Noll till hundra
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hallå allihopa! =)


Namnskylten som klär Totilas box. (Bild ifrån Hippsons bildspel efter deras repportage "Häng med hem till Totilas" länk längre ner.)

Som jag sagt innan tror jag ibland att Tyskland har fastnat lite på 90-talet, vad det gäller utveckling av internet.. Vi hade WIFI på hotellet men det var bara precis så starkt att jag kunde trycka ut en bild eller två på Instagram, men inte mer än så.. =(

Men nu är jag äntligen hemma hos Kevin (som har ett fungerande WIFI) igen efter att vi var och hälsade på hemma hos den fantastiska sagohästen Totilas på anläggningen Schafhof i Kronberg.

Anledningen att vi åkte hem till Totilas och hälsade på är att varje år sedan nu i år fyrtio år tillbaka hålls ”das Sichtungsturnier” på anläggningen Schafhof. Das Sichtungsturnier skulle man kunna översätta till ”Sighting Show” vilket innebär att det är hit man kommer för att tävla och bli ”sightad” ”tittad på” av den tyska landslagstränaren medan man tävlar.

Just denna Sichtungsturnier är det tredje av fem steg man skall ta sig igenom om man vill ha en chans att få en plats i truppen.. Konkurrensen är stenhård.. många duktiga ryttare och fantastiska hästar slåss om platserna för att få komma med till EM som i år går av stapeln i soliga Vidauban på franska rivieran i början av Juli.

Vi är väldigt nöjda med de två ritter Kevin & Ropi gjorde tillsammans under helgen även om det blev några små missar andra dagen. Första dagen när de red Young Rider Team Test så måste jag säga att både Kevin och Ropeter gjorde ett fantastiskt bra jobb. =D 

Här kommer en film av ritten.

Ps. Ropeter är tillsalu om det är någon som söker efter en toppen Junior/YR häst och bästa vän så kan ni sluta leta. =)

MISSA INTE Bildspelet hemifrån Totilas...

..och missa inte att följa mig på Instagram för mer bilder och filmklipp. (Dressyrsatsningen @ Instagram)

Sista dagen efter att sista prisutdelningen var avklarad lyckades jag och Kevin få äran att få följa med Ann-Kathrin på en liten rundvandring på Schafhof. Där vi fick möjligheten att hälsa på sagohästen Totilas som stod i gången i ett av stallen och gjordes i ordning av svenska hästskötaren Dagmar. De skulle ut och gå en liten promenad tillsammans nu efter att alla tävlingar var avklarade.

Innan vi gick in i stallet tog Ann-Kathrin med sig en näve socker, halva näven fick en utav dotterns ponnysar i början av stallet. (Kanske Ann-Kathrins favorit ponny? =D) Men den andra halvan sparade hon och gav till Totilas.. Det kändes lite märkligt på något vis till en början.. att hon gav Totilas socker. Men vad hade jag förväntat mig?!?! Kanderade äppelbitar?! nä, Totilas är ju i grund och botten en häst precis som alla andra, klart han äter samma saker som alla andra hästar gör.. och för övrigt så måste jag säga att han är en oerhört snäll hingst, det märktes tydligt. Något som Dagmar också bekräftade.

Vi fick också möjligheten att hälsa på alla Totilas avkommor som fanns i ett annat stall på Schafhof, den ena finare än den andra.. men något som var genomgående hos de alla, var att de var så otroligt lugna, snälla och väluppfostrade.. Det märktes verkligen tydligt att de vet precis va de sysslar med här på anläggningen.. Alla hästarna sköts väldigt noga och personalen som arbetar här är väldigt professionell, men kan man förvänta sig något annat.. nästan hela personalstyrkan som arbetar med hästarna bestod ju av svenskar. =P

Och det är verkligen en imponerande anläggning de har här måste jag säga! Allt är så genomtänkt men ändå så himla gediget och vackert. =) Fantastisk plats för såväl hästar som människor, med stora fina grönytor för hästarna och fantastiska parker för oss tvåbenta med statyer av hästar och en väldig massa fina fontäner och vackra blomsterarrangemang.

Alla som får möjlighet att åka hit borde göra det! =) Fantastiskt ställe och jag är så avensjuk på Dagmar och övriga som har en så fantastisk arbetsplats.

Tack för titten!

LÄNKAR:

Häng med hem till Totilashttp://www.hippson.se/bildspel/bildspel-hang-med-hem-till-totilas.htm

Svenska Dagmar sköter drömhästen Totilas: http://www.hippson.se/artikelarkivet/dressyr/svenska-dagmar-skoter-dromhasten-totilas.htm

Kram!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com


Läst 28036 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hallå allihopa! =D
  
Just nu är jag tillbaka i Tyskland. =D Kevin skall tävla i helgen och jag som är supporter #1 måste ju vara på plats då så klart. =P Så imorgon styr vi skutan mot Kornberg nära Frankfurt am Main ... och vi skall inte till vilket stall som helst utan till Ann-Kathrine Linsenhoffs Stall Schafhof. Vet ni vem som bor där? Jo nämligen hans höghet själv, Totilas, skall bli kul att få se honom på nära håll. :)

Det är heller inte vilken tävling som helst utan nu är det sichtungsturnier. Det är det tredje av sex tillfällen som tyskarna har för att välja ut sitt team till EM. =D Så håll tummarna för Kevin. =)
  
Känns skönt att vara här och ha lite "semester" nu efter över 1000 mil nere i Europa den senaste månaden. Först till Vidauban, södra Frankrike, med Jeanna och sedan fick jag rycka ut och akut hämta hem Haid-Bondergaards från Barcelona när både Rasmus och Charlotte hade blivit rejält sjuka...
Starkt (och kanske lite dumt) av Charlotte att ändå rida alla sina starter, väl hemma visade de sig att hon hade fått lunginflammation. :( Och sist men inte minst körde jag Johns odressyriga hopphästar både ner och upp från Arezzo i Italien. Jag har träffat massa roliga, trevliga och underbara människor under alla veckor – tack till er alla! =D
  
Jag kan också meddela att det nu har löst sig med grönt kort-kursen, eftersom jag är över 18 kan jag läsa den på distans och sedan bara spendera några timmar med att skriva proven. Jag rekommenderar dock varmt att man skall gå kursen även om man är över 18, men jag hinner helt enkelt inte. :(
Sedan har jag vid detta laget redan varit på så många både nationella och internationella tävlingar, så jag känner att jag redan lärt mig deT mesta av alla suveräna groomar och ryttare som jag fått jobba med.
  
Imorgon tänkte jag försöka uppdatera med lite filmer från den senaste tidens träningar. =) När jag äntligen har lite WIFI till min dator. =) Det är nästan tortyr att vara utomlands på det sättet, det är som att vara i Sverige under Nokia 3310:s tid...

  
Dessutom var min telefon totaldöd under nästan en vecka, vilket inte alls gjorde det bättre... =P

"Det finns inga problem, bara lösningar"
  
Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram
Dressyrsatsningen@gmail.com


Läst 25365 ggr Kommentarer Kommentera

Kan man lära en helt oerfaren ryttare, tillika lastbilschaufför, att rida dressyr? Det tänker Daniel Bjärving ta reda på!

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.