Therese

 

Snälla mamma fodrar hästarna frukost imorgon innan hon åker till jobbet så jag får en lite sovmorgon, TACK MAMMA!!!

 

Vi har tränat 14 eller 15 hästar idag, fullt upp som vanligt. Så har jag varit ute och gått med LAGANA på hennes dagliga en timmes runda. Det blir några "äta gräspauser" på vägen. LAGANA äter gräs, inte jag, jag lovar!!!!

 

Johanna på RETZINA Q, jag på ACINDO SB och Malin på GINA.

 

Hovslagaren var här så vi verkade fem av unghästarna. Det var lite livat! Åkte och köpte spånbalar på em, Hästarna tycker det är så mysigt att rulla i nytt spån när de kommer in från hagen!

 

Igår kom det två nya hästar till stallet, det glömde jag skriva. Det är ett sto som är tre år efter CAMARO M. Hon är här för inridning. Sedan kom det ett fyraåringt sto efter CORIALL, som är efter COULEUR RUBIN och mamman är efter CARDENTO-CORTEZ. Ingen dålig stam på den. Hon ska utbildas och tävlas, kul!

 

AMOORINA har lämnat mitt stall sedan några veckor tillbaka. jag hade henne i tre år och tävlade henne som fyra, fem och sexåring. Nu ska hon ridas av sin ägare Helene och hennes dotter Katrin.


Läst 22331 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
30
2011

 

I lördags var det tävling i Sala med TIPTON, CARLINA SB och LOOPEZ SB.

 

 

Johanna red CARLINA och de startade 110 klassen. Två nedslag blev det, en bra runda för övrigt. CARLINA var lite trött då hon "levde lite rövare" på framhoppningen och gjorde av med energi där. Det var bara hennes tredje tävling för i år.

 

Jag red LOOPEZ och vi var felfria i 110. Riktigt bra runda. Hon var så avslappnad och ridbar. Hade tänkt att rida 120 klassen också men det skulle ta fyra timmar från 110 till 120 starten och det tycker jag var för lång tid. Det blir lång tid för en unghäst att stå på lastbilen och vänta. Hon hoppade så bra i 110 så jag tyckte det räckte för henne.

 

TIPTON gick 110 och 120. Jag är mer än nöjd med honom, han var så fin!!! Hade 4 fel i båda rundorna. Det som var så bra är att han var lugn och fokuserad både på framhoppningen och inne på banan. Hoppade riktigt bra. I 120 klassen var det med en trekombination som var oxer-räcke-räcke i uppförbacke och det var trångt. Han hoppade den perfekt, det är jag så nöjd med! Duktig häst som har utvecklats mycket.

 

När vi kom hem från tävlingen kom ägarna till ponnyn WALTER och hästen LAKRITS och tittade när vi jobbade med dem. WALTER är inriden nu men blir kvar ett tag till för att ridas.

 

Efter det så åkte vi in till Rocklunda med fyraåringarna för att hoppa på den stora utebanan. Det är bra träning att komma iväg till andra ställen inför tävlingsdebuten. Alla var jätteduktiga.

 

EROZ, en blivande stjärna får vi hoppas!

 

EROZ

 

LADY LOVE SB

 

Igår söndag var en dag hemmma för en gångs skull! Jag red fyra hästar och promenerade med LAGANA, som vi gör alla dagar. I veckan som var åkte jag ner till Löberöd i skåne till Staffan Lidbäck på återbesök efter hennes operation. Åkte ner på tisdagen och hem onsdag. Lång resa... Det såg bra ut och läker åt rätt håll. SKÖNT!!! Så vi ska skritta i några veckor till innan jag får börja trava henne.

 

 

LAGANA på promenad i gröngräset.

 

Towe på GINA och jag rider ACINDO. Härliga uteritter igår!

 

MY var med på ridtur och håller samma fart som hästarna!

 

Nu är det ny vecka och full fart. Det är tävling imorgon em med unghästar. Torsdag till måndag är det Strömsholmstävlingen. Skönt med tävling på nära håll så jag hinner rida även de andra hästarna som är hemma. Vi har ju bara en mil till Strömsholm så det är hemmaplan för mig!


Läst 24515 ggr Kommentarer Kommentera

 

...det är jag det! Den här dagen blev inte kortare än den igår.

 

Lastade RANTADOU och föl kl 06 imorse och åkte till Gurresta seminstation. Resan gick bra och tog nästan två timmar. RANTADOU kollades av veterinären och hon är färdig att semineras imorgon. Hingstvalet blev CHIN TOP!

 

Så var det bara att åka hem och på hemvägen passade jag på att stanna till i Västerås och åt lunch tillsamans med Björn. Hem till hästarna som ville ha lunch och komma ut i hagen.

 

Sedan började Johanna och jag med att jobba med LAKRITS, inridningshästen. Han är lite spänd så vi får ge honom den tid han behöver. Towe och Johanna red sedan ut en sväng i skogen, Towe med LUTRICIA och Johannan på den andra inridningshästen WALTER. Det var hans första tur ut i skogen och allt gick bra. Jag tog en promenad på en timme med LAGANA i det fina vädret.

 

Sedan red jag sju hästar på det, trimmade alla i markarbetet och ALLA gick jättefint! Johanna red sex hästar så vi har inte legat på latsidan! Towe longerade en häst åt mig. De är i fin form våra älskade hästar!

 

Imorgon ska Johanna och jag tävla så vi har även shamponerat TIPTON, LOOPEZ och CARLINA mellan ridturerna. Packat hö, mockat och packat tävlingsgrejerna på det så blev klockan mycket innan vi var färdiga! Vi sa skämtsamt att antingen så är vi ambitiösa fanatiker eller helt enkelt lite galna?! Men det är en livsstil och en passion att jobba med hästar. Jag vill inte göra något annat! Att träna och utveckla hästar det är så roligt! Har jag sedan gjort en plan för träningen den veckan så är det det som gäller, jag hoppar inte över en häst för att det blir sent.

 

Håll tummarna för oss på tävlingen!


Läst 24614 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
28
2011

Nu har vi valt hingst till RANTADOU. Det blev hingsten CHIN TOP 1227 som är efter Chin Chin-Joost. En fyraårig hingst med otroligt fin härstamning.


Läst 26863 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
27
2011

 

Idag var en lång dag, den ville aldrig ta slut! Underbart väder har det varit, skönt!

 

Åtta hästar har konditionsgalopperat på grusvägen idag. Så det blev några timmar med t-shirt i solen som har resulterat i en mindre snygg bondbränna...!!! Jag får hoppas jag inte väckte alla grannar när jag galopperade de sista två hästarna nu ikväll! Jag hade två hästar kvar att rida när jag kom hem från träningarna som jag har i Skultuna. Ärligt talat så är det ganska skönt att galoppera ut och rensa hjärnan i lugn och ro på kvällen, grannarna får ursäkta!

 

Johanna har också ridit några hästar och så jobbade vi med de två inridningshästarna.

 

Imorgon bitti så åker jag med RANTADOU och fölet till Gurresta seminstation. Ska vara där kl 8:30 och det tar två timmar att åka.

 

RANTADOU ska betäckas igen, jag klurar ett tag till på hingsval så får vi se vad det blir. Fölet mår bra och är riktigt fin. Lite för självständig, när de ska in på kvällarna får man vara två som hjälps åt med fölet. Hon följer inte med mamma till boxen utan vill gå in i stora stallet och prata med de andra hästarna, en riktigt rackare!

Nu måste jag sova, snart dax att gå upp igen....

 


Läst 20285 ggr Kommentarer Kommentera

 

GINA debuterar 140 klass i Falun!

 

En hel vecka går fort när man har mycket att göra! Förra veckan började med att trimma alla hästar i markarbetet ordentligt på måndagen. Jobba unghästarna och planera resten av veckan. Glädjen över lagets finalplats höll i sig i flera dagar!

 

På tisdagen hopptränade jag fyra av hästarna för Tomas på förmiddagen. Det var TIPTON, CAHLUA, ACINDO och GINA som hoppade. Johanna hoppade KLEOO. Tomas byggde upp en bana. Den var bra. Lång, tretton hinder med femton språng och flera kluriga avstånd som krävde ridning. Det blev en riktig genomkörare. När jag hoppade hästarna så shamponerade Johanna och Malin LOOPEZ och CARLINA som skulle åka på unghästtävling på em. Vi hann precis färdigt med träningen, sedan var det bara att byta om och åka till Jumpclub.

 

Unghästtävling mitt i veckan, det är kanonbra! Perfekt att åka bara med unghästarna och fokusera på dem. Så kan man åka med de äldre hästarna på helgen. Tävlingen var på Jumpclubs gräsbana. Jättefin underlag och fina hinder. Banorna var bra för unghästarna.

 

Jag hoppade LOOPEZ SB. Hon gick först 110 och hoppade felfritt. Efter det blev det start i 120 klassen. Lång bana, elva hinder och tretton språng. LOOPEZ var jättefin och felfri igen!!!! Roligt! Sedan var det bara att åka hem och fortsätta rida de övriga hästarna och jobba med inridningshästarna. De är två stycken nu, och jobbar på bra varje dag.

 

Onsdagen var stressig. Rida alla hästar och packa inför tävlingen i Falun. Johanna och jag hoppade fyraåringarna som alla var riktigt duktiga. Träningar hemma på kvällen. Vi blev färdiga med allt sent på kvällen så det blev inte många timmars sömn innan det var dax att gå upp igen. Avfärd mot Falun och Dalahoppet kl 06.

 

Hundarna var med, på bilden lilla söta Mira!

 

 

DALAHOPPET i Falun är en av de bästa tävlingar som vi har i sverige. Jag har tävlat där så länge jag kan minnas, varje år. Kommer ihåg när tävlingen startade för länge sedan. Då var det Falu ryttarsällskap tillsammans med Borlänge som arrangerade och den hölls på en grusplan som jag tror var en fotbollsplan. Numera är det bara Falu Ryttarsällskap som håller i tävlingen. Det hålls nu på Lugnets skidstadion. En perfekt arena. Stort och fint. Vädret i år var fantastiskt! Sedan är alla funktionärer så proffsiga och trevliga, det kan inte bli bättre! (Jo, fler tävlingar där per år kanske?!!!)

 

Hästarna som jag hade med var CAHLUA, GINA, TIPTON och ACINDO SB. De hoppade alla jättebra, jag är så nöjd med hästarna. Tyvärr blev det en helg med många fyrafelsrundor och lite rosetter. Synd för hästarna hade förtjänat lite priser så duktiga som de var!

 

 

GINA hoppade 130 på fredagen. Dubbelnolla men precis utanför pris. Jag red inte så fort med tanke på att hon skulle debutera 140 dagen efter. Det gjorde hon riktigt bra, ett nedslag. Duktiga häst! Jag är jätteglad att hon kändes så bra i debuten på den höjden. På söndagen fick hon hoppa 130 igen och hade då ett nedslag.

 

 

CAHLUA hade inte tävlat på några veckor och var riktigt pigg och glad. Fick mjukstarta med två 120 klasser. Ett nedslag i både men placerad i en. På lördagen var hon felfri och placerad i 130! Hon fick debutera 140 på söndagen. Så bra hon hoppade!!! Hade två nedslag på tretton språng, jättebra! Gissa om jag är glad att ha två hästar som debuterat 140 denna tävling och gjort det så bra?!

 

 

ACINDO SB gick tre 130 klasser. Hade ett nesdslag i alla rundor. Hoppade så fint och bra.

TIPTON var jättefin. Så lugn och duktig. Han har verkligen utvecklats, det är roligt. Han hoppade 110, 120, 120 och hade ett nedslag i alla starter.

 

 

Flätar CAHLUAS man. Björn flätade hennes pannlugg och gjorde en enhörning!

 

CAHLUA snart redo för start.

 

 

Malin och jag på skritt tur med TIPTON och ACINDO.

 

 

ACINDO och GINA betar gräs.

 

 

Promenad med hästarna. Tävlingsbanan i bakrunden.

 

 

Minigolf hann vi med en kväll! Ett måste varje år, de har så fin bana där på Lugnet.

 

Jag tittade på Grand prix klassen på söndagen innan vi åkte hem. Det var spännande. Fyra felfria blev det. Leif hall gjorde en riktigt bra runda på sin häst. John Hickey lotsade den storhoppande Ian felfritt runt och Marlene Lindblad var felfri med båda sin hästar!!! I omhoppningen hade Marlene 4 fel med sin första häst. Leif fick 8 fel. John red snabbt men hade ned ett hinder. Så det var spännande när Marlene kom in sist på sin andra häst Corde. Felfritt och hon skulle vinna. Det gjorde hon, kanonbra, Stort Grattis!!!

 

Igår red vi alla hästar hemma och på em hopptränade Johanna och jag fyraåringarna samt LOOPEZ och CARLINA för Tomas. Det var samma bana som förra veckan. Vi fick jobba på ordentligt. LOOPEZ var så pigg och framåt så jag fick rida för allt vad jag kunde, puh!

 

Tack Tomas för bra träning och stort TACK till Johanna och Towe som ridit alla hästar och jobbat unghästarna hemma när jag var i Falun. Ni är så duktiga!

 


Läst 27916 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
24
2011

Hej!!!!

Jag har inte glömt bort bloggen! Det har bara varit så mycket att göra senaste veckan. Torsdag till söndag var jag dessutom i Falun på Dalahoppet och tävlade. Där fungerade inte mitt mobila internet så därför har det varit bloggtorka!

 

Lovar lång uppdatering imorgon!!!!

 

Då ska jag även berätta om schampotestet som vi gjort för Hippson!

 

Malin, Towe, jag och Johanna!


Läst 19100 ggr Kommentarer Kommentera

 

Här kommer några bilder från laghoppningen som var i helgen!

 

 

Ja, man kan se att vi var och är glada över segern på lördagen och att vi kvalade till Strömsholm!!!

 

Mia var lagledare istället för Roland Nilsson som var på semeter på Cypern. När Mia ringde och talade om att vi gått till omhoppning på lördagen blev Roland så nervös att han fick gå ut på promenad!!! Han klarade inte av att bara sitta och vänta på resultatet! Gissa om han och Lena blev glada när Mia ringde dagen efter och talade om att det blev Strömsholm!!!

 

Fina LUTRICIA MC NEAL!

 

Alla bilder fotograf: Bo Bennergård


Läst 21463 ggr Kommentarer Kommentera

 

Lyckan är total, vi är så glada!!!

 

Vi slutade som totaltvåa i vår grupp och det är de två bästa lagen som kvalar till finalen på Strömsholm om tre veckor. Det blev Jumpclub och Västerås Ryttarsällskap!!! Jumpclub är regerande svenska mästare, så vi är i gott sällskap!

 

Vi slutade fyra idag men det räckte för att gå till final. Hamre som hängde nära att åka ur elitserien vann idag och är därmed kvar i eliten, Stort Grattis!!!

 

Jag måste erkänna att jag är helt slut nu, jag är så trött! Det var fokusering på hög nivå både igår och idag. Jag red som sista ryttare i laget. Igår krävdes en felfri runda för att vi skulle gå till omhoppning. Idag fick jag och Lutricia ha max ett nedslag för att laget skulle hänga med i matchen. Det var 140 höjd och vi var felfria fram till hinder nummer elva. Där rev vi bakbommen. Sedan höll vi ihop hoppningen in i mål över hinder tolv och hinder tretton som var en kombination och vi gick därmed till final!!!

 

Jag var helt slut efter rundan av all koncentration och adrenalinet ville aldrig sluta pumpa i kroppen! Det är en helt annan sak att rida lag, det gäller så mycket och det är så roligt! Ju mer press jag har på mig, desto bättre rider jag, det är kul!!!

 

Mina lagkompisar Rebecca Pannula, Jessica Lewin och Arnold Assarsson är riktigt bra lagryttare, vi har roligt när vi tävlar! Nu ser vi fram mot SM-finalen på STRÖMSHOLM!!!

 

Ska bli skönt att sova, för det tänker jag göra nu. Blev inte mycket sömn i natt, hade svårt att somna för jag var så glad över våran seger!!!

 

 

Fina LUTRICIA MC NEAL!!!


Läst 23412 ggr Kommentarer Kommentera

 

JIPPIE!!!! VI VANN IDAG!!!!! Vi är så glada över vår seger! Det var spännande till sista ryttaren gick i mål.

 

Av de åtta lagen som ingår i vår grupp var det vi och Jump Club som slutade på noll fel efter grundomgången. Det blev omhoppning och även där slutade båda lagen felfritt! Tiden avgjorde och det var bara EN SEKUND som skilde oss åt. När speakern ropade ut att vi vunnit så tror jag vårt glädjevrål hördes hela vägen från Märsta hem till Västerås!!!

 

I laget red från vänster: Jag på LUTRICIA MC NEAL, Jessica Lewin-Gary Cooper, Rebecca Pannula-Littlefot 5 och Arnold Assarsson-Cautious Kil.

 

Foto: Bo Bennergård


Läst 25247 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.