Redaktionen
JUL
16

Tävling! Vinn signerat exemplar

Marcus Ehning har signerat 10 exemplar av senaste Hippson Magazine. Nu har du chansen att få ett av dem.

 

Till tävlingen


Läst 30732 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
12

Film: Rolf-Görans ärevarv

 

Till publikens stora jubel rider Rolf-Göran sitt ärevarv efter Grand Prix-vinsten i Falsterbo Horse Show.

 

 


Läst 38462 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11

Roffe - du är kung!


Falsterbo Horse Show hade inte kunnat få en bättre avslutning. Till tonerna av "Simply the best" red Rolf-Göran Bengtsson och Casall la Silla ärevarv, tätt följda av Malin Baryard Johnsson och Tornesch. Det blev alltså dubbelt svenskt i prestigefyllda Falsterbo Grand Prix. Vilken svenskvecka det har varit i den internationella hoppningen här i Falsterbo!
 
- Jag har haft en fantastisk helg, min häst har hoppat utmärkt. Först hoppade han dubbelnolla i nationshoppningen och nu gjorde han det igen..., säger Rolf-Göran och drar på ena mungipan.
Han har all anledning att le åt sin 34:e Grand Prix-seger. Förstapriset i klassen är på 64 000 euro - alltså drygt 620 000 svenska kronor. Tvåan Malin Baryard får med sig 40 000 euro, alltså drygt 390 000, hem. Dessutom vinner hon meetingpriset - en splitterny Thule-trailer.
- Det var tur att Rolf-Göran åkte hem till Tyskland och vände efter nationshoppningen. Vår enda chans att vinna något är ju att han försvinner ur landet ett par dagar, skämtar hon.
 
Själv är Malin "jättejättenöjd" med sin Tornesch.
- Jag vet att jag har en snabb häst, men också att Rolf-Göran är galet snabb. Men så långt efter honom var jag inte idag - nu vet jag att jag borde kunna slå honom! Nä, skämt åsido, att komma tvåa efter Rolf-Göran är definitivt bra nog.
 
Peder Fredricson knep en niondeplacering och även Daniel Zetterman gjorde en bra tävling. Han slutade på elfte plats, den sista placeringen. Om Glory Days säger han:
- Jag har inte haft en sådan här häst förut, som varit min favorithäst. Men den här har jag ridit hela vägen, vi har växt upp tillsammans här i Falsterbo. Till resten av familjen har jag sagt att tar de ifrån mig Glory Days så slutar jag rida!
 
Falsterbo Horse Show är slut och den preliminära besökssiffran för hela veckan är 61 450 personer. Här har det precis börjat ösregna, efter att solen har lyst hela meetinget!
Vi tackar för oss och hoppas att ni haft nytta och nöje av bloggen. Saknar ni några resultat finns de här:
http://online.equipe.nu/sv-SE/pages/competitions/1142


Stilstudie av Rolf-Göran Bengtsson och Casall.


Malins Tornesch har hoppat fantastiskt i helgen.
 

Säg hej till publiken!
 

Pristagarna fick fina klockor av klassponsorn...
 

Grattispuss!


Läst 40104 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11

Baryard vann sjuårshoppningen


 
Som ni säkert vet finns alla resultat från Falsterbo Horse Show på Equipe, närmare bestämt här:
http://online.equipe.nu/sv-SE/pages/competitions/1142
 
Idag har ju även Johanna Due BojeBrownie vunnit ungdomsdressyren, Malin Baryard JohnssonCisco vunnit sjuårschampionatet i hoppning och Andreas HelgstrandUno Donna Unique vunnit sexårsdressyren.


Läst 34149 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11

Snyggt, Jeanna!


Jeanna Högberg på Wellington.

Söndagsförmiddagen har jag ägnat åt femåringsdressyr, som inte helt oväntat vanns av Andreas Helgstrand på det helt otroligt vackra och rörliga stoet Törveslettens Stamina.
- Hon är en lite speciell häst. När jag började med henne var hon väldigt het, det var svårt att få ner henne i skritt efter att ha travat eller galopperat. Men nu skrittar hon också, och blir bara finare och finare för varje gång jag tar ut henne, berättar Andreas.
Och trots hennes låga ålder finns det numera två mini-Stamina i Danmark. Hon har nämligen fått föl genom embryotransfer.
 

Andreas Helgstrand på Stamina.
 

Andreas grattas efteråt.

 
Även Hippsons husbloggare Jeanna Högberg var kvalad till finalen. Hon red ett jättefint program - förutom att hon red fel väg då... Men Wellington är helt klart en häst för framtiden, så det är inget att gräma sig över någon längre stund. Trots felridningen fick Jeanna tillräckligt betalt för att knipa sjätteplatsen. Grattis!
 

Wellington får en puss av Jeanna efter finalen.
 

Dressyrkommitténs ordförande Per Lundberg är framme och grattar.

 
 
Jag hann också med att se showklassen "Hästens Cup", där dressyrryttare hoppar och hoppryttare rider dressyr. Här kommer ett par bilder därifrån:
 

Förbundskapten Bo Jenå, i nattmössan, dömde klassen tillsammans med Sylve Söderstrand.
 

Först ut var Peter Eriksson och Mattias Jansson. Peter fick gliringar av domarna för att hästen var över tygeln och Mattias lyckades riva alla hinder utom ett...
 

Nästa par, Jens Fredricson och Mads Hendeliowitz, försökte muta domarna med en check på 200 000 kronor...
 

Dagens vinnare - Minna Telde och Erica Lickhammer. De var så bra att Bo Jenå funderade över om vi inte kunde skicka samma lag till både hoppningen och dressyren i Kentucky. Det skulle bli så mycket billigare med bara fyra ryttare allt som allt!


Läst 37490 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11

Fotbollsfeber!

Det avgjordes inte bara VM-fotboll under lördagskvällen. Även i Falsterbo hölls det fotbollsmatch, mellan Swedish Riders FC och Tre Torn Falsterbo Finest. Ryttarna fick se sig slagna med ett antal mål, kanske inte helt konstigt när moståndarna hade spelare som Patrik Andersson (har vunnit Champions League) i laget.
 

I "Falsterbo Finest"-laget ingick bland andra Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson, unge Alvard Baryard och hans pappa Henrik Johnsson.


Lagkapten Daniel Zetterman och Jacob Ling Vannerus (känd från Ponnyakuten) i ryttarlaget.
 

Avbytarbänken, med bland andra Jens Fredricson.
 

Den här husvagnen gick vi för övrigt förbi på vägen hem. Nej, ingen av oss ringde det angivna telefonnumret...


Läst 41311 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11

Veckans nöjdaste kund?

Hettan är den stora snackisen här i Falsterbo (precis som i resten av Sverige förmodar vi). Alla söker skugga och vätska. Människor såväl som djur.

 

Vårt mål är att alla som kommer till vår monter ska lämna den lite gladare än de kom dit. Vi tycker att vi har lyckas rätt bra med det överlag. Men bland alla som berömt oss för vår tidning, våra ridövningar, sajten och våra böcker så är nog ändå det här veckans nöjdaste kund:


Läst 30044 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
10

William Funnell vassast i Falsterbo Derby - igen!


Endast två ryttare lyckades nolla Falsterbos långa och krävande derbybana - med banken, uthoppet från banan, vattnet och den fruktade Öresundsbron. Det var dels klassens första startande, tyske Jörg NaeveCoolidge, dels britten William FunnellKanelle de la Baie - som startade näst sist. Men Funnell var snabbare i omhoppningen och knep därmed segern.
- Jag visste inte när jag gick i mål om jag vunnit eller inte, det är svårt att veta exakt hur fort man har ridit. Först flashade det upp en tvåa på skärmen och jag hann tänka "skit", men så ändrade de och jag insåg att jag vunnit, säger William med ett leende.
 
Och det är inte första gången han tar hem derbyt i Falsterbo, både 1993 och 2003 har William Funnell stått högst på prispallen. 
- Det gäller att vara hungrig. Jag är född nära Hickstead och drömde som barn om att någon gång få rida derbyt där, säger han apropå vad som gör honom till en så bra derbyryttare.
En annan framgångsfaktor är självklart att Williams fru Pippa är fälttävlansryttare.
- När hästarna är fyra-fem år gör vi samma basträning med dem oavsett gren. Det gör att även hopphästarna får hoppa vatten, bankar och så vidare. En stor fördel sedan, de blir inte så tittiga för sådant här.
Dagens vinnarhäst Kanelle de la Baie är dock inte uppväxt hemma hos familjen Funnell. Stoet ägs av en norsk elev, men har hoppat derbyt i Hicksted för två år sedan.
- Hon har ett stort hjärta och är en riktig fighter. När vi skulle in i omhoppningen hade det bara gått en liten stund sedan grundomgången, så hon var fortfarande lite flåsig. Trots det blev hon bara bättre och bättre!
 
För svenskarna gick det sämre. Linda Heed och Columbus H var med sina åtta fel bästa svenska ekipage på tiondeplatsen. Helena Lundbäck hade också åtta fel men en sämre tid än Linda, Jens Fredricson slutade på tolv fel, Svante Johansson på 13, Rigmor Arvidsson Maggi på 16 och Daniel Zetterman på 20.
 
Alla resultat från lördagen hittar du här:
http://online.equipe.nu/sv-SE/pages/competitions/1142 


Läst 33051 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
10

Filmsnuttar från Falsterbo-derbyt

William Funnell och Kanelle de la Baie vann derbyt i Falsterbo Horse Show. Jörg Naeve på Coolidge kom tvåa och Shane Breen på Dorada trea.

Mer info kommer inom kort. Här är en kort snutt från ärevarvet och Shanes ritt nerför vallen så länge.

 

 


Läst 31049 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
10

"Omöjliga" Anky vann WDM-küren


Anky med jordgloben som är prispokal i WDM.

Första gången i Falsterbo - och Anky van Grunsven sopar respektlöst banan med konkurrenterna. I dag vann hon och IPS Painted Black World Dressage Masters-küren på finfina 82,40 procent. Tvåan Ulla Salzgeber - på vackra stoet Wakana - belönades med 75,90 procent och trean Tinne Vilhelmson SifvénFavourit fick 75,40 procent.
- Det har varit fantastiskt här. Jag hoppas verkligen kunna komma tillbaka nästa år, säger Anky innan hon hastar iväg mot flyget hem till Holland.
 
Även tyska Ulla Salzgeber är i Falsterbo för första gången.
- Det är otroligt hur mycket besökare och hur mycket publik ni har här, det skulle aldrig hända i Tyskland på motsvarande tävling. Man blir inklappad, sedan är alla tysta när man rider och så exploderar publiken när man har ridit klart. Jag älskar det!
 
Tinne Vilhelmson Silfvén är veteran i Falsterbo, men ny i World Dressage Masters.
- Jag är väldigt nöjd med Favourit idag, han skötte sig fast jag red så dåligt. Jag red fel program i galoppen och sedan fick jag improvisera..., berättar hon.
En av de personer som ligger bakom att WDM-touren kommit till Sverige är Antonia Ax:son Johnson. Genom sitt företag Axel Johnson Gruppen har hon gått in som sponsor av WDM. Och det ser ut att bli en fortsättning även nästa år.
- Vi har sagt att vi gör detta som ett pilotprojekt i år, för att se hur samarbetet med Falsterbo fungerar. Och jag skulle vilja säga att det flutit på väldigt bra och enkelt - samarbetet får fem getingar! Så jag skulle gärna vilja hjälpa till att få tillbaka WDM till Falsterbo. 
 

IPS Painted Black gör fantastiska ökningar - både i trav och i galopp. 
 

Tinne Vilhelmson Silfvén - bästa svensk i Falsterbo.
 

Favourit kan också öka!
 

Ulla Salzgebers sto Wakana är en otroligt bildskön häst.
 

Minna Telde och Larina Höm slutade sexa på 70,85 procent.
 

Antonia Ax:son Johnson hälsar på sin egen Favourit.
 

Puss på dig!


Läst 31672 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 nästa  sista  Redaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Gästblogg: "Många saker du kan göra för att förebygga kolik"

Gästbloggen

Bäste Bill!

Saras vardag

Gjuta platta!

Stalldrömmar

Till Husbloggarna