Se Emmys lyckorus när systern har köpt tillbaka älsklingsponnyn: "Jag är helt i chock!"

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2018-07-04

Se Emmys lyckorus när systern har köpt tillbaka älsklingsponnyn: "Jag är helt i chock!"

Vi kan inte låta bli att dela det härliga klippet ovan, när ryttaren Emmy Wessberg överraskas med att den älskade B-ponnyn Black Jack står i släpet. Det är sju år sedan de sågs sist – vilken lycka!

Det är Emmys syster Elin Wessberg som har tipsat oss om klippet. I går köpte hon nämligen tillbaka sin lillasysters gamla B-ponny Black Jack, som Emmy bland annat har ridit SM på.
– Hennes reaktion slår ju allt! konstaterar Elin.
Och vi kan inte annat än hålla med. Man blir glad i hela kroppen av det som utspelade sig hemma hos familjen Wessberg Vidal i Nödinge utanför Göteborg i går. Eller hur?
  

Black Jack och Emmy under sin gemensamma karriär.
  
Här är historien bakom klippet:
”B-ponnyn Black Jack tävlades framgångsrikt upp till MsvB-hoppning av Emmy Wessberg och år 2012, när Emmy föll för åldersstrecket, såldes han till goda vänner i Västervik. Detta är en ponny med en unik utstrålning som hela familjen håller väldigt kär.
  
Ponnyn såldes sedan vidare och familjen har vid flera tillfällen försökt köpa tillbaka honom för att ge honom ett sista hem. En som har varit väldigt drivande i frågan är storasyster Elin och när samtalet kom i söndags – med frågan om hon ville köpa tillbaka honom ­– var saken klar. Black Jack skulle få komma hem!
  
Elin smidde planer för att Emmy inte skulle få reda på någonting, det var bara mamma Erica och hon själv i familjen som visste. Elin åkte i väg tidigt till jobbet med bil och transport, och låtsades att hon skulle hämta grejer som hon skulle ha med sig till Falsterbo-veckan där Elin ska tävla. Allt för att inget skulle avslöjas.
  
Sagt och gjort, Elin åkte och köpte Black Jack som nu är 19 år gammal. När transporten rullade upp på gårdsplanen hade mamma Erica fodrat alla hästar, så att de skulle vara upptagna med att äta och inte gnägga som de alltid gör annars när de ser transporten komma hem.
  
Elin ropar på Emmy att hon skulle komma och hjälpa henne att tömma transporten på grejer och Emmy undrade varför just hon skulle öppna släpet. Fortsättningen syns i filmklippet, som avspeglar ren lycka och hur Emmy höll på att svimma av glädje.
  
Black Jack kände omedelbart att han var hemma.
– Cirkeln är sluten och detta är sann kärlek. Det är en fantastisk ponny som har skänkt många barn glädje genom åren. Och nu har han kommit hem för att stanna, säger Elin till Hippson.”
  

Black Jack är hemma igen och ska aldrig lämna gården.
  
Filmklipp: Ronja Sandros
Foton: Privat

Via Elins Instagram kommer man att kunna följa Black Jack:

Lycklig lillasyster:
Mer i Hippson-TV

Patrik Kittel om ridning och kommunikation: ”Alla hästar är olika individer”

FEI-TV har valt Patrik Kittel till veckans ”Rider in Focus” och porträtterar honom i klippet ovan. Bland annat berättar den svenska landslagsstjärnan om nya topphästen Delatio, hur han lär känna en ny häst och hur viktig rösten är i hans kommunikation med djuren.


Sett 1034 ggr
Kommentarer

Anfall är bästa försvar när "mjukisbommen" attackerar

Hoppa – den?!? Nä, man kan inte vara riktigt säker på om den mjuka plastbommen som ligger i paddocken är vid liv eller inte. Så det är lika bra att ge den en rejäl omgång direkt…


Sett 10059 ggr
Kommentarer

Alexander Zetterman visar sin franska bas

Alexander Zetterman har sedan tidigt i somras haft sin bas på en anläggning utanför Paris. I ett klipp på Instagram visar han upp anläggningen.


Sett 3387 ggr
Kommentarer

Dressyrhästen Tiger G gillar att hoppa

Karin Öljemarks fina Tiger G har inte tävlats sedan i somras, men snart är han på G igen. Och han värmer upp inför 2019 med lite hoppning som ser lekande lätt ut.


Sett 2852 ggr
Kommentarer

Välsignade hinder – varför är det så svårt?

När hopptränaren, i ren frustration, har sagt att man behöver hjälp från ovan och man tar hen på orden... Ännu ett träffsäkert klipp från fälttävlansryttaren Pontus Hugosson, denna gång i prästskrud!


Sett 3915 ggr
Kommentarer

Så knoppar du en riktigt tjock man

Jessica Jacobsson är känd för sina uppvisningar med nordsvenskarna Oden och Nitro. Här visar hon hur hon får till snygga knoppar, trots att Nitros man är både tjock och lång.


Sett 2943 ggr
Kommentarer

Magdalenas hästar tog "julgransflygningen" med ro

Inför veckans julhälsning i skyn, av flygflottiljerna runt om i landet, har Försvarsmakten och Hippson spridit information om när planen av modellerna JAS 39 Gripen och TP 84 Hercules skulle passera.
  
Hästägaren Magdalena Regårdh lyckades fånga flygningen på film när planen passerade stallet i Saxtorp, mellan Löddeköpinge och Landskrona. 
– Här var de i alla fall måttligt imponerade av Försvarsmaktens uppvisning, skriver hon till Hippson. 
 
För hästarna Coco-Chanel, fem år, och Lucy in the Sky, nio år, var den imponerande flyguppvisningen verkligen inget som berörde. De ser nästan uttråkade ut när planen passerar i form av en julgran.


Sett 3329 ggr
Kommentarer

Gustafs avelsston med avkommor hittar själva vägen: "De brukar hitta rätt"

Gustaf Johansson är uppfödare från Hyltebruk i Halland. Med många avelsston och föl i mängd gäller det att skapa ett smidigt system när alla ska in från hagen – som att låta hästarna sköta det själva.


Sett 15234 ggr
Kommentarer

Silver-Wegas syrra vet hur man lerbadar i hagen

December BORDE kanske innebära snövita hagar, men på många håll är de fortfarande grå av lera… Och det är kanske inte så illa? Sara Algotsson Ostholt delar med sig av ett härligt klipp där treåriga Vicky, syster till OS-silvermedaljören Wega, lerbadar. Och snacka om att hon njuter, en blivande fälttävlansstjärna måste älska vatten!


Sett 3965 ggr
Kommentarer

Stakkariealla – såld för rekordsumma vid PSI-auktionen

I helgen höll Paul Schockemöhle sin traditionsenliga auktion för 39:e gången och snackisen blev, utan tvekan, det sexåriga stoet Stakkariealla. 
  
Hon är efter hingsten Stakkato med mamman Corialla och morfar Chacco-Blue. Stoet har tävlat med Patrick Stühlmeyer och är nu redo för 1,35-hoppning, hon är kvalad till unghäst-VM.
  
Vad är det då som gör att nyheten om just henne sprids? Jo, hon såldes för otroliga 22 miljoner kronor – lite drygt. Köparen kommer från USA.
 
>> Till auktionssidan med information om stoet

Tidigare: Ung topphäst till Ben Maher – auktionerades ut för rekordsumma


Sett 8678 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Pigga hästar

Saras vardag

Vilket avslut på tävlingssäsongen 2018!

Therese

Duktiga småpojkar och julkänsla

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna