Hippologbloggen

Då var Hippologprogrammets första tenta gjord och jag kan andas ut! - Phuu!
Den handlade om hästens beteende och utfodring. Jag har suttit dag som natt och pluggat allt från enzymer till foderstater till fölets utveckling. Även om jag gillar hästar så är jag väl ingen plugghäst direkt, MEN jag är en riktig tävlingmänniska. Så bara vetenskapen om att andra kan komma före mig, alltså få mer poäng, sätter genast igång tävlingsinstinkten i mig och jag pluggar som bara den. Jag får väl helt enkelt vara tacksam för att jag fått den genen. Annars hade det nog inte blivit många uträkningar av kalcium/fosforkvoten direkt!

Hur som helst tror jag den gick helt okej iallafall. Svaret får vi om tre veckor.

 


plugg plugg plugg

 

Denna veckan har verkligen gått i ett från morgon och kväll. Den har verkligen innehållit allt känns det som! Stalltjänst, ridvecka, sitsträning, terrängträning för Jan Jönsson (SÅ KUL!), en storm som höll på att ta med sig hela Flyinge, tenta x 2, funktionärsmöte inför Flyinge GP, utvecklingssamtal med min stallchef och tränare. Jag hade tydligen skött mig bra i ridningen och i stallet än så länge! - Phuu igen.  Nu är jag så när som på en hoppträning imorgon, redo att ta helg. Det vankas det jaktbal och då måste jag tydligen byta mina stallskor och ridbyxor till klackar och klänning?! Får nog bli en shoppingrunda i Malmö innan lördag!

 

Varmt välkomna hit igen! Ibland kan det gå lite snabbt över tangenterna för fröken Skoog så är det något ni undrar över (om kanske programmet eller så), så är det bara att lämna en liten kommentar!


Läst 9038 ggr Kommentarer Kommentera



Då var det dags att damma av den fantastiska Hippologbloggen! Det var på tiden eller hur? Vem är det nu som skall få ta över tangenterna från dess förra bloggare, den grymma Marie Ryman? Jo, det är ju jag, Lisa Skog Hallgren (bara Skoog går också bra) som har fått äran av Hippson att fylla denna blogg med mina dagar, tankar, funderingar och massor av häst såklart! Jag går mitt första år på det treåriga Hippologprogrammet. Befinner mig just nu på Flyinge och kommer efter sommaren packa mina väskor och flyttar upp till Strömsholm!
   
Jag kommer från de gröna skogarna i Värmland och fast jag bott lite överallt i Sverige så har jag ändå kvar mina rötter där, och inte minst min dialekt! Jag själv får väl kalla mig för hoppryttare då jag har en liten förkärlek till heta, lite halvgalna hästar som med livet som insats hoppar över hindren. Men har även på äldre dar tyckt att detta med dressyr, det är ändå ganska roligt det med! Under mina hästår har jag ägnat mycket tid åt tävling, ungponnyer/unghästar samt ridit en del hästar till försäljning. De senaste två åren har jag gått och kärat ner mig i heta, nerviga fullblod och hemma i Värmland finns det ett speciellt fullblod som stulit mitt hjärta. Men mer om honom en annan gång!
  
Nu befinner jag mig alltså på Flyinge, två månader har snart gått på Hippologprogrammet och jag kan inte mer än säga att Flyinge har fått mig på fall och att jag är trivs som fisken i vattnet här bland alla människor och hästar!
   
Jag hoppas verkligen att ni vill följa min resa vart den än bär mig, är rätt så säker på att den kommer vara helt fantastisk men ganska krokig, gå upp och ner, lite skänkelvikning undan höger och en framdelsvändning undan vänster ungefär. 
Men varmt välkomna till den nya Hippologbloggen på Hippson. Jag är så förväntasfull, nu tar vi tyglarna och kör igång helt enkelt!


Läst 8498 ggr Kommentarer Kommentera

Lisa Skog Hallgren, satsande Hippologstudent som kommer från de gröna skogarna i Värmland. Andats häst hela livet och brinner för adrenalinruset i hoppning och fingerfärdigheten i dressyr. Lever de kommande tre åren i hästmeckat Flyinge och Strömsholm under min resa på Hippologprogrammet.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.