Therese

Hej! Full fart idag som vanligt! Började dagen med att rida och hoppa Carros häst EROZ. Det var riktigt roligt! 
Han fick hoppa lite större språng idag och vi avslutade att hoppa några hinder på 140-150 cm. Kul att känna att han har så mycket hopp i sig, kul för Carro att se sin fina häst "slå klackarna i taket"!!!

Red några hästar till på förmiddagen samtidigt som jag var barnvakt till William. Det är så roligt att vara moster till så underbara barn. 
William fick välja vart vi skulle äta lunch så det blev en sväng till Erikslund och sushi!!! 
Efter lunch så tränade jag dressyr med ACINDO och LORD för AC. Roligt och givande träning som alltid!

Vid fyra tiden så åkte Björn och jag och hämtade Williams småsyskon Filip, Alice och Erik från dagis. Första gången vi hämtade barnen och helt plötsligt fick vi pröva livet som fyra barns föräldrar för några timmar! 

Hemma igen så tog jag in de sista hästarna från hagarna och eftermiddagsfodrade. Ja, det var dagen som avslutades med fredagsmys till Idol i en resume! Rena familjelivet! Imorgon är det lördag!


Läst 16081 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
30
2014

Vilken härlig dag det har varit idag! Solen tittade fram tidigt imorse och resten av dagen var så vacker. Älskar blå himmel och sol!!!
Hade planerat att rida ut alla hästarna idag och det kunde inte bli mer perfekt med vädret, ren njutning!Började dagen tidigt med en privatlektion vid sju tiden. Då fångade vi soluppgången, så vackert!Hade sällskap när jag red ut på ACINDO, av William som red på PLEXUS. Första gången som han red ut i skogen och dessutom fick styra själv och hålla i tyglarna. Lycka! ACINDO tyckte att det var ett perfekt val att skogskompis, den lilla shettisen som inte går allt för snabbt framåt, då kunde hon med gott samvete ta sig framåt i snigelfart. Annat det när hon ska hänga på turbo CASH FLOW mellan granar och tallar!Småkillarna!


Läst 13690 ggr Kommentarer Kommentera

Onsdag kväll och jag trodde att jag skulle ligga i soffan helt utslagen efter tre dagar med ponnyridläger och träningar. Det är helt tvärt om! Jag sitter upp, full av energi och jätteglad! Det har varit riktigt roliga dagar. Vi har haft så roligt på ponnyridlägret. Alla ponnyer och barnen har varit så duktiga. Det har varit uteritt, kadrilj, femkamp, gymkhana och hopplektioner. 
Dagarna gick fort och imorse vid frukosten så sa alla att de inte ville åka hem redan, det är ju så kul att sova här och rida tillsammans!Ridlektion och vår shettis Plexus var med på lägret och reds av en tjej som heter Maja.Alla tyckte att det var lyxigt med frukostbuffe!En av grenarna i femkampen var att pussla ihop rätt bett med rätt namn som fanns på lappar. Lunch i "tornet"Uteritt i måndags!Nu ikväll hade jag träning och det gick bra för alla elever. Måste bara säga att det är så otroligt roligt att vara tränare. Det ger energi och inspiration, tack till er alla som gör mitt jobb så roligt!Så, nu sitter jag här i soffan, glad och pigg. Den enda fadäsen är ett skrapmärke i pannan som jag skaffade mig när jag hoppade in i gymkhanan, doppade huvudet i en hink med vatten för att få upp ett äpple med bara tänderna och skrapade pannan på hinkens kant!


Läst 15815 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
27
2014

Hej igen! Helgen sprang förbi väldigt fort, jag hann inte med bloggen, lovar bättring! 
Tävlade i lördags, det gick bra, hästarna var fina. 
CASH FLOW hoppade 120 och sin andra start i 125, ett nedslag i båda. Hon jobbar på riktigt bra, nästan för bra, känns lite trött i huvudet men det är rutinen som ska på plats från lite större hinder. 
CELVIN är stabil och har verkligen klivit fram och mognat, hoppade en bra runda i 120.
ACINDO var riktigt fräsch och på hugget. Petade tyvärr sista hindret i första klassen. I 130 klassen valde jag att utgå efter ett tidigt nedslag för det var ingen chans till bra placering, då kändes det bättre att spara på henne till nästa tävling.I söndags var det träning, ponnytävling och födelsedagsfirande för lilla William som fyllde sju år! GRATTIS älskade unge!


William på PLEXUS!Idag har vi rivstartat denna vecka, som även är höstlovsvecka, med ponnyridläger! Ett gäng tjejer och ponnyer har intagit gården tills på onsdag och vi har riktigt roligt! 


Läst 14360 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
24
2014

Hej på er alla i detta gråa trista väder, VART ÄR SOLEN!Nu ska jag rida ett gäng hästar, de ska gå dressyr idag. Igår kväll tränade jag ACINDO och LORD för AC. Jättebra träning och min träningsvärk är ett faktum. Red även CASH FLOW efter träningen så tre timmars intensiv dressyrträning igår kväll och jag ramlade ner i soffan och somnade med kläderna på!
Nu ska jag fortsätta där vi slutade igår och dansa fram i ridhuset på mina ädla springare som förhoppningsvis springer hela vägen fram till prisrosetter imorgon på tävlingen!ACINDO, Norrköping Horse Show, sexa i 7-star finalen i 140 klassen i maj i år!


Läst 15225 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
21
2014

Två dagar av veckan har gått, två bra dagar. Vi har jobbat med unghästarna. De är pigga och glada. Idag red Malin och jag ut runt mormorsrundan på LOVELY och LILL-LADY. Två halvsystrar på uteritt, lite speciell känsla när man har fött upp de själv! De skötte sig fint också, bara LILL-LADY som bockade loss lite vid första galoppen. Men är man tre år och nyss igångsatt efter ett långt sommarbete så får man busa lite ;-)


LORD han känns som en dröm att rida, bara bättre för varje dag! De tre som tävlade i Lidköping har haft två lugna dagar i hagen och bara haft det lugnt. 
Här kommer två videoklipp från helgen. CASH FLOW, 120 klass.ACINDO, 130 klassen. 


Läst 15265 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
20
2014

Helgen spenderades i Lidköping på deras trevliga tävlingar. Jag har varit där många gånger och tävlat, har tappat räkningen hur många. Jag vet att jag debuterade både LAGANA och LUTRICIA i 145 hoppning där och det är några år sedan nu! 


Den här helgen hade vi helt klart den bästa uppstallningen, i ett eget stall. Vi har stått där förut och kallar det lilla stallet skämtsamt för "Blair Witch stable" för det såg lite kusligt ut första gången vi skulle stå där. Vi kom fram på kvällen, det var mörkt, lite regn och blåst...lite skräckfilmskänsla.Hur vi nu kunde fantisera fram det om vårt lilla mysiga stall?! Jo vi är ju ett ganska skojfriskt gäng som håller till här i Bäcktorp, även om vår "dräng Daniel" saknades denna gången i Lidköping då han inte kunde följa med :-( vi saknade dig!Vårt stall från utsidan, med lastbilen parkerad utanför. Fyra steg från trappen så var man i stallet! LYX!!!


Hästarna har hoppat jättebra hela helgen. Alla rundor vi gjort har varit bra och jag är nöjd med alla tre hästarna. Känslan har varit riktigt bra i ridningen, så skönt. Tyvärr har vi haft fyra fel i nästan varje runda, tänk att vissa helger kan det bli så. Bara att fortsätta på banan så är det nollrundor nästa tävling, eller den där efter!Lilla CELVIN som var så duktig hela helgen. Han gick rakt in i 120 klassen på fredagen för första gången utan att hoppa någon lägre klass innan. Hade ett nedslag, jättefin runda. Han hoppade 120 både lördag och söndag.Malin och ACINDO i ösregnet på söndagen innan vår sista start! Malin har skött om hästarna och fixat med allt på bästa sätt. Jag kan fokusera till 100% på ridningen när jag vet att hästarna får det som de ska ha och utrustningen sitter som den ska. Så hjälps vi åt att promenera med hästarna så de får komma ut ordentligt, Malin putsar grejer och jag lindar benen. Vad gör Björn då, förutom att köra lastbilen? Jo, han lagar mat och diskar, håller koll på framhoppningen och startlistorna: #teamtheresenyman på turne!


Läst 15724 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
16
2014

Full rulle idag, känns lite stressigt. Ska klippa både ACINDO och CASH FLOW, som har lagt på sig en nallebjörnpäls för tredje gången i höst redan, tur att de är snälla att klippa.
Rida ett gäng, hoppa LORD. Hålla träning hemma på eftermiddagen, hämta min bil från Hallsta Bilvård där den är på en behövlig skönhetsbehandling! Packa mina tävlingsgrejer. Åka till Skultuna och ha en grupp med träning ikväll och när jag sladdar in på gården här hemma så är det bara att vrida om nyckeln i lastbilen och lasta på hästarna och åka ner till Lidköping. 
Ska tävla där med ACINDO, CELVIN och CASH FLOW hela helgen! Jobba hårt så kommer framgångarna!


Läst 12981 ggr Kommentarer Kommentera

I måndags var hovslagarMicke och Madde här och skodde ett helt gäng hästar. Så nu är de fina om hovarna igen. Jag red hästar och trimmade de äldre i dressyr. Kändes som dagen var hur lång som helst, allt tog tid men mycket blev gjort. 
Igår gick dagen fort och Malin och jag hade verkligen högsta växeln i! Stalljobb och nio hästar jobbade vi och alla gick helt enligt planen. Då är det roligt! 


LILL-LADY reds i ridhuset, första passet för henne där efter sommarbetet. Hur cool som helst och kollar inte på några hinder eller andra saker. Även SPIKEN, STEFFE och LOVELY reds i ridhuset. 
ACINDO, CASH FLOW och CELVIN hoppade jag. CARLINA och LORD reds ut på mormorsrundan. 


Idag blir det dressyrträning för LORD och CARLINA i ridhuset. Alla andra ska ridas ut i skogen idag, omväxling är bästa träningen!


Här kommer film på de tre jag hoppade igår, sista varvet på caprillibanan jag byggde upp. ACINDO. Hon var vääääldigt pigg och glad, hade lite svårt att vänta på hindret i travhoppningen. En pigg och glad häst!CELVIN.CASH FLOW.


Läst 12597 ggr Kommentarer Kommentera

I helgen satte vi igång Lill-Lady igen. Hon har vilat och gått på bete i 4,5 månad. Hon är bara tre år, då kan de få den tiden tycker jag. 
  
Så i helgen sadlade Malin och Johanna henne, blev lite longering som Lill-lady tycker är rätt överskattat. Malin satt upp istället och Johanna ledde runt dem på gården. Igår satt Malin upp direkt vid stallet och red lös ut tillsammans med LORD och mig. Först en sväng i skogen, sedan lite trav och galopp på grusvägarna.
  
En överlycklig liten häst som älskar att jobba och göra något. Bara att få stå på stallgången gjorde henne ivrig! Så cool i huvudet och inridningen i vintras la en bra grund för att nu fortsätta utbilda henne. Malin och LILL-LADY, första ridturen på 4,5 månad!


Igår var AC här så jag tränade dressyr på ACINDO och CASH FLOW. Johanna var också med. Jättebra träning och idag blir det dressyrträning igen och "rida på träningen igår".

Överlycklig häst nummer två efter LILL-LADY, det var LORD i lördags. Jag hopptränade honom och han hoppade bana utan problem, om man bortser från alla glädjeskutt och bockar!


Läst 16146 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.