Saras vardag

Idag har Marco och jag hopptränat för Ewa för första gången. Skulle ha gjort det förra veckan, men då var ju jag sjuk, så blev idag istället. Hade bokat in en privatlektion, och det gick verkligen kanonbra! Han skötte sig exemplariskt!


Började med att travhoppa lite, sedan hoppa lite enkelhinder. Han var riktigt duktig och hoppade grindar, oxrar och lite kluriga vägar. Nästa vecka ska jag vara med som vanligt i grupp. Blir kul att se hur han är med massa andra hästar hoppandes runt omkring :)


Här är en video på min lille stjärna och mig idag. Så duktig! :)
Vad tycks?! :)Läst 8581 ggr Kommentarer Kommentera

Åkte med Rivica på hoppträning igår kväll till Ewa. Det gick väldigt bra, men hon var lite matt. Kanske på grund av den plötsliga värmen som kommit?

Video från hoppträningen


Läst 8480 ggr Kommentarer Kommentera

I förmiddags åkte mamma och jag bort till Bunketorp med Marco och Hedda och red ut en liten sväng. Mamma fick rida Hedda eftersom jag ska åka bort till Ewa och hoppa med Rivica ikväll.I eftermiddags åkte vi till veterinären med Hedda på återbesök för att göra ett sista ultraljud, och han tyckte att senan såg jättefin ut och att benet kändes jättefint! Hon är här med friskförklarad, och hade jag haft en flaska skumpa hade jag korkat upp den med det samma! Men bättre upp, det första jag gjorde när jag kom hem var att anmäla mig till tävling med henne :) Hon ju helt igång och jag har hoppat med henne två gånger de två senaste veckorna, men anmälde mig inte förrän första helgen i maj :)Hos veterinären
Läst 8532 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
18
2012

Har bokat in en hoppträning för Ewa på torsdag med Marco, och kom på att jag inte har hoppat oxer med honom sedan jag provred honom. Byggde upp en liten i paddocken idag, och hoppade över tre gånger utan problem :) Kände att han var lite matt idag efter gårdagens tur i skogen med både mycket trav och galopp, så tog som sagt bara några få språng och red vanligt resten :)Här är en liten video när vi hoppar idag :)


Läst 8480 ggr Kommentarer Kommentera

Idag red jag ut själv för första gången i Bunketorp med Marco. Mamma körde bort mig och gick en promenad med hundarna, medan jag red iväg i full fart. Han tyckte det var jättekul och travade på så fint. I alla uppförsbackar lät jag honom galoppera, eftersom han inte är så stark än. Mycket enklare att galoppera, och mycket roligare! Så det blev mycket håll i gång :)

 

 


Läst 8932 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
16
2012

Igår åkte jag med till dressyr-Eva med Marco när mamma skulle träna med Rivica. Tänkte att det kunde vara kul om hon fick se honom samtidigt som han fick miljöträna lite och gå i hennes manege. Det gick väldigt bra att rida och Eva sa att han hade jättebra skritt och galopp! Traven var lite springig, men hon sa att den skulle bli mer taktmässig när han blivit starkare och orkar lite mer :) Kul att höra att hon tyckte om honom!
Läst 8603 ggr Kommentarer Kommentera

Idag åkte Malin och jag till Bunketorp. Jag red Hedda och Malin red Libra :) Alltid trevligt med sällskap!

Libra är mer än 10 cm högre än Hedda och tar längre steg, så Hedda fick småtrava hela tiden för att hänga med, och när vi travade fick det bli galopp för Hedda för att hålla jämna steg :)

Jättehärligt att jag kan rida henne i alla gångarter nu och även rida i kuperad terräng :) Den 27 mars ska vi tillbaka och göra det förhoppningsvis sista ultraljudet :)

Hedda i hagen, njuter av solen :)

Läst 8710 ggr Kommentarer Kommentera

Idag red jag Marco i paddocken och hade plockat fram två hinder. Hade vår lilla, knallgula grind och ett litet kryss med en matta under, som jag sedan gjorde till ett räcke. Hade även galoppbommar som vi galopperade över lite då och då :) Har inte hoppat honom sedan jag provred, och han var verkligen jätteduktig! Brydde sig inte det minsta om mattan eller grinden och tyckte det var så kul att få hoppa! :) Så otroligt duktig för att bara vara fyra år! :) Snart får jag ta honom till Ewa på en liten hopplektion så hon får se honom IRL :)


Här är en video som Henrik filmade när vi hoppade några språng idag :)


Duktig va?! :)
Läst 8593 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
11
2012

Mamma och jag åkte bort med Hedda och Marco i morse till Bunketorp för att skritta ut en liten promenad. Jag red Marco och mamma Hedda. Marco vill gärna gå först, och när vissa saker såg lite läskiga ut, skrittade Hedda bara förbi och Marco hängde på :) Han är ju bara fyra och tyckte att det var lite jobbigt med de branta backarna och ville gärna börja trava. När vi red tillbaka är det precis på slutet två väldigt branta backar, så där hoppade jag av och ledde honom. Han fick koncentrera sig mycket på balansen, och det var nog enklare när jag gick bredvid och inte satt på :)
I skogen idag


Läst 8796 ggr Kommentarer Kommentera

Idag red jag Marco för första gången här hemma, uppe i paddocken. Han var jätteduktig, och fastän vi har en ganska läskig paddocken med hinderbod och massa tunnor och grindar längs med långsidan så brydde han sig inte ett dugg. Han var helt cool, och både hundar och katter sprang runt i paddocken, men han var helt fokuserad på vad jag ville :) Här nedan är en liten video från när jag red idag, några små ihopklippta snuttar :)

Efter ridpasset :) Visst är han söt?Gick fint att spola av benen på honom efteråt :)
Läst 8816 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.