Lisen

Här är Tilde och Sigge. Sigge är Fendis (numera Fibonaccis) bror. Han är tre år och hingst. Lite dålig bild här när han står "bakom sig".
Sigge heter egentligen Crusader Ice och är e. Cabachon. Vi har inte hoppat honom ännu, de riktigt unga unghästarna här rids lite när det hinns med.

I dag sitter vi förresten och skickar ut den här affischen till alla ridklubbar och ridsportaffärer i Skåne. Tack Barbro för hjälp med affischen!!!

 

Fina, fina Fendi med Meredith. Placerad i GP i helgen:

 

EFTERLYSNING: Vi letar efter ett nytt system för vattnet till hästarna. Jag vill hitta de bästa vattenkopparna som fyller på sig själva. Vi har kommit fram till att hästarna inte dricker så mycket som de borde med vattenkopparna, trots stora och snabba. Har ni någon erfarenhet av självpåfyllande vattenkoppar som är bra? Tipsa gärna.

Tisdagshälsningar,
Lisen 


Läst 95081 ggr Kommentarer Kommentera


Gem Twist - originalet.
 
Hej!

Bästa tiden är nu, så njut. Man kan nästan se gräset växa och syrenerna luktar underbart. Jag har ju sällan varit så mycket hemma som jag är nu, eftersom jag väntar barn. Nästan hela sommaren ska jag gå och vara jättetjock. Phu! Det är annorlunda att inte vara på tävling jämt, jag både saknar det men njuter också. 

Ni kanske tycker att jag är tjatig - men gud vad mycket jobb det är med att ha tävlingar, jag mailar och ringer hit och dit hela tiden. Ser också fram emot att publiken ska få njuta av fin sport och att ryttarna få en bra tävling. Bra publikklasser - så kom gärna hit och titta. Och passa på att besöka vackra Österlen.
Vår tävlingshemsida heter www.grevlundagrandprix.se, information kommer löpande.

Vi ska ha tre föl i år, ett är fött, ett stoföl u. Carnation e. Canvas Plus. Och vi väntar på en Balou och en Emerald om allt går bra.
  
Carnation håller på att betäckas om med en klon till den legendariske Gem Twist. Hur ser ni på det? Jag möter så många olika åsikter om detta att använda en klon, de är så väldigt olika, så skriv gärna vad ni tycker.

Det är intressant att höra tycker jag! Vi kommer att betäcka övriga ston med Cornet Obolensky.

Film om Gem Twist: 

  
Måsten visa den här filmen från Österlens Ridklubb. Så här har en del ryttare från klubben spenderat sin fredags kväll. Ridning och korvgrillning:

 
Vi har förresten tagit många Kolla Masken-prover förra veckan och denna. Bra att göra innan betessläpp, men även för tävlingshästarna!

Njut av värmen nu!
/Lisen 


Läst 89531 ggr Kommentarer KommenteraNu på söndag är det val, det är lätt att glömma i vår upptagna värld. Här höjer jag min röst - och säger varför jag tycker att det är väldigt viktigt att just du röstar:
  
VIDEO: Till ”Lisen Bratt Fredricson höjer rösten”Läst 86288 ggr Kommentarer Kommentera


Podcast-inspelning med Lisbeth Jonsson Börjesson om horsemanship.
  
Hej!
Förra gången skrev jag att det var sommar - men det var ju vår, jag vet. Men jag älskar att det är sommar så det får vara sommar.
Har haft en intensiv vecka med möten, har åkt och kollat på hästar, och har styrt med tävlingen som närmar sig. Jag håller också på att spela in en rid-pod med Sveriges Radio. Har haft härliga samtal med många duktiga hästmänniskor.
I en pod pratar man ju bara på - så det blir en hel del knasiga felsägningar, skratt och tjafs. Men det är ju det som är skillnaden på pod och en klippt intervju.
  

Podcast-inspelning om "form" med Pether Markne och Marie Rhodin.
  
Vi jobbar också med en del förbättringar i verksamheten, till exempel är jag inte nöjd med gödselhanteringen. Den är för outvecklad och vi kör bara på i ett "invant spår".  
Hela proceduren tar för mycket tid och det är lite tungjobbat. Nu lastar vi gödseln i en vagn och kör den till bonden. Vi har 90 % halm och det tar också tid att jobba med.
Vi gillar att hästarna står på halm och sysselsätter sig och magen med halmen, men kanske kan man utveckla det bättre?! Har haft lite möten om detta.
  

Nytt intresse: gödselhantering. Här på Stall Aspvik i Stockholm där jag var i veckan.
  

Såg denna hästklinik på hjul. Smart.
  

Var en dag i Gävle med Volkswagen och hade en pratstund med Angelica Augustsson inför nyfiken publik. Två dagar senare debuterade Angelica sin nya Quite Easy (den heter så, ej efter hingsten QE) i nationshoppning i Danmark och satte en dubbelnolla. Väldigt impad, men inte förvånad alls! Kul att hennes kille Marlon gjorde samma sak för Brasilien i La Baule. Power couple!! Här på bilden tar publiken och jag instagram-bilder på varandra samtidigt. En #wellfie?
  
  
Stephanie är och tävlar i Skyrup, och Peder är i Windsor och tävlar. Båda sköter sig mycket bra. Steffi har kvalat tre sexåringar till Falsterbo. Förhoppningsvis blir det två till. Hon tävlar även tre stycken äldre hästar - Astrid Ohlins Zaloubet och Extens som är tillbaka efter en tids vila. Quick Step har också hoppat på bra. Mycket trevliga hästar allihop. 
 

Carat Desire, e. Carinjo, är kvalad till Falsterbo.
 

Jag avslutar med lite bilder hemifrån gården, där förberedelserna inför vår tävling pågår för fullt!

Hälsningar,
Lisen


7-starstäcken till tävlingarna.
 

Bättre grus och större parkering.
 

Nu kan man skritta och trava fram lite bakom ridhuset om man vill.
 

Här bygger vi sekretariat och över blir det domartorn. Fönster kommer.
 

Frukost ute. Sommar!!!  


Läst 87099 ggr Kommentarer Kommentera

I helgen var jag i Stockholm, jag tog tåget upp med barnen. De gillar att kolla grafitti på vägen.
  

Sen åkte vi till min mamma i Flen.Min mamma rider varje dag på sin "Putte", Plexus. Här får hon lite lektion av mig.I vår gamla sadelkammare finns det spår av gamla hjältar. Tre Cortez-avkommor som alla gick svår klass. 


Jag var på premiären av 7-stars som gick på Sundbyholm. Hästarna gick bra. Thriller rörde inte en bom på hela helgen men hade ett stopp på vattnet i Grand Prix-klassen. Synd. Han var placerad i klasserna innan - 1,45 och 1,50. Stella Q, 7 år, debuterade 1,40 felfritt med placering! Charlie och Li Top placerade sig i 1,40 och Quick Step hade stolpe ut med 4-felsrundor. Fin bana på Sundbyholm!


Sundbyholm i kvällssol. 


Peder har varit i Lummen och ridit nationshoppning som inte gick så bra :-(. Däremot var Sibon 5:a i en WR (world ranking) 1,50 och Allan (H&M All In) var 7:a i en 1,45-1,50-final. Sparven nolla 1,40 men i den klassen hann inte Peder hoppa omhoppningen då GP:n gick samtidigt på en annan bana...
  

Lummen.

Nu är det måndag och telefonen går varm! Måndagar är så. Snart ska vi ha tävlingsmöte inför att www.7-star.se går av stapeln här hos oss! Ni är alla välkomna hit den 5-8 juni och se på tävlingarna om ni inte tävlar själva. Ingen entré.

På posten har nu armbindlarna kommit som ledarna i respektive klass ska rida med.
  

Armbindlarna. 

Jag var just inne och kollade på ClipMyHorse där Meredith och Fibonacci (f.d. Fendi) gjorde en fin nollrunda i 1,45!


Sommar på Österlen.


Magnolian blommar! 


Hej så länge!


Läst 91411 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.