Gästbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
Stephanie Holmén bloggade från tävlingarna i Paris vecka 11 2014.

Hej på er!
 

Här är allt super. På kvällen igår gick vi en mysig promenad genom stan och hittade en sushirestaurang där vi åt god kvällsmat. 

Imorse fick vi god frukost här på lyxhotellet. Sen åkte vi och gosade med Fendi innan det var dags för morgontrim inne i arenan. Han kändes riktigt fin. Avspänd, lugn, allmänt nöjd med livet som stjärna :) Lovande inför eftermiddag. Besiktning inga problem. Min klass idag, en 1.40 hoppning, börjar 14.45. 

Innan dess ska vi ta gruppfoto med alla ryttare som är här tillsammans inne på banan. Det gjorde vi även ifjol och det fotot fick vi hemskickat efter tävlingen. Jätteroligt att ha ett sådant minne hängandes hemma på väggen :)
 

Seniorerna har sin första hoppning 12.30. Då hoppar de en 1.45 hoppning så den ska vi kolla på. 

Vi hörs senare idag, 

Au revoir!


Start- och resultatlistor

Arrangörens hemsida 


Läst 15308 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
Stephanie Holmén bloggade från tävlingarna i Paris vecka 11 2014.

Bonjour!

Nu är vi äntligen framme i underbara Paris. Älskar verkligen denna stad, det är så fantastiskt att få vara här, tack vare fina hästarna. :)

Jag och min hästskötare Anna har samåkt med Alexandra Eriksson och hennes pojkvän Jesper. Resan har gått bra, ett stopp i Tyskland för vila, framme idag vid lunchtid och både min häst Fendi och Alexandras häst Cassian verkar vara pigga och fräscha efter resan. 

När vi kommit fram och installerat hästarna, parkerat lastbilen och checkat in på hotellet gick vi och åt lunch bara precis över gatan på en jättemysig hörnrestaurang som jag ville testa redan ifjol, med då hanns det inte med. Så jag är väldigt nöjd med att få börja helgen med det. ;)

Efter lunchen var det träningstid inne i arenan. Jag var lite nervös att Fendi skulle vara nervös då arenan inte är någon annan lik och Fendi är en väldigt känslig häst. Han klarade t.ex. inte av att vara inne på Hovet där framridningen är till Globen när vi tävlade där, han blev superstressad och genomsvettig bara av att stå i besiktningskön då...

Men inne i Grand Palais här i Paris verkar han trivas. Lite pigg och såg sig försiktigt för de första varven, men sen lugnade han ner sig och gjorde ett avspänt och fint arbetspass. Känns bra inför imorgon!

I morgon är det besiktning på morgonen, sen är tävlingsklassen på eftermiddagen. Lisen och hennes mamma kommer imorgon. Ska bli kul att ha Lisen på plats som stöd och coach, hon har ju all rutin som behövs och har dessutom tävlat Fendi innan mig.

Nu sitter jag på balkongen till vårt fina hotellrum på Hyatt Paris Madeleine och väntar på min kompis Lina som är på väg hit med flyg. Hon var med mig här ifjol och vi hade bästa helgen någonsin då och hoppas på en lika bra helg i år. :)
  
See you later! :)


Läst 19305 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
13
2014
OM DENNA GÄSTBLOGG
Stephanie Holmén bloggade från tävlingarna i Paris vecka 11 2014.

Steffi är på plats i Paris och lovar att bjuda på en uppdatering när hon är klar i stallet och på plats på hotellet, håll ut!

Hon bjuder på denna film från tävlingsarenan fram till dess: 



/Hippson


Läst 14049 ggr Kommentarer Kommentera
OM DENNA GÄSTBLOGG
Stephanie Holmén bloggade från tävlingarna i Paris vecka 11 2014.

Hej alla Hippsonläsare!

Nu är det dags för de fantastiska tävlingarna i Paris igen, Saut Hermès i Grand Palais, och jag - Stephanie Holmén - ska försöka hålla er lika uppdaterade som i fjol!


Bild från tävlingarna förra året, då med min egen häst Himers Iceface.

Uppladdningen i år känns inte som den bästa. Jag har varit sängliggande sen i lördags med fruktansvärt ont i halsen. Jag brukar inte bli så sjuk så jag har vilat och knaprat tabletter och hoppats på att det ska ge sig - men det vill det inte göra. Så jag ska till läkaren idag 10.45 och hoppas att de kan ge mig något så att det går över fort.
 


Bästa sällskapet i sängen - Honey!

Sedan i augusti månad jobbar jag som beridare hos Lisen och Peder Fredricson, så i år rider jag ingen av mina egna hästar. Utan med till Paris får Grevlundagårdens Fendi följa. Han är en helt fantastisk häst som vi har höga förväntningar på i framtiden. 


Hann med att hoppa Fendi utomhus i det fina vädret förra veckan, på Grevlundas fantastiska anläggning.

Fendi är 9 år, valack, e. For Feeling - Corland - Nimmerdor. Tillsammans har vi hunnit vinna en omgång av Swedish Riders Trophy samt 1,45-GP.


Sagohästen! 

Jag är tacksam över att få ha ett så bra team som jag har runt mig på Grevlunda. Nu när jag har varit sjuk så är resten av teamet så duktiga med att rida, longera och ta hand om hästarna på bästa sätt - så jag vet att allt fungerar även om jag inte kan vara där och rida. Men jag ska försöka hoppa Fendi lite i eftermiddag, vi åker ju imorgon mot Paris så jag vill känna att han är fin i hoppningen.

Vi hörs av efter hand!
  
/Steffi


Läst 16144 ggr Kommentarer Kommentera

Här får ni hänga med inbjudna gästbloggare på äventyr runt om i världen. Dessutom blir det ett och annat nedslag i den svenska bloggosfären.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.