Therese

Idag är det tvätt av åtta hästar, två av dem har jag klippt pälsen på också, de var lite långhåriga för värmen vi har nu. Måste kännas som att bli av med dunjackan och på med shorts istället!
Grejerna ska packas, det är lite att hålla reda på, tur att vi skriver packlistor! Det ska packas i både lastbilen och trailern. 
Hur kommer vi då iväg med åtta hästar över dagen? Jo planen är att på morgonen vid åtta så kör jag bil och trailer med två hästar, en tredje häst kör hästägaren själv i sin trailer. När de tre hästarna gjort sina starter så är min pappa med och kör hem min bil och trailer så de hästarna får komma hem och inte stå i värmen hela dagen. Jag stannar kvar för att tävla de andra hästarna.
Klockan elva så åker lastbilen med fyra hästar hemifrån, samt en häst till som hästägaren kör själv. 
De hästarna tävlar på eftermiddagen så det är skönt att de kan vara hemma några timmar innan de åker. Ett bra team med folk och hästägare behövs för att det ska fungera. Nu är vi ett gäng och även om Malin och jag åker iväg på morgonen så har vi "veteranen" Towe (som hjälpt mig med hästarna i över tio år) som kommer på morgonen och sedan fixar iordning hästarna som åker klockan elva. Hon har en duktig tjej till hjälp som är praktikant hos mig på fredagar. Så allt ska förhoppningsvis klaffa. Sen är det lördag, ny planering som jag väntar på att kunna göra när starttiderna för lördagens tävling kommer ut, men vi börjar med fredag! 

Igår så hoppade jag ett helt gäng hästar, så idag har de en lite lugnare dag. Hage och uteritt. 

Tur det finns magplattor, en del hästar, här LORD slår verkligen upp frambenen när de hoppar!

LILL-LADY igår!

Nu ska jag ut och fortsätta förberedelserna samt hålla lektioner!


Läst 20951 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
22
2018

Nu har jag suttit och planerat helgens tävling. Det krävs en del av det då vi har åtta hästar från stallet som ska tävla! 
De går olika klasser, på två banor. Behöver åka olika tider med olika chaufförer för att slippa stå hela dagen i värmen före eller efter sin start. Planeringen ser bra ut så vi får ihop det.
   

Bild från Hammarö på LOVELY, över sista hindret i omhoppningen i 7-starfinalen. 
  
Imorse så fodrade jag och sedan hade jag en privatlektion för en elev. Sen red Malin och jag två hästar var innan jag hade lektion igen vid elva. Efter det var det lunchfodring och sen åkte jag till återbruket och slängde skräp. 
Har jobbat en treåring och ridit två hästar till på eftermiddagen. Hade lektion vid klockan sex och avslutade kvällen med att rida ut tre hästar tillsammans med två tjejer som brukar rida lektion för mig. Det är så härligt att rid ut, bästa tiden på året nu! Ja just det, vi jobbade treåringen Annsofie också, sen var det kvällsfodring och middag! En vanlig/ovanlig eller vad kallar man dagen? Ingen är den andra lik, det är tjusningen med hästjobbet som för mig är väldigt varierat!
  

Katja tog härliga bilder när vi red ut! Snigel och jag hade täten.
  

Vilken kväll!


Läst 21198 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
21
2018

Ny vecka och helgen som var, den var för mig tävlingsfri. Vi har njutit av vädret, grillat, fiskat, haft träningar, ridit, hoppat hästar hemma och varit på ponnytävling!
Inte så konstigt kanske att jag känt mig lite trött idag...

Idag började dagen med fodring och sedan var jag till tandläkaren. Det är inte nåt jag gillar men det gick bra och om ett år är det dags nästa gång, tack för det!!!

Malin och jag åkte till Gocksta med ett av våra ston som ska betäckas. Det såg bra ut, hon blev kvar för semin. Lovar att det kommer ett inlägg om vilka som ska avla!

Här kommer lite bilder från helgen:

Ljuvliga årstid, alla vackra blommor och alla dofter! 

Det är underbart att rida ut nu, det vi roat oss med mest. 

Mer blommor!

Champagne på bryggan i fredags!

Björn fiskade!

Nysladdat ridhus!

Steffe på tävlingen, de gjorde en jättebra runda!

Steffe!

Hästarna var också trötta idag!


Läst 20086 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
16
2018

En vecka sedan sist här på bloggen och sedan dess har jag varit i Hammarö och tävlat. Måste bara säga WOW WOW WOW vilken tävling!!! Det är många år sedan jag var där sist, säker tio år. Då hade de fortfarande stora gräsbanan, som nu var fibersand.

Allt var så bra, vilken utveckling på dessa år! Fantastisk fin tävlingsplats. Såklart gjorde vädret sitt, det var strålande sol nästan alla dagar. 
Med två hästar så var det som semester för Björn och mig. Vi hade boxarna längst ner i vårt stall med utsikt mot Vänern. Lastbilen precis utanför och nära till allt. LYX!

Björn vid ingången i vårt stall, kolla utsikten!

Vi åkte på onsdagskvällen och tävlade på torsdagen. Det här var första tävlingen i Swedish 7-star spring Tour. LOVELY hoppade 130 rundan och LORD började med 135-140 klasserna.

Första kvalet som sagt på torsdagen och LOVELYS klass var först. Det var två faser, så var du felfri de åtta första hindren så fortsätter man omhoppningen direkt. I det här motståndet fanns inget att spara på så det var bara att rida fort för att vara topp femton och kvala till söndagens final. LOVELY var felfri och snabb, vi kom på tredje plats och var klara för final!!!! 

LOVELY LADY SB!

Björn var så nöjd med vår runda. 


LORD hoppade 135 klassen, jag prövade ett nytt bett, allt kändes bra. Ett ner i omhoppningen som jag tar på mig, han var jättefin! 

Fredag och de hoppade varsin klass. LOVELY var fin, jag tänkte fel när jag red in i trekombinationen, det var gott om plats så tänkte att jag skulle ha lite tryck igenom. Det behövs inte på den hästen, hon med stor galopp och framåt tänk. Så vi rev C-hindret, helt mitt. Men det var lärorikt, jag fick tänka till. 

LORD LOOP SB!

LORD hoppade 140 klassen, hur fin som helst. Ett nedslag som kom för att jag tog en liten förhållning mot ett räcke. När jag lärt mig bettet och hur jag ska tänka kommer det blir riktigt bra hoppas jag. 

Lördag och LOVELY hade tävlingsfritt. Jag red ut henne och trimmade sedan ett pass på den fina banan med utsikt över Vänern. 
LORD tävlade och vi hoppade 145 klassen. WOW vad fin han var!!! Tyvärr ett litet ynka nedslag igen. Vi var så glada Björn och jag efter hans runda, han var verkligen jättefin vår LORD!

LORD!

Söndag och finaldag, LOVELYS final var den sista på dagen så det var en lång väntan. LORD hade vilodag och vi promenerade båda hästarna. 

Det var ganska skönt att kunna ladda och förbereda sig mentalt i lugn och ro för finalen. 
Gick banan i lugn och ro, gjorde en bra plan, var väldigt fokuserad. Det var linjer och även enkelhinder som man inte fick se som en transportsträcka, varje hinder lika noggrant!
Värmde upp, hoppade fram, LOVELY kändes fin.

LOVELY!

In på banan, och startsignal. Jäklar vad fokuserat jag red, hon var med på noterna. Tolv hinder, femton språng, trekombination i slutet av banan. Vi kom i mål felfritt!!!!! Startade som nummer tre av tjugofem starter så det blev en liten väntan innan omhoppningen. Nio felfria blev det tillslut och sju skulle få pris. 
Vi var näst snabbast i grundomgången så startade näst sist i omhoppningen. Flera nollor, två med nedslag. 
Tänkte att en lagom snabb och felfri runda ger placering så red inte för allt vad tyglarna höll!!! Vi var felfria och kom på femteplats vilket vi var nöjda med. Bra poäng med oss i 130 touren inför final i augusti. 

Båda hästarna gjorde en jättebra tävling och vi hade en trevlig helg med tävling, hundpromenader, grillning med vänner och fint väder!

Kvällspromenad med LOVELY vid vattnet.

Hundarna trivdes de med!


Läst 18611 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
09
2018

Nu är det onsdag och energi och glädje finns det gott om när vädret är så underbart som det är nu! Igår red Malin och jag ut alla hästar längs mormorsrundan. Trav på grusvägarna, skritt i skogen och galopp på fälten, helt underbart.
Vädret var så bra så jag hade inte hjärta att ta in hästarna tidigt. De fick eftermiddags hö ute. När jag var klar med mina lektioner på kvällen så hjälptes Björn och jag åt att ta in alla hästar. Så härligt för dem att vara ute i det fina vädret. 

Idag började dagen med fodring, utsläpp, en privatlektion och sen lastade vi två av våra ston och åkte till Gocksta Stuteri. Det fina vädret gör att stona blir brunstiga så nu är det dags för betäckning! Mer om vilka ston, vilka hingstar osv kommer i ett annat inlägg! Det händer så mycket så jag skulle kunna skriva en roman varje dag om jag hade tid :-)

Sen har jag ridit och trimmat dressyr på gräsvallen i det härliga vädret. Det är ju bara helt underbart, kan vi stanna tiden, kan vi ha det såhär fint och härligt året runt!
Såg en bild på en kompis som hade fått en ordentlig solbränna igår, det var röd hud! Det fick mig att gå in och smörja armar och ansikte med solskydd 50+
Man tänker inte på hur lätt det är att bränna sig när det blåser lite lätt samtidigt. 

På eftermiddagen hade jag en lektion sen har jag packat lastbilen.
Nu ska jag packa det sista sen lastar vi LORD och LOVELY och rullar mot Hammarö och tävling. 


Läst 25108 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var det tävling för tredje dagen på Sportriders. Vi åkte dit med fyra hästar, CELVIN, CASH FLOW, LILL-LADY och LOVELY. 
  

Det skulle vara laghoppning på eftermiddagen och först några vanliga klasser. 
För Lill-Lady var det första utomhustävlingen och årets andra tävling. Med tanke på hur vild hon kan vara så hade jag förberett mig på en tickande bomb! Döm om min förvåning när hon var lugn och skötsam! 
 
Hoppade först 110-klassen med henne, hon var jättefin! Ett nedslag på ett räcke, för övrigt jättefin och ridbar. Hon hoppade även 120-klassen. På framhoppningen var hon superfin, men kändes lite trött. Så på banan blev det några nedslag. Men det var första utetävlingen och hon gör nog av med mycket energi i hjärnan även om det inte märks så mycket.
  
Har ett nytt bett på henne när jag hoppar, vi testade det när jag tränade för JOS KUMPS. Hon kan vara rätt stark och "bänglig" på vanligt bett, det här ger ett fint stöd och en häst som är mer i fokus. Det är intressant det här med bett. Jag rider oftast alla hästar på vanligt tränsbett, i det vardagliga arbetet har alla det varje dag. På tävling kan man sen behöva byta till något annat. 

  
CELVIN och Linn hoppade också 110-klassen som uppvärmning inför laget. De gjorde en jättebra runda. 

CASH FLOW hoppade 120-klassen. Hon var så sugen på att tävla, riktigt framåt så jag nästan inte hängde med!!! En felfri runda blev det och vi kom på tredje plats!
  

Sen var det dags för Div 1 laghoppning. Vi hade samma laguppställning som första omgången när vi vann på Hamre. 
Linn och CELVIN startade först i laget, gjorde en jättebra runda, tyvärr föll sista bommen. Annelie och hennes häst fick fem fel, Lois och hennes häst fyra. Alla tre första ryttare gjorde varsin bra runda, marginalerna kan vara så små. När jag skulle starta så var jag "tvungen" att vara nolla och helst snabb för att säkra en andra eller tredje plats beroende på hur det skulle gå för de övriga lagens sista ryttare. 
  
Vår lagledare Roland Nilsson sa till mig innan start: 
-Det är nolla som gäller, helst snabb! Såg du den vita hästen som var snabb, försök matcha den tiden! Rid som du ska vinna hela klassen!
  
Då vaknade tävlingsdjävulen i mig och på riktigt och min fantastiska häst LOVELY var helt med på noterna. Felfria och snabbast i klassen med tre sekunder!!!!
  

Så laget säkrade tredjeplatsen igår och fick gå in på prisutdelning. Vi vann totalt efter två omgångar och är vidare till div 1-finalen vecka 26! Så roligt vi är så glada!

Vi har en härlig sammanhållning i laget, alla peppar varandra och teamet runt oss ryttare är lika bra och betydelsefulla de! 
  

LOVELYS och min lagrunda!


Läst 28042 ggr Kommentarer Kommentera

Tävling igår och idag på Sportriders, en tävling som är en favorit! Hästarna trivs där och har hoppat bra! Igår var vi där med CASH FLOW och LORD. I den första klassen kom CASH FLOW tvåa!!! I den andra var hon jättefin, tyvärr ett nedslag, men kändes så bra. Hon var följsam och med mig hela tiden, härlig känsla. 
 

 
LORD hoppade 130-klassen, vi var ruskigt snabba, jag vände innanför överallt och han var med på noterna. Tyvärr rev vi bakbommen ut ut kombinationen, näst sista hindret, annars hade vi vunnit för vi var så snabba...


Idag red jag först LOVELY i 135-klassen, snabbast tid men inte felfritt, då vinner man inte...tredje klassen på en vecka när vi varit så nära seger...
  

  
Jag är otroligt glad för mina fina hästar och att vi är med och nosar på toppen. De hoppar så bra och ridningen är jag nöjd med. Det är bara påt igen. Mikael Whitaker sa en gång att man förlorar mer än vinner i den här sporten, det stämmer för mig den här veckan!!!


Men vi har en vinnare i stallet idag iallafall och det är STEFFE och JACQULINE!!!! De var på Rocklunda och tävlade. Hela stallgänget hade de med sig med pappa som chaufför och mamma, Malin, Towe och Janina. De startade en klass, var felfria, snabbast och VANN!!!
  

Deras första seger! Så roligt!!! 


Läst 24178 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Sitter just nu i soffan och laddar för att gå ut i regnet och packa till tävlingen imorgon. Sen ska alla hästar in och två ska få ett bad för de ska tävla, kan behövas då de rullat ute i hagen och nu regnar det....
Har två boxar kvar att mocka, däremellan hjälper jag pappa att ösa i gödning i spridaren. Så det finns att pyssla med. Avslutar kvällen med en träning senare. 

Igår var en uppstyrd dag. Började med fodring och utsläpp. Därefter lektion för Linn och CELVIN. Red sedan två hästar innan jag hade en privatlektion klockan elva. Red en häst till, sedan lunch. Fixade i stallet och klockan tre var det lektion igen, då red jag en häst samtidigt. Det är nyttigt ibland för eleverna att jag rider när de ska hoppträna. Då kan jag visa hur jag har tänkt övningen. Det var uppskattat! 
 
Vid halv fem red vi ut ett gäng med fyra hästar, mormorsrundan i det härliga vädret. Klockan sex visade jag en häst för kunder och klockan sju var det lektion igen innan jag hade ett möte klockan åtta. Så det var en minst sagt välplanerad dag. 

Nu ringer pappa, måste ut och hjälpa honom!


Läst 16739 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
01
2018

Tävling och valborg igår!
  

  
Först åkte vi till Sundbyholm med LOVELY och hoppade en 1,35-klass. Det var en tidshoppning, elva hinder och tretton språng. När jag gick banan så klurade jag lite på två av svängarna som  man kunde göra innanför, skulle jag göra det?

När jag kom in på banan så provade jag att galoppera vägarna och bestämde mig för att svänga. LOVELY är helt fantastisk, så vändbar och snabb utan att det varken syns eller känns! Hon hoppade så bra! Tyvärr rev vi näst sista hindret, jag skulle kanske ha höjt min blick och varit klar i handen tidigare så hade hon inte rivit. Så det tar jag på mig. Nedslaget kostade segern, vi var så snabba!!! Vilken häst!!!!! 
  
Det känns riktigt bra att veta att är vi felfria, som är nära, då är vi med i toppen för att vi kan vara så snabba. Gissa om jag är tävlingssugen, vill bara in och köra igen!!!
  

  
När vi kom hem så lastade vi ut LOVELY, fixade henne. Satt oss i bilen och åkte ner till grannarnas brasa. Där blev det korvgrillning i vita ridbyxor, stövlar och sporrar!!! Det gäller att hinna allt!
  

  
Sen hem och tog in hästarna, jobbade treåringarna och på kvällen var det fest och middag hos grannarna. Riktigt trevligt! Tack alla, det får bli en tradition som vi sa!


Läst 14914 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.