Hippologbloggen
MAR
28
2018

Igår åkte jag och Frasse till Enköping på en liten kvällstävling för att rida MSVC 2.

Mitt största problem när jag tävlar är att jag vill att det ska se så prydligt ut, så att jag slutar rida helt istället. Detta är något jag verkligen försöker jobba med och jag försöker numera rida likadant på banan som på framridningen och hemma på RS. 

Jag tycker ändå att det går åt rätt håll håll och igår gav det utdelning. Red ihop 65%, vilket räckte till en andradplacering och vårat andra kval till MSVB är satt.

Wiiii!


Läst 12242 ggr Kommentarer Kommentera

Vilken vecka det har varit! 

Fick en superbra start på veckan med två dagar med professor Kyra Kyrklund. Hon hjälpte mig och Frasse till en ny nivå och gav mig flertalet aha-upplevelser. Nu vill jag bara ha mer Kyra!

Följande dagar har fyllts av "Vårdressyren" som vi varit med och arrangerat, vilket har inneburit tidiga mornar och sena kvällar. I onsdags arrangerades också en hingstvisning där 24 godkända hingstar visades upp. Mycket ögongodis då och funderingarna över nästa hingst kom verkligen igång!

Nu är tävlingarna över och en känsla av tomhet har tagit vid. Tillbaka till vardagen, som inte är annat än underbar. Försöker passa på att njuta varje sekund som är kvar på hippologen nu, för det känns att det börjar närma sig slutet snart.

Vi har äntligen fått ut vår enkät till vårat examensarbete. Hjälp oss gärna att fylla i den för att vi ska få så stor spridning som möjligt! Du kommer till enkäten via den här länken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfS1xF9nPq_FNso2wKRmhlhMighXXMA6r7HvkvSAaJ0iU-P_A/viewform

/Christoffer   


Läst 16625 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
15
2018

Nu har det gått en knapp vecka sedan vi gjorde yrkesprovet för SRL II. Jag har inte riktigt smält det än och inte heller riktigt förstått att jag faktiskt är klar med provet. Men det känns helt fantastiskt i alla fall!

Bilden är från terränghoppningen i höstas. Foto: Andreas Olsson 

Imorgon, fredag, är det åter dags för att visa professor Janne Jönsson vad jag och Cimon går för. Denna gång är det dock inomhusterräng på schemat. Ska bli SÅ ROLIGT!! 

Nästa vecka kommer vår andra professor, Kyra Kyrklund, och trimmar våra färdigheter i dressyren. Ser så mycket fram emot det. 

Nästa vecka arrangerar vi också vårdressyren här på Ridskolan Strömsholm, med fina ekipage redan från onsdag - söndag. Kom och titta, vet jag! 

Christoffer 


Läst 14478 ggr Kommentarer Kommentera

Ni kanske tycker att jag har varit lite dålig på att uppdatera er med vad som händer på hippologen? Det beror på att jag de senaste veckorna suttit med näsan nerstoppad i alla våra teoriböcker och lusläst varenda sida. 

Denna vecka har jag, tillsammans med sex andra från min klass, genomfört yrkesprovet för Svensk Ridlärare Level 2 (SRL II). Vi har genomfört flertalet moment (förberedda som oförberedda) under press och stress, där vi dessutom blivit bedömda i allt vi sagt och gjort.

Jag tänker att jag kan berätta om de olika momenten vid nästa inlägg, för nu är jag så trött och utmattad. Men jag är också väldigt glad. Jag är glad för att jag genomförde dessa dagar och blev GODKÄND! Så skön känsla. 

Känslan av glädje blir också ännu bättre när man får dela den med någon. I det här fallet får jag dela den med SEX andra hippologstudenter, eftersom att ALLA blev godkända! Helt otroligt. Vet inte när det hände senast?! Kan bara säga att vi är grymma!

Jag kommer sova gott inatt.

/Christoffer


Läst 15097 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.