Saras vardag

Hopptränade med Rivica igår hos Ewa. Har haft ett litet uppehåll på cirka tre veckor  eftersom Rivica har vilat. Trodde att hon skulle vara jättepigg och bocka som vanligt, men hon var väldigt lugn. Hon var ganska seg i munnen, så fick galoppera på ordentligt så att hon var lättare att få både fram och tillbaka.Läst 7960 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
15
2012

Igår var vi hos veterinären med både Hedda och Enya. För Heddas del var det återbesök för hennes gaffelbandsskada och för Enya var det besiktining, igen.

Veterinären började med Enya, först lyssna på hjärtat, känna på henne och kika på ögonen. Sedan gick vi till gången för att springa och böja. Böjde först höger fram och då märkte jag när jag sprang att hon inte gick helt rent. Böjde resten som var bra och böjde om det frambenet och då reagerade hon igen. Avbröt besiktningen och veterinären trodde att hon antingen kunde ha vrickat sig i hagen eller överansträngt sig lite med tanke på att hon knappt blivit riden innan. Han tyckte i vilket fall som helst att det var så lite att det inte behövde behandlas, och att hon skulle besiktigas om igen om sex veckor. Vi fick ringa till hon som äger hästen, så hon kommer och hämtar hem henne idag. Väldigt tråkigt eftersom jag tyckte mycket om Enya, men nu får hon bli helt frisk först och sedan får vi göra ett till försök.

Men nu till de goda nyheterna! Veterinären kände på Heddas bakben där hon har skadan och tyckte inte alls att svullnaden var farlig. Sedan ultraljudade han henne och tyckte att senan såg sååå fin ut! Vi har travat henne i två veckor i intervaller och han tyckte att vi ska öka på traven lite till i två veckor så att vi kommer upp i 20-25 minuter trav per ridpass. Sedan om två veckor kan jag börja lägga in galopp. Första dagen en minut galopp per ridpass, sedan successivt öka på så att efter tre veckor med galopp är det ett helt vanligt ridpass. Då sa han att Hedda även kan börja hoppa igen! Så om allt fortsätter i samma riktning nu kan Hedda alltså få börja hoppa i April igen. Sååå kul!!!

Läst 8153 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
04
2012

Fick hem Enya i onsdags, men som ni säkert har läst på mammas Hippson, min facebook eller på min blogg så gick hon inte igenom besiktningen, men nu ska jag hålla igång henne fram till nästa gång hon ska besiktigas. Veterinären sa att hon ska motioneras i alla tre gångarter och hittills har det gått jättedåligt och jättebra :) Red henne i onsdags på eftermiddagen efter att hon hade fått bekanta sig med de andra hästarna och stallet. Mamma skrittade på Hedda i paddocken samtidigt så att hon inte skulle behöva vara ensam, men Enya gnäggade som bara den efter Rivica och var väldigt okoncentrerad och sparkade bakut rejält flera gånger, så jag var nära på att flyga av säkert fyra, fem gånger. Gjorde ett nytt försök i torsdags, och då var hon också väldigt stissig och mamma fick hjälpa mig hoppa upp eftersom hon bara dansade omkring på stället. Hann rida en en liten stund, sedan sa det pang, världens bakutspark och jag klamrade mig fast som bara den men trillade kort därefter i backen. Enya stod snällt och kollade på mig medan jag reste mig upp, och kanske skämdes hon en aning, för sedan gick det väldigt lugnt och sansat resten som jag red.
Igår morse var det en helt annan häst. Kanske hade hon inte vaknat riktigt, men hon var väldigt fokuserad och inga sparkar eller dumheter, utan hon skrittade och travade så snällt runt med mig i paddocken. Efter när jag hade ridit en stund gick jag ut genom paddocken och in i skogen, fram till diket som leder in till kohagen som vi rider i på vintern, för att testa om jag skulle komma över eller inte. Hon tvekade väl en sekund, sedan gick hon lugnt och försiktigt över och ut på fältet. Jag var så nöjd, så jag vände direkt och gick tillbaka :)
Idag åkte vi till Ewa för att låna manegen. Var tre hästar där inne när vi kom, och hon var jättesnäll. Stod massor med hinder uppställda, men hon gick så fint omkring där inne. En fyrhjuling med harv stod parkerad nere i ena hörnet, men den traskade hon bara förbi. När jag hade travat en stund tog mamma ner ett räcke med två bommar och la dem på marken, så skrittade jag över dem några gånger. Sedan längde hon ut avståndet lite och så travade jag lugnt och fint över. Gick väldigt bra! Ewa och Thomas kom in efter en stund och skulle rida själva och Ewa tyckte att hon såg väldigt fin ut, så det var kul! Ska dit och rida imorgon igen. Bra att hon får göra av med sin energi :)

Igår i paddocken :)Läst 8119 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.