Prylbloggen - Packa för ridkursen

Prylbloggen

JUN
12
2014

Packa för ridkursen

Nu när semestrarna drar igång är det många som har ett härligt rid- eller träningsläger att se fram emot. Här är några matnyttiga grejer, som passar att packa med sig.


En piké som tål svett och värme är ett bra plagg att vika ner i väskan. Den här modellen är sydd i ett tekniskt "quick dry"-material. Den har figuranpassad passform och är dessutom pimpad med kristaller i knapparna. Kommer från Kingsland och kostar cirka 599 kr.

Sportig och luftig är denna hjälm från Horze. Den kostar just nu 450 kr.

Det kan vara skönt att hoppa i ett par mysbyxor efter en heldag i ridbrallorna. Dessa kommer från Spooks och kostar cirka 745 kr. Finns bland annat här.

En sportig klocka i gummi tål lite slit och svett i stallet. Kommer från HV Polo och kostar 259 kr.

På ridkurs orkar man inte alltid hålla på att slita av och på sig svettiga stövlar, då passar det bättre med chaps. Dessa bruna snyggingar med polo-emblem kostar 529 kr och kommer från Horze.

En snygg weekend-bag fungerar lika bra till ridläger eller weekendresa som tävling. Finns även en axelrem till. Väskan kommer från Kingsland och kostar 1299 kr.

Påslakanset med ursöta ponnymotiv. Kommer från Hööks och kostar 279 kr.


Lena Furbergs motiv kommer verkligen till sin rätta när det är dags för ridläger. Denna handduk kommer också från Hööks och kostar just nu 79 kr.

Med eller utan egen häst - borstar och andra skötselattiraljer är alltid bra att ha ordning på själv. I den här groomingbagen från Eskadron får du plats med alltihop. Den kostar cirka 339 kr och finns bland annat här.


Sist men inte minst får man ju inte glömma att packa med sig ordentligt med hästgodis. Du måste ju kunna fjäska in dig hos favoriten... Dessa kilo-förpackningar finns i smakerna äpple, morot och honung - och kostar 27,50 kronor per förpackning. Köps hos Börjes Tingsryd.Läst 24854 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8715832 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8774728 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8793663 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.