Sportkollen

Sportkollen

Annelie Lundkvist guidar oss genom tävlingsdjungeln. Hon rapporterar om allt möjligt som händer på, och inte minst runt, tävlingsbanorna. Och så hjälper hon oss att hålla koll på vad sportens stora stjärnor har för sig.

JUL
14
2015
Ponnyeliten tar sig till Sundbyholm för SM.Arkivfoto: Annelie Lundkvist
Sundbyholm Summer Games kommer i år vara värd för drygt 3000 starter. Meetinget är även arrangörer för Ponny-SM 2015, dit unga eliten tar sig för att kämpa om medaljerna.
Tävlingarna kommer att pågå i elva dagar med start 23 j ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

JUL
14
2015
Sara Algotsson Ostholt och Reality 69 vid EM i Malmö. Foto: Tomas Holcbecher
Förbundskapten Staffan Lidbeck har tagit sitt beslut och meddelar att detta är landslaget i fälttävlan. Årets stora mål är EM i höst, där resultatet kan bli ett OS-kval.
Staffan vet att mycket kan hända under en tävlingss ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

JUL
08
2015
Arkivfoto: Tomas HolcbecherNu går det att göra FEI-registrering för ryttare och häst via tävlingsdatabasen, något som förenklar anmälningarna för de ryttare som tävlar internationellt. Samtliga ryttare och hästar som deltar vid internationella tävlingar ska vara registrerade hos FEI. Det gäller alla ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

JUL
06
2015
I söndagens stora Grand Prix i Paris skedde något som aldrig tidigare inträffat under ett Global Champions Tour-meeting. Segrarna Ben Maher och Karim El Zoghby gick i mål på exakt samma tid i omhoppningen.
ResultatBåda herrarna gjorde en imponerande omhoppning, något vi får uppleva via denna delade ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

JUL
06
2015
Nanna (till höger) har bra teknik för att rulla upp benlindor.  Vid helgens Global Champions Tour-tävling i Paris blev det ingen storseger för Henrik von Eckermann. Men hästskötaren Nanna Nieminen höll teamets fana högt, när hon vann hästskötarnas egna deltävling.
Det gick ut på att rulla upp ett p ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

JUN
18
2015
Douglas Lindelöw och Casello. Arkivfoto: Tomas Holcbecher    Uppdatering, efter omgång 2:Sverige fick till en riktigt bra andra omgång, där endast 4 nya fel lades till de 6 från omgång 1. Det blev alltså 10 fel totalt i dag, vilket innebär en fin tredjeplats – i toppkonkurrens.
Både Peder Fredricso ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

JUN
18
2015
Några av Nannas bilder på Instagram.  Ni har väl inte missat att Henrik von Eckermanns hästskötare Nanna uppdaterar Hippsons Instagram (@hippson) under helgen i Rotterdam? Nedan har hon och hoppningens förbundskapten Sylve Söderstrand spelat in en liten hälsning, inför fredagens nationshoppning:

...
Läs hela inlägget

Kommentarer

JUN
17
2015
Van Vivaldi är en av de nominerade hästarna.Foto: Annelie Lundkvist  Sexton unga dressyrhästar, åtta femåringar och åtta sexåringar, är nominerade till unghäst-VM i dressyr. Bo Jenå för Svenska Ridsportförbundet och Susanne Rudholm för SWB har haft uppdraget att välja ut hästarna.Senast den 13 juli ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

JUN
16
2015
Foto: Jörn Buchheim/Dollar Photo Club  Från och med den 1 mars 2015 trädde ”Lag (2014:1449) om konsumentskydd vid automatisk avtalsförlängning” i kraft, informerar Svenska Ridsportförbundet. Lagen påverkar ridskolorna ute i landet, som möjligen måste se över sina administrativa rutiner. Om ridskolan ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

JUN
16
2015
Sylve Söderstrand ser fram emot EM i Aachen.Arkivfoto: Tomas Holcbecher  Med två månader kvar till EM stämmer hoppningens förbundskapten Sylve Söderstrand av ett eventuellt EM-lag, med en nationshoppning i Rotterdam. Och han har stort förtroende för ryttarnas individuella matchningar.  – Var och en ...
Läs hela inlägget

Kommentarer
Sida: första  föregående 1 ... 5 6 7 8 9 ... 260 nästa  sista  Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.