Saras vardag

 

 

Blev inte så lång väntan mellan 120cm och 130cm, vilket var skönt.

 

130cm var en A:0 med tio hinder, tolv språng. Blev två rivningar.

Rev först en oxer som vi kom lite nära på. Helt och hållet mitt fel. Det var andra hindret på banan och därför inte speciellt högt, så jag red lite dålig väg och hoppade mycket på kanten av hindret. Måste vara noggrann hela banan!

Sedan rev vi inhoppet i första kombinationen. Vi kom bra, men vi har haft lite "problem" med kombinationer som är oxer in.

 

Alltid när det är oxer in i en kombination är den parallell, och jag vet inte om Hedda kanske tror att det är ett räcke?
I vilket fall som helst så har det varit så att vi har kommit bra, men att hon har hoppat lite för mycket upp och därför inte riktigt nått över och rivit bakbommen.

 

Har ju vetat om detta och därför det senaste ridit väldigt hårt in när det har varit oxer in i kombinationen, men då har det istället blivit att hon har blivit lite flack och rivit frambommen.

 

Pratade med Ewa om detta och efter Heddas höstvila ska vi träna mycket på detta så att Hedda hittar balansen i inhoppet så att det blir lagom mycket upp och lagom mycket fram.

 

Annars kändes rundan i 130cm bra.

 

 


Läst 8593 ggr Kommentarer Kommentera

Var i Lidköping och tävlade hoppning med Hedda. Nationella tävlingar.

 

Första gången jag var på deras anläggning. Rätt så stort med två ridhus och en paddock. Längre bort på anläggningen såg jag att de även hade en gräsbana och en stor grusbana bredvid varandra. Skulle vara kul att åka dit på sommaren och tävla.

 

Åter till själva tävlingen nu. Hoppade först 120cm som var två faser.

Var felfri i grunden och Hedda kändes fin. I omhoppningen blev det dock två rivningar. Kom något nära på ett räcke och sedan föll även sista bommen.

Men rundan kändes bra, jag är nöjd.


Läst 8766 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.