Lisen

Hej!

Vintern rullar på utan att det ännu blivit någon vinter hos oss, fortfarande gröna hagar och 8 plusgrader. 
Vi har haft avskedskalas för Julia och Julia (aka Judith & Judith) som varit hos oss några månader, och nu ger sig ut på egna ben med lite mer erfarenhet och kunskap från oss. 
  

Innan jul var det Olympia Horse Show, mysigaste härligaste tävlingen som finns. Hela showen är så perfekt, alla shownummer är så bra och tävlingarna flyter alltid på perfekt. Pignons uppvisning har jag ju sett några gånger på olika ställen men man stannar alltid upp och blir rörd av hans show och hästar. Jag blir alltid lite våt i ögat.
  

H&M gör entrén på Olympia extra flott! Hjalmar, Carsten och en ganska stor pappa Peder.
  

Astrid & Jan Ohlin applåderar Sparven på ärevarv. Hästägarna har en egen ”box” här på Olympia. Där finns det en liten bar där man kan köpa champagne, vin osv. I arenan finns även restauranger och olika barer. 
  

Hjalmar måste rastas då och då och bästa rakan är in och ut till arenan.
  

Astrid med sin fina H&M Sibon. Vilken glad och härlig häst! Lite bortskämd blir han för han vet precis hur man ska få en liten liten godis...
  

Nästan alla ryttare på tävlingarna har sina egna små frysar med sig, i dem ligger det glass. Nä det gör det inte, i alla fall inte i huvudsak. Här ligger det is att kyla med i förebyggande syfte eller om det händer något som behövs kylas.
  

Hjalmar är intresserad av att räkna tider och har bra koll på vilka ryttare som är snabba och vilka som är långsamma. När vi kom hem lekte vi omhoppning utan hästar, här är valet av ryttare och resultatet. 
  

Vi har börjat köra killträningar. Det är Ulrika Trägårdh som tränar, hon är jättebra med barn och ungdomar och gör det kul men ändå på allvar och med ambition. Meningen är att ha träningarna var tredje vecka som lite uppsamling och kul. Här är grupp 1 – Otto på Cadilack, Elliot på Hugo, Andy på Otto och Hjalmar på Danny II. Tyvärr ingen bild på grupp 2, det får bli nästa gång. 
  

En liten samlad bild på de nio mest populäraste bilderna på mitt instagram 2015. 52.000 följare har jag nu, det är rätt märkligt många. Ändå en del oväntade bilder som var poppis måste jag säga. Det är intressant med sociala medier tycker jag och undrar var vi fortsätter? Det är kul att prata med barnen om sociala medier för de har så intressanta idéer, åsikter och tankar. De har så många oilka ”rum” de besöker, chattar, ”pratar”, lär sig, politik…träffar nya vänner från hela världen. Otroligt. 
Skickar med en hälsning från min George Morris-docka, eftersom jag ridit för honom flera gånger rycker jag till varje gång han säger något. Älskar hans disciplin med hela noggrannheten i allt ifrån de putsade stövlarna till hur du håller tyglarna och till hur du rider vägen perfekt. Den ger så bra resultat. Nu står han på vårt köksbord och tjatar. Love it.Nu har jag har precis landat i ett ganska grått Liverpool, Peder ska tävla här över helgen men först ska vi fira in det nya året. Men avslutningsvis vill jag tacka Litovet 100% GOPO för att ni gör den här bloggen med mig och önskar alla läsare ett Gott Nytt År!

Skål!


Läst 77575 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!
  
Julstressen börjar närma sig och i år tänker jag försöka handla alla julklappar på nätet! När det är gjort inbillar jag mig att jag kommer att andas lugnare. Hur gör ni?
  
För mig handlar allt om att bli avprickat, slutjobbat, färdigsnackat, löst och så vidare. Har skrivit det förut tror jag, men december handlar om avslut för sedan i januari är det att rulla upp ärmarna (eller heter det vika upp dem?) och ta nya pigga tag som gäller. December handlar alltså om att städa ut. Checka ut.
  

Peder vann VW Grand Prix med All In FOTO: Haide.se
  
Vad har hänt här då? Jo, lite snabbt avbockat så vann Peder VW Grand Prix-finalen med All In, sedan drog vi vidare till Friends, familjen i uppdelade högar och resor olika dagar.
  

Mot Friends med Bill.
  

Stephanie och Carlo i Friends Arena. FOTO: Haide.se
   
Väl där har man som vanligt planerat in för många möten men det gick bra tycker jag. Väldigt bra möten blev det, ett av dem var till exempel med Sportrådet (hoppning). Där försöker vi lyfta frågor om hoppningens utveckling, vi försöker att inte grotta ner oss i detaljer. Just nu handlar det mycket om tränarens roll, att stärka tränarens roll på olika sätt. Jag tycker att det var ett väldigt bra möte och nu hoppas man att det blir lite action av våra idéer och tankar.  
   


Sportrådsmöte.
  
Jag hade också möte med SHS AB (Scandinavian Horse Show AB) som jag är 1/4 av tillsammans med Anna Bråkenhielm, Jana Wannius och Sylve Söderstrand + några från Elmia som planerar vår nya tävling på just Elmia. Elmia Scandianavian Horse Show!
  
Sedan vi gick ut med pressreleasen och nyheten om att vi kommer göra tävlingar på Elmia i Jönköping, med start den 26-30 oktober 2016, har mottagandet varit helt överväldigande faktiskt. Det är inte klokt vad många glada sms/mejl/samtal och tillrop vi har fått. Det ger verkligen oss alla energi att rulla igång det hela! 


Visionen är att bygga upp detta breddarrangemang till en riktig hästfest! Helst vill man göra allt på en gång, men jag tror att det är viktigt att ta ett steg i taget och börja lite lagom år ett. Så att vi gör saker med kvalitet, långsiktigt.
  
Jag längtar till att jag ska få se hästar, uppfödare och hästägare mötas på Elmia – på startlinjen men också i en bra gemenskap där vi kan bygga kontakter och tillsammans få sporten att växa!
   
När jag skriver detta kan jag inte låta bli att tänka på de uppfödare och hästägare vi har i Sverige, vi måste jobba för dem, ge dem möjligheter på olika sätt att fortsätta och helst få dem att växa, avla, importera och ha möjligheter att utveckla sig och satsa lite till. Jag önskar att avelsföreningarna skulle fokusera mer på dem, istället för på den svenska hästen för den finns knappast längre. Däremot finns den svenska uppfödaren och den svenska hästägaren i allra högsta grad.
  
Nu svävade jag ut. Helt klart. Jag har varit på Bollerup i olika omgångar den senaste tiden, vi är ju engagerade där och har vissa föredrag och lektioner. Nu senast var det grundridning som Stephanie visade och jag pratade om, och någon tid därefter var jag där och pratade marknadsföring och jobb. Angående det senare kan jag bara kortfattat säga att ”du är ditt eget varumärke”, ditt sätt och dina handlingar är viktiga. Prata, ställ frågor och så vidare. På Bollerup passade jag på att kolla in unghästarna på lösdriften.
  

Härlig lösdrift på Bollerup.
  

På Bollerup med elever.
  

Main Balouba. 
 

En till kort resa till Stockholm har jag också gjort, Nobis Hotell hade fest och ville ha ett ”hästrum”. Jag och Sanna Lundell var typ en installation i ett rum, lite märkligt var det... Caroline Kanekrans, som jag håller på att starta en webbutik med (http://getthegallop.com) stylade rummet riktigt nice (Sannas hästblogg hittar du här).
  

Hästigt rum på Nobis Hotel.
  
Hemma har vi haft ett tidigt julbord med stallet. Vi har även fått en hustomte, ja för maten försvann längst ner i kylskåpet, men det visade sig att Bill lärt sig öppna och hugger gärna en korv då och då. Det blir till att sätta något slags lås på kylen alltså. Det vore faktiskt rätt bra för mig också! Jäkla julmat och bullar…
  
Hej så länge!
/Lisen
  

Julbord.
  

Korvtjuven...


Läst 80358 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.