Hippologbloggen

Idag har vi fått gjort något jag aldrig tidigare upplevt! Dissektion av hästben. Det var... speciellt. Men oj så häftigt! Jag är inte speciellt känslig av mig när det kommer till sånt så jag högg i med skalpellen och skärde i både ytliga & djupa böjsenan, gaffelband, kotleder och så vidare. Vår veterinär Per Michanek sprutade även in vatten i kotleden och i kotsenskidan så vi fick känna och se hur gallor ligger i lederna. Det var en riktigt bra lektion. Väldigt lärorik! Jag trodde det skulle vara värre än vad det var. Har du chansen att få göra det någon gång så gör det! Man får en helt annan syn på hur benet faktiskt fungerar med alla leder och senor. Men som respekt till att vissa är lite känsliga visar jag inga bilder från detta.

 

Hade jag haft betygen hade jag lätt sökt till veterinär. Wow vilket intressantare yrke det måste vara. Men jag får nöja mig med att bli hippolog istället. Det är inte fy skam det heller! 

 

Annars på Hippologen så är det examenstider som stundar. Vi har en rad inlämningar och redovisningar som skall göras innan vi går på lite jullov. Jag själv har även ridexamen nästa vecka i både hoppning och dressyr. Så vi pluggar på medans regnet bara öser ner.

 

Men i helgen har vi Hästnördens dag och julmarknad på vårt kära Flyinge. Det blir olika clincis, föreläsningar och uppvisningar. En liten ljusglimt såhär i kalla och regniga tider helt enkelt! Mer information hittar ni HÄR! 


 


Läst 6280 ggr Kommentarer Kommentera

Då var man tillbaka på Flyinge och verkligheten igen. Har haft en magisk helg i Stockholm och Globen! Med fantastiskt ridning, uppvisningar och härliga hästmänniskor. Mer inspiration och energi kan man inte hitta någon annanstans!

 

Några höjdpunkter!
Jag fick se bröderna Fredricson fightas om första platsen ett antal gånger och Peder som tog hem otroliga 4 (!) segrar. Vilken kämpe!

 

Frihetsdressyren med Jean-François Pignon. Finner inga ord alltså... Hur är det möjligt? Den mannen är en hästgud!

 

Rolex Top 10 Finalen. Att få se bland annat Ben Maher, Marcus Ehning, Ludger Beerbaum och de andra topryttarna göra upp om vem som verkligen är bäst i världen var grymt! Att Daniel Deusser kommer in, sopar banan och tar hem det hela. Hatten av!

 

Men bäst av allt var ändå att få se min absoluta drömhäst, Mic Mac du Tillard och Angelica ta hem en andra plats i söndagens Grand Prix. Att det troligen var deras sista start på svensk mark tillsammans gjorde det hela lite extra speciellt. Här har ni en film när de satte nollan i första rundan.

 

 

Så tack Globen för denna helgen! Nästa år kör vi i Friends Arena istället. Men dit är det alldeles för länge till så jag ser framemot Scandinavium och Falsterbo!


Läst 4541 ggr Kommentarer Kommentera

Lisa Skog Hallgren, satsande Hippologstudent som kommer från de gröna skogarna i Värmland. Andats häst hela livet och brinner för adrenalinruset i hoppning och fingerfärdigheten i dressyr. Lever de kommande tre åren i hästmeckat Flyinge och Strömsholm under min resa på Hippologprogrammet.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.