Therese
MAR
11
2016

Dagens planering höll och det blev en perfekt dag! Började med fodring och utsläpp, sedan red jag fyra hästar som alla var duktiga. LORD balanserade lite på gränsen mellan "dåre och geni" som jag skämtsamt brukar säga när jag känner hur han kokar av energi och den måste komma ut på rätt sätt. Då gäller det att rida smart och få honom på min sida så han inte hittar på sina egna övningar så att säga! Lyckades bra och han jobbade på.

Inridningshästen som vi kallar för "Brun" är tillbaka efter att ha varit hemma och smält det vi jobbade med innan julledigheten. Hon reds lös i ridhuset och det gick bra. Kul med unghästar och deras framsteg.

Vi rullade sedan iväg på tävling på eftermiddagen med LOVELY som jag tävlade och CARLINA som Malin tävlade.

LOVELY och jag innan start idag.

LOVELY var först ut och hoppade felfritt i 110 klassen. Vilken häst, det kändes enkelt och lätt, hon som började tävla sent förra året. Imorgon hoppar hon 120 klassen, det blir hennes fjärde start på den höjden, så rutin har hon inte mycket av men det märks inte. Jag är verkligen glad för min fina häst!

LOVELY med sin prisrosett!

Malin och CARLINA gjorde sin första start för i år, andra starten någonsin tillsammans på 110 höjd. Hur duktiga som helst, Malin red jättebra! Så rytmiskt och med bra galopp hela banan runt. Blir riktigt stolt måste jag säga!

Malin och CARLINA med perfekta flätor i manen som duktiga Towe gjort!

Avslutade dagen med en lång skrittrunda på LORD, hittade en liten bit mjuk grusväg också så det blev en glädjegalopp!

Imorgon är det tävling hela dagen!


Läst 12515 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
10
2016

Trimmade i dressyrsadeln igår så låren svider, hoppat idag så smalbenen värker, hästarna har jobbat på och de har gjort det bra. LOVELY fick jag nöta på med längst tid igår för hon var lite motsträvig-över en timmes tålamodskrävande ridning, idag var hon mjuk som smör! CASH FLOW och LORD var lite vilda idag när jag hoppade så det var ett välbehövligt hopp-pass för dem. LILL-LADY var också ganska vild medans CELVIN och ACINDO var jättefina.

Träningen i Sala igår gick bra, det är kul att åka dit och hålla träning så jag ser fram emot nästa gång som är om två veckor! Min yngsta elev Ronja hon talade om för mig att hon fyllde nio år igår kväll, klockan tjugo noll noll!!! GRATTIS igen Ronja!

Imorgon är det tävling på eftermiddagen så jag har gjort en tidsplan för dagen så allt hinns med:

6:30 Fodra och utsläpp av sex hästar.
7-15-9:30: sex hästar ska jobbas i ridhuset, fyra av dem är de fyra som jag ska tävla på lördag så de trimmar jag igenom lite lätt.
9:30-12: Ta in från hagen och rid ut tre hästar i skogen samt mocka alla boxar, packa alla hönät och höpåsar, fixa vattenhinkar, packa till tävlingen, rykta och släpp ut de som ridit. Fodra lunch.
12-13: Lunch
13-13:50: Fixa iordning och fläta LOVELY och CARLINA.
13:50: Lasta och åk till tävlingen. Det är på Hamre så nära och bra, 25 minuters resväg. Vi hoppar en start, första klassen som börjar kl 15.

När vi kommer hem från tävlingen. Ta in hästar och fläta svansar på de som ska tävla lördag. Tette rida ut LORD tillsammans med Emelie och DUKAT.

Japp, så ser morgondagen ut! Tur att vi är ett gäng som hjälps åt!

Härlig bild från Globen 2012, CAHLUA och jag vann Stockholm Trophy, min kompis Jessica hjälpte oss! #teamtheresenyman


Läst 20752 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
08
2016

Hästarna som tävlade i söndags vilade igår och gick bara i hagen, idag har de ridits ut i skogen. En av rundorna träffade vi på tre älgar!!!! Vi var i skogen igår också en sväng med fyra hästar, då såg vi samma älgar, de är STORA!!!! Hästarna regerade inte speciellt på älgarna. Lovar att de hade blivit skräckslagna om något av de här vildsvinen som härjar runt i skogen skulle dyka upp. Nu ser det ut som ett mindre krig pågår i skogen. För varje dag vi rider ut så har grisarna bökat fler "kratrar" det ser ut som om någon kastat handgranater i skogen.

Imorgon ska hästarna ridas i ridhuset och markarbetas och på kvällen håller jag träningar i Sala!

Här kommer två videos från tävlingen i söndags. Första videon är CELVIN, årets första start för honom!

CELVIN.

LOVELY LADY.


Läst 10133 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
07
2016

Igår var det tävling med fem hästar i Enköping. Det blev en lång dag eftersom jag hoppade alla tre klasserna och det var mycket starter.
Towe och jag lastade LOVELY och CELVIN klockan sju och rullade iväg. Båda hästarna hoppade första klassen och det var även första starten för CELVIN för året. Det gick jättebra, båda två var felfria och placerade!

LOVELY LADY SB!

Lagom tills den första klassen var klar så rullade Björn och Malin in på tävlingen med lastbilen och tre hästar till. Perfekt att kunna dela upp teamet så dagen inte blir så lång för de hästar som hoppade sista klassen.

I 120 klassen hoppade jag alla fem hästarna-CELVIN, LOVELY, ACINDO, LORD och CASH FLOW. Det blev fem bra rundor med pigga hästar, nästan för pigga och glada så det blev en eller två rivningar per runda.
Hoppade sedan 130 klassen med LORD, CASH FLOW och ACINDO. De var lika pigga där men bommarna var inte på vår sida, så kan det vara ibland.

Är nöjd och glad med alla hästarna och ser fram emot helgens tävling på Hamre, de är i fin form och lika sugna på att tävla som jag är!

Fram hoppning i ett varv, det tycker jag är bra!


Läst 8478 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
04
2016

Idag har jag hoppat sex hästar! LILL-LADY, LOVELY, ACINDO, CASH FLOW, CELVIN och LORD. De har alla varit jätteduktiga och det känns väldigt bra inför helgens tävling som alla utom LILL-LADY ska åka på.
Dagar som denna då jag sitter upp på häst efter häst och de jobbar på bra och hoppar så fint då får jag så mycket energi och glädje i kroppen. När man jobbar hästarna varje dag och det ger sånt resultat och kvitto på jobbet, det är en kick!

Några språng med LORD idag, han var pigg och glad!

Vädret var inte så bra, snöblandat regn, kallt och grått. Gissa om det känns lyxigt att gå över gården in i ridhuset hemma istället för att lasta och åka iväg som vi gjort med så många hästar, så många gånger i så många år.Vi har varit många i stallet denna veckan med sportlovsfirare så hästarna kunde få skritta för hand i ridhuset både före och efter hoppningen så de har rört på sig ordentligt idag!Läst 10850 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
03
2016

Kom in från stallet vid kl 21, rätt trött nu måste jag erkänna. Lång dag idag från imorse och sen rullade det på i lagom fart. Visade och det provreds två hästar på förmiddagen. Tycker det är intressant att se en duktig ryttare komma och provrida mina hästar. Så får vi se vad det blir av dagens "prövning".
   

Blev en lite längre lunch tillsammans och det är alltid trevligt! Fick besök av en av mina bästa kompisar på eftermiddagen, det var också kul – man behöver träffa sina vänner ibland! Hon är dessutom inte hästtjej så då blir det prat om annat!
  
Hade sedan fem hästar att rida och en privatlektion. Allt gick bra, hästarna trimmades på i dressyr och mina lår svider lite nu efter några timmar i dressyrsadeln.
  

Det var ett riktigt gäng i ridhuset en stund, mina hästar och "mina" duktiga tjejer som hjälper till! Tack hela gänget för idag – ni är bäst!!!


Läst 10652 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2016

Det är sportlov och vi har ett gäng barn hos oss i veckan! Det känns som att vi är en stor "familj" då både Maja, Ellen och Lina har varit här många gånger nu! Det är roligt och vi har kul tillsammans. Idag var vi även barnvakter till mina syskonbarn, tvillingarna Alice och Erik. Syrran skulle på bio med de äldre barnen och frågade om barnvakt, det var jag inte sen att tacka nej till då jag inte hade något speciellt inplanerat. Gjorde en omplanering bland mina hästar, jag red några av dem och så red Malin och Lina några hästar.
  

Lunch och dagens stallgäng samlat runt bordet! Emelie, Ellen, Maja, Lina och Malin.
  
När tvillingarna kom så hade jag planerat en liten uteritt med picknick i skogen. Packade ner korv med bröd och saft. Så gick vi ut på tur. Ellen och Maja ledde Plexus med Erik i sadeln. Jag hade Alice som red på Ikaros. Mysig picknick och så red vi en bra stund efter vårt lilla fikastopp. Så mysigt och roligt!
  

Ellen, Erik, Plexus och Maja!
  

Picknickstopp!


Läst 8188 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2016

Nu har vår söta lilla inridningshäst CORINA åkt hem! Inridningen var med bravur godkänd och jag önskar ägarna stort lycka till med er fina häst! Vill samtidigt tacka för förtroendet att rida in henne. Det tog lite tid, för att hon var väldigt känslig med allt. Från att ha varit helt hysterisk i början och det tog mer än en halvtimme att tränsa så var hon helt cool och lätt att tränsa efter några veckor. Det är viktigt och värdefullt att ge tid till de hästar som behöver. Att bygga en bra start har de med sig resten av livet sedan!
  

  

Fina CORINA, vi kommer sakna henne!


Läst 9636 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv