Therese

Igår så reds alla hästarna ut på grusvägarna och i skogen. Det blev trav och galopp på grusvägen med glada hästar! Idag kommer vi göra samma jobb med hela gänget!

LORD i galopp på vägen!


Läst 14964 ggr Kommentarer Kommentera

Rubriken på detta inlägg sammanfattar min tävlingshelg på Strömsholm ganska så bra: Inte min helg men ändå bra!
Hästarna har ju hoppat så bra och jag är ganska nöjd med min ridning också. Speciellt sista dagen, då satt den bra och jag hade en riktigt bra känsla! Det är svårt att beskriva i ord känslan hur glad jag är över mina hästar och vad de gör för mig. Vi går in på banan tillsammans och presterar och bygger för framtiden även om det inte varit felfritt. Det går att vara nöjd även om det ligger en bom i sanden när man gått i mål.

Jag är otroligt stolt! Nu är det en tävling kvar i år och det är Södertälje. Ska bli jättekul att åka dit nästa vecka. Idag ska hästarna ridas ut på grusvägarna, de är mjuka och bra efter regnet. Igår hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Jag har aldrig sett LOVELY så glad att komma ut i hagen, helt galen!
Själv så åkte jag till Strömsholm och tittade på SM finalerna för unga ryttare och seniorerna. Gick även banan till seniorernas klass, den var något att bita i! Måste erkänna att jag blir bra sugen att vara med (förhoppningsvis om några år, tar ju lite tid att utbilda hästarna hela vägen från unghäst till SM!) Red SM final som senior 2010 med LAGANA och det var roligt!

Stort TACK till Strömsholm för jättebra tävlingar!!!!


Läst 13752 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var vi på Strömsholm och hoppade tre starter. Hästarna var jättefina men vi hade stolpe ut och rev ett hinder i varje runda. Så kan det vara men vilka fina hästar jag
har, de är så duktiga! CASH FLOW hoppade 125 och LORD och LOVELY 135.
För LOVELY var det första 135 inomhus och jäklar vad bra hon är! Idag så hoppar hon 130. Som tur är kan man välja klasser i den lilla rundan även om man rider mellanrundan. Att debutera 140 idag på LOVELY det skulle vara för tidigt.
CASH FLOW hoppar också 130 nu i eftermiddag och nu på morgonen var vi där och hoppade 140 klassen på LORD. Vilken häst, han har ganska lite rutin, började tävla förra året på våren och debuterade 140 nu i början på hösten. När han har mer erfarenhet på kontot blir det förhoppningsvis jättebra, känslan är så häftig!

LORD idag i 140 klassen över första hindret.

Hinder nummer sju!

Sista hindret!
Tack Michael Sundin för de fina bilderna!


Läst 15546 ggr Kommentarer Kommentera

Igår började tävlingarna på Strömsholm! Det är inomhus-SM i helgen och sedan finns det kringklasser som jag rider. CASH FLOW hoppar lilla rundan som är tre klasser: 120-125-130. LORD och LOVELY hoppar mellanrundan: 130-135-140.
Det är jättekul at tkunna rida den här tävlingen när det kommer många bra ryttare och stämningen är lite annan än vanligt.

Själv är jag senior och om jag skulle rida SM så får det i 150-155 hoppning. Ingen av mina hästar är där ännu så nu bygger vi bara för framtiden, för vi ska dit, det är min plan!

De hoppade jättefint igår, tyvärr lite stolpe ut med nedslag i varje runda. Känslan på alla tre var jättebra så nu längtar jag tills startsignalen ljuder lite senare idag!

Håll tummarna för oss!

Malin och jag hade jättebra hjälp igår av våra duktiga praktikanter Jonna och Patricia samt Tova som är min lärling. Kul för dem att vara med och se och lära på en så stor tävling. Idag kör vi igen!


Läst 14719 ggr Kommentarer Kommentera

I söndags så var det tävling på Strömsholm igen, denna gång med Köpings Ridklubb och Skästa som arrangörer. Det var jättebra anordnat och trevligt. Det fanns flera klasser att välja på och vi började först att hoppa 110 klassen på morgon en med LILL-LADY och DUKAT. Det var båda hästarnas sista tävling för i år.
Malin och DUKAT gjorde en jättefin runda tyvärr ett oturligt nedslag. LILL-LADY var livrädd för en blomkruka och blev spänd och tittade bara efter denna lite oansenliga blomkruka men i hennes ögon en STOR krokodil! Så det blev några nedslag innan vi kom i mål, vi sätter det på rutin kontot och tränar vidare till nästa säsong!

Sen åkte vi hem och bytte hästar, lyx att bo en mil från Strömsholm! Lastbilen rullade tillbaka med LOVELY, CASH FLOW och LORD.
Hoppade först 125 klassen med tjejerna. Båda hoppade så fantastiskt bra och så blev det nedslag på sista hindret i omhoppningen med båda hästarna. Så tråkigt när de hoppade så bra och jag red bra, ibland är det sådär, sporten är tuff!

130 klassen var två faser och jag hoppade först CASH FLOW. Hon var så duktig min lilla häst. Vi jobbade på tillsammans och satt nollan och det blev placering när klassen var klar!!! SÅ ROLIGT!!!!

LOVELY hoppade lite lågt på tvåan och trean så nedslag på de. Jag fortsatte bara att rida lugnt så att hon skulle få tillbaka fokus och det fick hon. Hon avslutade jättefint och sista språnget på en oxer, jösses, det var dagens bästa språng!

LORD var superpigg men fullt fokus, härligt. Tyvärr ett litet pet på ett hinder så fyra fel. Jag tar på mig det, hade kunnat rida lite bättre där.

Igår red vi ut alla hästarna i skogen och idag blir det dressyr i ridhuset för imorgon är det tävling igen, på STRÖMSHOLM-vårt andra hem!!!

Jag har flera duktiga praktikanter här i stallet nu så det var många hästar med ut på skogsrundan samtidigt!

CASH FLOWS 130 runda!


Läst 14876 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
14
2016

Vi tävlade igår och det gick bra, kommer ett inlägg om det senare. Här bjuder jag på en härlig galoppfilm från i lördags då Malin och jag red ut.


Visst ser det härligt ut!


Läst 10796 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
12
2016

Nu är det lördags kväll och den har Malin och jag spenderat i stallet! Malin har packat alla grejer till de fem hästar som ska tävla imorgon och jag har rakat pälsen av fyra hästar! Björn var också i stallet och hjälpte till att hålla LORD när jag rakade, den stora hästen! Kändes som det tog en evighet att raka LORD. Men det var nog för att jag slog hastighetsrekord i att raka en hel häst strax innan! Hela kroppen, alla benen och huvudet på 35 minuter! Har man en snäll häst som LOVELY och ett antal klippta hästar dessförinnan i mina dar så går det snabbt!

LOVELY, nyklippt och fin!

I veckan så har hästarna ridits ut, blivit longerade och igår så trimmade jag markarbete och lite hoppning och idag reds de ut igen.

Det är så otroligt vackert att rida ut i vinterlandskapet!

En fin bild på månen nu ikväll när det var skymning.

Vet ni att igår var det exakt tre år sedan vi red i ridhuset för första gången, vilken känsla, det känns som igår! Det kommer aldrig bli en vardag med ett ridhus hemma på gården, jag uppskattar det varje dag!

En bild på Malin och mig från premiär ritten för tre år sedan. Vi red på ACINDO och CARLINA och vår kompis Daniel kom förbi och fotade.


Läst 17822 ggr Kommentarer Kommentera

Min plan var att tävla hela helgen men så blev det inte, kroppen sa ifrån och jag blev riktigt dålig. Lördags kväll så fick jag så fruktansvärt ont i magen och det höll i sig hela natten. Bara ren smärta. Jag kunde inte ligga ner, bara sitta. Det blev bättre fram mot morgonen och sen var jag soffliggandes hela söndagen. Riktigt tråkigt. När man blir dålig så hinner man tänka mycket och hur man ska uppskatta de dagar man mår bra även om det är skitväder ute!

Mina hundar höll mig sällskap på soffan hela dagen!

Igår tog jag det lugnt, släppte bara ut hästarna och så var Malin så snäll och fixade allt med stallet så jag behövde bara ta in hästarna på eftermiddagen. Nu har jag varit ute och fodrat och fixat vattenhinkar. Mår bättre så vi ska ut och rida strax. Blir uteritt i den snöiga skogen!

Höll nu nästan på att glömma att jag tävlade i lördags! Hoppade 130 klassen med alla tre hästarna. CASH FLOW var så duktig, kämpade på som bara den, det var en ganska svår 130 tycker jag. Hon hoppade fint och vi kom till omhoppning. Där blev det två nedslag, men så glad jag var för min lilla häst som jobbade på så bra, hennes hjärta är stort!

CASH FLOW! Fota: Michael Sundin.

LOVELY var mycket mer avspänd än i fredags. Fick ett nedslag i trekombinationen, tror inte hon riktigt såg bakbommen på oxern så hon var lite snabb ner med framhovarna. Annars så kändes det bra. LORD hade en rivning på samma hinder. Så synd för han kändes kanonfin och min besvikelse var stor när jag insåg att jag inte kunde åka och tävla på söndagen. Ville så gärna hoppa LORD igen!


Läst 14092 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
05
2016

Igår eftermiddag åkte vi till Hamre och tävlade med CASH FLOW och LOVELY. En 125 klass tidshoppning med båda hästarna. CASH FLOW var fin, hoppade felfritt och kom femma.

Fina lilla CASH FLOW, foto Michael Sundin!

LOVELY blev väldigt spänd när hon kom in i stora ridhuset och såg läktaren. Hon har inte så mycket rutin ännu, började tävla för ett år sedan och har inte gjort så många inomhustävlingar. Så hon spände ihop sig som ett dragspel och vips så försvann all ridbarhet!!! Fick ett nedslag och så bröt jag av mitt i banan för att få lite kontakt med henne, hoppas att det går bättre idag när hon nu har varit in en gång och "kollat läget"

Innan vi åkte till tävlingen igår så red jag lite hästar hemma och kommer så göra nu också. Även de tre som ska tävla i eftermiddag kommer jag att rida hemma så de får en ordentlig framridning.

Som de flesta som bor på hästgård och sköter allt som hör till vet ni att det kan dyka upp oförutsedda saker som måste åtgärdas. Iår hade det blåst omkull ett stort träd över ett staket in i en hage. Så pappa och jag fick lov att fixa med det, trodde inte att jag skulle hinna på tävlingen i tid, men det gjorde vi!

Pappa med motorsågen!


Läst 13755 ggr Kommentarer Kommentera

En vecka går så snabbt ibland så jag hinner knappt med själv! Hur mycket som helst har hänt sedan jag skrev sist. Hästarna rids, tisdag och onsdag förra veckan så var jag och hopptränade för JOS KUMPS! Sen var det tävling på lördagen och även familjebesök över helgen. Lägg därtill en förkylning och träningar så vips så är det onsdag!!!

Mitt i allt så har jag ett liv tillsammans med den mest underbara man som finns, nämligen min Björn! Idag vill jag hylla honom för att han alltid finns vid min sida i vårt fartfyllda liv! Allt från att sladda ridhuset, som nu sent på kvällen medans jag sitter här och skriver till att fixa middag de flesta dagar i veckan. Är alltid med på tävlingar och sköter en stor del av planeringen och framhoppning till att veterinärbesiktiga LORD när ingen annan vill hålla i honom! Vi har nu hängt tillsammans i sexton år!!! Det har hänt mycket under dessa år, både glädje och sorg. Jag är väldigt lycklig som har Björn vid min sida, utan honom skulle jag inte orka leva mitt liv!

I LOVE YOU BJÖRN!!!!


Läst 24066 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.