Redaktionens pryltips - Inspiration: Mysig höstoutfit

Redaktionens pryltips

OKT
05
2014

Inspiration: Mysig höstoutfit

Jag är en av dem som glädjs över att hösten äntligen är här. Enligt mig är det den bästa årstiden att ha häst, speciellt nu i oktober när det ännu är relativt behagligt och grusvägarna är perfekta för en lång galopp. En uteritt i höstsolen på pigga hästar är det inte mycket som slår!

Denna veckas inspirationsoutfit går därför i höstens tecken, navet i utstyrseln är en teddyfleecejacka från Horze.

Modellen heter Myra och det är en vändbar, teddyfleecefodrad jacka. Håller dig garanterat varm under höstens ridturer! Priset ligger på 579 kr och du hittar den här

En snygg, brun väst från HV Polos höst/vinterkollektion 2015 anser jag passar perfekt till både tröjan och ridbyxorna. Västen heter Merise och finns i flera olika färger. Här har jag valt färgen "coffe". Priset har jag inte riktigt koll på då kollektionen är på väg ut i butik "as we speak". 

Ridbyxorna kommer från svenska Mountain Horses höstkollektion 2014. Modellen heter Cool Tech FS och är en helskodd ridbyxa med snygga detaljer i coolmax-material, som håller dig sval och torr under tuffa träningspass. Priset ligger på 1499 kr och ni hittar byxorna här.  

Ridstöveln Bromont H20 håller dig både torr och varm under höstens och vinterns kalla månader. Läderridstöveln är fodrad med primaloft, som håller foten varm och skön. Priset ligger på 3049 kr och ni hittar den bland annat här. 

För att hålla huvudet varmt mellan träningarna och under stallsysslorna skulle jag sätta den här kabelstickade mössan från Pikeur på mitt huvud. Finns här för 269 kr. 

För att matcha hästen till ryttaren skulle detta ridtäcke från JH Collection passa riktigt bra in. Täcket är sytt i vattentätt fleecetyg med andasfunktion. Längst fram under sadeln är det ett nylontyg för att minska mängden tyg under sadeln. Priset ligger på 499 kr och ni hittar det här

Ett vanligt, enkelt schabrak från Eskadron med snyggt mönster skulle passa bra under sadeln. Priset ligger på 799 kr och ni hittar det här

Mysiga fleecelindor till hästens ben, från Jacson, fungerar finfint i outfiten. Dessa marinblå lindor säljs i fyrpack och kostar 199 kr här

Vad säger ni, är vi redo för härliga galopper på de perfekta grusvägarna? Läst 38423 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8821319 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8880215 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8899150 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.