Saras vardag

Eftersom barbackahoppningen i Globen nyss varit så börjar jag att skriva om den. Kommer ni ihåg när jag dissade Richard Spooner som piskade upp sin häst under världscupen i Verona? Nu vill jag dissa John Hickey som piskade på hästen i barbackahoppningen i Globen. Snälla, det ser så fruktansvärt illa ut att komma i full galopp mot hindret, släppa handen och piska på baken innan hästen ska hoppa av. Hästen hoppade dessutom kråka och tyckte nog inte alls det var speciellt roligt med barbackahoppning..

Det där ska vara en rolig showklass för publiken. Piska inte hästen och jag undrar; har man inte tränat innan? Givetvis blir det annorlunda när man kommer in på en stor arena med massor att titta på och ett hav av publik, men deras hästar borde väl vara vana? För man väljer väl ändå inte en grön häst till höjdhoppning barbacka? Eller är det bara jag som tänker så...? Himla mycket frågetecken här, men ett sista utropstecken, PISKA INTE UPP HÄSTARNA på sådana här stora sammanhang (inte på andra tävlingar heller), det finns faktiskt små flickor och pojkar som ser upp till dessa stora ryttare och tar efter..

Så, nu har jag skrivit av mig, låt oss gå vidare till något roligare! I morse fick jag första frukost på sängen av Fredrik (vilken gentleman), sedan var det ut och rida innan jobbet. Markarbete med Marcobus i paddocken. Det var till och med minusgrader och frost på backen, så gissa om han var yster. Skrittade säkert en kvart innan han lugnat ner sig och slutat hoppa och skutta. Sedan gick han fint, och skänkelvikningarna är jag väldigt nöjd med. Innan har han tyckt att det varit lite jobbigt efter några steg, men idag gjorde vi hela snett igenom utan att jag ens behövde pressa på. Så duktig!

Tog sedan transporten och åkte till Bunketorp med Hedda. Red en liten runda, mest skritt och trav. Var så fint ute med lite vitt på marken och soligt. Härligt!! :)



Glad Heddis på promenad


Läst 17515 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
29
2012

Man hör ofta om udda strumpor. Den ena sockan försvinner mystiskt och finner aldrig sin väg tillbaka. Plötsligt har man ett tiotal udda par strumpor som man inte riktigt vet vad man ska göra av, om man inte vill mixa och matcha med en rosa strumpa på vänsterfoten och en svart med vita prickar på högerfoten.

Nu har vi inte bara udda strumpor hemma hos oss, utan goa vintervantar har också börjat försvinna. I morse när jag gick ut till stallet gick jag in i sadelkammaren för att sätta på mig ett par mysvantar. Såg tre stycken ligga på hög och tog den översta. Den passade fint på vänsterhanden. Tog nästa, men den var också till vänsterhanden. Tog den tredje, och ser man på, den var också till vänsterhanden.

Nu undrar jag så klart var de tre vantarna till högerhanden tagit vägen? Jag tippar på att jag aldrig kommer se skymten av dem igen..



Vänster, vänster och återigen vänster. Mystiskt..

Någon som har tre högervantar att skänka?


Läst 17322 ggr Kommentarer Kommentera

Ska snart hoppa in i duschen och göra mig i ordning för jobbet. Red Hedda i paddocken i morse. Kändes som mitt i natten då det fortfarande var mörkt ute, men som tur är så ljusnar det fort. Hon kändes fin, och paddocken var inte lika blöt nu när det varit så kallt i natt.

Idag är det förresten bara 28 dagar kvar till USA! Knappt en månad. Det blir en favorit i repris med nyår i Las Vegas och sedan ska Fredrik och jag besöka Chicago för första gången. Skoj! Här nedan kommer några bilder från december och januari när vi var i Las Vegas, Grand Canyon och New York :)



Welcome to fabulous Las Vegas! :)




Käkade nyårsmiddag på Eiffeltower Restaurant med bästa utsikten mot Bellagio Fountain! :)




Gott nytt 2012! :)



Gick på musikal, The Lion King. Awesooooome! :)




Gick på häftiga klubbar :)




Hängde på samma nyårsfest som Scott Disick och Kourtney Kardashian :)




Kastade mig ur ett flygplan. Sjukt grym upplevelse!!




Flög helikopter ner genom Grand Canyon och åkte båt på Coloradofloden




Njuter av utsikten :)




Åkte från plusgrader till ett minusgradigt New York. Vantar och en halv mössa (?) inhandlades




Empire State Building, och bilden tog jag uppe i Rockefeller Center :)


Läst 17214 ggr Kommentarer Kommentera

Åkte till Ewas galoppbana i förmiddags med Hedda. Tio intensiva varv blev det och Hedda hade öronen spikrakt fram hela tiden. Hon älskar verkligen att springa runt där, fastän det bara är varv efter varv.. Hon är för lättroad!



Kyligt idag, tur att man har en gosig jacka..

När jag kom hem igen mockade jag för Hedda och Marco, sedan tog jag Marco på linan och longerade honom en stund. I början när jag fick hem honom var han jättesvår att longera, dels för att han maskade hela tiden och försökte sakta av (världens konditionspass för mig som fick springa med och jaga på) och dels för att varje gång jag ville att han skulle sakta av så var det bom stopp och innan jag hade reagerat så hade han bytt varv. Ibland vill jag ju träna avsaktningar och igångsättningar, men nu har han äntligen lärt sig att han ska skritta på framåt när han har saktat av.

Gick sedan in och fikade lite med pappa. När vi kom ut till stallet igen var både Rivica och Marco tillsammans med Natalie och Hedda i deras hage. Hmm?! Fick leda tillbaka dem till sin hage och sedan sätta på strömmen. Skulle behöva ha två meter höga staket, trådarna har de ingen vidare respekt för, och Marco visade ju häromveckan hur snyggt han kunde hoppa över med god marginal..


Läst 16819 ggr Kommentarer Kommentera

Marco var supertaggad borta hos Ingvarssons ikväll! Jag hade satt på mig sporrarna, men dem hade verkligen inte behövts. Han var pigg och glad att få hoppa, låg verkligen på och när jag värmde upp bytte han galopp hej vilt och sparkade bakut några gånger.

Eftersom Sven var bortrest så visste jag att någon av grabbarna skulle hjälpa mig, och det blev Jacob. Första rundan låg vissa hinder på 90cm och vissa på 100cm. Marco hoppade felfritt och nästa runda höjde vi alla hinder, förutom ettan, med en decimeter, så han fick även känna på några 110cm. Den rundan var också felfri och han kändes kanon!

Jacob tyckte att Marco påminde om sin fina Cafino. Verkligen kul att höra!

Här nedan är film. Först lite när vi värmer upp i galopp, sedan när vi hoppar fram på ettan som först var ett kryss, sedan räcke. Därefter var det bara att köra banan, och då var ettan en oxer med mur under. Alla hinder ser ni här nedan :)




Taggad Marco! :)




Hinder 1. Oxer med mur under. Och för den som undrar, JA, jag ser faktiskt ut så där. Åtminstone varje gång en kamera åker fram..




Hinder 2. Räcke med vattenmatta.




Hinder 3. Räcke med TV-skärmar under
.



Hinder 4. Linje från trean till denna oxer. Hoppa med tryck in och flyta på på sex galoppsprång.




Hinder 5A. Räcke in i kombinationen med två galoppsprång.




Hinder 5B. Oxer ut ur kombinationen med solfjäder.




Hinder 6. Kort sväng upp på denna oxer med vattenmattor under.




Hinder 7. Lite böjt spår till plankhindret.




Hinder 8. Kort sväng till sista hindret, plank med vattenmatta.


Ska nog åka dit med Marco nästa vecka också. Himla bra miljöträning och på deras Pay & Jump får man även hjälp och tips, vilket alltid uppskattas! :) Det kostar 250 kr för två rundor och man ringer bara dagen innan eller samma dag och bokar in en tid (är på tisdagar). Kanon!


Läst 25384 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
27
2012

I förmiddags bakade jag en rulltårta till dressyr-Eva. Bakar cirka en gång i veckan till henne och hennes man eftersom jag fick massa hindermaterial av dem som de inte längre använde (en jättestor mur bestående av massa delar och en rejäl grind). När rulltårtan var färdig gick jag ut till stallet, red Hedda i paddocken, mockade stallet, mockade hagar, fyllde på vatten och tog sedan in hästarna och gav dem mat.

När jag kom in tänkte jag att jag skulle ta en mysig liten eftermiddagsfika och skar av en bit av rulltårtan. Satte mig bekvämt i sängen med datorn och slog på senaste avsnittet av Beauty & the Beast (gryyym serie). Upptäckte dock att jag hade någon skit i luggen och beslöt mig för att hoppa in i duschen snabbt, och sedan fika.

Fem minuter senare, insvept i gosig morgonrock och med rent hår, slår jag mig ner igen för fika och serietittande. En liten detalj saknas dock; rulltårtan!!!

Hade ställt den lilla tallriken på mitt nattduksbord, och tallriken stod kvar, men rulltårtan var puts väck. Det var bara jag, Fia och Bambam hemma. Jag har duschen som alibi och Bambam är för liten för att ha lyckats ta sig upp till nattduksbordet. Det finns alltså bara en skyldig. Fia, den lilla tjuven..


Läst 16505 ggr Kommentarer Kommentera

Alltså, hur kan det regna så mycket? Var kommer allt ifrån? Igår kväll när jag kom hem ösregnade det och i morse när jag gick upp var det monsunregn (typ). Tog på mig mammas gummistövlar och gick ut och mockade för Hedda och Marco. Marco låg och sov i sin box. Tyckte nog det var lite mysigt att ligga där och höra smattret mot fönstret.

Blev alltså ingen ridning på Heddis innan jobbet, utan får göra det ikväll om det är uppehåll. Hästarna har i princip stått inne hela dagen, och imorgon ska jag på Pay & Jump hos Sven Ingvarsson med Marco. Hur vädret än är ikväll så måste jag i alla fall longera honom idag, så han inte är allt för vild imorgon (så kul ska vi inte ha det).

I januari i år var jag med Rivica hos Sven på Pay & Jump, och det var kanonbra. Det är som ett litet mini-Scandinavium. Jättefina hinder (grindar, murar, vattenmattor och andra bra titthinder) och massor av blommor. Proffsigt!




Rivica på Pay & Jump i januari
:)


Läst 17694 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
25
2012

Go' kväll Sverige! Marco trampade av sig en sko i hagen idag, så mamma var snäll och åkte med honom till Dennis och fick en ny påslagen. Det ösregnade när jag kom hem från jobbet, så lät Hedda vila. Blir att gå upp tidigt imorgon innan jobbet och rida istället :)

Minns ni förresten när jag skrev om den jättestora pokalen som Kid och jag vann i Agria Cups stilhoppning? Skrev om det i del 1 av Hästarna i mitt liv, och lyckades rota fram två bilder från när jag efter tävlingen står hemma på gräsmattan och poserar med min megastora (enligt mig) pokal och två andra pokaler och rosetter som vi vann den dagen :)



Jippie! I'm king of the world!! Kändes i alla fall så då :)




Puss på dig min fina pokal! Den har fortfarande hedersplatsen i prisskåpet..


Läst 17245 ggr Kommentarer Kommentera

Strax innan sju i morse var mamma inne och väckte mig. Hade gärna legat kvar i varma, sköna, mysiga, underbara sängen och sovit några timmar till, men icke. Var bara att dra på sig varma thermobyxor, tjock tröja och varm jacka. Ja, jag vet att det är flera plusgrader ute, men jag är frusen av mig.

Var borta i Strekered halv åtta med Marco och Rivica. Pappa hängde med och sprang. Marco var busig som vanligt och bockade några gånger. Han sätter min balans på prövning vid varje ridtur. Än så länge har jag lyckats klamra mig fast, men det lär väl inte dröja länge innan jag sitter på backen..

När vi kommit nästan halvvägs tyckte mamma att Rivica började gå konstigt och släpa bakbenen efter sig. Hon trodde att hon kanske sträckt sig. Testade att trava lite och hon haltade inte, men tog lite kortare steg. Fick skritta grusvägen tillbaka, och när jag gick snett bakom mamma och Rivica så ser jag hur ena bakskon på Rivica hamnat på sniskan. Vi hoppade av och mamma fick dra av skon, som var blodig då stackars Rivica trampat rätt ner på en söm. Inte konstigt att bakbenet inte ville hänga med.. Så nu står hon med omslag hemma i boxen så att det inte ska komma in någon skit.

Förresten så köpte jag varsin leksak till hundarna igår på Gekås. En tvättbjörn till Bambam och en elefant till Fia. Båda två är gosedjur och piper när man tuggar på dem. Bambam, den gamle mannen, blev som en valp när han fick sin och lekte så fint. Dock blev leken vildare och vildare, och till slut såg man hur han hade som mål att mörda tvättbjörnen.. Så här såg det ut:

Varning för känsliga bilder!




With license to kill..




Vila i frid tvättbjörnen..


Läst 16423 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
24
2012

Var som sagt på clear-round i eftermiddags på hemmaklubben, Kungsbacka RK. Hedda fick också följa med, gissa om hon var glad! Eftersom hon bara skulle hoppa en runda på 90cm och Rivica 100cm och 110cm, så fick Rivica stå kvar i transporten och vänta. Hedda hade öronen spikrakt fram och skrittade det fortaste hon kunde mot manegerna. Rivica var sedan länge bortglömd..

Hedda var superglad och taggad, och gjorde en felfri runda på 90cm. Det var en bana med åtta språng, och jag hoppade bara räcket och oxern varsin gång på framhoppningen samt lilla två gånger. Alldeles lagom för henne :)



Glad Hedda på första clear-rounden sedan skadan i augusti :)

Sedan var det dags för Rivica. Eftersom jag red Hedda först, som var väldigt pigg, så hade jag inga sporrar på mig. Hade dessutom glömt dem hemma, så fick rida utan. Brukar annars ha rullande sporrar när jag hoppar Rivica.

I 100cm var hon felfri. Var i några hinder, men gick bra ändå. Vi startade sist i 100cm och först i 110cm, så fick stanna kvar på banan och pusta medan de höjde hindren.

Detta var Rivicas debut i 110 cm, och hon var felfri! Det var ingen klockren runda, men hon fixade det ändå. Hon kändes lite matt att behöva gå två rundor direkt efter varandra, och eftersom jag inte hade sporrarna hade jag lite svårt att få ihop henne (klena ben är sanningen). Hon kom väldigt nära på sista hindret, men grejade det ändå, så det var jättekul! Mamma var stolt som en tupp så klart, det hade hon inte räknat med att dressyrhästen skulle nolla sin första 110cm :)

Så tre felfria rundor av tre starter, Skoj!



Rivicas debut i 110 cm :)


Läst 16390 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.