Saras vardag

Hopptränade hos Ewa ikväll med Hedda. Hon var riktigt pigg, men hoppade fint. Hade två gympaserier med tre räcken och ett galoppsprång mellan varje. Hade sedan några fristående hinder, men tränade korta vägar och att få ihop hästarna snabbt efter hindret.

Mamma filmade lite så här är en video från kvällens träning :)

 

 Läst 8586 ggr Kommentarer Kommentera

Hoppade både Hedda och Rivica igår hos Ewa. Hoppade först Hedda och tog det väldigt lugnt med henne. Hoppade små hinder och hon fick bara lattja runt.
Sedan skulle jag hoppa Rivica i gruppen efter och mamma stod kvar med Hedda i manegen så hon skulle slippa stå ute i transporten. Dock var Rivica helt knäpp och bara steppade omkring och kollade efter Hedda hela tiden. När vi började hoppa så började Hedda gnägga efter Rivica och då blev Rivica som en tickande bomb som jag kände kunde flyga i luften när som helst. Till slut gjorde hon det och stegrade ordentligt och då var det bye bye till Hedda som blev utskickad i transporten. Inte för att det hjälpte, Rivica sprang omkring och gnäggade heeeela lektionen och när det inte var våran tur var hon helt ofokuserad och bara taktade.
Som tur var så var hon fokuserad på hindren och hoppade riktigt bra. Här nedan är en video med små klipp från Rivicas lektion.
Läst 8333 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
16
2011

Här är en film från Ljungby idag, 125cm. Var felfria och blev 10:a av totalt 24 placerade, så det var ett riktigt stort starfält. Hedda hoppade fint i både 120cm och 125cm, så jag är väldigt nöjd med dagen. I 120cm rev vi ett hinder, men inte mycket att säga om det :)

Skulle egentligen hoppat 125cm och 130cm, men det var något fruktansvärt mycket starter, så räknade ut att det skulle dröja hela SJU timmar mellan min start i 125cm och min start i 130cm, och att vi skulle komma hem vid midnatt. Nej tack, varken snällt mot Hedda eller mig att vänta så länge, så ändrade till 120cm istället och kom hem vid fem i eftermiddags, men åkte före sex i morse.

En lyckad tävlingsdag i alla fall, så är glad att vi åkte :)


Läst 8716 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
16
2011

Läst 8781 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
15
2011

Här är ännu en video från träningen med Rivica i tisdags. På vissa hinder hoppa hon till riktigt ordentligt! :)

 

 Läst 9168 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
15
2011

Här är en till video med små klipp från hoppträningen i tisdags med Rivica

 

 Läst 8613 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
14
2011

 

Video från hoppträningen med Rivica igår. Håller på att ladda upp en till video med fler klipp på raken.

 

 


Läst 8741 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
11
2011

Idag var första inomhustävlingen för säsongen och Hedda och jag gjorde våran debut i 140cm! Känns egentligen helt puckat att debutera 140cm inomhus dels för att jag tycker bättre om att hoppa ute och dels för att allt blir mycket trängre inne i en manege. Man nu var jag så himla sugen på att testa att hoppa 140cm, för hon har gått så otroligt fint utomhus, så jag tänkte "Jag debuterar 140cm i Alingsås, och hoppar så långt det känns bra".

Hedda var fin på framhoppningen, och eftersom jag hade hoppat en klass innan (130cm, där vi var felfria i grunden och hade ett ner i omhoppningen, jättefin runda!) så hoppade jag bara räcket två gånger på kanske 120cm och oxern en gång på 110cm. Jag hoppar aldrig högt på framhoppningen.

Väl inne på banan så var jag rätt lugn. Jag tyckte att hindren var enorma, men jag visste att jag bara kunde utgå om det kändes kasst.
Hoppade ettan, tvåan och trean superfint! Sedan till fyran, ett räcke, så kom vi helt fel och jag red på för att få Hedda att hoppa stort, men insåg i sista sekund att det skulle bli pannkaka och tänkte "Shit, nu är det kört", men Hedda är så himla snäll och på hugget, så hon trampar bara om, är superrädd om sig, och tar oss över hindret utan problem! :) Sedan kom vi till trekombinationen. När jag gick banan så tänkte jag att jag skulle utgå innan den, men nää, nu när jag red där inne och Hedda kändes på topp så tänkte jag att vad sjutton, nu kör vi! Hon hoppade jättefint igenom den, men rev uthoppet som var ett räcke. Sedan var det en linje med ett räcke med vattenmatta, sedan en enorm, gles oxer och distans fram till det sista räcket. Hedda hoppade lätt som en plätt och tog oss i mål med endast en rivning i debuten i 140cm!

Jag är otroligt stolt och glad och tycker att Hedda är bäst i hela världen!! Jag har många gånger sagt att "jag ska aldrig hoppa 140cm, det är alldeles för högt", och nu gjorde vi en jättebra runda! :)

Här är två filmer från idag! :)Läst 9033 ggr Kommentarer Kommentera

Läst 8496 ggr Kommentarer Kommentera

Imorgon är det tävling som gäller för Hedda och mig, och den här veckan har det inte blivit någon hoppträning, så i morse innan jobbet hoppade jag lite studs med henne och tränade även lite kombination.

Hon hoppade fint och var pigg och fräsch, så hoppas att vi gör bra resultat imorgon :)

Här är en video från i morse :)

 

 


Läst 8926 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.