu i sidfoten

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

Plastkula botade brunstproblem: "Ska efterlikna fosterblåsa"

Stoet Klara hade under många år jobbiga brunster, då hon blev svår att rida och få fram i ärlig bjudning. Flera undersökningar visade att hon inte hade några skador eller sjukdomar, och ägaren Anna Pettersen beslutade då att testa med att låta en veterinär sätta in en kula i hästens livmoder. Här berättar hon, och en veterinär, hur det fungerar.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

Video: När hästen är en riktig superhjälte

När Eliza Puttkamer Banks kom ut till hästhagen möttes hon av en oförglömlig syn. Den vackra dressyrfuxen var som bortblåst – istället stod där en fyrbent stolt superhjälte. Vilken som är hästens superkraft? Att vara en riktig täckesmarodör...

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

En hälsning från pensionerade högvaktshästen Musketör

Musketör tjänstgjorde vid Beridna högvakten i imponerande 16 år och under den tiden deltog han i över 600 beridna vaktparader. I höstas avtackades han med en högtidlig ceremoni. Vad hände sedan? Jo, han har funnit sig tillrätta i sitt nya hem och nu väntar mysiga motionsrundor och lata dagar i hagen.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

Video: "Fram, fram, fram! Oj, låg den kvar?"

När ryttaren Amanda Arnell hoppade på Elmia 2019 gick det inte riktigt som tänkt, fast hon tog sig runt felfritt tillsammans med hästen Diva. Väl hemma igen lät hon en datorröst läsa upp hennes tankar under tävlingens gång. Och det är fantastiskt kul! Se klippet – med ljudet på!

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

Hur köpa häst från dödsbo?

Hej! Jag funderar hur man gör för att köpa en häst av ett dödsbo? Hur går man till exempel till väga för att göra ägarbyte när ägaren är död? Om ägaren ägde hästen via ett företag hur fungerar det? Att vänta på att bouppteckningen är klar är förstås det bästa men eftersom detta kan ta många år bör det vara möjligt att sälja av dödsboet. Mvh Sanna

Läs mer på Hippson.se
2021-02-08

Hundratals skridskoåkare går genom hästhagen

När kylan är här är det många som vill åka skridsko på istäckta sjöar. Bland annat på norra Orust, där hundratals människor väljer att passera genom en hästhage för att ta sig ut på sjön. SVT har pratat med hästägaren som är bekymrad.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-06

Ebba och Elin vann finalen av LFC Dressage

På lördagen avgjordes finalen av Lövsta Future Challenge Dressage 2020 på Strömsholm. Åtta U25-ryttare och sju unga Grand Prix-hästar deltog och som segrande ryttare stod Elin Mattsson och Ebba von Essen.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-06

Video: Återupplev Ludger Beerbaums segerritt

I detta klipp från SVT Hästar får vi se en riktig legendar på hästryggen. Året är 1993, ryttaren heter Ludger Beerbaum, hästen heter Almox Retina och det är världscupsfinal, som han också vinner. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-06

André Brandt lämnar Hästak – för nu

André Brandt fyller 22 år senare i vår men har redan mer rutin än de flesta ryttare. Mycket av den rutinen har han samlat på sig som beridare hos Hästak under mer än tre år, men nu lämnar han för att göra annat. Åtminstone för nu.
– Jag kan alltid komma tillbaka, säger han med ett leende när Hippson träffar honom.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-06

Barfotahästar i Arvidsjaur väcker känslor

Hos Arvidsjaurs ryttarförening går alla ridskolehästar barfota – något som flera personer haft åsikter kring. Ridklubben har blivit anmäld till länsstyrelsen flera gånger, trots att veterinär och forskare menar att hästarna på klubben mår bra. Här berättar ridklubben mer om varför de valt att inte sko sina hästar.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-05

Hippson-TV: När man "hoppar" sig loss från snön

När Linn Häggström kunde släppa ut sina hästar igen efter att ha varit insnöade ett dygn blev den pensionerade hopphästen Chalandi så glad att hon sprang rakt ut i snön. Vilket hon ångrade ganska snabbt.. Tur att hon är en före detta hopphäst så hon kunde övervinna snömassorna. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-05

Ryttare avstängd efter brott mot ryttarförsäkran

Förra sommaren åkte en ryttare till Norrköping Horse Show trots att det fanns fall med konstaterad kvarka på ryttarens hemanläggning. Nu väljer Disciplinnämnden att stänga av ryttaren i sex månader.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-05

Häst avlivad efter trafikolycka utanför Piteå

Strax innan klockan 13.00 på fredagen larmades SOS om att en bil och en häst kolliderat på Långskatavägen utanför Piteå. Hästen avlivades senare på grund av sina skador, skriver SVT.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-05

Lisen om vilka egenskaper de vill se hos hopphästen

Det är hopphästvecka på Hippson Market vilket betyder att vi denna vecka belyser just hopphästen lite extra. Men vad är en bra hopphäst? Vilka egenskaper hos hästen söker proffsen när det letar efter en ny stjärna? Lisen Bratt Fredricson berättar vad de, utifrån hästens ålder, vill se hos en potentiell mästerskapshäst.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-05

Malin Baryard Johnsson om nya hästen "Räkan"

Det åttaåriga stoet Reventon, eller "Räkan" som hon kallas, anlände till Malin Baryard Johnssons stall på torsdagen.
– Det är väldigt spännande, det är en fantastisk talang, säger Malin.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-05

Bra start för Henrik i Wellington – vann direkt

Henrik von Eckermann är i Wellington, Florida, för att tävla med tre av sina hästar. Och det hade inte kunnat börja mycket bättre. På torsdagen vann han en fyrstjärnig 1,45-klass med stoet Glamour Girl.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-05

Forskningskollen: God prognos för enögda hästar 

Att operera bort hästens ena öga är såklart ingen liten sak och är en sista utväg vid svårare ögonsjukdomar, -skador eller tumörer. Men forskningen visar att det ofta går bra, de allra flesta hästägare blir nöjda med resultatet.  

Läs mer på Hippson.se
2021-02-04

Tinne Vilhelmson Silfvén: "Vi åkte hit för tävlingsrutinen"

Tinne Vilhelmson Silfvén är som bekant i Wellington och tävlar, men hur var det att resa till USA under den pågående pandemin och hur ser hennes tävlingsplaner ut? Hippson fick en pratstund med dressyrryttaren.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-04

Akka ridcenter behåller sitt tillstånd

Turerna kring Akka ridcenter och dess ägare har varit många. I början av 2020 drog länsstyrelsen i Skåne in ägarens tillstånd att bedriva ridskoleverksamhet. Men ägaren hävdar att det riktades till fel juridiska person, det är Akka ridcenter AB som driver verksamhet, inte hon som privatperson och nu ger kammarrätten henne rätt.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-04

Ridklubbar samarbetar för att bygga nytt ridcenter

Tre ridklubbar i Borlänge kommun går nu samman och vill bygga en ny gemensam ridanläggning. Detta istället för att renovera det ridhus som redan finns. Det rapporterar Sveriges radio P4 Dalarna. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-04

Medlemmarna fixade nya lektionshästen

Båstads ridklubb behövde en ny lektionshäst men coronapandemin innebär inställda tävlingar och inkomstbortfall. Pengarna saknades helt enkelt. Men då tänkte de nytt och nu står "Bingolottoponnyn" Star i stallet.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-03

Video: Enkel och nyttig bomövning med Dufour

Ibland tryter idéerna när det är dags för ett ridpass i ridhuset. Här kommer lite inspiration i form av ett klipp med Danmarks dressyrdrottning Cathrine Dufour som rider en enkel bomövning som tränar både balans och koordination.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-03

Pontus Hugosson och Katitzi i Talang på TV4

Tillsammans med minishettisen Katitzi har vi sett honom göra flera tricks i sociala medier. Nu tar Pontus Hugosson steget in i tv-rutan. På fredag får vi se deras tricks i Talang på TV4.

Läs mer på Hippson.se
Sida: « första « föregående 1 ... 6 7 8 9 10 ... 1890 nästa » sista » 


Sök efter artikel




Senaste numret



Läs mer om nummer 2 2024

– Tema: Hullbedömning
– Porträtt: Annelie Lundkvist 
– Den svåra skritten

– Konditionsträna i backe 
– Om hästens flyktbeteende
– Fixa tappskon
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.