Portugal-bloggen

Nu har jag haft besök cirka 2 veckor i sträck. Först kom min pappa och hans sambo. Vi hade det väldigt bra även om det inte var så många dagar. Vi åkte och gjorde några turistiga saker, spelade tennis, åt gott.

En tävlingsdag hann vi också med. Det var en dressyrtävling här på anläggningen med ca 40 starter. Jag hade en körig dag då jag tävlade 4 hästar och hade två elever som tävlade.

Första hästen var Jasmim som gjorde en Preliminar 3, motsvarar cirka en LC i Sverige. Här i Portugal tycker jag de har väldigt trevliga dressyrprogram som är anpassade för åldern på hästarna och de lättare programmen innehåller en del lättridning. Detta var Jasmims första tävling och han fick 64 %. Jag red alla hästarna utom tävlan då vi inte ordnat licens till någon av dem då det bara var denna tävling planerad. Jag hade inte så bra koll på vad övriga ryttare fick så svårt att veta vilken plats vi hade fått om han haft licens. Men jag var väldigt nöjd, han tittade lite på blommorna (bara det mest naturliga som var på banan...) men skötte sig finfint. Så rolig häst att arbeta med och han vill göra allt för sin ryttare.

Vicky från England var här via Portugal Equestrian och skulle egentligen bara ha hopplektioner. Hon ville gärna göra en tävling så då fick det bli dressyr och jag fick äran att vara hennes tränare. Hon red Almansor som är en vacker lusitanohingst. Hon var galet nervös men det gick jättebra och hon fick 64 %. Hon ville tom rida några lektioner veckan efter, väldigt kul att höra en hoppryttare säga att man får dressyr att bli roligt.

Vicky dagen innan tävlingen på hingsten "Al".

Väldigt fin bild på Vicky. Skulle kunna vara med i en bok!

Häst nummer 2 för mig var Indio. Han tävlade lite förra året med bra resultat. Nu var vi med i en M1 så en nivå högre än förra året då han var 5. Denna häst är bara helt underbar att rida! Han är valack och det är så skönt då han kan fokusera på framridningen och han hade perfekt energi under hela programmet. Vi red på 66 % med ett par missar som jag tar på mig. Ska se om vi kan göra någon nationell tävling i sommar/höst.

Denna underbara häst!

Inte så många bilder tyvärr på honom under tävlingen. Men det kommer bli fler starter ;)

Horus gjorde också en M1 och för honom var det första tävlingen någonsin. Han är hingst och en ofokuserad sådan. Jag hade fullt sjå på framridningen och även om han inte gör några dumheter så spenderar han mycket energi på annat än arbete. Jag hade en helt okej känsla, men i galoppen tog bensinen slut. Vi fick 64 % så det var bra poäng, det är en jättefin häst och jag tror om han dämpar sig kommer det bli bra. Annars kan det nog vara en bra idé att kastrera, men vi får se vad hans nya ägare tycker när hon kommer hit och hälsar på i juni. Han är iallafall en som drar ögonen till sig!

Hompe <3

Min elev Ana startade en C1 med sin fina hingst Falcao. De hade inte tävlat dressyr på länge, men de kom ihåg hur man gjorde. Hon red väldigt korrekt och trevligt utan missar vilket belönades med 66 %. Jag var väldigt nöjd över att hon verkligen red och kommunicerade med sin häst inne på banan då hon haft tendens att bli passiv.

Så roligt att få äran att ha en sådan ambitiös och duktig elev!

Sist men inte minst ut var Fandi! Han fick gå C3 vilket motsvarar MSVB5, arbetspiruetter och 3 byten i vart 5:e. Han gick helt fantastiskt bra och vi fick faktiskt ihop 67 %! Inga missar och kändes väldigt bra i energin. En del styrka som fattas, men om någon sa att vi skulle vara på denna nivå för ett år sedan skulle jag tro att de var tokiga. Så rolig resa med denna otroligt personliga häst och det bästa är att vi bara börjat.

Halter är vi bra på.

Sluta

Många klappar efter avslutad ritt

Härlig stämning på tävlingen. Här är Vicky, Marta, Anna och jag.

Bästa gänget! Ana, Jag, Catarina och Nuno. Det behövs ett helt team för att klara en dag med 6 starter.

Veckan efter kom mamma och hälsade på en vecka. Vi hade det väldigt mysigt, turista, äta och även där en tävlingsdag.

Vin, solnedgång, strand och en mamma. Vad mer kan man begära?

På utflykt i Aveiro. Sjukt trevlig stad med massor av kanaler. Inte alls dyrt att åka på en tur. Man ska äta tripas (gärna med nutella) och åka till Costa Nova.

Tävling med Fandi. Inte vårt bästa performance, men han kämpade på bra och vi kom 4a.

Hoppa kan han!

Ana och Falcao var också med, de vann sin klass!

Avslutar detta megalånga inlägg med en vacker bild på Horus som Ginnie tog en sen eftermiddag. Kan även meddela att vi trivs super på den nya anläggningen. Alla är otroligt trevliga och hästarna mår toppen. Groomarna är fantastiska och det är så roligt att rida tillsammans med andra kunna ta hjälp.

Sov gott!

/Astrid

Instagram astridhedman


Läst 43862 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.