Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2009-03-18

Brittisk ryttare gör framsteg efter olycka

Sakta börjar den 18-åriga brittiska landslagsryttaren i fältävlan, Rosie Chinery, återhämta sig. Efter förra veckans olycka, där hon bröt nacken under en träning, ligger hon i koma men har börjat andas utan hjälpmedel.

Läs mer och kommentera

2009-03-18

Distansritt näst största gren hos FEI

Distansritt har vuxit och är nu den näst största grenen efter hoppning inom FEI-familjen. Grenen har länge varit den snabbast växande och statistiken mäts genom antalet tävlingar som görs i världen.

Läs mer och kommentera

2009-03-18

Djur stressas vid demonstrationer

Enligt veterinär Olle Wallin ser man tydligt hur hästar och hundar blir utsatta för risker och stress i samband med polisinsatser vid våldsamma demonstrationer. Han menar att djurnärvaro bör upphöra vid våldsamma upplopp.

Läs mer i Svenska Dagbladet
2009-03-17

Elstötar mot rodeohästar i USA

En förkämpe för djurens rätt har i en videofilm visat hur en av arrangörerna till Tucson Rodeo i USA gav minst fem elstötar till rodeohästarna innan de släpptes in på arenan.

Läs mer och kommentera

2009-03-17

Kroonfallet skjuts upp

Sofia Kroons fall skulle tas upp vid disciplinnämndens sammanträde i morgon, tisdag 17 mars, på Arlanda. Nu meddelar förbundets sportchef Tomas Torgersson att sammanträdet skjuts upp en vecka.

Läs mer och kommentera

2009-03-17

Bengt Källquist tillbaka i hästbranschen

Företaget Källquists försvann från marknaden efter att de blev uppköpta av Jacson för en tid sedan. Bengt Källquist har bestämt sig för att ge sig in i branschen igen, nu ska han bara sälja hästutrustning och fortsätta sälja Pessoa och Anky sadlar.

Läs mer och kommentera

2009-03-16

Succé för hingstvisningen på Tullstorp: Se webb-tv här

Uppfödare, ryttare och hästälskare, i helgen samlades de på Tullstorp för att titta på Jan Brinks hingstar. Publik i massor gjorde att man fick tacka nej till besökare, men här kan ni se allt från hingstvisningen på webb-tv:

Läs mer och kommentera

2009-03-16

Hästar räddades ur isvak

Två hästar gick igår eftermiddag igenom isen på Vaxängsfjärden, utanför Strängnäs. Tack vare räddningstjänsten, sjöräddningstjänste och veterinär kunde hästarna till slut räddas med brandslang.

Läs mer och kommentera

2009-03-16

Siri Swärd GP-segrare på Grevagården

Siri Swärd visste vad som gällde och planen höll, att rida fort och rätt med Orlando W. Felfri och halvsekunden snabbare ritt än Värnamos Sandra Carlsson och Spike Jones.

Läs mer och kommentera

2009-03-16

Bra placeringar för Malin

Malin Baryard-Johnsson är på plats med ett team hästar i Arezzo,Italien för att försäsongsträna och har under första helgen plockat hem fina placeringar, med Tornesch, Ravenna och Actrice.

Läs mer och kommentera

2009-03-16

Sunshine Tour: Sara Henrietta fyra

Sara Henrietta avslutade ett par framgångsrika veckor i Spanien med en fjärdeplats i den avslutande küren på hästen Diezel. - Den mängd nior och lovord av domarna om min häst, det har jag aldrig förr fått uppleva, säger hon.

Läs mer och kommentera

2009-03-16

Sunshine Tour: Rigmor GP-elva

Rigmor Arvidsson Maggi och Gentano avslutade Sunshine Tour med en elfte plats i den stora Grand Prix-hoppningen, klassen vanns av britten Guy Williams och Torinto som därmed vann 24 000 Euro.

Läs mer och kommentera

2009-03-16

Classical Sales: Se hästarna på webb-tv

Den stora auktionen Classical Sales i tyska Warendorf höjer klubban om en dryg månad, nu kan du se alla hästarna på webb-tv. Tränade unga hästar och -ponnyer som är till salu.

Läs mer på Classical Sales
2009-03-15

Årets ungdomssektion finns i Vansbro

Ungdomssektionen inom Vansbro Ryttarsällskap - med ridanläggning i Uppsälje i Järna - har utsetts till Årets Ungdomssektion 2008 av Dalarnas distrikt.

Läs mer och kommentera

2009-03-15

Häst och ryttare behöver utmaningar

Ett växande intresse för hästar kan bli en stor tillgång i Storfors kommun. Tusse Jonsson i Bjurbäcken tog för ett par månader sen initiativet till en träff där ridleder skulle diskuteras.

Läs mer och kommentera

2009-03-15

Equitana öppnar portarna

Vartannat år hålls världens största hästmässa, Equitana, i tyska staden Essen. Denna gång öppnar mässan lördag den 14 och pågår till den 22 mars.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2009-03-14

Hållsten fyra i Italien

Kaspar Hållsten har fyra hästar med sig till internationell hoppning i Italien. I går kom han fyra med Carma Z i 135-hoppning och sexa med Hugo Frej i 130.

Läs mer och kommentera

2009-03-14

Från träning till placering

Förra helgen var Hubertus Schmidt här och tränade de svenska dressyrryttarna. I helgen rider han svensk häst på tävlingarna i Braunschweig.

Läs mer och kommentera

2009-03-14

Åtal för häst i källaren i Varberg

En kvinna lät sin häst bo i källaren i ett bostadshus. Med för låg takhöjd, en strömförande ledning hängande från taket och på golvet delar av en hembränningsapparat.

Läs mer och kommentera

2009-03-13

Svenska placeringar i Europa

De svenska tävlingsryttarna ute i Europa visar framfötterna på banan. Sara Henrietta BK har även denna veckan tagit en andra plats med Diezel på Sunshine Tour. Sara Samuelsson och Quintero 8 blev åtta i den stora 1,50-klassen.

Läs mer och kommentera

2009-03-13

All Inclusive till Denis Lynch

Ludger Beerbaums 10-årige OS-häst All Inclusive är såld till sponsorn för den irländske hoppryttaren Denis Lynch. Efter noga övervägning beslutade sig Ludger för att sälja sin egenägda guldklimp.

Läs mer och kommentera

2009-03-13

JO-anmälan mot länsstyrelsen i Skåne

Handläggningen av tio hästar utanför Höganäs sköttes så illa att djuren fick lida onödigt. Därför har en pensionerad veterinär JO-anmält länsstyrelsen i Skånes nya djurskyddsorganisation.

Läs mer och kommentera

2009-03-12

Veckans tävlingar

Våra svenska tävlingsryttare fortsätter kuska runt i Europa och nu har större delen av svenskgänget tagit plats i Arezzo, Italien. På svenska banor kan vi se nationella hoppningar i Grevagården, med en asvlutande Grand Prix på söndag.

Läs mer och kommentera

2009-03-12

Ja till Vara horse arena

Kommunstyrelsen i Vara har röstat ja till fortsatt arbete med den stora hästsportanläggningen. Nästa stora beslut tas av kommunfullmäktige den 30:e mars.

Läs mer på Vara Horse Arena
2009-03-12

Hopptävlingar mitt i veckan

Kungsbacka RK öppnar tävlingsportarna på vardagar. På några utvalda onsdagar är det regionala hoppningar för unghästar. Premiären hade 90-talet starter och ett startfält som varmt välkomnade vardagstävlingar.

Läs mer och kommentera

2009-03-12

Häst blev påkörd av bil

Sollefteå En bil sladdade i måndags in i en häst med ryttare på en mindre väg utanför Sollefteå. Både häst och ryttare klarade sig från allvarligare skador.

Läs mer i allehanda.se
2009-03-11

Ny Spring Tour i Skåne

Dalby RF och Ragnar Bengtsson följer exemplen i Arezzo och drar igång en egen Spring Tour med nationella hopptävlinar under två helger i slutet på april.

Läs mer och kommentera

2009-03-11

Elitryttare riskerar fängelse

Elitryttaren Sofia Kroon kan anmälas för brott mot djurskyddslagen. En åtalsanmälan lämnades i går in till åklagarmyndigheten i Halland.

Läs mer och kommentera

2009-03-11

E.T:s klon debuterar som avelshingst

Hugo Simons förra topphäst E.T. kommer nu genetiskt vara tillgänglig i aveln via sin klon E.T. Cryzotech. Det är den första klonade hingsten inom hoppsporten som sätts in i aveln.

Läs mer och kommentera

2009-03-11

Karin Mattsson: Ok med prispengar

RF:s ordförande ser inget större fel i att återinför prispengar för ungdomar under 18 år.
- Jag tror inte att prispengar pressar ungdomarna, säger Karin Mattsson.

Läs mer och kommentera

2009-03-10

Hästbråk kan ge landslagsförbud

Ryttare som inte kommer överens med sin hästägare ska inte få rida i landslaget. En sådan regel efterlyser nu landslagsledningen efter de två senaste bråken om landslagshästar.

Läs mer och kommentera

2009-03-10

Kortare stigläder kan rädda liv

För långa stigläder anses vara en orsak till att man får hästen över sig vid fall. Korta stigläder och en bättre lättsits hos dagens ryttare ska ge en säkrare fältävlan, hävdar erfarna tränare.

Läs mer och kommentera

2009-03-10

Prispengar för ungdomsryttare

Svenska ridsportförbundet föreslår att prispengar återinföras efter förbudet som kom för två årsedan. Nu ska det dock bara tillåtas på elit och nationell nivå. Effekterna som förbudet på prispengar gett anses inte vara tillfredställande.

Läs mer och kommentera

2009-03-10

Hoppar för en plats i Las Vegas

Tre svenskar reser till världscuptävlingarna i 's-Hertogenbosch i Holland om knappt två veckor för att ta sista chansen att kvala till världscupfinaler i Las Vegas i april.

Läs mer i Skånska Dagbladet
2009-03-10

Kroon-fallet: Avgörande nästa vecka

Sofia Kroons fall, om att hon tävlat sin behandlade häst inom karenstiden, kommer förmodligen att få ett avgörande nästa vecka, då diciplinämned har möte.

Läs mer i Hästmagazinet
2009-03-10

Andreas Helgstrand blir Kingsland-profil

Den danske dressyrstjärnan Andreas Helgstrand har inlett ett samarbete med klädmärket Kingsland. De kommer att lansera en dressyrkollektion ihop.

Läs mer i Hästmagazinet
2009-03-10

58 svenskar åker till Lummen

Det är många svenska ryttare som vill åka till Lummen Spring Tour i april - närmare bestämt 58 stycken.

Läs mer och kommentera

2009-03-09

Rolf-Göran Bengtsson mot Las Vegas

Rolf-Göran Bengtsson satsar mot världscupfinalen i Las Vegas. Men inte med stjärnhästen Quintero la Silla, utan med åttaårige Casall la Silla.
Den 19-22 mars avgörs den sista kvaltävlingen i cupens Europaliga i holländska 'sHertogenbosch och där måste Rolf-Göran ta poäng för att vara säker på en finalplats. Han ligger just nu på 19:e plats.

Läs mer och kommentera

2009-03-09

SvRF vill höja medlemsavgiften

Inför Svenska Ridsportförbundets förbundsstämma i maj föreslår förbundsstyrelsen en höjning av medlemsavgiften till 68 kronor per enskild medlem i anslutna ridklubbar.
Den föreslagna avgiften ska gälla för åren 2011 och 2012. Förslaget innebär en höjning med fem kronor jämfört med avgiften för 2009 och 2010.

Läs mer och kommentera

2009-03-08

Häst dog under danska galashowen

Mitt under fredagskvällens galashow vid den danska hingstpremieringen i Herning skiftade stämningen från fest till förfäran när hästen Maneur föll ihop och dog.

Läs mer och kommentera

Sida: « första « föregående 1 ... 1625 1626 1627 1628 1629 ... 1890 nästa » sista » 


Sök efter artikel




Senaste numret



Läs mer om nummer 2 2024

– Tema: Hullbedömning
– Porträtt: Annelie Lundkvist 
– Den svåra skritten

– Konditionsträna i backe 
– Om hästens flyktbeteende
– Fixa tappskon
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.