Lisen

Hej! Här kommer ett litet speciellt inlägg. Jag tänkte berätta för er om att jag ska ta ett litet break från tävlingarna på lite högre nivå. Just nu i allafall! Varför då?! Frågar ni kanske. Jo därför att jag följer min magkänsla, och nej jag ska inte ha ett barn till... Inte just nu i allafall. ;-)
  
Men jag har tävlat på hög nivå till och från sedan jag var 20 år. När jag var 20 år vann jag Breeders med Casanova, då 6 år, och var 2:a med After Eight. Startade mitt första aktiebolag, 21 år vann jag Ungdoms-SM med Casanova som då var 7 år... När jag var 24 år red jag OS på honom. Sen har det rullat på med olika hästar och landslagsplats till och från. Lite break då och då, speciellt då jag och Peder fick barn!

Bild: Casanova vinner Rom Grand Prix.
  
Jag tänker framåt. Jag vill satsa på vår verksamhet här på Grevlundagården och fortsätta utveckla den. Förbättra. Göra olika projekt, nya idéer, konsultera, hitta nya stjärnor! Göra långsiktiga planer, hitta hästar till andra ryttare. Sen får vi se... Detta beslut kanske inte är för evigt och då börjar jag igen. Vi får se, jag håller det öppet.
Peder och jag har tillsammans ridit 4 st OS (Barcelona, Sydney, Athen, London), mästerskap och ett antal nationshoppningar genom åren.


Vi vet verkligen vad som krävs för att ta fram hästar till denna nivå. Och vill gärna ta fram ännu fler hästar. Jag hoppas att detta tävlingsuppehåll ska ge mig tid att utveckla vårt företag ytterligare och att vi ska kunna hitta fler bra hästar och utveckla dem till topphästar.
Vi har anställt Stephanie Holmén som ryttare. Vi tycker att hon är en fantastiskt talangfull ryttare och tror att hon kan utveckla både sig själv och våra hästar här.


Stephanie har SM-guld, silver, brons. EM-silver och brons i lag (2012). Har vunnit Falsterbo ungdoms-GP.
 
Om ni har eller har sett riktigt bra hästar så söker vi lovande hästar i olika åldrar för inköp/försäljning/samarbeten. Ni är alltid välkomna att höra av Er! Ja, det var den lilla nyheten. Oj oj, nu bär det av mot nya spännande mål!
  
Dagens citat (tänkte börja med det här på bloggen): Once a word leaves your mouth, you cannot chase it back even with the swiftest horse.
/Chinese Proverbs (Swiftest= snabbaste)
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 53312 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
28
2013Kollar SM från pool kanten och 30 grader varmt hemma!


Även Peder som målar..


Fina Capital e Cardento - Libero H njuter av svalkan inne! Förresten det har varit några som undrat om det var jag och Peder som blivit stämda i en hästaffär det stod om i tidningen men det är alltså inte vi utan några andra elit ryttare i nord östra Skåne. Så vet ni. Njut av denna värme!!!! Förresten varför det inte blev något SM för mig berättar jag om i morgon! - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 39336 ggr Kommentarer Kommentera
Auktionsarbete! Jag kollar löshoppningsvideos. Om ni inte redan vet det så har jag, Erik Jerneld, Pia Levin och Royne Zetterman ett bolag - Swedish select horse sales ( SSHS). Vi, tillsammans med Swede Horse, anordnar varje år en auktion under Avels och Sport Championatet i Oktober - en auktion av mycket lovande treåriga hopphästar.
  
Just nu går vi igenom intresseanmälningarna, tittar på löshoppningsfilmer och väljer ut de som är välkomna till en live-selektering! Vi närmar oss stadigt live-selektering av lovande treåriga hopphästar.
  
Det är intressant att se vad de "nya" hingstarna lämnar och kolla stammen på dem som kommer in. Man kan fortfarande intresseanmäla, men då får man lägga på ett kol. Intresseanmälan HÄR
  
- Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 39228 ggr Kommentarer Kommentera
Himla nöjd med vårt inköp av vita plastbommar i Falsterbo. Vi använder dem som markbommar så att inte träbommarna ligger för mycket på marken och ruttnar... Vi vattnar mycket nämligen.


Trötta femåringar på bete. Efter Falsterbo vande vi in femåringarna på längre gräsdagar några dagar, sedan fick de gå ut dygnet runt. Vi tar av bakskorna så att de kan gå tillsammans. De ska vara på bete 3-4 veckor här hemma. Älskar att se dem vila och växa! God natt.
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 36994 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
19
2013Busigt gäng ! Robin Carey, Carsten, Karl Marcus Liwing, Didrik Lindelöw och Hjalmar hänger lite. Vilken härlig vecka det blev i Falsterbo! Vädret var kanon och hästarna hoppade bra. Peder var dock inte nöjd med resultatet, förklasserna bara red han förberedande för Derby och Grand Prix och sen i Derbyt hoppade Sibon helt super men rev ett på slutet. Länge såg det ut att bli omhoppning på 4 fel men sen kom en nolla och Peder blev 7a. Retligt.


Peder hänger på taket efter sin 4 fels runda i Derbyt. Hoppas på omhoppning men ack.. Sen i GP hoppade även Cash In bra men med 4 fel. Sparven ( flips little Sparrow) fick 4 fel i omhoppningen i finalen .... Helt magiskt var det i allafall att se Jens och Lunatic ta över hela Falsterbo just som publiken höll på att ge upp i ovädret och svenskarna misslyckades en efter en. Vilken härlig seger!


Tog inga bilder när Jens vann. Men dagen efter sitter Jens och Peder och pratar ridning och hästar galet entusiastiskt igen. Liksom omättade och fulla av inspiration.


Donja e Cardento u Duenna ( Robin Z- Koncertz xx) är äntligen dräktig med Balou de Rouet! som ni ser har hon bara ett öga. Föddes tyvärr med ett missbildat öga som vi nu opererat bort helt på Helsingborgs Djursjukhus.


Så här ser det ut! Go natt. Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 38560 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
13
2013På första gången på många år utövar jag en ny slags vecka här i Falsterbo. Utan ridbyxor! För den mesta tiden i allafall. De åker på när jag hjälpt Peder rida eller prövat häst. Njuter av stranden och lite paus! När Peder tävlar går jag dock banan mm.


Här skriver jag autografer i Hippo foders monter. Vår foder leverantör sedan 15 år!


Idag Lördag kl 14.00 träffar ni mig i Litovets monter på Grand Prix gatan på utställnings området!


Bästa shoppingen hittar ni i denna truck som står uppe vid stallen ( alla kan komma dit) här finns all special utrustning som du inte hittar på utställnings området tex groom lådan här på trappen och alla TRUST bett mm


Malin och Henrik gungar i diskussion..


Hjalmar & Peder på vippen


Vi har lånat den grymmaste husbilen från Forsbergsfritidscenter den är stor och helt underbar , här master bedroom ;-)! Idag är det Derby. Jag tror på Peder och publikens älskling Sibon! Kolla in den hästen !!! Den älskar att hoppa! Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Poppelvägen,Falsterbo,Sverige


Läst 38452 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
11
2013Vi hade 4 stycken 5 åringar och en i final - Canvas Plus riden av Olof Smith. Han har varit felfri i båda kvalen. Det ser dock it som han inte är så jätte imponerad av hindren men vi ska ju inte hoppa 5 åringarna högre. Canvas är ju vår nya hingst. Han är också i avel och betäcker och är för första gången uppstallad på tävling. Ganska tufft. När Falsterbo är över ska han få en lång vila!


Stil studie. Canvas Plus. Godkänd hingst e Cardento. Mathilda Larsson har gjort ett jätte fint jobb med de andra 5 åringarna hos oss och gjorde det riktigt bra. Dock räckte det inte till final för henne denna gången.


På Lördag kl 14.00 träffar ni mig i LITOVET s monter! Nu skall jag utfodra 2 hungriga troll. - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 40618 ggr Kommentarer Kommentera

YouTube Video

När man trillar av .... - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 37485 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
10
2013

Min blogg-app har bråkat med mig på sista tiden, men nu prövar vi ett inlägg.


Välkommen, stoföl e Baltimore-Nabab de Reve-Diamant de Semilly. Namnförslagen i topp just nu är Evermore eller Nevermore. Mer?


Och den här! Stoföl e. Elvis der Putte (Diamant de Semilly) Cardento-Naturel-Exkurs xx. Mamma är Baccacha som var väldigt lovande men blev skadad. Hann gå några 1,40 bra. Mormor är Baccara som gick 1,50-1,60. Alla hennes avkommor börjar på Ba. T.ex. BaBlue (e. Plot Blue) osv. Funderar på BaBam eller Barracuda, Ballistic ... Förslag?
  
Nu på plats i Falsterbo, avsutten! Nu verkar det funka med inläggen så uppdaterar under dagen!
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 34520 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.