Therese

Hela eftermiddagen var det ridning och träning idag. Det slutade regna och eftersom den plötsliga värmeböljan smält bort snö och is och tinat upp grusvägarna så kunde jag inte låta bli att ge mig ut en sväng och galoppera!
Malin red på CARLINA och jag hade LORD. Härligt att galoppera fram på vägen. Blev sedan en stund i ridhuset och dressyr trim inför imorgon, kan lova att det fanns framåtbjudning i LORD efter att ha värmt upp runt mormorsrundan.Vi jobbade även med inridningshästarna och Malin travade på CORINA, den söta lilla grå! Det går jättebra och nu faller alla bitar på plats och CORINA är så lugn och avslappnad. Tänk när jag började jobba med henne, att det tog över en halvtimme att få på tränset och jag funderade hur jag skulle lyckas få upp en ryttare på henne utan att hon skulle explodera.
Mycket tid har jag lagt ner på att få henne att känna förtroende och tycka om att jobba med oss. Det har lönat sig och nu som ni ser på videon har vi en helcool häst.
Det är en riktigt fin liten häst! Jag är glad att hon har en hästägare som förstår att vissa unghästar behöver tid på sig att ridas in och inget går att stressa fram.CORINA och Malin.


Läst 19958 ggr Kommentarer Kommentera

I tisdags och igår onsdag har hästarna joggats och ridits ut i skogen. Idag blir det trimma i ridhuset och vi valde bra dag för det med regn ute. Imorgon är det dressyrträning så idag tränar vi inför träningen, det gäller att vara förberedd!

Jag hade en intensiv dag igår med mycket lektioner utöver ridning. Varannan onsdag är jag i Sala och har träningar och igår var jag där. Det är riktigt roligt, duktiga elever!En skiss på övningen som vi gjorde, det är samma övning som jag haft hemma hela veckan så den övningen kan jag i sömnen! Riktigt nyttig caprillibana med både travhoppning och enkelhinder i galopp, travbommar.
Tycker ni att det vore kul om jag la ut en skiss på de övningar som jag har varje vecka och en mer utförlig beskrivning av övningen?


Läst 17344 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
25
2016

Igår söndag och den var inte som söndagar ska vara enligt bondepraktikan-vilodag! Nej det var full fart från halv sju på morgonen till strax efter sju på kvällen. Malin och jag hade gjort en plan för dagen för att inte missa något när det är mycket som ska hinnas på en dag. Vi började med att släppa ut de hästar som skulle ut och sedan mocka hela stallet. Sadlade sedan upp "Ladysarna" (Lill-Lady och Lovely) för ett varsitt hopp pass i ridhuset.


Båda hästarna var jätteduktiga. Måste verkligen ge guldstjärna till dem och speciellt femåringen LADY. Lovely var riktigt glad och fick hoppa några fler varv på min caprillibana innan hon lugnade sig och hoppade lugnt genom studs serierna!


Efter de två hästarna så hade jag lektion för några elever och därefter gemensam lunch. Mycket trevligt! Efter lunchen så var det lektion igen och när den var avslutad så hoppade jag upp på LORD och red honom. Han fick också hoppa och var otroligt lugn och fokuserad. Härligt!Efter LORD hade jag lektion igen och eleverna var duktiga! Kul att vara tränare. Avslutade kvällen i ridhuset med att rida och hoppa CASH FLOW som jag tyckte var lugn och fin. Malin skrattade och sa: Ok när du tycker CASH FLOW är lugn då är hon som när de andra hästarna är pigga!!!Vi gjorde sedan klart stallet, tog in de sista hästarna och så jobbade vi med CORINA, vår söta lilla inridningshäst och Malin red på henne.

Idag måndag är det en vilodag och jag ska "bara"mocka hela stallet och fodra och ta in hästarna. Så det är rätt lugnt!


Imorgon gasar vi på igen och håller turbon uppe resten av veckan!Film på LILL-LADY från igår. Den här övningen gjorde jag med alla hästarna i helgen. Styrketräning, studs, travbommar, lydnad. Mycket sådant nu på vinter och det är så roligt!My hittade en ny hundsäng!!!


Läst 16842 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
23
2016

Min nu blivande femåring LILL-LADY är en riktig liten guldklimp i mina ögon! Idag har jag ridit markarbete på alla mina hästar och jobbat över bommar. Hon var den som gjorde det så enkelt och helt okomplicerat, en klok liten häst. Blir spännande att se hur hon kommer utvecklas under det här året.


De andra hästarna har också jobbat på bra. LORD fick jag att slappna av och fokusera på arbetet och blev riktigt fin i kroppen. De är verkligen olika alla de här hästarna som står i stallet nu och det gör jobbet till en utmaning varje dag!


Imorgon har vi mycket att göra så Malin och jag har gjort en tidsplanering för att få ihop dagen på ett bra sätt. Ska bli kul!

LORD i hagen.LORD i sin hage och LILL-LADY och LOVELY i hagen bredvid.


Läst 13508 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
22
2016

I förra veckan var jag till Anna på Hamre ridsportbutik. Vi designade en ny ridstövel till mig. Det blir en Petri stövel och ni får se vad det blir för modell och design när den kommer om några veckor! 

Petri har en hemsida där man kan gå in och designa sin egen stövel, hur kul som helst att klicka sig runt där. Massa snygga modeller, färger, detaljer osv. Kolla in på länken och blir ni sugen på en stövel så hjälper Anna till att mäta och beställa stöveln.

www.customizeyourboots.nl i samarbete med Hamre ridsportbutik.

I


Läst 15928 ggr Kommentarer Kommentera

Fredag imorgon och dressyrträning för AC! Jag kommer rida några hästar för henne och resten av hästarna ska även de dressyr ridas. Det kommer bli några timmar i dressyrsadeln och det ser jag fram emot!
Lördag och söndag ska hästarna jobbas över bommar och hinder, kommer bli en rolig helg!Ride on!


Läst 16005 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
20
2016

Det är roligt att tänka tillbaka på hästar som jag haft och resan jag gjorde tillsammans med den hästen. LAGANA är en speciell häst i mitt hjärta. Hur mycket glädje, blod, svett och tårar som tog oss framåt och hela vägen till svår hoppning. All kärlek till hästen, envisheten och kunskap som samlats och rutinen som finns för de hästar jag har idag. Det ger inspiration att jobba vidare.LAGANA, en fantastisk häst som jag saknar väldigt mycket! Vi var ett par i över tio år och hon bodde hos mig och jag tävlade henne under hela hennes tävlingskarriär. Vi har många placeringar och segrar upp till svår hoppning. LAGANA och jag hoppade även senior SM final 2010.
Det var fantastiskt att göra hela resan från unghäst och inhoppningen till att utbilda henne hela vägen till svår hoppning.
Hon är en riktig hjärtehäst.LAGANA född 1999. e: Lasandos-Midas. Uppfödare Ekenbergs stuteri. Ägare; Björn Andersson och Eva Manlig.

Läst 16261 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
17
2016

Nu är det vinter på riktigt, det är svinkallt! Minus 24 grader när jag fodrade imorse. Tar lite extra tid då jag fixar lite "soppa" till hästarna, dvs blandar i mycket vatten i hästarnas kraft foder så jag vet att de får i sig ordentligt med vatten nu i kylan. Så det tar lite längre tid för dem att äta när de ska slaska runt i krubborna!I veckan har hästarna tränats varierat som alltid. De har ridits ut i snön, jobbat över bommar och hoppat studs och travhoppat!Igår red jag dressyrträning för AC, första träningen för året. Vi trotsade kylan och jag red först LORD som fick jobba på en stund innan han slappnade av. ACINDO var jättefin! Efter träningen för AC så red jag även CASH FLOW i min nya dressyrsadel och hon var duktig.Tack AC för jättebra träning i kylan!


Läst 18285 ggr Kommentarer Kommentera

Tänkte börja veckan så som vi avslutade den förra, ut och galoppera hästarna i snön!
Förra vintern fick vi EN dag med snögalopp så nu måste vi passa på att ta igen alla förlorade snögalopper och verkligen ta till vara på denna perfekta konditionsträning och glädjegivande träningsform!

Håll i hjälmen, det kommer gå undan idag!!!!!


Måste posta med denna video från igår när vi var på isen hemma hos syrran och åkte spark. Bibbi gillade det!
"In sweden we call it a kick"


Läst 20598 ggr Kommentarer Kommentera

Skolinspektionen har gjort en granskning av kränkande behandlingar och menar att bjuda på "avramlingstårta" kan vara kränkande för elever.

Så länge jag kan minnas, när jag började rida på ridskola så fick man höra när man ramlade av: När du ramlat av 100 gånger då är du en riktig ryttare och nu blir det tårta!!! Kan säga att jag hade en lista där jag gjorde en pinne för att ha koll på om det skulle bli hundra avfallningar! Den försvann men jag har nog passerat det där hundra strecket, speciellt på "shettistiden" när man flög av lite nu och då!En höjdpunkt efter avramlingen var att få ta med en tårta till nästa ridlektion på ridskolan Stora Ekeby utanför Strömsholm. Då samlades gruppen i klubbstugan efter ridlektionen och så åt vi tårta och hade roligt. En av mina ridlärare var Marianne Essen och hon var också med och åt tårta tillsammans med oss, i sina gråa manchester ridbyxor (som jag såklart önskade mig i julklapp, ville ha som min idol ridläraren!)


Det här med "hundra avfallningar" och tårta tycker jag fungerar bra speciellt när de mindre barnen ramlar av och blir lite rädda och gråter en skvätt, då kan man avdramatisera det med "nu får vi tårta"! Sist en liten tjej ramlade av en shettis här så när tårarna var torkade så bestämde vi att det skulle bli glass istället för tårta för hon gillade glass bättre och så skrattade vi och hon hoppade upp och red vidare.Tjejerna här i stallet de är proffs på att baka tårta och när det gått länge mellan avramlingar så försöker de få till en dålig uppsittning och de får göra om försöket för att hästen inte stått stilla vid pallen med att nja, det får nog bli tårta på den där! Eller som Johanna och jag för något år sedan bakade "kvar sittningstårtor" för att vi inte hade ätit tårta på länge då vi inte ramlat av!

Vi har då aldrig upplevt ett tårtbak eller annat fika i samband med avfallning som kränkande! William ser riktigt glad ut efter att ha ramlat av för första gången i sitt liv och då bjuder på tårta!


Läst 23996 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.