Lisen
OKT
31
2012
Det är människorna i organisationen som gör en tävling bra. I Billdal är det glädje, organisation, och högt ställda mål som tillsammans blir så himla bra. Jag tror jag representerar de flesta ryttarna som var i Billdal när jag innerligt tackar Billdals Rk för ert jobb, engagemang, och trevliga mottagande under era tävlingar. TACK. Som funktionär måste det också vara inspirerande att jobba i ett team som har visioner och får beröm.


När vi kom och åkte fick vi hjälp att köra vår stallpackning till stallet och hjälp att mocka ur lastbilarna. På så sätt gick parkeringen snabbt och skönt för våra tjejer som hade 8 hästar den här helgen.


Ambulans fanns på plats hela helgen.


Bakom denna vägg fanns en VIP för ryttarna med kaffe och allt för goda bullar mm och brevid stod Svensk ridsport och sålde grejer från bl.a. Kingsland och TRUST.


Det var kallt men Matrix var varm och skön i sitt nya TRUST täcke.


I en stallbox hade de kaffe, bullar och mackor till hästskötarna. Här är det dock en ryttare som tjuvar..


Framhopning med Startlista på TVn och nr visar vilket startnr som är på tur.


Insläpp/ utsläpp bana m häst godis..


Tävlingsorganisationen orkade till och med dansa på borden.


Helena Persson med blivande maken Håkan njuter av höstsolen..


Peder vann två 145 klasser här med Sin nya häst som numera kallas Stella, och en med Texas P som jag annars brukar rida men som kanske passar Peder bättre.. Matrix var felfri hela helgen men valde 8 åriga Thriller i finalen som hade 8 fel. 7 åriga Fendi debuterade 145 mycket bra med 4 fel. Butterfly Flips dotter "sparven" var felfri i sina unghäst klasser och nya Tona hade 4 fel i sina. Nu måste jag ut och rida för att sen åka till min egen träning och få träningsvärk! BlogPress from my iPhone

Läst 52587 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
25
2012

Nu har vi äntligen två ponnysadlar. Det behövdes till slut, fast jag måste säga att det var rätt bra när de fick dela och en red utan ;-). Träna balansen osv, men den vi hade låg inte bra på Fanta så vi var tvungna att hitta en till. Vi hade dålig koll på barnsadlar och vi vill inte att sadeln skall vara för "flat" i sätet. De kan man ha sen om man vill.


Vi åkte till Böckmanridcenter - där får man hjälp med att passa in sadel till sin häst.


Carsten kollar när de "mäter" och tittar på Fantas rygg.


Efter lite prövande fastnade vi för denna Prestige Jolly Jumper, den har klossar fram och bak som man kan ta av när barnet är mer fast i sadeln. Tiderna förändras - själv hade jag en Leva-sadel som var mer papper än läder när jag var liten!


Jag har tränat för Peter Markne i 23 år! Nu på "äldre dagar" blir det några gånger då och då, men nu har vi kört lite intensivt då jag kört fast lite. Även fast jag och Peder rider ihop hela dagarna tycker jag det är jättebra att köra iväg och få "nya ögon" på mig då och då. Inspiration behöver man nu på hösten.
 
Detta är perfektion och ridkonst: Nick Skelton rider Jappeloup på VM i Aachen 1986. (De 4 finalisterna byter hästar.)


Nu sitter jag i lastbilen på väg till VW Grand Prix i Billdal. De är ett gäng goa gubbar och verkliga entusiaster som gör tävlingen där, så jag ser verkligen fram emot det - och lite bättre resultat än sist! Vi ses på... Billdals Ridklubb
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 59458 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
21
2012
Hej! sitter och tittar på WC från Helsingfors. En riktigt liten arena. Peder och Cash In var först ut och hade 8 fel. Jag tycker Danny ( han kallas så) hoppade riktigt bra tyvärr ett lite tråkigt enkelt fel och sen ett fel som jag inte tror de haft om de sett några ekipage innan. Jens är felfri och till omhoppning! Själv har jag haft en skön lugn helg med barnen.


Jag har till och med hunnit pyssla lite hemma. Man borde alltid ha färska vackra blommor i köket, det liksom lyfter allt!


Unghingstarna har fått en jätte härlig lösdrift hos våra grannar.


Tömkör Fendi med fin tömkörnings gjord från Tärnsjö sadelmakeri. Älskar deras läder och hantverk.


Min barndoms kompis Andrea Engsäll är och hälsar på. Vi tittar på gamla bilder... Här är vi nog 14 år och det var fälttävlan som gällde. Andrea hade Silver som var en helt fantastisk ponny korsning halvblod ( Dragon) och fjording! han gick svår hoppning och gick SM, NM och EM med medaljer. Min ponny var en irlänsk import som var en bra allround ponny. Jag tävlade i alla disipliner med honom men aldrig särskilt framgångsrikt.


Vi bakar en "avfallnings tårta". Hjalmar har trillat av några gånger. Det innebär dock inte flera tårtor som han gärna vill tro. Andrea har en bra inrednings blogg som ni hittar här Mellan damm och glamm Nu har Jens ridit omhoppningen det blev 4 fel men förhoppningsvis räcker det till en bra placering. Hej så länge! Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 53731 ggr Kommentarer Kommentera

 

Bara så. God natt. - Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 49063 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
19
2012

Hej. Nu har vi två ponnyer och killarna kan rida själva tillsammans vilket verkligen varit en höjdare.

Vi har bara haft en sadel så killarna har fått skifta den. Missade filma Hjalmars barbacka " hopp" men ingen kan väl missa lyckan han utrycker:-)

Ursäkta de tunga andningstagen men var tvungen att springa som ledare med dem först! carsten galopperar för första gången på Fanta.

Hjalmars tur att ha sadeln och då styr han direkt mot målet..

 

... Hjalmar bara kör på. Det är så kul att se dem börja kunna testa lite själv. De kör bara på i sina egna stilar.. jag försöker visa lite hur de i allafall ska hålla tyglarna och att man ska följa framåt när man hoppar. Peder tycker inte vi ska lära dem någonting nästan för att de ska hitta sin egen känsla.. Så vi visar lite men sen får de pröva själva utan för mycket korrigering. Jag tror det är rätt. Ingen av dem ska bli ryttare i allafall säger de de ska bli fotbollsproffs och popsångare. .. Men de kommer nog alltid kunna rida lite. Som cowboys. osted using BlogPress from my iPhone

 

 

 

posted using BlogPress from my iPhone

 

 


Läst 47809 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
14
2012
Sitter i lastbilen på väg hem från Strömsholm.


Anna kör och tittar på web sändning från Grand Prix eller rättare sagt lyssnar på den. Grattis till Emma och hennes Titan som vann! Jag hade en dålig tävling och jag gillar verkligen inte att betala mig från en tävling. ( tur att maken hoppat in lite i Oslo) Thriller hoppade jätte fint men jag missade lite och totalt blev det 8 fel i kvalet . Idag var han dock 4a i lilla finalen. Matrix var galet pigg och ivrig första dagen och i gp kvalet var han super fin men tyvärr hände det en tråkig grej, jag skulle gå en väldigt kort väg mellan två hinder och ryttaren efter mig räknade inte med det och stod precis där jag svängde så jag fick hålla ut på en distans som inte fanns och så blev det pannkaka, volt och en hel del tidsfel. Ja jag var arg, men tjejen kom och bad om ursäkt vilket jag tycker var bra av henne. Tycker lite synd om henne faktiskt. Tävlingarna var annars helt super! Bra underlag överallt och plats men jag kan hålla med Daniel Z om detta:


Tycker absolut inte man ska begränsa antal i ett sådant stort ridhus. Men ryttarna måste börja lära sig detta. Jag bodde i underbara Thottska Villan hela helgen..


Underbart rum! Tyvärr utnyttjade jag sängen dåligt med 5 hästar med var jag borta hela dagarna..


Min mamma Madeleine kom och hälsade på mig och vi tog en klassisk fika på Markan. Hoppas de behåller stilen här! Mamma var mycket nöjd över Thrillers utveckling ( hon äger halva tillsammans med en vän till mig)


Idag började min första klass kl 07.30 så det var mörkt på väg till bangången. Ja vad hände mer.. Jo Malin ( Baryard) var där också och det är alltid kul att träffas och hennes hästar såg jätte fina ut. Strömsholm bjöd på vackert höst väder och jag tycker det är härligt att gå omkring i alla stallen och ridhusen här det är en speciell Strömsholms känsla. Ridhistoria. Ridkonst i väggarna. Hej så länge! Lisen BlogPress from my iPhone

Läst 52749 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
11
2012

Hej.
   
Avslutade Flyinge med att vara 4:a i 7-årsfinalen med fina Fendi. Det var debut för oss tillsammans i 140. Amanda Eriksson vann på Stuteri Archs egna uppfödning e Tornesh. Väldigt bra såg det ut.
  
Det är riktigt kul att sitta och titta på unghästarna den här helgen varje år. Bästa hästen i helgen var Chu Cha Anna eller hur det nu stavas (?) ett 6-årigt sto e Cardento som är helt otroligt bra. Riden av den finska landslagsryttaren Sebastian Numinen som bor i Sverige sedan en tid tillbaka. Det är bara att gratulera Finland till detta framtids ekipage. Idag när Hjalmar red var det med Lans. ..

  
Riddaren vill trava runt stallet men ponnyn vill helst gå hem! Försöker förklara för Hjalmar att man måste börja med små små hinder när man ska hoppa men han blir så arg för att han inte vill hoppa små hinder, de ska vara stora... Hjalmar är inte så arg i vanliga fall men i detta fall blir han vansinnig.

  
Jag har lovat honom nu att vi ska hoppa ett riktigt hinder på julafton, frågan är bara hur vi ska träna om man inte får öva på små först..?!? Jag tror jag kör över honom och ponnyn till Ulrika Trädgård som tränar många ponnyekipage, hon kan få ta det :-)!!!

  
Hjalmar har övertagit Vita Blixten (fd Dolly) och döpt om henne igen.

   
Vi har tagit in citronträd och lite växter som inte gillar för kallt, till stallet. Här får de bo tills våren kommer. Ser lite speciellt ut i stallgången. I morgon drar jag med 5 hästar och Anna och Emma till Strömsholm för VW Grand Prix. Kanske ses vi där?
   
using BlogPress from my iPhone


Läst 51497 ggr Kommentarer Kommentera
Hej. Shit åkte av igår på sista hindret efter att jag var felfri på övriga hinder och felfri dagen innan. Tänkte jag skulle vara lite snabb inför startlistan i finalen för 6 åriga hästar så jag vände upp lite fort och Love 2 Fly som jag red var inte riktigt med på noterna. Fan. Ursäkta. Tyvärr gick min OS skada upp lite men jag kunde i allafall rida 7 års klassen efter med Fendi. Felfritt.


Ute banan som var framridningen var sådär... Dag 2 trimmade jag på morgonen hemma istället


Vita blixten ( längst in) fick följa med som sällskap på tävlingen.


Hittade min bibel som ponny ryttare i bokhyllan igår och läser lite... Nu när man har ponny igen.. Trimmar Matrix nu på morgonen, sen kommer det kunder sen ska jag till Flyinge igen för kvällens auktion. Hoppas ni kommer! Jag hoppas på att det är lite unga ryttare som köper häst i kväll. Vi behöver bra ekipage till framtiden! Och det är nu ni måste se över vad ni ryttare har som kommer underifrån i stallet. Tycker det är jätte kul att tex se Catch Buddy och Maria Ingvarsson som var dubbel nolla inför 6 års finalens morgon. Den kommer hon rida stora klasser på.( köpt på sshs auktionen)


Glad att ha en väl drenerad ute bana!!! Ses i kväll! Om inte IRL så sänds auktionen live! Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 50326 ggr Kommentarer Kommentera
Hej. Idag på morgonen har vi kollat våra lösdrifter inför vintern. Det gäller att ha allting i ordning till när minusgraderna kommer! I just nu letar jag efter den bästa vatten lösningen på nätet. Förut har vi haft stora kärl men det blir is i dem så nu skall det bli ordentligt och nytt. Har ni något tips på vilken man skall ha? Djungel!


Gärna tips! - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 49349 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.