Redaktionens pryltips - Hästens egen fyll-i-bok

Redaktionens pryltips

SEP
13
2013

Hästens egen fyll-i-bok

Minns ni ”Mina vänner”-böckerna som gick runt i klassrummen under låg- och mellanstadiet? Där skulle låta man sina vänner svara på frågor om sig själva, och så kunde man sätta in bild på dem också. En mycket populär företeelse, i alla fall under undertecknads grundskoletid. Nu finns det snart en liknande pryl för oss hästnördar.
  
Den första tanken är förstås att det här är en bok för barn – vilken hästtokig ridskoleunge som helst kommer att älska denna bok. Men kanske funkar den även för oss lite äldre, som vill ha ett roligt minne av vår älskade fyrbenta vän. Många av oss fyller i liknande böcker om våra barn – varför inte även låta vår hästiga bebis förevigas i en alldeles egen bok?

 

”Världens bästa häst – en fyll-i-bok om en mycket speciell häst” är skriven av dressyrtränaren och tävlingsryttaren Ann Hammarlund och illustrationerna är tecknade av ingen mindre än Mulles mamma Lena Furberg.

Med mycket humor och glimten i ögat ger de dig chansen att låta din häst ta mycket plats i sin alldeles egna bok.

Boken skrivs med hästen som berättare och här kan du fylla i din hästs släktträd, allt om dess speciella egenskaper, hur den bor, hur dess garderob ser ut och dess tävlingsresultat.

Boken består av 46 sidor och är sammansatt av en inbunden spiral. Omslaget är vadderat, sidorna är tjocka och de passar bra att skriva på. Den ges ut av Fill&Tell, som tidigare producerat liknande böcker för hundägare och föräldrar.

 

Möjligen är priset den enda som avskräcker lite, 349 kronor är rekommenderat pris till butikerna. Boken kommer ut i oktober – först då går den att beställa via internetbokhandeln. En given julklapp?

Författarna Ann Hammarlund och Lena Furberg.  Läst 35424 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8604774 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8663670 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8682604 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.