Therese

Hur ska jag kunna sammanfatta den här roliga helgen i Globen?????!!!!!!

Det var fest, byggt hinder tillsammans med roliga människor, stampat underlag, fångat Leon Thijssens segerbukett, varit assisterande arab till en magdansös i showen, god mat, "fikat" , skrattat och hjälpt Musse att strippa i kändishoppningen...

 

Igår hade jag tänkt blogga med det gick bara inte, jag var helt slut!!!

 

Tänkte sammanfatta det hela med en hel del bilder, men datorn vill inte det!!! Så fort vi kommer överens så kommer det full rapport, jag lovar!

 

 


Läst 24151 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
24
2010

Imorgon bitti åker jag med Hanna, Malin och Agneta till Globen. Vi ska jobba som funktionärer i fyra dagar. Det ska bli riktigt roligt! För två år sedan när jag tävlade i Globen med SAMBALOLEC så jobbade jag även som funktionär de två sista dagarna. Det är kul att träffa mycket folk som jag känner och se tävlingen ur ett helt annat perspektiv än från läktaren. Hoppas jag får lite tid över att blogga så ni får hänga med bakom kulisserna!

 

Det ska även bli skönt att få komma in och jobba i fyra dagar. Vi bor dessutom på hotell Globen, behöver inte gå ut på fyra dagar om jag inte vill, allt hänger ju ihop. De senaste dagarna har inte varit så trevliga när man som jag jobbar mestadels utomhus. Det är full jäkla storm!!! Hemskt! Igår var jag så genomfrusen när jag kom in att det kändes som hjärnan hade förfrusit. Jag vill ha en bastu!!!

 

Tävlingshästarna har nu ledigt så vi jobbar bara med unghästarna. Det är fyraåringarna, treåringarna och några inridningshästar. Nästa vecka ska vi börja åka till ridhuset med treåringarna så de får börja lära sig hoppa med ryttare på ryggen, ska bli spännande!

 

 

SAMBALOLEC och jag efter andraplatsen i Agriahoppet i Globen 2008

 


Läst 24983 ggr Kommentarer Kommentera

I söndags var sista tävlingen för i år. Vi var i Heby och det blev en bra och rolig dag.

 

Mina hästar hoppade jättefint. AMOORINA hade fyra fel i 110 och 120. ACINDO SB hade fyra fel i 120. CAHLUA var felfri i 120, kom trea och GINA var även hon felfri och kom åtta.

 

Alla fyra kändes mycket pigga och fräscha. De har ju tävlat hela säsongen och det känns skönt att avsluta tävlandet med glada hästar som bockar på framhoppningen av glädje! De skulle nog vilja tävla nästa helg igen om de fick välja! Nu vänta några veckors ledighet och bara gå i hagen.

 

 

Efter prisutdelningen i 120 klassen som Rebecca Jansson vann med VELOX. Trea kom jag på CAHLUA och Rebecca kom även fyra med COLGRAFF. Rebecca tränar för mig-STORT GRATTIS REBECCA, JÄTTEROLIGT!!!

 

 

Johanna tävlade sin häst WURFVENA och det gick bra. Felfritt i första klassen och fyra fel i den andra.

 

 

Therese Watkinsson var med och tävlade SAMBALOLEC. De kom trea i 1 meter efter en felfri ritt. Debuterade sedan 110 tillsammans och hade fyra fel. Jättebra ridet av Therese och SAMBA hoppade fint. Jag var stolt tränare till mina elever i söndags!

 

 

Johanna/ WURFVENA och Therese/SAMBALOLEC

 

 

Ett glatt gäng på tävling från vänster SAMBALOLEC, Therese, jag, Ulle och Johanna.

 

 

Ett av Hebys alla fina hinder! De gör ett jättebra jobb med att pynta alla hinder, blev så fint!

 

 

Fikapaus i cafet. Towe, Issa, Johanna och Björn.

 

Jag ska göra en tävlingsresume lite längre fram, det jag kan säga nu är att det har varit min bästa säsong någonsin! Det jag är mest stolt över är faktiskt inte resultaten utan att alla mina hästar är friska och pigga. (undantag LAGANA om då inte har en skada som beror på överänsträngning eller liknande, hon sparkade sig, det är något helt annat)

 

Alla har tävlat hela året med bra resultat och de är fortfarande pigga och glada när det kommer mot årets slut. Ingen häst har någonsin blivit behandlad i mitt stall, det ser jag som ett bevis på bra skötsel, träning, foder och upplägg och jag är stolt över det!


Läst 24937 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
20
2010

Idag blev det frukost på Markan i Strömsholm! Deras goda smörgåsar, mums! Ibland måste man lyxa till det. Björn, jag, Towe, Sara, Johanna och Issa var det som åkte dit.

 

Sedan hem och rida. Tomas och jag red ut på Tipton och Lutricia. Tjejerna skrittade ut i skogen på GINA, DIEGO, CAHLUA, ACINDO och AMOORINA.

 

På em så har Björn och jag fixat med hagarna. Nu äntligen är alla trasiga stolpar utbytta, återstår bara att byta ut hållare och tråd i de sista fem hagarna. Det tar tid att fixa. Tur att vi har traktorn som trycker ner stolparna.

 

Imorgon ska GINA, CAHLUA, ACINDO, AMOORINA, WURFVENA tävla i Heby. De har trimmats i markarbetet torsdag, fredag så idag blev det bra med en tur i skogen.

 

Eftersom det är tävling imorgon så är Helene och Katrin här, de följer ju med när AMOORINA tävlar. Helene har lagat god mat till hela gänget här ikväll. Hennes goda köttfärs-sås, den gillar vi!

 

Vi är ett helt gäng som åker och tävlar imorgon. Johanna ska tävla WURFVENA, Therese Watkinsson ska tävla SAMBALOLEC, Rebecca Jansson kommer med sina hästar, Ulrika Svensson kommer med REMINA SB och så jag med mina hästar- det ska bli så kul!!!


Läst 24281 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
19
2010

Sista tävlingen för säsongen närmar sig. Det blir Heby på söndag med några av hästarna. Hade tänkt åka till Trollhättan men så ringde min granne Agneta och frågade om jag ville följa med till Globen och jobba som funktionär. Det är samma helg, och Globen är kul! Hästarna har gått så bra i år så då tycker jag det får vara bra med en lätt klass i Heby för unghästarna som avslutning ist för ett helt meeting.

 

Har trimmat dem idag lite lätt markarbete. Underlaget är perfekt på gräsängen, lagom med snö och så sviktar det bra.

 

När jag menar lätt markarbete, så är det lösgörande arbete. Mycket åttvolter, cerpentiner, tempoväxlingar osv. Så att de slappnar av helt enkelt! Imorgon blir det mer åt dressyrhållet.

 

Johanna trimmar GINA.

 

Mamma och jag hade roligt ikväll efter att vi kört ut storbal med hö på lösdriften med traktorn. Vi åkte in i en av hagarna och "krossade is"!!! Det regnade så mycket i måndags så det har blivit som en sjö i hagen. Inte bra nu när det blev is, slätt och halt som ett salsgolv! Vi åkte helt enkelt in och körde runt på isen så den gick sönder, så inte hästarna går ut där och halkar, nu finns det ingen slät is mer...


Läst 24323 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
16
2010

Usch, idag var det kallt igen, igår var det snöblandat regn-pest eller kolera? Väljer kylan då eftersom solen visade sig idag och det var härligt!

 

Skrittade ut på LAGANA i över en timme och hundarna var med. Perfekt att kunna rasta både hundar och hästar på samma gång!

 

 

 

Hästarna uppskattade också kylan idag. De busade ordentligt i hagarna.

Här några bilder på mina fyraåringar som går tillsammans i en stor hage.

 Annars så går mina tävlingshästar en och en i hagarna. Unghästarna går med kompis. Jag tycker det är bra för dem att kunna leka och busa om de vill. Sedan när de blir lite äldre får de gå ensamma. De hästar som kommer hit i träning under en kortare period går oftast ensamma . Ägarna får själva bestämma om de vill att deras häst ska ha kompis i hagen, under förutsättning att det finns någon som de kan gå tillsammans med. Att få gå i hagen varje dag tycker jag att alla hästar ska få göra!

 

 

Hellre en glad häst som kan om man har otur skada sig i hagen , än en mentalt skadad häst i boxen!

 

Eller vad tycker ni?


Läst 24759 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
16
2010

Måste bara dela med mig av min egen lite galna humor! Vad tycker ni om denna morot som jag fick upp ur morots-säcken igår???!!! Det är sådana här morötter mina hästar får! Stona uppskattar dem bäst, de få stackars valacker jag har ryggade förskräckt tillbaka i sina boxar!

Jag började asgarva när jag tog upp den ur säcken! För att inte tala om hur mycket Johanna skrattade när jag höll upp den när hon kom ut från sadelkammare! Mitt i all vår urflippade humorstund kommer hovslagar-Henke in i stallet!!! Say no more...!!!!


Läst 23234 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer några bilder från tävlingen i fredags. Det är Bo Bennergård som fotat. Han har tagit de flesta fina tävlingsbilder på min hemsida och min blogg!

LUTRICIA MC NEAL 130 klassen

 

ACINDO SB 130 klassen

ACINDO SB 130 klassen. Hon hoppade bra!


Läst 25009 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
15
2010

Läst 23851 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
15
2010

Läst 22956 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.