Se Emmys lyckorus när systern har köpt tillbaka älsklingsponnyn: "Jag är helt i chock!"

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2018-07-04

Se Emmys lyckorus när systern har köpt tillbaka älsklingsponnyn: "Jag är helt i chock!"

Vi kan inte låta bli att dela det härliga klippet ovan, när ryttaren Emmy Wessberg överraskas med att den älskade B-ponnyn Black Jack står i släpet. Det är sju år sedan de sågs sist – vilken lycka!

Det är Emmys syster Elin Wessberg som har tipsat oss om klippet. I går köpte hon nämligen tillbaka sin lillasysters gamla B-ponny Black Jack, som Emmy bland annat har ridit SM på.
– Hennes reaktion slår ju allt! konstaterar Elin.
Och vi kan inte annat än hålla med. Man blir glad i hela kroppen av det som utspelade sig hemma hos familjen Wessberg Vidal i Nödinge utanför Göteborg i går. Eller hur?
  

Black Jack och Emmy under sin gemensamma karriär.
  
Här är historien bakom klippet:
”B-ponnyn Black Jack tävlades framgångsrikt upp till MsvB-hoppning av Emmy Wessberg och år 2012, när Emmy föll för åldersstrecket, såldes han till goda vänner i Västervik. Detta är en ponny med en unik utstrålning som hela familjen håller väldigt kär.
  
Ponnyn såldes sedan vidare och familjen har vid flera tillfällen försökt köpa tillbaka honom för att ge honom ett sista hem. En som har varit väldigt drivande i frågan är storasyster Elin och när samtalet kom i söndags – med frågan om hon ville köpa tillbaka honom ­– var saken klar. Black Jack skulle få komma hem!
  
Elin smidde planer för att Emmy inte skulle få reda på någonting, det var bara mamma Erica och hon själv i familjen som visste. Elin åkte i väg tidigt till jobbet med bil och transport, och låtsades att hon skulle hämta grejer som hon skulle ha med sig till Falsterbo-veckan där Elin ska tävla. Allt för att inget skulle avslöjas.
  
Sagt och gjort, Elin åkte och köpte Black Jack som nu är 19 år gammal. När transporten rullade upp på gårdsplanen hade mamma Erica fodrat alla hästar, så att de skulle vara upptagna med att äta och inte gnägga som de alltid gör annars när de ser transporten komma hem.
  
Elin ropar på Emmy att hon skulle komma och hjälpa henne att tömma transporten på grejer och Emmy undrade varför just hon skulle öppna släpet. Fortsättningen syns i filmklippet, som avspeglar ren lycka och hur Emmy höll på att svimma av glädje.
  
Black Jack kände omedelbart att han var hemma.
– Cirkeln är sluten och detta är sann kärlek. Det är en fantastisk ponny som har skänkt många barn glädje genom åren. Och nu har han kommit hem för att stanna, säger Elin till Hippson.”
  

Black Jack är hemma igen och ska aldrig lämna gården.
  
Filmklipp: Ronja Sandros
Foton: Privat

Via Elins Instagram kommer man att kunna följa Black Jack:

Lycklig lillasyster:

Mer i Hippson-TV

Antar du #teacupchallenge ?

Har du hört om #CupOfTeaChallenge? Brittiska dressyrryttaren Charlie Hutton startade den senaste trenden i samband med ett av sitt avsnitt av Omega Equine All Star Academy på Horse & Country TV. Därefter har den spridits som en löpeld i hemlandet.
Horse & Hound tipsar om tretton utmanare – som alla är otroligt skickliga. 
>> Spana in dem här

Har vi möjligtvis någon utmanare i Sverige? Observera att ryttarna rekommenderar ett väldigt svalt te i koppen.Sett 5886 ggr

Wilma Ostholt och ponnyn Belmondo njuter av våren i terrängen

När man har tränat intensivt och koncentrerat kan det vara härligt att också få busa till det med favoritponnyerna. Så var det för Wilma Ostholt, som var på ridläger i helgen. Där passade hon och vännerna även på att vattenträna. Mamma Sara Algotsson Ostholt filmade och fick hålla sig på säkert avstånd för att inte bli nedstänkt. Missa inte Wilmas fina terrängrunda tillsammans med den 20-åriga ponnyn Belmondo nedan (spana in den roliga kicken i slutet av klippet!).


Sett 1148 ggr

Vårkänslor på Bro Park – häng med på en fartfylld tur runt banan

I fredags öppnade Bro Park sin stora galoppbana för träning. Men hur känns det egentligen att flyga fram runt banan? I strålande solsken får vi följa med tränare Roy Arne Kvisla och hans team på en snabb tur.


Sett 5775 ggr

Träna mentalt med landslaget: ”Ha flera kortsiktiga mål som en vacker dag kan leda till det slutgiltiga målet”

Hållbara ryttare 2, del 2: I andra delen av ”Hållbara ryttare”, om mental träning, förklarar landslagsryttarna i Saab Team Sweden Dressage hur de sätter mål. Detta för att utvecklas både i sadeln och som individer.


Sett 23 ggr

När man vill leka och busa för sig själv...

Det här söta lilla yrvädret tycker att det fungerar bäst att busa själv. Då är det tur att man är liten och kan smita genom staketet till hagen bredvid.


Sett 6807 ggr

Inte lätt att komma in i hästägarens bil: ”Akta sadeln bara!”

Humorduon Jojjo & Mackan bjuder på ännu ett träffande klipp – om röran i många hästmänniskors bilar. Någon som känner igen sig?
  
Den uppmärksamma känner kanske även igen de båda tjejer som tar plats med Johanna Berg i bilen. Det är förstås systrarna Emma och Anna Elfstrand, även de kända youtubers.
– Ja, vi gör lite ”collabs” med dem, bekräftar Johanna för Hippson.


Sett 3795 ggr

Talangen tar egen väg vid löshoppningen

Skorphults Dixie Kong heter det unga stoet som är född 2018 e. Chacfly PS, u. Skorphults Candy Kong, ue. Centadel. Hon har en härlig inställning till hoppning, men det är inte alltid hindret hon hoppar. 
Dixie Kongs mamma, som i år väntar ett föl efter Chacgrano, är en embryotransfer vars helsyster, Cebetto, såldes vid Flyinge Open Sales 2015 och 
därefter haft fina framgångar.


Sett 12805 ggr

Frieserhingst in i kollektion för prestigefylld dressyrauktion

För första gången någonsin tar en frieserhingst plats i kollektionen för den prestigefyllda auktionen Excellent Dressage Sales. Se FHS Rienk in action här.


Sett 3409 ggr

Grattis på 26-årsdagen, Don Schufro!

I dag är det ingen vanlig dag, för i dag är det Don Schufros födelsedag. 26 år ung njuter han av det ljuva pensionärslivet hemma på Blue Hors i Danmark – och på födelsedagen bjuder stuteriet på en filmsnutt på den pigga och glada pensionären.

Don Schufro hade under sin tävlingskarriär stora framgångar tillsammans med Andreas Helgstrand, som bland annat världscupkvalsegrar och ett OS-lagbrons i Hongkong. Han har också lämnat flera framgångsrika avkommor och har toppat dressyrindex i Tyskland tio gånger.


Sett 3587 ggr

Akilles spred glädje på äldreboende

När treåriga ponnyhingsten Akilles följde med matte Evelyn till äldreboendet Stora Sköndal Kyrkbyn sken de boende upp. I klippet är det Ulla som blir så glad att hennes son rörs till tårar. Evelyn berättar att hon brukar ta med Akilles och besöka såväl äldreboenden som Ronald McDonald-huset i Huddinge och träffa barn.
– Akilles är som född för detta. Vild och busig hingst hemma i hagen till att vara så här lugn, säger Evelyn.


Sett 2687 ggrAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour

Senaste numret

Hippson nr 1
Special: Bli bäst på helheten. I årets första nummer djupdyker vi i Pether Marknes vinnande system. Tidningen innehåller även unika planeringsmallar för häståret.
Läs mer om innehållet

Dessutom:

  • Rid din häst med takt och schuvung
  • John Hickey tömkör över hinder
  • Rakriktad häst rör sig balanserat
  • Planera ditt foderår
  • Så lägger du ett sårbandage 
  • Fyra dagliga stretchövningar
  • Professorn om träningsfria perioder
  • Tips för ett systematiserat hingstval

Och mycket, mycket mer...

Bli prenumerant!
Tecknar du en prenumeration skickar vi specialnumret till dig direkt, utan extra kostnad. Därefter får du ytterligare sex utgåvor. Allt som allt sparar du 198 kronor jämfört med lösnummerpris.

Till erbjudandet
Galleriet på Hippson Market