Therese


Sitter i soffan, nöjd och lite trött. Red åtta hästar idag, hoppat fyra av de, dressyrjobbat en och ridit och och jobbat de övriga runt rundan. Variation och inte långtråkigt!


Ulle kom med EDWONDO imorse så vi hoppade efter att vi byggt en ganska klurig bana. Det krävdes ridning, s-båge, böjd linje in i kombinationen, raka linjer osv. Värmde upp på travbommar och cavalettibockar på medel-linjen.Ska hoppa två hästar imorgon och hålla lite träning. Banan som står uppe i helgen. Hann även köra lite traktor och fixa fram hö till stallet!


Läst 13479 ggr Kommentarer Kommentera

Trimmade över bommar på medellinjen idag. En av Jos övningar från kursen. Hästarna som inte var med på kursen får jobba med den övningen, den var nyttig. 


Imorgon bitti kommer Ulle med EDWONDO och vi bygger bana och hoppar. Sen kommer jag hoppa några hästar till på lördag och banan står uppe. Om någon är sugen på att komma och hoppa på banan går det bra.


Lite abstinens känner jag dock att sitta här hemma och inte i Scandinavium och Göteborg Horse Show. Har varit där i många år. Det är så kul och lärorikt, ger en riktig kick. Atmosfären, alla fina hästar och duktiga ryttare. Nu blev det inte så i år och jag känner mig lite ledsen för det. Tur det finns svtplay så jag kan följa tävlingarna på håll.
Läst 12203 ggr Kommentarer Kommentera


Hemma igen efter två dagars träning för Jos Kumps. Han var här i höstas och då hade jag samma hästar med mig som nu, ACINDO och CASH FLOW. Hästarna har varit duktiga, det har varit tuffa pass, mycket markarbete och hoppning. Riktigt bra upplägg och nyttiga övningar. 


I markarbetet är det mycket lösgörande arbete, tempoväxlingar, böjda spår, raka linjer. Öppna, sluta, skänkelvikning. (tur jag har börjat träna dressyr så jag hänger med!)
I hoppningen mycket gymnastik att få hästarna att jobba med bakbenen. Galoppbommar, serier, linjer. 
Jag har fått nöta på att vara mer passiv och inte göra för mycket. Jos är noga att man är med hästen, följsam, mjuk. Som ni förstår så har jag huvudet fullt med träning och är glad att Malin var med mig och filmade så jag kan sätta mig ner och gå igenom allt igen. Analysera och träna vidare för att bli ännu bättre! Riktig motivationskick! 


Ska ladda upp lite videoklipp imorgon så ni får se lite!John Hickey på Ian, Jessica Öhlander på Tortellini, Jos Kumps och så jag på CASH FLOW.


Läst 14803 ggr Kommentarer Kommentera

Ridit ett gäng och det har gått bra. ACINDO gick så fint när jag dressyrade så jag började sjunga när jag red runt, och skratten i ridhuset var många i gänget!-Vi är på gång, vi är laddade vi är tända, ACINDO är i form, och vill åka ut på tävling!
-Hon är så fin, vill hoppa och visa upp sig...Så nynna Tomas Ledins dänga så kan ni få en aning om hur det lät!!! Tur att vi ska på kurs i två dagar nu, träning för Jos Kumps, så får ACINDO åka ut och lufta sig i alla fall! Nyklippt och friserad är hon inför det, hon känner sig nog nöjd.CASH FLOW var dagens första häst in i det nysladdade ridhuset! Vacker häst är hon!Red även mormorsrundan med två hästar, mjuka grusvägar ger glada hästar med framåtbjudning.Vind i manen och öronen framåt!Min bror sladdade ridhuset ikväll när vi ridit färdigt, snäll bror!


Läst 13834 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
24
2014


Tränade dressyr idag för AC. Red ACINDO och LORD. Två olika hästar utbildningsmässigt då han är ung och hon några år äldre. LORD är lite kaxig just nu, som en tonåring med taggarna utåt. Vill inte riktigt acceptera jobbet. Fick rida honom framåt ordentligt i början för att få honom att tänka framåt. Släppte på slutet och började komma till arbete. En häst med rävar bakom öronen!ACINDO var pigg, glad och nästan för ambitiös. Hon jobbar på riktigt bra och har utvecklat traven och galoppen jättemycket sen jag började rida för AC. Det är så roligt, jag vill nästan inte sluta rida när vi tränar! ACINDO är i riktigt bra form nu, hon skulle behöva komma ut på tävling för att få spralla av sig! När jag hade ridit klart så krattade jag till kanterna i ridhuset, så jobbigt! Men det blir bra när Björn sladdar och vältar efter.Kratta kanter 180 meter totalt runt ridhuset!!! 


Läst 14524 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
23
2014

Fredagskvällen spenderades i ridhuset med hoppträning av mina hästar. Hoppade hela gänget utom LOVELY som jag hoppade idag. 
Hästarna var fina, riktigt fina. Tomas skojade och sa att vi borde efteranmäla de och åka till Arezzo i Italien och tävla nu, de är i så fin form! Hoppas den håller i sig tills vi ska tävlingspremiära om några veckor i Södertälje. Övningen igår var en lång serie på ena långsidan. Studs in, ett språng till oxer, två språng räcke, tre språng oxer. Efter den hoppade vi vidare snett igenom på ett räcke och avslutade på nästa långsida med oxer-oxer på 22 meters distans. Övningen byggde vidare på övningen vi hade i söndags.Jag var så glad och nöjd igår så det var svårt att sova. Låg och summerade och gick igenom alla hästarna hur de kändes och hur de hoppade. 


Idag red vi ut alla hästarna, förutom LOVELY som fick hoppa. Första hoppningen på en månad för henne efter den lilla viloperioden hon haft. Här en video på EDWONDO från igår, de två sista sprången över oxrarna. Han klipper till så fint på sista oxern så ett spontant och oplanerat j****r hoppar ur min mun!!!EDWONDO!


Ni som vill komma och träna, det är träning på tisdag och onsdag kvällar varje vecka. Går bra att träna varje eller varannan vecka. Även dagtid går att boka in. Sen går det bra att anmäla till hoppkurserna den 22-23/3 samt 12-13/4. Anmäl er till träning/kurs på 070-7975888. 


Läst 15475 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
20
2014

Har ridit ett gäng hästar idag, i några timmar. Det bästa med att äntligen ha ett eget ridhus är att jag kan rida i stort sett när jag vill utan att stressa. Slippa stressen med att planera när vi skulle åka och träna, vilka hästar vilka dagar. Packa alla grejer i lastbil och trailern. Lasta hästar, rida, lasta om, rida, lasta om...åka hem, packa ur hästar och grejer...år ut och år in.Nu rider jag och njuter varje sekund, glömmer bort tiden och går in i min bubbla. Har trimmat över bommar och cavalettibockar idag. Ridit varje häst länge och väl. De blev lika nöjda som jag. Ren lycka!


Roligaste kommentaren från Emma och Ulle idag som hade funderat när de putsade träns och jag fortfarande red. -Hur orkar du rida så mycket, häst efter häst i flera timmar? Du måste ju ha en superkropp! Dessutom är du så glad hela tiden också!


Härliga och roliga tjejer, klart man blir glad av att ha de i stallet!!!Läst 16156 ggr Kommentarer Kommentera


Nu har jag planerat in datum för hoppkurserna i mars och april.


22-23 mars och 12-13 april.Ponny och storhäst, och grupperna delas in efter nivå på ekipagen. Alla är välkomna!Kursens innehåll:Lördag: Gemensam samling i ridhuset och bygge av övningen. Riktigt fika bord står uppdukat!
Teori-clinic där jag rider en häst och visar övningen och går igenom hur jag tränar.
Ett ordentligt ridpass och grupperna indelade efter nivå på ekipagen, max tre per grupp.
På kvällen gemensam middag för de som önskar!


Söndag: Gemensam samling i ridhuset och banbygge. Frukostbuffe står uppdukad. 
Teori-clinic där jag rider och visar banan.
Hoppträningen börjar.
Individuell genomgång efter varje ekipage som avslutning.


Pris: 1150 kr inkl moms med middag på lördagkvällen.
950 kr inkl moms utan middag.


Uppstallning finns, först till kvarn!


Anmäl till mig på telefon: 070-7975888.Varmt välkomna på kurs!Läst 15664 ggr Kommentarer Kommentera

Varierad träning är min filosofi och det får hästarna. Igår så longerades några hästar och så trimmade jag dressyr på några av de. Red dressyrlektion för AC på ACINDO och LORD. 
Fick hjälp av Johanna att skritta fram LORD, och det var första ridturen för Johanna på sju månader! Hon har fått barn, lilla Theo som snart är två månader. Så nu är hon äntligen tillbaka i sadeln, så roligt!


Johanna och LORD.


Idag red Malin och jag ut alla hästarna. Det var kallare idag så vägarna var frusna, där blev det skrittjobb men på alla fält runt rundan blev det trav. 
Imorgon ska alla dressyrtrimmas och på fredag är det hoppning för hela slanten. Uteritt för alla på lördag!Filmade hundarna idag när de var med mig ut och gav hästarna lunch. Älskade Molly är så pigg och glad. Hon mår jättebra nu och har återhämtat sig efter revbensfrakturerna och operation av juver-tumören. Visst ser hon glad ut?!Bushundar!Bibbi hittade en sovplats, babysittern!!!


Läst 12540 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
17
2014

I lördags så var det riktigt dåligt väder här, då passade det bra att kunna gå in i ridhuset och dressyra med hästarna. Red hela gänget och på söndagen var det hoppning hela dagen. 
Tränade för Tomas och det känns kul att vara igång igen. Red igen om varje häst noga så det tog sin lilla tid. Nyttig hoppövning var det också. Mycket lydnad och styrka, att hästarna ska vänta på hindret.Sparade en häst till idag så jag hoppade tillsammans med Jeanette. Tomas hjälpte oss, för han var här med sina hästar och red. Kul att kunna rida och träna tillsammans! Dessutom fick vi gott födelsedagsfika som Johanna bjöd på, hon fyllde år idag, GRATTIS JOHANNA!!!Gissa om det här var GOTT!!!!Annars en ganska lugn dag idag och vi kunde njuta av det underbara vädret!!!


Läst 16799 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.