Se Emmys lyckorus när systern har köpt tillbaka älsklingsponnyn: "Jag är helt i chock!"

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2018-07-04

Se Emmys lyckorus när systern har köpt tillbaka älsklingsponnyn: "Jag är helt i chock!"

Vi kan inte låta bli att dela det härliga klippet ovan, när ryttaren Emmy Wessberg överraskas med att den älskade B-ponnyn Black Jack står i släpet. Det är sju år sedan de sågs sist – vilken lycka!

Det är Emmys syster Elin Wessberg som har tipsat oss om klippet. I går köpte hon nämligen tillbaka sin lillasysters gamla B-ponny Black Jack, som Emmy bland annat har ridit SM på.
– Hennes reaktion slår ju allt! konstaterar Elin.
Och vi kan inte annat än hålla med. Man blir glad i hela kroppen av det som utspelade sig hemma hos familjen Wessberg Vidal i Nödinge utanför Göteborg i går. Eller hur?
  

Black Jack och Emmy under sin gemensamma karriär.
  
Här är historien bakom klippet:
”B-ponnyn Black Jack tävlades framgångsrikt upp till MsvB-hoppning av Emmy Wessberg och år 2012, när Emmy föll för åldersstrecket, såldes han till goda vänner i Västervik. Detta är en ponny med en unik utstrålning som hela familjen håller väldigt kär.
  
Ponnyn såldes sedan vidare och familjen har vid flera tillfällen försökt köpa tillbaka honom för att ge honom ett sista hem. En som har varit väldigt drivande i frågan är storasyster Elin och när samtalet kom i söndags – med frågan om hon ville köpa tillbaka honom ­– var saken klar. Black Jack skulle få komma hem!
  
Elin smidde planer för att Emmy inte skulle få reda på någonting, det var bara mamma Erica och hon själv i familjen som visste. Elin åkte i väg tidigt till jobbet med bil och transport, och låtsades att hon skulle hämta grejer som hon skulle ha med sig till Falsterbo-veckan där Elin ska tävla. Allt för att inget skulle avslöjas.
  
Sagt och gjort, Elin åkte och köpte Black Jack som nu är 19 år gammal. När transporten rullade upp på gårdsplanen hade mamma Erica fodrat alla hästar, så att de skulle vara upptagna med att äta och inte gnägga som de alltid gör annars när de ser transporten komma hem.
  
Elin ropar på Emmy att hon skulle komma och hjälpa henne att tömma transporten på grejer och Emmy undrade varför just hon skulle öppna släpet. Fortsättningen syns i filmklippet, som avspeglar ren lycka och hur Emmy höll på att svimma av glädje.
  
Black Jack kände omedelbart att han var hemma.
– Cirkeln är sluten och detta är sann kärlek. Det är en fantastisk ponny som har skänkt många barn glädje genom åren. Och nu har han kommit hem för att stanna, säger Elin till Hippson.”
  

Black Jack är hemma igen och ska aldrig lämna gården.
  
Filmklipp: Ronja Sandros
Foton: Privat

Via Elins Instagram kommer man att kunna följa Black Jack:

Lycklig lillasyster:
Mer i Hippson-TV

När dressyrryttare blir sugna på hoppning efter VM-silvret

Pontus Hugosson slår huvudet på spiken igen, denna gång är det kanske så att även dressyrryttarna på Hippsons redaktion är sugna på att hoppa lite? Framgångarna under VM kan ha lockat, eller blir det som i filmen – ett naaaah?
  
Se det humoristiska klippet ovan!


Sett 13980 ggr
Kommentarer

Adam, sex år, åker på meeting till Danmark: ”Vill också vinna täcken”

Adam Hammarström är bara sex år, men tävlar redan med sina ponnyer. Nyligen i Ystad blev det rosett i lätt C+5 men då i avdelning B. För i Sverige måste man vara åtta år för att tävla i avdelning A. Klicka här om du inte kan se klippet ovan.


Sett 9612 ggr
Kommentarer

Fredrik Jönsson, 16 år: ”Man får hålla på med sin dressyr”

SVT Hästar har grävt i statstelevisionens arkiv och har hittat ett helt underbart klipp på VM-hjälten Fredrik Jönsson från 1989, där han tipsar om hur man når framgång inom fälttävlan. Programmet hette ”I stallet”, visst är han sig rätt lik ändå?
  
I går, söndag, tog ”Fredde” och Cold Play en makalös åttondeplacering på VM i hoppning – se bildspel från klassen
här.


Sett 13985 ggr
Kommentarer

På besök i VM-stallet: “Viktigt att inte göra för mycket med hästarna”

SVT Sport har besökt stallet på VM. Där möter de Peder Fredricsons hästskötare Malin Henlöv som berättar hur hon tar hand om Christian K på bästa sätt.


Sett 12606 ggr
Kommentarer

Guerdat leder med svenskfödda Bianca

Schweizaren Steve Guerdat gick ut näst sist i det 124 ekipage stora startfältet i gårdagens inledande tidshoppning på VM. Med det svenskfödda stoet Bianca, uppfödd av Eamon Hickey, red han felfritt och snabbast av alla – upp i individuell ledning och med laget. Se ekipagets fenomenalt fina runda ovan.

Arkiv: Eamon Hickey födde upp Bianca


Sett 3077 ggr
Kommentarer

Chela LS – en VM-häst med otrolig inställning

Ashlee Bond tävlade tidigare för USA, men i VM representerade hon Israel tillsammans med hästen Chela LS. Hon är inte med i dagens final, för individuellt tog mästerskapet slut redan i första rundan när Ashlee ramlade av. Men det såg ut som att Chela LS var sugen på att fullfölja på egen hov.
  
Ashlee själv delar filmen på det snöpliga slutet och skriver att allt har gått bra. Under torsdagen red de lagklassen med resultatet 11 fel. 


Sett 22745 ggr
Kommentarer

Fälttävlanshästarna är tillbaka i Europa

Onsdag morgon landade planet med Focus Filiocus, Stinger och Wega i Belgien. Hästarna har klarat resan bra och fortsätter under dagen sin resa hem till respektive stall. 
  
För Niklas Lindbäcks Focus väntar ett stopp hos Sara Algotsson Ostholt för att vila upp sig lite inför resan hem till Sverige. 


Sett 4942 ggr
Kommentarer

Madeleine El Hanafi om tiden i fängelset: "Jag ska aldrig mer sitta inne"

Drygt tre år efter att hästhandlaren Madeleine  El Hanafi skrivs in på anstalten i Ringsjön, på grund av bokföringsbrott, träffar hon Expressen/Kvällsposten. I en intervju berättar hon öppet om hur hon mådde under tiden i fängelset, om de privata händelserna som har präglat hennes liv och om hur hon nu planerar framåt. 
  
>> Läs hela intervjun hos Expressen


Sett 29698 ggr
Kommentarer

Hinderkrocken i VM-terrängen – som hade kunnat sluta riktigt illa

SVT har lagt upp ett klipp från ett fall i VM-terrängen i lördags (se ovan), som nog fick många av oss att dra efter andan hemma i tv-soffan.
  
Det visar den brasilianska ryttaren Henrique Plombon Pinheiro på 15-åriga stoet Land Quenotte Do Feroleto, som inte alls fick till anridningen till hinder 5A. Hästen ser ut att fundera på att stanna, men ryttaren driver på den kraftigt med spöet och stoet hoppar rakt in i hindret. Som ryttaren krockar med.
  
Som tur är verkar det ha gått bra, inga rapporter har vittnat om skador på ryttaren eller på den tappra hästen. Och som SVT:s expertkommentator Lars Christensson säger i klippet, det var nog lika bra att ritten tog slut redan här. Detta med tanke på ridningen mot banans första fem hinder.
  
I eftermiddag 16.00 avslutas fälttävlans-VM i Tryon med banhoppning. Startlistan för måndagens klass 
hittar du här (SVT sänder men än är kanalerna oklara, vi återkommer!).


Sett 48495 ggr
Kommentarer

När gräset är grönare på andra sidan

Är man pensionerad hopphäst så står inget staket i vägen, inte om gräset tycks grönare på andra sidan!
  
Syns inte filmen finns den
här.


Sett 20765 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Gästbloggen: ”Alla borde få en chans att älska hästen"

Gästbloggen

Tömkörning - varför är vi så rädda för volter?

Stalldrömmar

Marcobus!

Saras vardag

Till Husbloggarna