Se Emmys lyckorus när systern har köpt tillbaka älsklingsponnyn: "Jag är helt i chock!"

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2018-07-04

Se Emmys lyckorus när systern har köpt tillbaka älsklingsponnyn: "Jag är helt i chock!"

Vi kan inte låta bli att dela det härliga klippet ovan, när ryttaren Emmy Wessberg överraskas med att den älskade B-ponnyn Black Jack står i släpet. Det är sju år sedan de sågs sist – vilken lycka!

Det är Emmys syster Elin Wessberg som har tipsat oss om klippet. I går köpte hon nämligen tillbaka sin lillasysters gamla B-ponny Black Jack, som Emmy bland annat har ridit SM på.
– Hennes reaktion slår ju allt! konstaterar Elin.
Och vi kan inte annat än hålla med. Man blir glad i hela kroppen av det som utspelade sig hemma hos familjen Wessberg Vidal i Nödinge utanför Göteborg i går. Eller hur?
  

Black Jack och Emmy under sin gemensamma karriär.
  
Här är historien bakom klippet:
”B-ponnyn Black Jack tävlades framgångsrikt upp till MsvB-hoppning av Emmy Wessberg och år 2012, när Emmy föll för åldersstrecket, såldes han till goda vänner i Västervik. Detta är en ponny med en unik utstrålning som hela familjen håller väldigt kär.
  
Ponnyn såldes sedan vidare och familjen har vid flera tillfällen försökt köpa tillbaka honom för att ge honom ett sista hem. En som har varit väldigt drivande i frågan är storasyster Elin och när samtalet kom i söndags – med frågan om hon ville köpa tillbaka honom ­– var saken klar. Black Jack skulle få komma hem!
  
Elin smidde planer för att Emmy inte skulle få reda på någonting, det var bara mamma Erica och hon själv i familjen som visste. Elin åkte i väg tidigt till jobbet med bil och transport, och låtsades att hon skulle hämta grejer som hon skulle ha med sig till Falsterbo-veckan där Elin ska tävla. Allt för att inget skulle avslöjas.
  
Sagt och gjort, Elin åkte och köpte Black Jack som nu är 19 år gammal. När transporten rullade upp på gårdsplanen hade mamma Erica fodrat alla hästar, så att de skulle vara upptagna med att äta och inte gnägga som de alltid gör annars när de ser transporten komma hem.
  
Elin ropar på Emmy att hon skulle komma och hjälpa henne att tömma transporten på grejer och Emmy undrade varför just hon skulle öppna släpet. Fortsättningen syns i filmklippet, som avspeglar ren lycka och hur Emmy höll på att svimma av glädje.
  
Black Jack kände omedelbart att han var hemma.
– Cirkeln är sluten och detta är sann kärlek. Det är en fantastisk ponny som har skänkt många barn glädje genom åren. Och nu har han kommit hem för att stanna, säger Elin till Hippson.”
  

Black Jack är hemma igen och ska aldrig lämna gården.
  
Filmklipp: Ronja Sandros
Foton: Privat

Via Elins Instagram kommer man att kunna följa Black Jack:

Lycklig lillasyster:
Mer i Hippson-TV

Fölets tydliga order – när matte plötsligt slutar att klia...

På Island, hos Sauðárkróks-Hestar, finns detta supercharmiga föl. Det är inte svårt att tolka vad den lilla krabaten gillar allra mest. Kan det vara att bli kliad på rumpan?
  
Vi inleder veckan med detta härliga klipp, missa inte!


Sett 14288 ggr
Kommentarer

Bordet kollapsar och räddar ekipaget

Ett klipp som fått stor spridning i sociala medier gör att vi sätter hjärtat i halsgropen – men sen kan andas ut. 
Det är fälttävlansryttaren Jonathan Holling som delar klippet på sin Facebook med #thetimeisnow. En uppmaning till att arrangörer, banbyggare och hinderbyggare ska börja använda hinder som lossnar om hästen slår i. 

Se klippet ovan, tänk om det inte "löst ut"...


Sett 4809 ggr
Kommentarer

Dressyrlaget firar delseger – och laddar inför finalen genom att flossa

Det svenska dressyrlaget leder Nations Cup i Falsterbo i halvtid och Patrik Kittel och Deja vann Grand Prix-klassen. I dag, söndag, väntar kür och GP Special. Humöret var på topp efter delsegern på lördagen och laget firade med riktigt snygg flossning!


Sett 2004 ggr
Kommentarer

Nika och Maja = "Hippson News" och "Malin Baryard"

Vi på redaktionen fick ett tips, och vad vi tolkar som ett härligt beröm, som vi fullkomligt älskar. Kompisarna Nika Sundström, 12 år, och Maja Lilja, 13 år, önskar nämligen sin stora idol lycka till – med en intervju.


Sett 2339 ggr
Kommentarer

Peder om Catch Me Not S: "Det är verkligen en fantastisk häst"

För Hippson berättar Peder Fredricson om samarbetet med Catch Me Not S:s ägare Ebba Berglöf, vad som gör hästen så fantastisk och vad som väntar framöver. Och sist men inte minst vad han säger till hustrun Lisen som också har vunnit Falsterbo Derby.
  
>> Läs intervju + se bildspel från derbyt här


Sett 7446 ggr
Kommentarer

Höjdhoppsvinnaren Moneta: "Inget man tränar på hemma"

Luca Maria Moneta verkar inte vara rädd för något, hur vågar man annars hoppa över en mur som mäter 2,10? För Hippson berättar han att han är rädd för allt, men att man måste våga utmana sig själv. Tillsammans med Wywace vann Luca Falsterbos Puissance med ett hopp över muren som alltså mätte 2,10.


Sett 3825 ggr
Kommentarer

Gladstone Zee T vann sjuårsfinalen med Marina Mattsson i sadeln

Marina Mattsson och Gladstone Zee T, efter Apache – Jazz, vann sjuårsfinalen i dressyr i Falsterbo. Men det var tätt när topptrion skildes åt av hundradelar. Tvåa kom Jeanna Högberg och JH's Daenerys och trea Jacob Nörby Sörensen med Ellegaardens San Droneur.
  
För Hippson berättar Marina om Gladstones styrkor och vad som väntar för ekipaget framöver.

>> Resultat


Sett 1714 ggr
Kommentarer

Peder om All Ins första 1,50-start i år: ”Han känns bra men behöver fler rundor i kroppen”

På lördagen var det dags för Peder Fredricson och "Allan" att gå sin första 1,50-klass sedan EM i Göteborg. De var felfria över hinder men fick ett tidsfel. Här berättar Peder om hur det kändes och vad som väntar härnäst för stjärnhästen. Kollegan Stephanie Holmén knep både tredje- och fjärdeplatsen i klassen.


Sett 9317 ggr
Kommentarer

Irma Karlsson tvåa i GP: "Jag tror det är det största jag har gjort"

Irma Karlsson var sist ut i omhoppningen i Falsterbo Grand Prix med Ida van de Bisschop och var snubblande nära att slå Bill Twomey. Irma slutade tvåa, ett resultat hon rankar högst så här långt i karriären.
  
Hör hennes ord om Grand Prix, samt tankarna inför morgondagens derby med Balahe och om att vara med på den långa listan inför VM.


Sett 2270 ggr
Kommentarer

Niclas Swerre om valet av ryttare på femårssegraren: "Bara för att Steffi är bäst i världen"

För familjen Swerre var det aldrig någon tvekan, det var självklart att Stephanie Holmén skulle rida den egna uppfödningen. Alltså femåriga Center, efter Cardento – Non Stop R, som på fredagen vann femåringarnas Folksam Open i Falsterbo.
– Hon är världens bästa ryttare, säger Niclas Swerre efteråt.
Se intervju med Niclas ovan.


Sett 6803 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Tjong i staketen!

Stalldrömmar

Tufft för arrangören när mobila boxar avbokas

Gästbloggen

Tankar om kontakt

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna