Saras vardag
AUG
29
2010

 

Visst kändes rubriken lite som latin? Allting som slutar på "ur" och "us" låter som latin enligt mig.

 

Okej, nu var det ju inte latin jag skulle skriva om. Ad rem! (Betyder "Till saken"... på latin).

 

Hade med Hedda till Ewa också idag, så efter att jag hade hoppat Rivica tog jag in Hedda i manegen och red runt lite.

Ewa kollade på henne när jag travade, både på rakt spår och volt. Hon såg ingenting. tyckte hon såg fräsch ut! Jippie!

 

Red en stund, både trav och galopp. Hedda trodde att hon skulle få hoppa alla hinder där inne och var jätteglad, så kunde inte låta bli att hoppa över några kuber. Hon var överlycklig!

 

 

 

Meus Ocellus. Min ögonsten.

 Läst 9083 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
29
2010

 

 

Godagens.

 

Åkte till Ewa idag med både Rivica och Hedda. Skulle få en privatlektion med Rivica, för sist vi tränade hoppning gick det käpprätt åt helvete (nej, jag ursäktar inte språket, för så illa gick det).

 

Idag, gott folk, gick det i alla fall sååå bra! Fick noll knyckiga språng och det var inga tveksamheter. Stod liksom i lätt sits hela vägen och bara lotsade runt henne. Kalas!

 

Tränade på det som kommer på kvalitetstävlan. Kombination med två galoppsprång, räcke in, oxer ut. Långsida med 21,5 meter, räcke och oxer. Ett hinder snett igenom.

 

Hoppade låga hinder, cirka 70cm. Rivica kändes positiv, säker.

Hoppade banan en gång till och då höjde vi upp uthoppet (oxern) i kombinationen till 1 meter i bakkant och oxern på långsidan till 90 cm.

Hoppade jättefint, speciellt på uthoppet ur kombinationen. Där gjorde hon ett riktigt kanonsprång!

 

Ja, nu är hon omtyckt igen!

 

 

 

Rivica. Foto: Jag

 

 


Läst 9193 ggr Kommentarer Kommentera

 

Tjena.

 

Red Hedda i morse innan jobbet, idag igen. Hurtigt!

Travade massor och blev lite galopp på slutet också. Eller ja, rätt mycket galopp. Hon var pigg som bara den och ville inte sakta av.

 

Ska till Ewa imorgon och hoppa med monsterhästen, så tar med Hedda också så får Ewa ta en kik på henne :)

 

 


Läst 9024 ggr Kommentarer Kommentera

 

Red Hedda i morse innan jobbet. Mest skritt, men travade omkring på fyrkanten några varv också. Kändes fräsch, inte orytmiskt på något sätt. Yey!
Imorgon ska vi nog våga oss in på lite volter också. Vi tar det sakta men säkert. Även om det antagligen bara var en sträckning så tar vi det lite lugnt nu.

 

Ska tävla 12 september i Kungälv. Var från början anmäld till 120cm och 130cm, men tog bort 130cm. Blir första tävlingen sedan Kungsbacka :)

 


Läst 9143 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
25
2010

 

Varför kan man inte välja "Skrittning"? Eller "Slöridning"? Eller "Hästen har haft lite ont och måste skrittas några dagar".
Närå, fick välja övrigt.. Tänkte ta konditionsträning.. Men visste inte om alla skulle förstå ironin i det hela..

 

Nävål (gud, nu låter jag som morfar min). Skrittade i alla fall Hedda i paddocken idag. Var nästan att vi blåste bort, men vi lyckades klamra oss fast i gummiflisen.
Heddur var pigg och glad. Testade att trava och kände inget konstigt alls. Det gick i ett rasande tempo och hon var glad att få vara ute igen. Vila är inte hennes grej.

 

Mamma kom hem och tittade när jag travade. Hon såg inget heller. Ingen hälta och inget flaxande med huvudet.
Testade att trava i lätt nedförsbacke också och där var det no limping either.

 

Det verkar som om den lilla sträckningen har rullat ihop sig igen. Blir mer trava imorgon.
Sing Hallelujah!

 

 

Hedda, nöjd och glad i boxen idag efter att ha varit ute och slängtravat med mig skumpandes på. Hon är för härlig!

 

 


Läst 9257 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
25
2010

 

God eftermiddag folket i regniga Sverige.

 

Nyss hemkommen från jobbet och ska gå ut och skritta på Hedda nu. Har fuskat och varken skrittat henne igår eller i måndags. Men vad ska man göra när det känns som om man står mitt i ett vattenfall? Ja, visst kan man ta på sig regnkläder och slänga på ett ridtäcke. Men.. Nä...


Det är i dessa dagar man önskar att man hade manege eller skrittmaskin. Eller varför inte båda? Ska nog skriva upp det på min "Önskelista julen 2010"..

 

 

Foto: Jag

 


Läst 9355 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
22
2010

Var hos Dennis idag med Hedda. Han böjde henne runtom och när han böjde höger fram haltade hon. Får se det positivt att det inte var någon låg hälta, utan ovanför knäet.

 

Han tror att hon har skadat sig i hagen eller kanske rullat fast i boxen.

 

Jag ska skritta henne i en vecka och massera bog och knä. Hoppas att det gör susen.

 

 

 


Läst 10348 ggr Kommentarer Kommentera

God middag, gott folk.

 

Tänkte ju gått ut igår efter jobbet och longera Hedda en snabbis för att se om hon såg bättre ut. Dock blev det inte så. Regnet öste ner, som det gör jämt, nu för tiden. Kanske borde ta Hedda och resten av mitt pick o pack och flytta till varmare breddgrader? Det hade vi båda gillat.
Lite lustigt det där med värme och hästar förresten. Tycker de flesta klagar när man är på tävling och det är stekande hett att hästarna blir så slöa.
Det problemet har inte jag, med Hedda i alla fall. Hon blir piggare när det är varmt och det känns som om hon skulle kunna gå en terrängbana tre gånger om. Knasig häst det där, men det är ju positivt!

 

Tänkte be mamma ta ut Heddisen i paddocken en stund sen och se hur hon ser ut. Själv jobbar man och står i (sitter på en stol och surfar järnet.. jobbigt när man inte vet vilken sida man ska besöka till slut..).

 


Imorgon blir det besök hos Dennis också. Domedagen. Typ. Håll tummarna för glada nyheter.

 

 


Läst 9075 ggr Kommentarer Kommentera

Tog upp Hedda till paddocken i morse och longerade henne några varv för att se hur hon såg ut.

 

De första stegen var hon lite trippig, men haltade absolut inte som hon gjorde igår. Var bara lite orytmiskt, men ju mer hon travade desto bättre blev det. Hon sprang på i bra tempo.

 

Tycker det är väldigt svårt att se när det är så lite. Man stirrar sig blind. Men ett som är säkert är i alla fall att det är bättre än vad det var igår, och det är skönt!

 

Mamma ska ringa Dennis idag och se om vi kan få åka dit med henne i helgen så att han kan kolla på henne. Hoppas han inte hittar något allvarligt utan bara tror det är någon liten sträckning eller liknande.

 

Ska ta ut henne ikväll igen efter jobbet och ta henne på linan och se hur det ser ut. Sedan blir det att skritta henne en stund.

 

Avanmälde mig från tävlingen nästa helg också. Vågar inte chansa.
Skulle åkt till Svenljunga och hoppat 120cm och 130cm.
Som tur var går anmälningstiden ut idag, så slapp betala. Hallelujah, då sparade jag de pengarna till veterinärvård istället! Okej, förhoppningsvis inte. Lite massage och skrittandes ska nog göra susen.

 

 

 

Min fina


Läst 9267 ggr Kommentarer Kommentera

Jaha, inget glädjeinlägg här inte.

 

Torsdagar = Dressyrträning

 

Åkte upp till Eva, som jag tränar dressyr för, för att rida lektion.
Började arbeta henne i vänster varv på volten. Hon travade på bra framåt, men var jäklans stark i vänster tygel. Var som att dra i en bergvägg. Tänkte inte så mycket på det, hon brukar lossna efter en stund.
När vi bytte till höger varv började hon dock gå orent i princip direkt. Kan inte förstå varför, det kom så plötsligt.

 

I tisdags hopptränade jag henne för andra Ewa. Då märktes ingenting, hon var pigg och glad som vanligt. Hoppade bara massa småhinder.

 

Igår red jag henne i paddocken, märktes ingenting. Nada. Zero.

 

Vad kan detta nu vara? Kände på hennes hovar, om de var varma. Icke (synd, jag hade hoppats på en hovböld, de brukar gå över fort..)

 

Har i alla fall lindat in hela Heddur i magneter och back on track. Gav henne redig massage med liniment framme vid bogpartiet också.
Ska gå ut i morgon bitti och longera henne, och förhoppningsvis ska min dunderkur ha gjort susen.
Hedda är ju väldigt stark i både kropp och själ, så tycker att det bara borde vara någon liten sträckning som går över fort.

 

Håll tummarna allihopa att hon är fräsch imorgon igen!


Läst 9885 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.