Therese
SEP
04
2014

Vilken dag det har varit idag, perfekt höstdag! Jag skulle gärna ha dagar som idag, året runt! Klarblå himmel och sol!


Jag trimmade på gräsbanan idag, här på CASH FLOW.


Vi började tidigt idag, hade träning redan kl 7. Att kickstarta dagen så är perfekt! Sedan rullade förmiddagen på med träning och ridning av de andra hästar. Hovslagar Micke och Madde var också här och skodde fyra hästar. Så full fart fram till sen lunch, strax innan VM började på eftermiddagen! 
Skönt att sätta sig i soffan och njuta av världsklass sport på eftermiddagen. 


ROLF-GÖRAN BENGTSSON, han är helt otrolig, vilken "gubbe", så fantastiskt bra!!!! Felfri med sin fina CASALL idag igen och knappt jag andades när han var inne på banan. De andra tre svenskarna gjorde också fantastiska rundor tycker jag. SIBON, vilken drömhäst! Sen BEEZIE MADDEN, jag håller på att hon kommer rida finalen som en av de fyra bästa på söndag, med sällskap av Rolf-Göran. Sen kanske, kanske Rodrigo Pessoa, med all sin rutin smyger sig med, hans häst såg fin ut idag. Det är många bra som kan stå där på söndag. Blir riktigt kul att se semifinalen på lördag. Hur ska jag lyckas klämma in mitt eget tävlande mitt i, vill ju inte missa lördagens VM hoppning!


Imorgon är det tävling på Sundbyholm, åker dit med tre hästar. Har tvättat alla tre nu ikväll så hoppas de skiner i solen imorgon!


Läst 15583 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
03
2014

Igår började banhoppningen i VM i Frankrike. Malin och jag har suttit bänkade framför tvn och följt de flesta ekipagen. Det är kul att se så många fina hästar, duktiga ryttare och alla fina hinder de ska hoppa över. 
Tyvärr ser man också några mindre bra ekipage. Det är många länder med som man inte ser så ofta i vanliga fall i toppen på tävlingar. Hur fungerar kvalet till VM? 


Svenskarna började fantastiskt bra igår. Idag har det varit både bra och lite stolpe ut. Vår fantastiska Rolf-Göran Bengtsson hoppade felfritt på Casall som den kung han är!. Många andra bra ekipage bland övriga länder och jag har några favoriter. Svenskarna såklart och sen framförallt Beezie Madden! Amerikanskan som ridit felfritt både igår och idag! Om Roffe är kung, så är Beezie drottning!


Beezie Madden!Det har varit hoppning från VM hela dagen igår och idag så rida och jobba de egna hästarna här hemma blir tidig morgon och kväll, gäller att pussla ihop det om man vill se allt från VM, och det vill vi!
Vi är glada att de gör en lunchpaus mitt på dagen, en timme från 13-14 så vi hinner ut och mocka, fylla vatten och ge lunch!Underbart väder igår kväll när jag red några hästar!


Läst 12966 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2014

Ny vecka och ny månad. Måndag den första september och det är höst nu! Jag gillar hösten, när det är klar luft, lagom temperatur, blå himmel och sol!


Helgen var bra med mycket träning och trevligt umgänge. Igår blev det kräftor till lunch, gott, gott!

Hade ponnyträning igår också och det gick riktigt bra!Hur söta som helst!


Jag hopptränade CASH FLOW och ACINDO igår också. Tomas kom hit och hjälpte mig och det gick jättebra! Hästarna var så fina. Vi började med trav och galoppbommar på böjt spår. Sedan galoppbommar på rakt spår till en kombination. 
Hade sedan en av favoritövningarna med en kavaletti på tre korta språng fram till räcke. Efter det fortsatte vi ur sväng in på räcke och böjd linje på fyra galoppsprång in i kombinationen. Hästarna hoppade så bra! 


Nu ska LORD, CELVIN, LOVELY, CARLINA ridas. ACINDO och CASH FLOW går nog i skogen idag. Så ska vi jobba en ny inridningshäst.Till helgen är det tävling på Sundbyholm, fredag till söndag. Ni som vill träna i veckan, boka in på sms 070-7975888. Kan bli svårare att få till träning i helgen beroende på vilka klasser osv jag hoppar på tävlingen, när jag är hemma. Hör av er i tid annars så pusslar vi ihop det!


Ha en bra första dag på veckan nu alla, så kör vi!!!!!


Läst 17274 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar
Hitta suget i bettet för jämnare tempo
Lennart Lindelöw svarar
Rytmen är viktigare än avsprångspunkten
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.