Therese

Ren glädje och lycka, så känner jag efter den här tävlingshelgen!
ALLA mina hästar har hoppat fantastiskt bra i alla starter och det har blivit många placeringar och TVÅ vinster!

Först vann ACINDO på lördagen och på söndagen vann LOVELY!!! De vann varsin 120 klass. För LOVELY LADY SB var det första segern i karriären, hon har ju bara tävlat sedan i september förra året och hon har förhoppningsvis många år kvar.
Att vinna är så otroligt roligt men jag uppskattar alla bra rundor med mina hästar, vilken färg det än blir på rosetten, eller ingen rosett alls. Det är känslan och hur de hoppar och min ridning som är viktigast. Sen att det räcker till priser är extra roligt!

ACINDO SB och jag på prisutdelning! Foto: Michael Sundin.


Full fart på ärevarvet!

LOVELY LADY SB på väg mot sin första seger!


Fina häst!

LOVELY med segertäcke och rosetter! Hon vann, ACINDO kom femma och fina lilla CASH FLOW var också felfri och kom sexa!

ACINDO avslutade helgen med att vara felfri och komma trea i 125 klassen, en placering jag blev väldigt glad över, det var hennes tredje av tre möjliga i helgen! Vann först på lördagen, var sedan femma i den klass som jag vann med LOVELY och kom trea i den sista klassen!Två segrar, en med ACINDO och en med LOVELY LADY. En tredjeplats och en femteplats med ACINDO. En fjärde och sjätteplats för CASH FLOW och även en sjunde plats med LOVELY! LORD gjorde en start i helgen, hoppade felfritt i 125 klassen men red inte så snabbt med honom så vi hamnade utanför prislistan. Han är värd att omnämnas även utan pris, jag är lika glad för rundan som sagt! Är glad och stolt över hästarna som gör så fina resultat! Jag älskar mina hästar!

LORD fina runda!

CASH FLOW Söndagens start.

Här bjuder vi på en segerdans efter helgens alla starter!!!! Tack till hela mitt team som hjälper till, det är lika mycket era rosetter!

TACK till Sportriders som gör denna fantastiskt fina tävling, världsklass!

Segerbukett!


Läst 19189 ggr Kommentarer Kommentera

Idag var vi och tävlade hos Sportriders utanför Enköping. Ny tävlingsplats! Allt genomtänkt, trevligt och riktigt bra! Måste börja med att säga TACK till Sportriders och alla ni som gör denna tävling!
Sen har hästarna hoppat riktigt bra också.

LILL-LADY var med och hoppade 1 meter och 110 klassen. Gjorde det bra och skötte sig fint. Rev två hinder i vardera start men samlat på sig mer rutin.

Hoppade sedan 120 klassen med ACINDO, CASH FLOW och LOVELY LADY. De var alla tre felfria! ACINDO VANN!!!! CASH FLOW kom fyra och LOVELY kom sjua av 60 starter! Fantastiskt roligt!

På prisutdelningen med ACINDO SB!

Full fart på ärevarvet!

Glädje och lycka, fina lilla häst! Vi fick en stor fin rosett, jättefint täcke, vackra rosor i en stor bukett och bra prispengar!

ACINDO!

CASH FLOW, kom fyra!

LOVELY LADY SB, kom sjua!
Imorgon åker vi tillbaka till Sportriders och tävlar igen!


Läst 18571 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
27
2016

Fredag och vi har ridit och planerat, packat lastbilen och tvättat hästar inför tävling imorgon.
Alla hästarna har fått ett varsitt dressyrpass så de är mjuka och genom ridna.

Igår hade alla hästarna vilodag och då passade det så bra att Micke var här och skodde några hästar. Nästa vecka är det tävling på Strömsholm på gräsbanan bakom slottet. Vi fick planera in skoningarna så de som ska hoppa bakom slottet har fina broddhål och skor som sitter bra.

ACINDO SB på Strömsholm!


Läst 14304 ggr Kommentarer Kommentera

Den här veckan har jag verkligen lyckats planera in ridningen efter vädret måste jag säga ;-)
Måndag var det uteritt och skogsridning för hästarna, tisdag så trimmade jag dressyr på gräsbanan i strålande sol!
Igår var det lite regn till och från och då var det hoppträning på planeringen och vi var i ridhuset. Idag VRÄKER regnet ner och det är en inplanerad vilodag för alla hästar, så passande måste jag säga!!!
Hoppas på bra väder imorgon när hästarna ska trimmas inför tävling i helgen!

Regnet smattrade på taket igår när jag hoppade!

LILL-LADY nöjd ute i hagen igår!

Vackra syrener, älskar den här tiden på året när allt blommar!

Två klipp på när jag hoppade igår!


Läst 19292 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var Björn och jag i Kungsör på tävling med vår femåring som kallas för LILL-LADY, hon heter COHIBAS LADY SB.
Hon är vår egen uppfödning som ni som följt bloggen ett tag har koll på!

LILL-LADY är Björns favorithäst av våra egna hästar. När hon bodde på lösdriften så kom hon alltid fram och höll Björn sällskap när han fyllde vatten eller fixade med något annat i hagen eller inne i lösdriften!

Det här var hennes andra tävling i karriären och det var lite spännande att lasta in henne ensam och åka iväg, som en riktig söndagsutflykt, Björn, jag och en häst! Hon är lite rolig den där hästen, vi hörde henne gnägga från släpet några gånger under resan, men stod snällt som ett lamm!

Vi kom fram i lagom tid för att ta ut och göra henne klar till den första starten. Hoppade först en 95 cm klass, bedömning A. På framhoppning och framridningen var hon riktigt snäll och lugn. Inne på banan tittade hon lite på staketet och det som fanns utanför. Hoppade snällt runt och var felfri till sista hindret, där blev det ett stopp. Hon hade sett något utanför som hon tittade mer på . Så jag travade runt bakom hindret innan jag fattade galopp och red emot hindret igen, och hon hoppade utan att tveka.

COHIBAS LADY SB, bild från 1.05 meters klassen.

Sen lastade vi in henne i släpet, gav vatten och hängde upp ett hönät. Hon stod så snällt och åt hö så vi kunde gå iväg och ta en fika i väntan på nästa klass.
Snacka om att det kändes som söndagsutflykt! En häst och tid för fika!

Sen lastade vi ur och sadlade igen och nu var det lite högre, 1.05 meter som skulle övervinnas! Trevlig bana med åtta hinder.
Hon var lika snäll att värma upp till nästa start och inne på banan var hon cool. Hoppade runt felfritt och fick sin första rosett i karriären!!!

Björn är stolt över sin häst!


Läst 21318 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
21
2016

Igår var vi och tävlade på Jumpclub i Enköping. Tog med LORD, LOVELY och ACINDO.
Tävlingen gick på gräsbanan och det var kul att rida på gräs, det gillar jag. Måste bara ta och uppdatera min broddlåda till nästa grästävling. Hade behövt lite spetsigare brodd än de jag hade. När det inte är så mjukt i ytan behöv det lite spetsigt för att de ska komma ner lite med brodden. Gräsbanan var fin, och hästarna trivdes.

Först hoppade jag 120 klassen med LOVELY och ACINDO. Efter sista starten på Sundbyholm då ACINDO var lite skärrad efter framhoppningen så valde jag att hoppa en 120 klass på henne för att känna att allt kändes bra. Hon tackade för det och hoppade felfritt och sen är hon naturligt snabb utan att jag egentligen gasar. Hon är väldigt snabb att svänga så det blev så bra så VI VANN!!!!! Hur kul som helst, att vinna är alltid roligt!

ACINDO in action påväg mot seger!

LOVELY hoppde fantastiskt fint, vi rev ett hinder men för övrigt hur bra som helst.

LOVELY fick äran att gå in på prisutdelningen eftersom hon startade nästan sist i klassen, ACINDO stod redan urbroddad och mumsade hö i lastbilen! Vi vann bland annat ett fint täcke som det inte gick att sätta på LOVELY inför prisutdelningen. Hon var spänd för det hade börjat blåsa och regna så hade vi slängt på ett fladdrande täcke så hade vi nog slagit tidsrekord i fortast runt ett ärevarv i sken! Inte ens rosetten gick att sätta på tränset eller martingalen, den fick hänga på min kavaj! Inte bästa prishästen igår!

Efteråt så kunde vi lägga på täcket och ta en bild!

LORD fick hoppa 130 klassen direkt utan någon lägre klass innan, första gången han gick rakt in i 130. Det hade blivit sämre väder så det regnade ganska ordentligt men det stoppade oss inte från att göra en bra felfri runda. Han var väldigt laddad och kaxig på framhoppningen, sen på banan var han riktigt fin, jättekul! Red inte så fort så vi hamnade precis utanför prislistan.

Idag har vi varit hemma och nästan alla hästar har longerats. Imorgon blir det tävling med LILL-LADY!


Läst 23993 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
18
2016

Igår trimmade jag dressyr i flera timmar på ett gäng hästar ute på gräsbanan, hur härligt som helst!

Lagom varmt men det blev svettig! Jag "älskar" min Bates dressyrsadel, den är så skön att rida i. Varvar mellan den och mina hoppsadlar flera gånger i veckan när jag rider.

CASH FLOW innan ett ridpass!

Idag har jag hoppat och veckans övning är en rolig bana som innehåller travbommar, travhoppning, studs och enkelhinder i galopp. Så dressyrarbetet följer med in i hoppningen.

Ett klipp på LOVELY när hon hoppade idag, vilken fin häst hon är!


Läst 28452 ggr Kommentarer Kommentera

Igår fixade vi med underlaget i ridhuset. Körde in mer sand och flis. Det behövdes fyllas på lite efter vintern. Så här är det att ha en gård, det är mycket underhåll och fix. Ridhusunderlaget ska vara bra, det är viktigt så det måste man jobba med hela tiden. Nu är det påfyllt med sand/grus och flis.
Vi har 08 naturgrus blandat med klenflis. Björn harvade/sladdade och sen ska det vattnas ordentligt så kommer det bli riktigt bra till på tisdag då jag bygger upp hinder och hoppar!

Min syster filmade när vi höll på! Lilla Erik ville inte åka traktor, han åt pizza och dirigerade oss!!!

Sen filmade jag lite själv när jag hämtade in flis!

ALice var lycklig när hon sen fick rida först av alla i det nysladdade ridhuset!


Läst 21393 ggr Kommentarer Kommentera

Igår så hoppade jag LILL-LADY! Hon har haft två lite lugnare veckor och inte hoppat något alls. Så igår var hon jätteglad att få hoppa igen! Gjorde det bra och här kommer två klipp från igår!


Läst 18297 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
13
2016

Min dag har bestått i mycket bilåkande och lite ridning! Skjutsade Björn till Västerås tidigt i morse. Sen hem och släppte ut hästar och vidare för att besikta bilen som åkte igenom utan anmärkning! Inga skavanker, ingen hälta, inga röntgenförändringar och behövde inte behandlas eller vila, bara tuta och köra!

Jag hann rida lite innan jag skulle hämta syrrans tvillingar Alice och Erik på dagis, de blev så glada när moster kom! Tänk vad barn sprider glädje(när de är glada ;-))

Red lite till innan jag skulle hämta Björn i Västerås! Så ja, åkt bil och åkt häst så har min dag sett ut!
Förutom det så är min hjärna full med en låt som snurrat på repeat när barnen varit här ikväll, GANGNAM STYLE!!! Det finns bara den låten som de vill dansa till!

Tack Malin, Towe och Emelie för idag så blev alla hästar ridna och stallet fixat! Kallare väder igen men härligt att rida ute på gräsbanan!


Läst 12585 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.