Portugal-bloggen
APR
05
2013

Jag fick en helt underbar vecka hemma i Piteå. Jag har umgåtts ovanligt mycket med mina föräldrar, vi har gått på stan, haft mysiga middagar och olika aktiviteter (dvs jag och mamma i stallet, jag och pappa spelar tennis). Självklart har även vännerna fått en hel del av min tid och jag kände inte någon stress över att inte hinna med alla besök. Det har varit hur härligt som helst och påsken bjöd på sol och någon plusgrad. Kunde inte blivit mycket bättre!

 

Bobo var superfin hela veckan. Som jag skrev så kändes det såklart lite ovant att sitta på en sådan jättehäst, musklerna får jobba! Idag när jag red de andra (normalstora) hästarna kände jag mig väldigt stadig i sitsen. Tackar Bobo för det :) Jag ska lägga upp någon film på när jag rider honom så får ni se hur duktig han är. Mamma surrar en massa i ALLA filmer och jag har ingen aning om hur man redigerar. Ni får kanske stå ut med hennes snack, ska ladda upp snarast möjligt.

 

 

Trots att det är skönt att komma hem lite kändes det bra att åka tillbaka till Portugal. Sista dagarna längtade jag efter "mina" hästar och började bli lite rastlös. En vecka till så hade jag nog börjat klättra på väggarna. Jag kommer ihåg i början av min resa då första tiden var kämpig pga hemlängtan. Nu kan det komma ibland, men det är bara efter de personer man håller av. Sverige och Piteå längtar jag inte efter på samma sätt längre. Skulle gärna flytta släkt och vänner lite närmare, då skulle jag ha allt. Men jag antar att man har hemlängtan emellanåt även om man bara bor ett par timmar ifrån familjen. En himla tur att man har så otroliga människor och hästar som håller en distraherad om dagarna :)

 

Idag har jag longerat de flesta. Man märkte att vissa var lite orastade, men alla skötte sig fint. Red Princess, hon har tappat en baksko så det blev ett lättare pass. Hon hade en del överskottsenergi från början och fölen i hagen bredvid ridbanan hjälpte inte till. De körde världens rally och busade på. Är imponerad av Prinsessan att hon höll sig i skinnet. Hon var iallafall jättefin när jag fick hennes uppmärksamhet riktad på mig. Jobbade mycket övergångar, öka/minska volten och avslutade med någon öppna i galopp på långsidan. Red även Urtigão som Manuel hämtade hit i måndags. Han sa att hästen inte kändes framme på hjälperna och var stark i handen. Jag förväntade mig att han skulle kännas hemsk. Som ni kanske vet så har vi tävling i helgen (skulle vara nästa), så jag har två dagar på mig att rida Urtigão före. Som tur var kändes han ganska fin idag. Red på banan och hade framme några hinder. Det verkade som att han kom ihåg hur man gjorde och bytena fungerade bra. Han vill gärna göra sig längre i nacken, men i we måste de verkligen vara mellan hjälperna. Det blev bättre under passets gång och i slutet kändes han bärig och fin. Fick honom även att kvickna till för skänkeln vilket är en av hans svårigheter. Som tur är har han en stor galopp vilket gör att vi kan tjäna in tid i speeden. Imorgon åker vi till en we-ryttare i närheten och tränar på hinder. Jag hoppas och ber att han ska göra allt utan några större problem. Det hade varit så roligt om vi kunde göra en liknande prestation på helgens tävling som vi lyckades med i Trofa. Jag vet att det är andra förutsättningar denna gång, men jag känner mig hemma på Urtigão och det känns som att vi har en bra kommunikation. Vi kan inte göra mer än vårt bästa och allt kan hända i helgen.

 

 

Nu måste jag sova, är rätt slut efter allt resande. Trots att man mest sitter ned.

 

Sov gott

 

 

Paltlunch ute på stugan med päronen och farmor o farfar. Palt stekt på murrikka (var tvungen att kolla upp stavningen!)i härligt påskväder är nog det bästa :)

 

Hade en ljuvlig tur på längdskidor ute på isen. Vackert var det, även om man var lite ostadig till en början.

 

Detta är efter ett ridpass hos Linda på Hällan. Sista dagen gjorde vi nämligen en utflykt för att träna att transportera och rida på bortaplan. Bobo skötte sig exemplariskt i alla moment, finkillen <3


Läst 10879 ggr Kommentarer KommenteraPortugal-bloggen

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggenMest lästa


Arkiv

Senaste expertsvaren

Hur mycket lusern motsvarar ett kilo hö?
Eva Dahlström svarar
Travhoppning bra för taggad häst
Victoria Almgren svarar
Håller sig hästen varm med mat? Eva Dahlström svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.