Portugal-bloggen
MAJ
04
2014

Hallå!

 

Solen skiner, fåglarna kvittrar och jag är ledig. Har inga direkta planer för dagen, städa lite så det är fint när mamma kommer. Skönt att ha ett litet hus J När man jobbar med hästar tror jag att man kan uppskatta en dag där man inte behöver göra så mycket. Det är ett fysiskt krävande arbete så det känns att kroppen mår bra av en vilodag. Nog händer det att jag gör saker på min lediga dag, men jag menar att man kan vara nöjd med att bara vara. Många vuxna verkar ofta behöva planera upp sin dag med aktiviteter för att känna sig effektiva. Det kanske är ett tecken på att jag inte är vuxen ännu J

 

Kan inte fatta att min mamma kommer på tisdag! Det ska bli roligt att hon är med på tävlingen och kan hjälpa mig att se hästarna under veckan. Många portugiser frågar ofta om jag inte har hemlängtan och saknar min familj. Självklart längtar jag hem emellanåt, men det går lättare och lättare med tiden. Man skaffar sig sitt eget liv här och får vanor som gör att dagarna springer iväg. Däremot saknar jag min familj och vänner fruktansvärt mycket.. Varje dag. Men det går ändå på något vis att vara långt ifrån varandra. Jag lever min dröm och jag tror det är glädjen i det jag håller på med som gör att saknaden är uthärdlig. Dessutom så blir det väldigt nära och intensivt när man väl träffas. Många bor kanske nära sina föräldrar, men gör inte så mycket tillsammans och uppskattar inte tiden med varandra på samma sätt.

 

Hoppas ni också har en solig söndag!

 

Kram
Astrid

Snart kommer hon!! <3 (jättehästen ryms tyvärr inte i resväskan och får stanna hemma)

Före och efterbild på 4-åringen Falcao. Hans man var som ni kan se 50/50 lång/kort. När jag klippte hade vi dock en liten olycka så manen blev något kortare än planerat.. Men betydligt bättre än innan.


Läst 9072 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
02
2014

God kväll

 

Idag har det varit en underbart fin dag. 25 grader, sol och lite svalkande vind. Helt perfekt med andra ord! Hästarna fick en lite lugnare dag idag då jag fick vänta på elektrikern (som självklart var över 1 timme sen). Altivo fick sig ett ridpass på eftermiddagen och äntligen börjar vi vara överens. Jag har fått sänka kraven och han har fått lov att bli lite mer submissiv. Känns skönt att vara på banan med honom igen, med tiden kommer han att bli starkare och jag kan succesivt öka kraven igen.

 

Jag är anmäld till min första tävling för året (och som ryttare åt Renato). Debuten blir den 10:e maj, en regional dressyr. Jag kommer starta Franja och Enjeitado som båda är unga så det blir lätta klasser. Jag är en tävlingsmänniska och tycker det ska bli jättekul att komma ut på tävlingsbanan igen! Däremot har jag inte särskilt höga krav på hästarna då jag ridit de mindre än 2 månader. Hoppas mest att de sköter och att jag kan lotsa runt dem harmoniskt och avspänt.

 

Kan ni fatta att om 20 dagar fyller jag 23 år… Jisses vad tiden går fort, vart är bromsen???

 

Fina Franja får snart göra sin dressyrdebut tillsammans med mig

Kram

Astrid


Läst 8690 ggr Kommentarer KommenteraPortugal-bloggen

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen
Arkiv