Therese


Igår fyllde jag år! Började dagen med att tävla unghästarna. De visste nog att jag fyllde år och hade gått ihop om att ge mig massa rosetter i present!!!
Hade med fyra hästar, gjorde sju starter. Det blev felfritt i alla så sju rosetter i present!!! Dessutom hoppade alla hästarna jättebra, det var så kul!Hästarna som var med var CASH FLOW, CELVIN, EDWONDO och LORD LOOP SB. Har en video på LORDS ena runda. Lite jobbigt att kolla då det är på fel ledd och jag har inte lyckats komma på hur man får det på rätt köl, tur jag vet hur man styr en häst!


LORD bjöd mig på en flygtur på framridningen. Han var laddad och tycker det är lite väl kul att vara ute på tävling (det här var hans andra tävling i livet men han har fått mersmak!) Så när jag skulle fatta galopp så exploderade han i en serie bockar. Lyckades håll i mig tills han knockade mig, då var det bara att släppa, tänka ut plan B hur jag skulle landa i sanden istället för att hålla mig kvar! Det gick bra och jag satt upp igen och tävlade vidare! 


Vi var hemma till lunch och då städade jag huset, Johanna och Towe fixade stallet och hästarna. PÅ eftermiddagen firade vi min födelsedag. Bjöd på tacobuffe och tårta. Huset fullt med folk och så mycket fina presenter och blommor! Tack alla!!!!


Fina blommor och i kortet trisslotter, biobesök och middag på Indisk restaurang!


Fin värmeljusstake.


Kaffemaskin!Champagne och parfym!

Fick även böcker, ny laserskrivare till datorn, mer bio och annat kul!


Läst 23165 ggr Kommentarer Kommentera


Igår kväll hade vi en riktigt trevlig kväll hemma hos min systers familj. Min bror och Ulrika var med och min Björn. Det var Indiskt på menyn. Varför har vi inte ätit det oftare, vilken fantastiskt god mat! Champagne till så var kvällen toppen!


Idag har jag hoppat EDWONDO och ACINDO. De fick göra samma övning som jag gjorde härom dagen med de andra hästarna. Ni får se film på båda hästarna. Det är på slutet när jag lägger ihop allt till en liten bana. Värmer först upp i trav över travbommar och sedan galoppbommarna, innan jag hoppar hela banan. Men det blir så mycket att lägga upp allt i små klipp, så ni får se hela banan som jag gör som sista övning.ACINDO.


EDWONDO. Han var lite spänd uppe på den ena kortsidan för det knakade i skogen utanför staketet, kan ha varit en älg som tittade på vad vi roade oss med. Därav hans lilla halvrace iväg mot det röd/vita räcket!


Sen har CARLINA ridits och fick jobba lite. Hon fick en present idag också, köpte ett nytt täcke till henne när jag var in till Västerås och en ridsportbutik.CASH FLOW, CELVIN och LORD är borstade och klara, imorgon ska jag tävla de tre, samt EDWONDO. Grejerna är färdigpackade, nu ska jag sova lite snabbt, blir till att kliva upp tidigt, lastning strax efter sju och hästarna ska äta frukost innan och få fina flätor i manen. Skönt att det är nära till tävlingen, 7 minuter ungefär, det är på Hallsta RK.Whoops, klockan har slagit över på nytt dygn, det är den 29 september, betyder att jag fyller år också!!!!


Läst 20187 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
27
2013


Idag gjorde våran praktikant Rebecka sin sista dag här efter sex veckor. Jätteduktig tjej som vi kommer sakna. Både hon och Sara som var här i tre veckor har varit riktigt duktiga praktikanter. Då är det roligt att vara praktikvärd. Eftersom Malin inte var här idag så bjöd Rebecka oss på avslutningsfika igår med tårta!Så idag hoppade Rebecka HUMLAN, min femåring. Det gick toppenbra. Kul att Rebecka själv tycker hon har utvecklat sin ridning här hos oss under den här tiden.En sväng i skogen red vi också, LOVELY med Rebecka och jag hade CASH FLOW. Towe har också varit här och hjälpt till, så alla hästar är ordentligt ridna, ryktade, fodrat osv.


Vi avslutade dagen tillsammans med att angripa putsberget! 


Läst 16197 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
27
2013


Fick två fina bilder på CAHLUA och mig från tävlingen på Sundbyholm. 


Jag blir jätteglad för alla fina bilder jag fått. De här har Rebecca Tengström fotat, tusen tack!


Läst 16504 ggr Kommentarer Kommentera


Jag hopptränade idag som sagt och det var så roligt!!! Har fina hästar och det känns kul att jobba vidare med de.
Hoppade CELVIN, LORD, CARLINA och CASH FLOW. Fick en riktigt bra känsla på alla fyra. Det känns så roligt att vara igång igen!

Dax för hoppträning för Tomas.

CASH FLOW fick jag jobba med en del först för att få henne lugn och att fokusera på mig och vad vi skulle göra. Det är en speciell dam som jag oftast rider själv, alla dagar. Nu när jag varit skadad och på semester har hon ridits av nästan alla i stallet och det märks på henne. Inte för att de andra rider sämre utan för att det är mer en enmanshäst som behöver känna samma signaler varje gång från den som sitter på ryggen. CAHLUA var precis lika dan. Henne red jag själv alltid, ibland red Tomas henne också och det fungerade bra. Annars var det bara jag. Skritta ut i skogen går bra med vem som i sadeln men trava, galoppera, dressyra och hoppa. En del hästar är så. ACINDO är raka motsatsen, henne kan alla rida på och det fungerar bra!LORD på väg mot travcavaletti som vi gjorde som uppvärmning.


Efter det galoppcavaletti på volten. Även på rakt spår med sex eller sju språng mellan bommarna. Sen hoppade vi en kortare bana med sju språng, hoppade den två varv.


CELVIN hoppar högt över!


LORD.CELVIN.


Cool bild på LORD! Malin hon kan fota hon!


Nu ska jag ut och kvällsfodra hästarna. de är borstade och klara. Ge hö och klappa på de.


Läst 15864 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
26
2013

Frosten och kylan är här, det var kallt att rida på morgonen. Anna och jag red tillsammans bort till fältet och trimmade, jag red ACINDO.Red mjukgörande i början, stöd på bettet och yttersidan med. I travarbetet gjorde jag en del öppna efter kanten vid bäcken och sedan skänkelvikning på diagonalerna. I galoppen blev det en del förvänd galopp. Nyttigt för ACINDO, jag får henne mjuk och följsam. Ökade och minskade tempot också på raka linjer med rak häst, samt red en stund utan stigbyglarna. Hon var fin. 


Nu ska jag rida CELVIN och LORD för Tomas, blir hoppning. Tre hästar kvar efter det
som också ska jobba lite med hinder.

CAHLUA och jag på tävling när det var kallt, filt och tjock jacka på!


Läst 14187 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
25
2013

Nu har vi varit och hämtat hem min ettåring från betet. Så nu är det definitivt höst!Han får vara inne på box och gå med LORD i hagen på dagarna. Så blir han hanterad ordentligt. Kastreras ska han också.Tvååringen som går under smeknamnet "Lill-Lady" har nu haft sadel på sig och i eftermiddag ska hon få sadel med stigbyglar och longeras som hon börjar lära sig.Hästar kvar att rida också, förmiddagen gick ju åt till att hämta hem lillkillen. Det var några hinder på vägen till Strömsholm. Först hade de stängt av vägen förbi löten och slottet där jag hade tänkt åka, så då fick vi åka genom Mölntorp. Där fick vi stanna för trädfällningen över vägen och sedan var det asfaltering! En liten om väg med fördröjning på 40 minuter!


Jag med ettåringen "C U AT THE TOP SB" 


Läst 14052 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
25
2013

Idag är det höst på riktigt! Blå himmel, sol, lite kallt och friskt i luften! Träden i vackra färger, jag gillar hösten!Blir att rida alla hästar på eftermiddagen, först ska vi hämta hem en häst nu på förmiddagen.


Läst 12319 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
24
2013

Nu när hösten är här så börjar det bli dax för varmare kläder. Jag har haft lite som en julafton här när det stod ett stort paket och väntade på mig från min sponsor Mountain Horse!


Jättefina kläder och jag tycker de har lyckats göra en riktigt fin kollektion nu för hösten/vintern. Kolla in filmen så ser ni vad de har.

Mountain Horse!


Läst 14912 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
23
2013


Tävlade igår och det började mindre bra med att vi inte fick igång lastbilen. Första gången på fyra år sen vi köpte den som det strulade till sig så det är inte hela världen, men nya batterier får det bli nu.Det fick bli att lasta om hästarna (cash flow fick stanna hemma, fick inte med henne utan lastbilen) till trailers och alla grejer in i skuffen på bilarna, TACK AC BENGTSSON för lånet av din trailer!!!


När vi väl kom fram gick det bättre! Kul att vara på tävling igen även om det kändes lite ringrostigt och mina lår skakade lite efter några språng! Har ju bara ridit ordentligt fyra dagar på en månad. Hästarna är i fint trim tack vare alla snälla i teamet som hjälpt till så de kändes fina, värre med mig själv!


Red helt ok, och i första klassen hoppade ACINDO hem en femteplacering och en grön rosett! CARLINA hoppade fina språng men fick med sig två bommar. I 130 klassen var de duktiga båda två även om vi inte var felfria. 
Syftet med tävlingen var mest att komma igång och känna på allt igen. Det är ju inte det optimala när man heter Therese Nyman att inte ha ridit hästarna själv i en månads tid och trimmat för min egen känsla eftersom jag älskar att ha full koll på allt, men nu var det att komma igång och att ha den dagen som ett avstamp för fortsättningen. 
Nu ska jag rida på och skava skinkorna i sadeln så de blir möra fram till nästa tävling och nästa och nästa!

Johanna fotade igår!


Läst 14487 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.