Lisen

Hej, här kommer lite bilder från Rom!
  

Peder stretchar och gör sin ryggymnastik flera gånger om dagen. Bill stökar ner lite i stallet.
  

Perfekt plats.
  

Inte bara de italienska hästägarna blir inbjudna till Loro Pianas vip, utan även de utländska! Loro Piana är huvudsponsor för den italienska hoppningen.
 

Snyggt!
 

Alla statyer. Rom är min favoritstad.
 

Kastade en önskepeng. Bra brunn det här!
   

Banan.
 


Stiligt par. Maria Gretzer och Björne Carlsson var och tittade på sin hingst Singular La Silla som hoppade jättefint!

  

Gelato.
  

Astrid och Hjalmar på lunch.
  

Bill på väg till banan.
  

Min GP-seger 2000.
  

Alla GP-segrare på två talvor.
  

3/4 av mina killar.
  

På väg hem till hotellet i kvällssolen efter GP:n.
  

Sparven.
  

Ärevarv.
  

All In. Vilken häst!
  

Bjudna på ryttarfest.
  

Kyler varma fossingar.


Läst 114159 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!
  
Här kommer bilder från Royal Windsor Horse Show som vi var på förra helgen. Ni måste, jag säger MÅSTE, se denna tävling. Helt makalös – massor av klasser med olika hästar och riktigt engelskt. Så mycket hästkänsla, kunskap och tradition.
  

  

    
Drottningen satt på läktaren hela helgen och hon körde även runt i bil själv i sin "trädgård". Med säkerhetsvakter så klart. 
  

  

  

  

 

  
Denna helg tävlade Sparven,  Zaloubet och Allan – det gänget tävlar igen i Rom nästa helg (en paus helg).
  

    

Coropral hoppade strålande i första stora klassen.
  

Hur brittiskt?
  

Hipp hipp hurra! Malin fyller år. Jag bar denna tårta långt långt, och den fick en genomgång av säkerhetsvakterna också. Vid entréerna är det väskcheckar och säkerhetskontroller.  
 

Ett utställningstält visade bara upp priserna. Älskar England. 
  

Ett filmteam följer Peder...
  

Femma i Grand Prix i väldigt tuff konkurrens. Allan blir lite tokig av prisutdelningar, så andra får oftast hämta hans priser. Här Zaloubet som gärna tar ett extra galoppvarv. 
  
Steffi har tävlat flera hästar i Skyrup i helgen. Hon vann 1,40 med det lovade åttaåriga stoet Donique (Blixten) och var placerad i 1,45-GP:n med två stycken – åttaåriga Uncle Blue som vi äger tillsammans med vänner till oss, familjen Björklund, som bland annat köpte Cash In i vintras. Cash In passade inte sin nya ryttare, så kan det bli ibland. Så han är tillbaka hos oss och var 2:a i GP-klassen.
  

  
Peder var förresten hemma en halv helg, startade lite i Skyrup på fredagen, sedan åkte han ner till Schweiz för att rida hästarna som är på väg ner till Rom. Han kommer hem i kväll igen. Klippkort på flyget?
  
/Lisen


Läst 97656 ggr Kommentarer Kommentera

Hej,

I går fick de ta bort fina Carnation e.Calino – Cortez, som jag red och samägde med Niclas Swerre en lång tid. Niclas köpte ”Nelly” som unghäst efter att han bekantat sig med hennes far Calino och absolut ville ha en avkomma efter honom. Nelly hade 9 på typ, något hon nedärvt till sina avkommor och hoppade 9-9 på treårstestet. Jag hann med tre placeringar i svår klass innan hon för tidigt fick gå till avelsboxen på grund av skada. 
    

Carnation och jag i Arezzo. Tvåa i Silver Grand Prixen här.
  
Hon hann få fyra föl, det första ett sto, M&M e. Non Stop R genom embryotransfer – som Niclas har hos sig. M&M:s son Center, e. Cardento, vann treårstestet på Flyinge nyligen. Cannonbolt, e. Chicago City är nu sex år och såld, men har redan gjort fina 1,30-rundor i år nere i spanska Oliva med sin nya ryttarinna. Capish, fem år e. Cabachon håller på att kvala till Falsterbo med vår ryttare Stephanie Holmén. Skylander, e. Turmalin såldes på SSHS-auktionen förra året till Marcus Westergren och Red Carpet e. Canvas Plus står på Bollerup och ser lovande ut.
  


Capish, fem år e. Cabachon, med Steffi i sadeln.
  
Just igår fick jag själv sitta på hennes dotter Capish för första gången. Det är något speciellt att man liksom ”valt ut dem” när man bestämmer parningen. Capish har sin mammas härliga inställning! 
  
Nedan ser ni även sex
åriga Cordelia e. Heartbeat. Hon är nykvalad till Falsterbo. Underbar häst! Så positiv och reaktionsnabb.  
Fikastund med lite föreläsning i stallet om Litovet 100% GOPO som vi använder. Jag tycker det är bra att alla i stallet vet varför vi använder vissa produkter eller foder. Denna gång var det Pålle från Litovet som visade och berättade om dessa speciella Gopo Nypon, alla fick ställa frågor och lära sig mer. Riktigt så här många är vi inte i stallet, denna gång var det en liten grupp på studiebesök som fick vara med och lyssna.
  
Har precis landat i Windsor med Peder. Härliga engelska bilder kommer snart! 
  
/Lisen


Läst 90858 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!
 
I dag har hela Sverige haft en underbar dag. Det var länge sedan man såg så många solar på väderprognosen. Jag passade på att rida ut på Yagudin (som alltså räknas som snäll, bockar inte-häst). Peder tävlar vidare denna helg i franska Le Touquet. Han och All In vann just en RR-(ranking)klass på 1,50-höjd. All Ins record i år är fantastiskt. Igen – vilken häst!
 


Snäll häst och bokskog!
  
I stallet plockar vi ihop massa grejer som vi ska sälja på hästloppisen här bredvid oss på söndag. Passa på att shoppa loss billigt och riktigt fina grejer nu på söndag mellan klockan 10-13. Här hittar ni dit.

Vi ses där!
  

Mycket segertäcken på loppisen men också vintertäcken, bett, benskydd, ridstövlar, träns m.m.


Läst 85444 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!
 
I veckan som var, var jag med och tittade när eleverna på Bollerup fick lära sig att visa häst för domare. Här var det till exempel en liten förberedelse inför treårstesten.
Eleverna har förberett sig och tränat, men fick nu göra ett test som om det var på riktigt. Men att domarna förklarade också, och visade lite mer än att bara säga vad de såg. Det var väldigt kul att se och höra.  
    
Här är det den rutinerade domaren Jan-Ove Olsson som berättar för eleverna: 

Under löshoppningen visade Nevermore (e. Baltimore – Nabab de Reve – Diamant de Semilly) att hon kanske har något extra?! Det var hennes mamma som så olyckligt skadade sig innan Falsterbo förra året. Hon gick inte att rädda...
  

Nevermore löshoppar. 
   
Vi har ett spännande samarbete med Bollerup vad gäller avel och nu står det ett helt gäng lovande unghästar där, jag tycker att de ser väldigt intressanta ut. Några hingstar som är beställda till stona är Diamant de Semilly, Dominator Z, Im Special de Muze, Cristallo. Nu kommer jag inte ihåg vilka det var mer... Men jag får be att få återkomma!
  
/Lisen


Läst 75082 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.