Lisen

Hej första april, det öser ner snö ute.
  
April, april ... skulle man tro men det är faktiskt sant. Barnen har påsklov så vi gör annat än att vara i stallet och jobba. Jag har inte ridit på länge då jag också varit bortrest, men i morgon börjar vi om. 
Först följde jag med Peder till Hermèstävlingen i Paris. Så fantastiskt snyggt allting. Sist jag var här hoppade Stephanie Fibonacci i U25-klasserna och han blev het på marknaden efter de rundorna. 


Peder och Astrid Ohlin som har sin Zaloubet med.


Ryttare på Paris gator – Denis Lynch.


Det är mycket justeringar.


Gillar detta – tavla med "most knocked fences".


Emil Hendrix och Peder i riddiskussion.Mycket estetiska show inslag när Hermes bjuder på show. Bartabas 70 lösa busande ponnys till skolgårds lekljud.


When in Paris buy Amora senap.


Mer justeringar.


Hansson, what a horse.
  
Flög direkt ner till Spanien där Stephanie och Antonia (Pettersson Häggström) rider en hel hög med hästar. Vi hade 13 med oss och sen har Antonia tre egna också. De är där i tre veckor och jag tycker det är bra att vara där i mittenveckan för att se hästarna.
  
När de kommer hem får de 2-3 veckors lugnt och sen är det alltid lika kul att se vad Spanienresan gett dem i erfarenhet och utveckling. Det kostar att åka ner med så många hästar, men jag vet hur bra investering det är om rätt ryttare sitter på dem och ger dem de bästa förutsättningarna och erfarenheterna och de gör det.
  
Crusader Ice, vår fina hingst, halkade på asfalten och kunde tyvärr inte starta ordentligt förrän sista helgen. Då debuterade han 1,40 och var felfri. Så cool som bara gjorde några få starter som sexåring på grund av avelsarbete. 


Antonia har varit hos oss några månader nu. Så himla duktig och gör ett jättefint jobb med de väldigt ”gröna” hästarna hon fick med sig till Spanien. 


Vincent, en väldigt speciell karaktär. För bra för sig själv på något sätt. Mr Självförtroende. 


Stephanie vann en klass med WGE Horses hingst Billy Cointreau. Alltid härligt med svenska nationalsången. 


Detoxdrink (inte lika god som den ser ut) och span på hästar.


Barnhoppningshinder. Var hittar jag sådana här? Vill ha till våra tävlingar. 


Så jättenöjd med vår första annons till Elmia Scandinavian Horse Show. Möt framtiden. Det är bra att man nu kan kvala samtidigt till exempelvis Falsterbo och Elmia som är vårt stalls unghästmål för året. 


Fick bild på en Crusader Ice-avkomma. Den första jag sett! Den här är u. Next Nellie e. Heartbeat. Spännande stam. 


Eftersom snön vräker ner ute får John med vattentunnan samsas i ridhuset idag! 
  
//Lisen Bratt Fredricson

 


Läst 106069 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.