Lisen

Lovley Mr Ed

Hej Detta blir ibland godnatt sången den är sjukt svår att lära sig texten på.....

 

Barnen och jag kollar lite roliga videor på youtube...De är väldigt imponerade av den här lilla tjejen ..

Carsten ( min äldsta son 7 år) frågade idag varför det är så många tjejer som rider och nästan inga killar. Han är helt klart lite störd av detta för frågan kommer upp då och då och det är lite det som bromsar honom från att rida mer fast han tycker det är rätt kul. Han gick på ridskola ett tag och tyckte det var jätte kul tills han började se sig omkring efter några gånger och upptäckte att det bara var tjejer där, jag låtsades att en tjej var nog kille..men han gick inte på det..

I kväll sökte på "boy and pony" och fick upp detta härliga klipp

.. Jag berättade för killarna att på WC finalen var placering 1-14 bara killar och att de bästa i världen är killar! Tänk så omvänt det kan bli. Typ killar kan också...

De flesta barnhäst böcker handlar nästan bara om tjejer som tycker ponnyerna är så guuuuliga och söööta. Carsten och Hjalmar dissar dem. Big time. Jag får nog köpa Lucky Luke..

Idag har jag haft telefon möte med vår förbundskapten Sylve och några ryttare inför nästa helgens tävlingar i Belgiska Lummen och helgen efter det i Franska La Baule. Vi går igenom olika frågor och förberedelser allt ifrån klasser och lagkläder mm.

Hej så länge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hhyhhh


Läst 48928 ggr Kommentarer Kommentera

 

 

 

Hej Har tävlat onsdag, torsdag, fredag och söndag på Henriksdals Spring tour. Här på bilderna ovan är det Thriller ( 8 årig hingst e Cardento - Lucky Light). Har fått till det mycket bra med honom i helgen då jag hittat en bra bett kombination till honom. Rider på Hackamore och bett, det ser kanske skarpt ut men det är det inte alls, han kan verkligen hänga på bra på rätt sett så jag får med mig ryggen hela tiden. 

Så här ser det ut lite närmare, nu måste jag jaga tag på ett nytt för det här är Peders och Arctics. Han har även svampar på insidan för att det skall vara bekvämt.

 

Har försökta lära mig ladda upp filmer och då blev det en liten film med klipp från några av mina  starter i helgen. Avancerat.

Här är Mona 5 år som bebuterade både 110, 115 och 120 flfritt på 2 dagar. Mona är en egen uppfödning e Maloubet d P - Non Stop R (somjag själv red 150 klasser på). Mamma heter Norma Jean och ägs och tävlas nu i 145 av Elin Uppling. Mormor är Royne Zettermans Touch of Luck. Jag gillar henne verkligen. Det är så kul att tävla bra unghästar, att se hur de komunicerar, reagerar och agerar.

Här är lilla banan på Henriksdal. Vi red alla unghästar utan broddar för det är så mycket sand i botten. 

På söndagen regnade det hela dagen då fick vi brodda på detta är Texas bak broddar...

Frambroddarna har jag något kortare, denna gången lite spetsigare på utsidan. Texas har en siliconsula i framhovarna..det är ett nät inne i hoven och på den lägger man en speciell hov silicon som stelnar till en sula. 

På framhovarna har vi hovtejp och sen låga boots från TRUST. Jag ska be Anna ( min duktiga groom) visa hur hon sätter på dessa..

Sabine Olssons hästar har det skönt..och trevligt ser det ut!

Jens och Peder hjälper mig med helgens hopp pass på Matrix. 

Det är inte Hannibal Lector som står här däremot en smitar kung. Har man fler hingstar i lastbilen måste man vara säker på att de inte kan ta sig loss..Thriller är en mästare på att krypa ut ur sin grimma..

Texas P ( 8 årig hingst e Cardento - P Garonne Marco) vann helgens Grand Prix (ja de kallade den så men det var alltså 140...;-). Och Thriller blev 5a. Det regnade hela dagen men jag har bestämt mig för att inte kommentera vädret negativt när jag tävlar för det tar bara sådan onödig energi. Tll om hoppningen slutade det så kavajen åkte faktiskt på då..

För många var det första utomhus tävlingen så jag hade väl lite försprång i att galoppera på stora banor eftersom min utomhus säsong började för 1 månad sedan i Italien. 

 

Bästa parkeringsvakten ever. Välkomnade, trevlig och glad! Sånt uppskattar verkligen jag. Tack tack Jan Ungerth.

Avslutar med Lite Hjalmars ridskola...

 

 

Så nu vet ni hur man gömmer lill fingrarna. 

Hoppas kunna svara på lite kommentarer här på bloggen men jag har ännu inte lärt mig det kanske kan någon teknisk person på Hippson säga hur jag gör??

Nu ut och bygga hinder...

Hej så länge!

 


Läst 60642 ggr Kommentarer Kommentera

Hej, får ofta frågan om jag blivit feg för att hoppa större hinder efter att jag fått barn men det har jag inte alls blivit, men jag förstår verkligen att tjejer kan bli det eftersom jag däremot blivit lite flygrädd efter att jag fått barn. Undrar om de tjejer som blivit rädda för att rida och tex. hoppa känner som jag när jag ska flyga? Trots detta utsätter jag mig väldigt ofta för att just flyga, som just nu faktiskt, sitter på en flight mellan Stockholm och Malmö, numera kan man så fint ha wi-fi på en del flighter så nu skriver jag istället för att känna efter för mycket;-)


Solen skiner iallafall här uppe i luften. Jag har haft väldigt spännande och inspirerande möten i Stockholm idag, tyvärr kan jag ännu inte berätta något om det...men känner mig väldigt upprymd och taggad. Lite tävlings känsla faktiskt. Har just nu massor av idéer i huvudet och hoppas kunna förverkliga dem i detta liv. Det svåra är ju kanske inte att ha idéerna utan att förverkliga dem. Heja våren också den ger så bra energi!


I veckan tänkte jag utrustnings blogga lite eftersom många verkar ha frågor om just utrustning. Här kommer ett litet för prov på en bra grej jag har. En sadelgjords förlängare. Eftersom sadelgjordar med resår ibland blir för långa när man använt dem ett tag köper jag ganska korta fjordar från början och då är det bra med den här käcka grejen. Hej så länge. Lisen


Läst 50855 ggr Kommentarer Kommentera
Hej alla nya och gamla läsare, idag hoppar LitoVet bloggen in på Hippson. Jag bloggar om vardagslivet ( vardagsslitet) , träningar , hästar och tävlingarna vi gör mm. Till det kommer ibland barnen med i bloggen som tex den populära Hjalmars ridskola..

YouTube Video

Den här filmen blev lite underlig dock, ursäktar den vilda fantasin.


Våren har kommit och hästarna njuter att få ha öppna fönster och sola sig.


3 åriga Räven (e Nabab de Reve) har en kråka på sig som stjäl vinterpäls till sitt bo. Den sitter där helt obekymrat och plockar hår. Räven verkar tycka att det är rätt skönt..


Emma i stallet bjuder på obligatorisk avfallnings dubbel tårta efter dubbelavfallning. Jag har också åkt av den här veckan så jag ska också bjuda ...


Skogspromenad med picknick och ponny för trötta små ben..


Som egenföretagare är det väldigt mycket pappers jobb, så här ser mitt stökiga kontor ut. Just nu jobbar jag med vår tävling vi ska ha här hemma 8-10 Juni. Det blir nationell tävling alla 3 dagarna med klasser från 1.00 m - 1.45m Grand Prix. Unghäst klasser och kval klasser för 7 åringar alla dagarna. I år kommer vi ha en hästutrustnings loppis, man tar bara med sig ett bord och det man vill sälja och säljer!


Idag har vi hoppat, jag kommer försöka blogga lite tränings grejer framöver. Hoppas ni hänger på bloggen! Hälsningar Lisen

Läst 50585 ggr Kommentarer Kommentera

Ni undrade om broddar..jag kommer att blogga om de broddar jag rider med nu under sommaren så får ni en liten lektion i det.Så här ser min brodd uppsättning ut , mer om det framöver..Hej då Arezzo. Matrix hoppade felfritt och mycket bra i 5 av 6 klasser, tyvärr var sjätte klassen Grand Prixen och det gick inte bra alls. 12 fel. I efterhand skulle jag tävlat honom dagen innan eller trimmat honom mer istället gjorde jag det klassiska felet att " han kändes så bra att han får vila dagen innan GP och trimmade lite lättare..." han var för het och sprang för mycket.Missade lägga upp bild från Ankans vatten träning hon haft hemma hos oss. Ankan brukar ha sin årliga vatten träning hos oss. I år har vi gjort den stora vatten graven 1 m kortare.Häromdagen var jag i Munkedal och hade clinic för Hippo foder/ svenska foders återförsäljare där. Vi var där Josefin Hansen har sina hästar. Här i hennes sadelkammare. Ordning och reda och en mycket trevlig och duktig tjej tycker jag!Eldsjäls uppfödare från Mellerud, familjen Frölin som har häst hos Josefin. Härliga!Matrix är hemma i sin box igen, tror han inte är jätte nöjd med vädret här...nu snöar det nämligen, på tvären.Hittade denna fina bild på Maloubet de Pléville som vi sålt i år tillbaka till Frankrike. Bilden är tagen av den kända häst fotografen Rik van Lent när han hälsade på oss för några år sedan.Stor konst! Häst och hinder.
Glad påsk!

 


Läst 47052 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.