Hippologbloggen

Jag börjar ändå få kläm på detta med körning av häst nu. Det har gått två veckor in i körblocket och visst har jag har massor kvar att lära. Men jag kan sela av och sela på, spänna för och spänna av, stanna och svänga samt göra fin fina volter. Inte helt lätt att hålla koll på alla fyra hovarna långt bak i en vagn när man är van vid att sitta på ryggen men det går framåt.

Tycker att det är kul att vi får lära oss köra häst här på Flyinge. Inte bara åka häst och vagn utan verkligen köra häst och vagn som vår lärare Cissi brukar säga. Även körhästarna skall gå i form och bli lösgjorda. Så svettas gör man även bak i vagnen!

Skönt är också att vår lärare Cissi är så positiv, jag har märkt att jag behöver det. Jag är så himla självkritisk så hälften vore nog. Så för mig passar det att ha en lärare som faktiskt ger mycket beröm, är positiv och hejar på en. Det går jämt ut med min egna självkritik! Någon som känner igen sig?

Ha en underbar lördag alla läsare! Vi hade grillpremiär igår i vårt kära kollektiv, härligt att det går åt rätt håll med väder och vind!


Fina Lamborghini "Lambi" som jag körde igår!


Läst 11239 ggr Kommentarer Kommentera

Dagen började grymt bra då vi lyckades tjata till oss att få gå och se på Maria Gretzers clinic som hon hade idag för HP3 och beridarna på Flyinge. Vi skulle egentligen börja med våra redovisningar om uppfödningsbesöken men lite ändringar i schemat och vi fick bänka oss i stora ridhuset! Perfekt!

Maria red Sir Anka, en mycket snygg fuxhingst på 5 år. Hon pratade om hur man på bästa sätt arbetar hästen lösgörande i vardagen och vikten av att vara konsekvent med sina hjälper. En annan viktig del var även att inte ha bråttom med sina unga hästar. Man måste inte alltid kvala och de behöver inte hoppa hög hus. Ge din häst tid att utvecklas och växa i hovarna. Bygg upp ett förtroende och en hållbar häst istället.


En lite filmsnutt från clinicen!

Efter det var det dags för hovvård för mig. Det är en liten kurs där vi får tappskokompetens när vi är klara. Idag har vi slagit på skor på plasthovar, nästa gång skall det göras på riktiga hovar! Och vet ni vad? Det är jätteroligt faktiskt! Jag blev positivt överraskad då jag var lite skeptisk över detta innan. Men jag får se mig besegrad för det är riktigt kul. Kanske skall bli hovslagare i mitt nästa liv?


Läst 8184 ggr Kommentarer Kommentera

Lisa Skog Hallgren, satsande Hippologstudent som kommer från de gröna skogarna i Värmland. Andats häst hela livet och brinner för adrenalinruset i hoppning och fingerfärdigheten i dressyr. Lever de kommande tre åren i hästmeckat Flyinge och Strömsholm under min resa på Hippologprogrammet.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.