Noll till hundra - Tillbaka till verkligheten
OKT
25
2014

Tillbaka till verkligheten

Hallå! 

Hoppas ni har haft en bra vecka.

Efter att jag kom hem från Jeanna var det direkt tillbaka till verkligheten.

Så precis här nu i skrivandets stund har jag avslutat min arbetsvecka. Precis som man kan läsa i pressen så är jag yrkeschaufför. Hade jag fått bestämma själv så hade jag hoppat rakt in i hästbranschen fullt ut, men utan generösa sponsorer måste jag helt själv finansiera min satsning mot ett liv i hästbranschen.

Så vid sidan om min annorlunda dressyrsatsning, där vi skall se om det går att göra en kille helt utan ryttarvana till dressyrryttare, så kör jag då också lastbil.

Just nu jobbar jag mest för Kallebäcks Transport AB, en transportör som kör för DB Schenker, och jag kör oftast mellan Göteborg och Skåne. Ett par gånger i veckan kör jag till Malmö och då brukar det vara en lite speciell bil som vi kör. Den kallas för Duo2 och är ett 32 m långt testekipage med en totalvikt på 80 ton. På sidan av bilen står det ”vi testar längre fordon för en bättre miljö”. Vilket beskriver precis det vi har gör.

Det här testet har alltså syftat till att mäta om man kan sänka Co2-utsläppen per fraktat ton och det har vi lyckats med. Ca 20 % lägre förbrukning och även ca 20 % lägre Co2 utsläpp per fraktat ton, har varit resultatet.
   

Här är en liten kort film om bilen, om någon hästmänniska mot förmodan skulle vara nyfiken.

Men nu äntligen som sagt så är arbetsveckan slut för mig här uppe i Göteborg och om någon timma drar jag ner till hästgården, mitt andra hem i Varberg. Jag håller sakta men säkert på att flytta ner dit på heltid, vi skall bara renovera färdigt mitt rum och lite sådär först. Så för att sätta lite fart på det hela har jag tänkt kidnappa min snickarkompis idag, så får han följa med ner till Varberg och hjälpa till.


Men det är inte det enda vi skall hinna med idag, jag skall på ridlektion hos min kompis Viktor. Vi skall se om jag fortfarande fattar det där med galoppen eller har jag glömt av det redan?

Kolla gärna in filmen på första gången jag får till en vettig galopp efter endast sju gånger i sadeln. Och inte nog med det så lyckades jag till och med få till ett galoppombyte, så jag var rätt glad den dagen kan man säga.

Bjaarving @ Instagram, där hittar ni filmen och mycket annat skojigt.

Här är en bild i alla fall.


Efter eller innan ridlektionen skall jag och Viktor åka och provrida en häst också, om allt går som det skall. En liten söt samt stilig Bocelli-avkomma blir det denna gång. Så håll tummarna nu för att detta skall vara hästen för mig.

Kom gärna med fler tips om ni vet hästar ni tror skulle passa mig och min satsning:
EnAnnorlundaDressyrsatsning@Gmail.com

Ha en bra dag! Så hörs vi sedan.

Kraaam.

Daniel Bjärving
Bjaarving @ Instagram
EnAnnorlundaDressyrsatsning@Gmail.com

taggar


liknande webbartiklar


Läst 29466 ggr
Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 84266 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 88473 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 93037 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Belöningsbaserad hästträning Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.