Redaktionen
OKT
28

Rösta fram ”Horse of Fame” 2011!

I de tre senaste numren av Hippson Magazine har vi presenterat kandidaterna till Horse of Fame, Hippsons egen kategori på Ryttargalan. Nu drar vi i gång omröstningen här på Hippson.se (sista dag att rösta är den 26/12 2011).
 

RÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD! Vilken häst som blir "Horse of Fame" avslöjas på Ryttargalan i januari.

 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
 
OM DE NOMINERADE HÄSTARNA

 
Stand By Me
21-årige Stand By Me, även kallad Bullen, är Linda Algotssons ögonsten. Han är en av Sveriges främsta fälttävlanshästar i modern tid, med bland annat två EM-silver och en vinst i världscupfinalen i bagaget.
- På hemmaplan är han som tjuren Ferdinand - blyg, försynt och lugn. Men så fort han kommer ut på tävling förvandlas han till en tiger. Han älskar att tävla och det är nog delvis därför han har blivit en så framgångsrik häst, det är hans inställning som gör "det", berättar Linda om sin favorit.
Läs mer
 
Solos Carex 
Tinne Vilhelmson Silfvéns 18-årige Solos Carex - som har gått både OS, VM, EM (lagbrons 2007) och världscupfinal - pensionerades för snart två år sedan. Men kvar på dressyrbanorna dansar hans framgångsrika söner, såsom Patrik Kittels Scandic.
- Carex är otroligt speciell, han är känslig och ganska osäker. Han är lite feg men vill alltid göra rätt - han slår liksom knut på sig själv och bara vill, vill, vill. Carex är jätteviktig för mig, inte minst för att han har den här personligheten, säger Tinne.
Läs mer
 
Isaac
Isaac är 15 år ung och har en lång och framgångsrik hoppkarriär bakom sig. Han har tagit flera fina mästerskapsplaceringar, har vunnit världscupen i ´s-Hertogenbosch och har Grand Prix-segrat i både Globen och i Falsterbo - med Royne Zetterman i sadeln. Tillsammans med Alexander Zetterman var han dessutom reserv på VM i Kentucky.
- Isaac är en typisk Feliciano-häst, som är bestämd och kan väsnas och sparka i väggar för att få uppmärksamhet. Men han är samtidigt väldigt snäll och tittar inte på någonting när man rider. Då är han nästan för cool, berättar Alexander.
I dag rids och tävlas Isaac av en norsk junior. 
Läs mer

OM HORSE OF FAME
De tre kandidaterna, från varsin OS-gren, har valts ut av Ryttargalans jury. Under hösten kommer en vinnare att röstas fram av besökarna här på Hippson.se och prisutdelningen sker på Ryttargalan i vinter.
Nominerade till Horse of Fame ska vara äldre hästar som har haft en lång och aktiv tävlingskarriär. Kandidaterna ska vara i slutet av sin karriär eller har kanske till och med avslutat den (dock senast tre år innan nominering). Priset kan delas ut postumt. Aktuell häst behöver inte vara svenskfödd, men den ska ha tävlat för och representerat Sverige vid mästerskap eller nationstävlingar. Samma häst kan nomineras flera gånger, men kan bara väljas in i Horse of Fame vid ett tillfälle.

 


Läst 54371 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
21

Hippsons ridövningar i Expressen

Under helgen som kommer så kan man köpa en bilaga till Expressen för 20 kronor. I den finns bland annat 10 stycken av Hippsons ridövningar färdiga att klippa ut och ta med till stallet. Så se till att be om hästmagasinet när ni köper Expressen i helgen.

Bilagan kommer att säljas fram till och med den 23/10.


Läst 51811 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
18

"Nya" Hippson.se

Som ni säkert har märkt så har det hänt lite med menyn på Hippson.se. Vi hoppas att det på så sätt ska bli enklare att hitta det bästa innehållet på sajten.

Det vi har gjort är att vi flyttat upp Ridövningarna, Fråga experterna, Husbloggarna och Hippson-TV och gjort dem till egna flikar. Dessutom så har vi brutit ut Prylbloggen från de övriga bloggarna och gjort den till en helt egen tjänst.

Samtidigt så har vi smygit in några riktigt trevliga nyheter:

 

  1. Ridövningarna är nu öppna för samliga besökare. Det krävs alltså inte längre något plusmedlemskap för att komma åt dem.
  2. Prylbloggen har fått fler skribenter och kommer framöver att öka uppdateringstakten vad det gäller inlägg.
  3. Det går numer att logga in och kommentera med hjälp av sitt Facebook-konto.
Vi hoppas att ni ska uppskatta förändringarna. Har ni frågor eller idéer så står kommentarsfältet nedan till ert förfogande!

 


Läst 52830 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
09

Tack för i år!

Vilken vecka vi har haft här på Flyinge! Nu är alla finaler klara och på dressyrsidan hade Jan Brink en toppendag med segrar i både 5- och 7-årsfinalerna. Bästa 5-åring blev JJ Ray Ban 1173 e. Rascalino - Londonderry och bästa 7-åring (liksom i kvalet) blev Hohenstein-sonen Hohenstaufen II 1160.

.

I 3-årsklasser för dressyr drog hemmaryttaren Pernilla André Hokfelt det längsta strået med hästen Christo e. Casiro - Linaro.

.

På hopphästarnas arena var det Jens Wickström som styrde Ebba von Essens Twiggen e. Cardento - Gibson till seger i en omhoppningsduell med Johan Lund, Emma Emanuelsson och Lisen Bratt Fredricson. Jens och Twiggen är sedan länge ett sammansvetsat par som tidigare i år bland annat vunnit unghästtävlingen Champion of the youngsters!

.

I hopphästarnas 6-årsfinal red blott 16-åriga Karin Martinsen hästen Izinbyeva Katalei e. Last Liberty - Libero H till seger efter en omhoppning där ekipaget gick i mål som ensamt felfria. På samma sätt vann dem, liksom Jens och Twiggen, även Champion of the younsters 6-årsfinal i sommras!

.

 

Jens Wickström och Twiggen vann både

öppna championatet och Breeders Trophy!

 

 

Stort grattis till alla duktiga ryttare, hästar, hästägare och uppfödare som presterat under veckan som gått. Breeders Trophy är verkligen en hästfest utav rang!

 

 

Tack för den här veckan!Nu har i alla fall jag hittat insperation för ett bra tag framöver!

 

/ Malin

 


Läst 49394 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
09

Bra priser på auktionen!

 

Det var mycket bra drag på gårdagkvällens hopphästauktion! Alla hästarna blev sålda och priserna var bra! Här följer en lista på deltagande hästar och den prissumma som de klubbades för.

1. Clonmel (e. Cardento – Balou de rouet – Robin Z) 180 000 kr

2. Lucifer BJN (e. Lux Z – Irco Marco - Furidant) 95 000 kr

3. Dogge Dogelito (Hip Hop – Comefast xx – Robin Z) 155 000 kr

4. Dutch Devotion CC (Silverstone – Ahorn - Silvano) 180 000 kr

5. Zatania Z (Zannini R – Orthos – Landgraf I) 255 000 kr

6. Biscuit (Quintender – Balou de rouet – Cardento) 145 000 kr

7. Marseille (Maloubet de Pleville – Landesfürst – Mowgli) 110 000 kr

8. Celine (Churchill – Heartbreaker – Concorde) 75 000 kr

9. Clann Lux Z (Lux Z – Master Imp xx – Trumpet Major) 235 000 kr

10. Royal Rammstein ( Carte d’Or – Ralmé Z – Abbé) 85 000 kr

11. Malte (Maloubet de Pleville – Aram – Utrillo) 135 000 kr

12. Casorati Da Bay (Casir Ask – Argentan – Duktus) 85 000 kr

13. Carlo ( Callahan VDL – Akito Z – Cor de la Bryère) 245 000 kr

14. Compassion (Corlensky G – Casir Ask – Lobster) 355 000 kr

15. Contina Z (Contact vd Heffinck – A Lucky One – Liguster) 140 000 kr

16. Sandro Gold 1220 (Sandro Boy – Landadel – Glander) 450 000 kr
.
.
Dyraste hästen, Sandro Gold, såldes till Sven Ingvarsson, Helena Holm och Mikael Palm. Sven förklarade att han hade fått upp ögonen för hingsten redan under bruksprovet så beslutet att ropa in honom var det aldrig någpon tvekan om.
.
.
.
Nu är det dags för de allra sista finalklasserna! / Malin


Läst 46379 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
09

Gårdagens finaler i backspegeln!

Igår var det hela fyra finaler som avgjordes, två i dressyr och två i hoppning. Det gällde championat-titlarna för 4– och 6-åringarnas dressyr samt 4- och 5-åringarnas hoppning. Dressyren hade en hektisk dag då även 7-åringarnas första kval avgjordes. Den sistnämnda vanns av hingsten Hohenstaufen II 1160 e. Hohenstein – Langata express xx. Jan Brink satt i sadeln och lotsade runt hästen, som han delvis själv äger, på 70.008 %.

I dressyrfinalen för 6-åriga hästar vann imponerande nog Hip Hop-avkomman Isac, som även tog hem championatet och Breeders Trophy ifjol! I år reds han, liksom tidigare år, av Minna Telde. Minna äger även själv den lovande 6-åringen. I 4-årsfinalen visade (liksom i kvalet) Rausing 1233 upp sig bäst och tillsammans med Sandra Sterntorp vann de öppna championatet. Breeders Trophy vanns av Faustino och Mia Runesson.

Bäst av de 4-åriga hopphästarna blev Careful (- Quite Easy)-avkomman Tonic som både är uppfödd och ägs av Göran Linell. Red gjorde Lina Holmström och den totala segerpoängen blev 33,6 poäng efter två omgångar. Det var glest på prisutdelningen då både andra och tredjeplatset red hem av Olof Smith med hästarna Al Cend och Centaurus och på fjärde och femteplats fick vi se Stina Lillje med Nordic line H och Candlelight K.

I 5-årsfinalen för hopphästar styrde talangfulla ryttaren Douglas Lindelöw Yajamila till seger efter en omhoppning mellan fem stycken hästar, där endast två stycken hoppade felfritt i mål. Yajamila är ett sto e. Lux Z - Daimler som ägs av Karoline Goldberg Vååg.

 

Yajamila påväg mot seger!


Läst 48198 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
08

Auktionsdax i Flyinge!

Om en och en halv timme drar den traditionsenliga hopphästauktionen igång i Flyinges stora ridhus.

Hopphästauktionen 2011 är den 6:e i ordningen och liksom förra året är det endast 3-åriga hästar som ska aktioneras ut. Swedish select horse sales står som under tidigare år för arrangemanget. I SSHS ledning ser vi Lisen Bratt Fredricson, Royne Zetterman, Erik Jerneld och Pia Levin. Dessa har under sommaren valt ut de i år 16 stycken hästarna som ikväll kommer att auktioneras ut. Hälften av dessa 16 hästar är hingstar. Sist till start – som finalnummer – kommer vi att få se den godkända Sandro Boy-sonen Sandro Gold 1220.

Snygginge Sandro Gold säljs av Magnus Österlund och Harald Prince! Foto från sshs.nu

VIP-borden har nu ställts iordning och de första spekulanterna har anlänt. VIP-borden är som synes placerade på markplan och mat och dryck kommer där att serveras under auktionskvällens gång. Gäster med läktarbiljett släpps in först om en halvtimme. Klockan åtta drar auktionen sedan igång!


Läst 50086 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
08

Breeders-mässan!

Dags för en rundtur på mässan här på Flyinge...

 

Restaurangen i tältet.

 

Auktionshästarnas hörna.

 

Flyinge har sin egen del.

 

Marcus Westergren spexar lite bland montrarna.

 

Utrustning för färgälskaren.

 

Ridhusunderlag, skrittmaskin och solarium på ett och samma ställe.

 

En långsida full av ryttarutrustning.

 

 

Nu fortsatt fokus på 5-åringarnas pågående hoppfinal! / Malin


Läst 45778 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
08

4-årsfinal med testryttare

Just nu är det de 7-åringa dressyrhästarna som tävlar i Crafoordhallen men efter att deras klass är avslutad ska 6-åringarnas final avgöras. Men efter det, sist ut idag, är det de 4-åriga hästarnas final. Den görs upp genom att två testryttare provar samtliga av finalhästarna.

 

Två internationella testryttare har i år engagerats.Det blir den i Danmark baserade svenskan Anna Blomgren och den holländska unghästspecialisten Emmelie Scholtens som får äran att avgöra 4-årschampionatet 2011.

.
Anna Blomgren Anna är en av tre beridare danska Team Helgstrand. Där arbetar hon med hästutbildning framförallt av de yngre hästarna. Hon jobbar också med undervisning, deltagande vid visningar och tävlar samtidigt framgångsrikt. Anna har tidigare varit beridare på Blue Hors under fyra år. Vidare har hon arbetat hos Rudolf Zeilinger i ett år och hos Louise Nathhorst i fem år. Anna har även utbildat hästar upp till Grand Prix och har också själv segrar på den nivån. Hon har deltagit vid Unghäst-VM och har varit trea i EM för unga ryttare.

 


Emmelie Scholtens är 26 år och hemmahörande i holländska Schijndel där hon tillsammans med familjen Witte bedriver utbildningsstall och i stallet har de många av Hollands främsta avelshingstar. Emmelie är också något av en specialist på unghästar, de senaste fyra åren har hon nämligen varit i final i Unghäst-VM. De tre senaste åren har hon dessutom stått som segrare och i år hade hon inte mindre än tre hästar med i finalerna. Emmelie har även varit framgångsrik i de holländska unghästchampionaten. I år tog hon hem de tre första platserna i 4-årschampionatet med hingstarna Charmeur, Chinook och Connaisseur och i femårsfinalen segrade hon med valacken Borencio.

.

Det är alltså vad vi har att se framemot på dressyrsidan idag!

.

 

 

 

 

/ Malin

 

 

 

 


Läst 44824 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
07

Första finalvinsten till Cardento-sonen Care for Love!

Tre hoppklasser har genomförts i stora ridhuset idag! De 6-åriga hästarnas andra kval var först ut att avgöras. 46 stycken hästar gick där vidare till söndagens final varav 17 stycken är dubbelt felfria inför finalen.

 

I 7-åringarnas hoppning, som gick över en 1,35-bana i två faser, segrade Easy Q e. Quite Easy - Bobs vision xx. Easy Q reds av young ridern Jennie Juhlin vars mamma Mariana Juhlin både äger och har fött upp hästen.

 

I 3-åringarnas final segrade hingsten Care for Love e. Cardento - Quite Easy med löshoppningsbetyget 9,1. Hästen ägs av Elin Uppling och är uppfödd av Familjen Ekberg, som var mycket glada över hästens prestation! 

 

I Crafoordhallen har de 5-åriga hästarna gjort sitt andra kval där Pernilla Andersson Hokfeldt red Johan Ifversons Beau e. Lingh - Ferro till seger. Även den näst bästa hästen, Smaragd e. Samarant - Don Davidhoff, ägs av Ifverson.

 

Även de 3-åriga dressyrhästarna har visats upp i sitt första och enda kval idag. 

 

Imorgon ser vi fram emot de 4- och 5-åriga hästarnas hoppfinaler samt finalerna för 4- och 6-åriga hästar i dressyr! De 7-åriga dressyrhästarna är sist ut att entra unghästchampionatet 2011 då de imorgon ska göra sitt första och ända kval, detta i FEI Prix St George.

 

 

 

God natt här ifrån Flyinge! / Malin 

 


Läst 43227 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa  sista  Redaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Plötsligt händer det!

Pether Markne

Pigga hästar

Saras vardag

Vilket avslut på tävlingssäsongen 2018!

Therese

Till Husbloggarna