Saras vardag
MAR
28

Första hoppträningen med Marco

Häst: Dimarco

Idag har Marco och jag hopptränat för Ewa för första gången. Skulle ha gjort det förra veckan, men då var ju jag sjuk, så blev idag istället. Hade bokat in en privatlektion, och det gick verkligen kanonbra! Han skötte sig exemplariskt!


Började med att travhoppa lite, sedan hoppa lite enkelhinder. Han var riktigt duktig och hoppade grindar, oxrar och lite kluriga vägar. Nästa vecka ska jag vara med som vanligt i grupp. Blir kul att se hur han är med massa andra hästar hoppandes runt omkring :)


Här är en video på min lille stjärna och mig idag. Så duktig! :)
Vad tycks?! :)Läst 4934 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
28

Hoppning med Rivica

Häst: Rivica

Åkte med Rivica på hoppträning igår kväll till Ewa. Det gick väldigt bra, men hon var lite matt. Kanske på grund av den plötsliga värmen som kommit?

Video från hoppträningen


Läst 4945 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Hedda friskförklarad

Häst: Dimarco

I förmiddags åkte mamma och jag bort till Bunketorp med Marco och Hedda och red ut en liten sväng. Mamma fick rida Hedda eftersom jag ska åka bort till Ewa och hoppa med Rivica ikväll.I eftermiddags åkte vi till veterinären med Hedda på återbesök för att göra ett sista ultraljud, och han tyckte att senan såg jättefin ut och att benet kändes jättefint! Hon är här med friskförklarad, och hade jag haft en flaska skumpa hade jag korkat upp den med det samma! Men bättre upp, det första jag gjorde när jag kom hem var att anmäla mig till tävling med henne :) Hon ju helt igång och jag har hoppat med henne två gånger de två senaste veckorna, men anmälde mig inte förrän första helgen i maj :)Hos veterinären
Läst 4976 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
18

Hoppat oxer

Häst: Dimarco

Har bokat in en hoppträning för Ewa på torsdag med Marco, och kom på att jag inte har hoppat oxer med honom sedan jag provred honom. Byggde upp en liten i paddocken idag, och hoppade över tre gånger utan problem :) Kände att han var lite matt idag efter gårdagens tur i skogen med både mycket trav och galopp, så tog som sagt bara några få språng och red vanligt resten :)Här är en liten video när vi hoppar idag :)


Läst 4851 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17

Red ut själv för första gången

Häst: Dimarco

Idag red jag ut själv för första gången i Bunketorp med Marco. Mamma körde bort mig och gick en promenad med hundarna, medan jag red iväg i full fart. Han tyckte det var jättekul och travade på så fint. I alla uppförsbackar lät jag honom galoppera, eftersom han inte är så stark än. Mycket enklare att galoppera, och mycket roligare! Så det blev mycket håll i gång :)

 

 


Läst 5345 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
16

Hos dressyr-Eva

Häst: Dimarco

Igår åkte jag med till dressyr-Eva med Marco när mamma skulle träna med Rivica. Tänkte att det kunde vara kul om hon fick se honom samtidigt som han fick miljöträna lite och gå i hennes manege. Det gick väldigt bra att rida och Eva sa att han hade jättebra skritt och galopp! Traven var lite springig, men hon sa att den skulle bli mer taktmässig när han blivit starkare och orkar lite mer :) Kul att höra att hon tyckte om honom!
Läst 5000 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
14

Uteritt i vårvädret

Häst: Dream Purple Music

Idag åkte Malin och jag till Bunketorp. Jag red Hedda och Malin red Libra :) Alltid trevligt med sällskap!

Libra är mer än 10 cm högre än Hedda och tar längre steg, så Hedda fick småtrava hela tiden för att hänga med, och när vi travade fick det bli galopp för Hedda för att hålla jämna steg :)

Jättehärligt att jag kan rida henne i alla gångarter nu och även rida i kuperad terräng :) Den 27 mars ska vi tillbaka och göra det förhoppningsvis sista ultraljudet :)

Hedda i hagen, njuter av solen :)

Läst 5135 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
13

Första hoppningen med Marco

Häst: Dimarco

Idag red jag Marco i paddocken och hade plockat fram två hinder. Hade vår lilla, knallgula grind och ett litet kryss med en matta under, som jag sedan gjorde till ett räcke. Hade även galoppbommar som vi galopperade över lite då och då :) Har inte hoppat honom sedan jag provred, och han var verkligen jätteduktig! Brydde sig inte det minsta om mattan eller grinden och tyckte det var så kul att få hoppa! :) Så otroligt duktig för att bara vara fyra år! :) Snart får jag ta honom till Ewa på en liten hopplektion så hon får se honom IRL :)


Här är en video som Henrik filmade när vi hoppade några språng idag :)


Duktig va?! :)
Läst 5013 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
11

Första uteritten

Häst: Dimarco

Mamma och jag åkte bort med Hedda och Marco i morse till Bunketorp för att skritta ut en liten promenad. Jag red Marco och mamma Hedda. Marco vill gärna gå först, och när vissa saker såg lite läskiga ut, skrittade Hedda bara förbi och Marco hängde på :) Han är ju bara fyra och tyckte att det var lite jobbigt med de branta backarna och ville gärna börja trava. När vi red tillbaka är det precis på slutet två väldigt branta backar, så där hoppade jag av och ledde honom. Han fick koncentrera sig mycket på balansen, och det var nog enklare när jag gick bredvid och inte satt på :)
I skogen idag


Läst 4990 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
10

Premiärturen hemma i paddocken!

Häst: Dimarco

Idag red jag Marco för första gången här hemma, uppe i paddocken. Han var jätteduktig, och fastän vi har en ganska läskig paddocken med hinderbod och massa tunnor och grindar längs med långsidan så brydde han sig inte ett dugg. Han var helt cool, och både hundar och katter sprang runt i paddocken, men han var helt fokuserad på vad jag ville :) Här nedan är en liten video från när jag red idag, några små ihopklippta snuttar :)

Efter ridpasset :) Visst är han söt?Gick fint att spola av benen på honom efteråt :)
Läst 5262 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa  sista  Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv
Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour

Senaste numret

Hippson nr 1
Special: Bli bäst på helheten. I årets första nummer djupdyker vi i Pether Marknes vinnande system. Tidningen innehåller även unika planeringsmallar för häståret.
Läs mer om innehållet

Dessutom:

  • Rid din häst med takt och schuvung
  • John Hickey tömkör över hinder
  • Rakriktad häst rör sig balanserat
  • Planera ditt foderår
  • Så lägger du ett sårbandage 
  • Fyra dagliga stretchövningar
  • Professorn om träningsfria perioder
  • Tips för ett systematiserat hingstval

Och mycket, mycket mer...

Bli prenumerant!
Tecknar du en prenumeration skickar vi specialnumret till dig direkt, utan extra kostnad. Därefter får du ytterligare sex utgåvor. Allt som allt sparar du 198 kronor jämfört med lösnummerpris.

Till erbjudandet
Galleriet på Hippson Market