Lisen
MAR
29
2013

50%
Idag blåser det och solen är bakom molnen då och då men det är ändå varmt. Jag rider på 50% är svag och okoncentrerad och har svårt att andas. men feber fri.


Tona och Anna. Tona var nolla i 130. Rider bara långsamt här på de grönare hästarna. De är inte klara för att gå mot klockan ännu. Fendi rev en mur del i 140 annars var han bra med tanke på att jag är så seg. Strök mig i 145 och har gått hem och lagt mig. Hoppas på en piggare Lisen i morgon. Hej Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 28324 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
29
2013
Solen strålar ute men jag ligger inne sjuk. Har varit sjuk i en vecka nu och mer de sista 3 dagarna så nu har jag fått träffa doktorn och fått medicin. Tävlingarna börjar i morgon igen. Hoppas jag är bättre då.


Missade också att rida på stranden. Peder red dock mycket lätt där. Lätt att de får träningsvärk av galopp i sanden om de inte är vana med det.


Jag har med mig Tona som är lite grön för sina 7 år. Nyttigt att vara med. Hoppat två felfria klasser. Tona är E Robin Z- Ciceron.


Carsten klappar om Fendi som gjort två felfria starter. 8 år E For Feeling - corland


Thriller har gått bra. Nolla i RR klassen på lördagen och 4 fel i GPn. Känns mycket bra. Thriller är 9 år e Cardento - Lucky Light.


Den bästa utrustningen kommer från Teun van Riel -Trust. Som är här med sin truck. TRUST har de bästa täckena och hur mycket bett som helst.


Man får plats med barn i skåpen också


Min fina kompis Emelie Marsh (fd Björkman) kom över från Mallorca där hon bor. Så kul att ses! Emelie var med i en olycka i höstas och låg i koma i 3 veckor. Lång rehab tillbaka men sitter redan i sadeln! Emelies blogg CarpeDiem mina vänner! Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 30902 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Befinner mig i ett grönt, vårigt Spanien där vi tävlar.


I dessa tider vill många ha avelsrådgivning. Den bästa avelsrådgivningen är att du som uppfödare åker och kollar på internationella tävlingar där du kan se unghäst-klasser och vidare upp till Grand Prix. Så köp en flygbiljett till Arezzo i Italien eller kom hit till Oliva i Spanien, där vi befinner oss.
  
Det finns även fler liknande tävlingar. Det är här det händer! Och jag tror att du kommer bli inspirerad. Jag blir lite matt när jag ser avelsutvecklingen i Sverige. Så lite kraft och motivation. Jag skulle vilja göra helt nytt! Inte rota runt i det gamla som det känns som att det görs nu ibland.
  
Det känns himla bra att ha startat upp SSHS-auktionen, jag hoppas och tror att den inspirerat och varit bra för uppfödarna. Nu hoppas jag att alla uppfödare tänker stort och framåt och jag önskar er lycka till i ert viktiga avelsarbete! Med passion och motivation kommer ni att helt säkert lyckas.
   
Lisen - Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 29771 ggr Kommentarer Kommentera

Hej det blåser helt sjukt. Mycket här men ännu mer på slätten. Hejja Skåne. Men någon snö mängd har vi inte sett av ännu , mest pulver som yr runt.

Jag har boat in mig på kontoret eftersom mina hästar är på väg till Spanien med duktiga Anna och därför passar jag på att jobba med Grevlundatävlingarna som går av stapeln här i början av Juni.

Har fått in alla klass sponsorer utom den till Ungdoms GPn , den trodde jag skulle vara hot att äga för den går mitt på dagen på Söndagen innan stora klassen..I morgon skall den ha en ägare!!!!

Älskar att en del bara "- Jaaa tack för att du frågade, klart vi vill vara med! och en del måste jag hetsa lite mer ;-) eller ganska mycket..men det är ju för deras egen skull ju. De kan ju inte missa detta!

Vi håller på att göra en snygg affisch för tävlingen också. Det är så mycket jobb med att göra tävlingar , jag uppskattar arrangörerna på alla tävlingar man åker på SÅ mycket mer nu när jag sliter själv med detta. Prova ni också!

I
år har vi premiär för 150 Grand Prix och Junior/ YR Grand Prix
med
kval till Falsterbo! Vi kommer ha uppstallning så vi räknar med en
del långväga gäster och det ser vi verkligen framemot.

Jag har även tvingat mina kolleger uttala sig:

Maria
Gretzer:
” Gemytlig tävling med atmosfär och stämning, allt
mycket proffsigt genomfört från A till Ö ”

Royne
Zetterman
: ”Super tävling rakt igenom”

Pia
Levin:
” Känns som man är på en internationell tävling, allt
är perfekt”

Så här har vi bestämt att programmet skall se ut, vad tycker ni?

Onsdag
5 Juni

Klass
1.00 avd B

klass
1.20 avd B

klass
1.30 avd B

därefter
Elit allsvenskan – AGRIA

Fredag
7 Juni

klass
1.20 avd B

klass
1.30 avd B

klass BOLLERUPS HÄSTKLINIK 1.30 A:0/ A:0 

klass KINGSLAND 1.40 A:0/ A:0 

Lördag
8 Juni

klass
1.20 avd B

klass
1.30 avd B

klass DJUR & NATUR HIPPOFODER 1.35 A:0/ A:0 

klass H&M 145 A:0 

Söndag
9 Juni

klass: FALSTERBO HORSE SHOW 1.30 A:0 

klass KOLLA MASKEN 1.40 A:1a 

klass  ?? 1.40 A1:a Ungdoms Grand Prix 

klass: LITOVET  1.50 A1:a Grand Prix – Premiär för 150 klass på Grevlunda! LITOVET gänget behöver man inte hetsa för de bara SKA ha Grand Prixen här varje år. 

Hoppas att ni kommer då, avsuttna eller påsuttna (!!) Förra året vann Royne med sin fina Echo som han vann SM med nu sist. Inte kostigt att han var så himla posetiv förresten....

Nu blir det god natt saga, för barnen alltså.

Haij. 

 


 


Läst 33581 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
18
2013

 

Hej, nu har fina Matrix lämnat oss, jag har varit väldigt ledsen för jag kommer att sakna honom. Han är en mycket speciell häst för mig och jag blir ledsen nu när jag tänker på det...

Tack så jättemycket för bilderna Laila Berglund Fotoform vilka fina minnen.


Häromdagen var det den den internationella
kvinnodagen, överallt i media pratade man om jämställdhet i samhället, om det som hade blivit bättre för kvinnor men även den vägen som är kvar för att förbättra kvinnors ställning i
samhället.
Jag reflekterar själv väldigt sällan över detta då
ridsporten fostrat mig till att det inte är någon skillnad. För det är ingen skillnad alls i min ridsportvärld. I den som jag är fostrad i.
  
Sport är fostrande. Ridsporten är enormt fostrande. Vi fostras inte bara i att det är jämställt, vi fostras att ta ansvar, att jobba hårt, få lite skit under naglarna, att lyssna med sinnerna. Jag är stolt över att Ridsport är den enda olympiska gren
där män och kvinnor tävlar på lika villkor. Jag nämner det alltid när jag får chansen. Gör det ni också. 
  

Det är därför inte alls förvånande att många kvinnor i ledande positioner och i affärsvärlden har just haft stöv på fingrarna och galopperat barbacka i full fart. De skakar av sig och travar vidare. 

Vi kan också föda fantastiska barn och fortsätta rida och tävla. Vi är helt enkelt grymma. Här jag med mitt första lilla monster. 

  

 Go natt. 


 

 


Läst 42265 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
12
2013

Matrix är såld.

Matrix
är såld till den Argentinske OS ryttaren José
Maria Larocca.

Vi köpte den nu elvaårige Matrix som
7 åring. Lisen har utbildat och tävlat honom framgångsrikt med
flera vinster och internationella GP placeringar.

Han deltog i det svenska laget vid OS i
London förra året. Ekipaget fick avsluta sin karriär på bästa
sätt med att vinna både kval och Grand Prix på hemmaplan. Så står de på vår hemsida idag...

-Det är med blandade känslor jag
säljer Matrix.

  Matrix är en fantastisk häst med
  alla de bra egenskaper jag tycker en bra hopphäst skall ha, och
  framförallt har han en riktigt härlig kämpar anda. Jag kommer
  verkligen sakna att arbeta med honom.

   

  Samtidigt tycker jag att det känns
  bra att visa att det går att köpa hästar i Sverige, utbilda,
  tävla och sedan sälja. Efter som vi jobbar professionellt och
  långsiktigt med vår verksamhet känns det bra att ha gjort den här
  affären för att kunna utveckla vår verksamhet ytterligare och
  investera i nya talanger.

  Vi tycker utmaningen ligger i att
  välja de unga hästarna som har bra kvalitet och sedan hålla hög
  kvalitet på skötsel, utbildning och tävling.

   

  Josè är en mycket duktig ryttare och
  jag är säker på att han och Matrix får många framgångsrika år
  tillsammans”

 Inte mycket att tilllägga just nu. Någon frågade här nere bland kommentarerna på förra inlägget om jag inte skulle satsa vidare men det ska jag göra såklart. Jag har ju Thriller som är 9 år och som känns riktigt bra, vi får se vart det bär oss. 

Haij.

 

 

 

   

 

 

 

 

   


Läst 47577 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Idag har jag varit på möte tur och retur i Stockholm. På vägen tittade vi på lite bra Youtube-klipp..Här kommer en av världens bästa hästar genom tidarna!
   
 

 

Helt underbar häst!!!
  
Idag köpte vi även en ettåring på telefon, det var en väldigt snabb affär. Uppfödaren lät lite chockad ;-)! Den är e. Baltimore - Irco Marco - Sanktus xx. Nej, vi köper egentligen inte så unga hästar, bara ibland... När det känns helt rätt och det gjorde det här. Ivrigt påhejade av Jens F. Ibland är det inte så dumt att kunna lite om stostammar och avel :-)!!!

Nu ska jag försöka sova, inte så lätt. Mer om det i morgon.

 


Läst 36427 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
05
2013
Hej har just varit med Peder och invigt Sveriges största CT - scanner (Datortomografi.) på Helsingborgs Djursjukhus. Fantastiskt för oss här i Sverige att få tillgång till denna. Mycket folk, press, TV var på plats.

YouTube Video

Här klipper vi bandet!


Bilderna blir helt fantastiska. Speciellt intressant för hästar med tand/ bihåle/ käk problem men även nacke, hals, ben och bakknän. Den kan även användas till människor och smådjur. Intressant! Nu hem och rida! Hai. Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 37415 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.