EM15-kollen

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
19
2015

Meredith: ”Fibonacci är en topphäst”



    
Först ut av alla under EM:s inledande tidshoppning startar tyska Meredith Michaels Beerbaum på svenskfödda Fibonacci (läs allt inför klassen här). Så sent som i juni ramlade hon av och bröt nyckelbenet, strax därefter var hon dock på banan igen – tack vare en speciell väst.
  
Foto:
Tomas Holcbecher
  
Meredith är en av världens bästa ryttare och ingår i det tyska laget på EM i Aachen. Hon rider skimmeln Fibonacci (född 2005, e. For Feeling – Corland, uppfödd av Tina Petersson Lind), som ju tidigare ägdes av Lisen Bratt Fredricson under namnet Fendi.
– Jag hoppas kunna prestera både individuellt och med laget inför hemmapubliken, säger hon i ett pressmeddelande.
  
Tillbaka efter skadan
I juni ramlade Meredith av en häst och bröt nyckelbenet.
– Jag hade inte en aning om vad skadan skulle betyda för min ryttarkarriär, när jag skulle kunna leverera toppresultat igen. Men ganska snart blev det klart att allt var okej, mycket tack vare att jag kunde rida i en speciell väst. Jag trappade upp ridningen med en mindre tävling och nu känns allt normalt igen, säger hon.
  
Toppat hemmalag
Tyskland ställer upp med ett starkt lag i mästerskapet – med ryttargiganter som Ludger Beerbaum, Daniel Deusser och Christian Ahlmann.
– Jag kunde inte önska mig ett annat lag. Jag hoppas verkligen att vi ska kunna imponera på hemmapubliken. Men man får inte glömma att många andra länder också kommer med starka lag, jag tror inte minst att Frankrike blir dem man ska titta på, och så förstås Holland. Det är en press att rida mästerskap på hemmaplan, men vi ser så mycket fram emot det, att få uppleva atmosfären i Aachen.
  
Vad tror du om dina chanser individuellt?
– På en bra dag är allt möjligt. Jag har faktiskt alltid lyckats bra på tävling här i Aachen och Fibonacci är en topphäst.
  
Från 13.20: Se EM-hoppningen direkt i SVT


Läst 18428 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
18
2015

Bonzai har vattentränat – matte laddar med korsord




Rutinerade Helena Persson har varit femteryttare på mästerskap många gånger, men i Aachen är hon och Bonzai H »ordinarie«. Vi pratar med henne under tisdagseftermiddagen – onsdag drar hoppningens EM igång (tv-tider hittar du här
)!
  
Text: Anki Yngve
Foto: Tomas Holcbecher
  
Hej Helena, hur är läget?
– Det är bra, resan hit gick fint och alla hästarna gick igenom besiktningen. Vi trimmade lite lätt i går och nu i kväll ska vi få komma in på banan så att de får titta på hindren. Jag hoppar nog inte hela träningsbanan utan tar ett par språng, Bonzai är ofta bra redan första dagen så han behöver inte hoppa en massa för den sakens skull.
  
Onsdag börjar EM med den inledande tidshoppningen. Vad är din strategi?
– Eftersom min häst är ganska långsam blir alla klasser tidshoppningar för mig. Så jag tror absolut inte att jag kommer att leda efter i morgon. Men mitt mål är att få till en bra avvägning och att hamna på en hyfsad plats, så jag måste rida ganska fort. Jag får hoppas på en bana med rejäla galoppsträckor, där Bonzai kan utnyttja sina långa steg.
– Arenan är riktigt stor och dressyrbanan ligger i mitten, så det kommer nog inte att bli så många alternativa vägar man kan ta. Det brukar annars vara ganska bra för mig, jag kan behöva chansa och gå snävt eftersom han inte är så snabb. Nåja, det är bara att gilla läget, det är samma för alla. 
  
Tidigare mästerskap har du varit femteryttare, nu ska du rida…
– Ja, det känns jättebra, och har gjort uppladdningen mycket lättare. Nu har jag vetat i god tid att jag ska tävla, de andra gångerna har det kanske funnits lite besvikelse att inte vara uttagen som ordinarie samtidigt som man ändå ska ladda för att vara beredd att rida om något händer. Den här gången har jag haft mycket lättare att förbereda mig mentalt. Det har bara känts bättre.
  
Håller du på mycket med mental träning?
– Nja, vi har ju hjälp av en mental tränare från SOK och så, samtidigt är många av oss inga unga idrottare längre. Vi har skapat oss våra rutiner och tankemönster som vi vet fungerar. Själv gillar jag att gå undan lite innan jag ska tävla, jag löser korsord och tar gärna en tupplur.
  
Det har varit mycket prat om Bonzai H:s speciella exteriör. Hur matchar du honom för att han ska hålla?
– Jag hittade ett bra upplägg för något år sedan och har inte ändrat så mycket på det sedan dess. Han känns väldigt fräsch faktiskt, kanske starkare än någonsin. Jag har ridit mycket konditionsträning i vinter, sedan tränas han en hel del på vattenband. Han går och pulsar i vatten, det sliter inte så mycket på leder och så vidare, vilket känns bra för honom.
  
Hur mycket hoppas han?
– Utöver att han tävlas var fjortonde dag under högsäsong så hoppas han inte så mycket. Kanske två-tre gånger i månaden hemma. Han är 15 år och har gjort alla övningar redan, han behöver bara påminnas lite ibland. Och han hoppar aldrig stort på träning.
  
Vad är planen fram till första klassen i morgon?
– Vi rider den här uppvärmningshoppningen i kväll, sedan trimmas han lite lätt i morgon inför tävlingen. Jag försöker lägga mitt trimpass vid lunch, inte på morgonen som många andra. Det är för att jag vill att han har lite värme kvar i kroppen när han ska tävla sedan, lite som de gör inom travet när de varmkör.
– En annan anledning är att jag tävlar honom på hackamore, men han är inte speciellt rolig att rida runt på det. Det är egentligen bara på banan det funkar. Så jag trimmar på träns och har förhoppningsvis med mig lite av den lösgjordheten till framhoppningen sedan, att det sitter kvar i kroppen.
  
Men på banan får du alltså inte svårt att styra med hackamoret?
– Han är väldigt lyhörd på det inne på banan av någon anledning, utanför är han stark som en oxe. Jag vet inte varför det fungerar så, bara att det fungerar! Tur att det inte är tvärtom…
  
Vad gör ni i kväll efter att ha träningshoppat?
– Då är det någon slags välkomsttillställning som arrangören bjuder alla ryttare på, sedan blir det tidig sänggång. Jag får väl hitta BBC eller något liknande att se på tv:n, de dubbar ju allt här så något annat än internationella nyheter går inte att titta på…

 

 


Läst 24973 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
18
2015

Totilas slutar tävla – en era är över för dressyrsporten



FOTO: Tomas Holcbecher

I dag kom ägarna med ett officiellt uttalande, på grund av skadan har man bestämt att Totilas inte ska tävla mer. Nu väntar ett liv som avelshingst.

– Hur mycket dressyrsporten har att tacka den här hästen för är nästan omöjligt att sätta ord på, skriver familjen Rath på sin Facebook-sida.
  
De berättar att skadan behandlas på bästa sätt av superba veterinärer. Men man har ändå tagit beslutet att Totilas aktiva karriär inom sporten är över.
– Han kommer att rehabiliteras hemma på Shafhof och kommer att få all tid han behöver. Det blir också en bra övergång till hans pensionering. Så långt det är möjligt kommer han att finnas tillgänglig för avel via Paul Schockemöhle.
Familjen passar på att tacka alla fans och supportrar, nedan följer uttalandet i sin helhet.
  

Official statement
After the last week and the now circulating speculations about Totilas’ future, we - as a family - would like to take a stand on this matter:
How much the international dressage sport owes to this horse is almost impossible to put into words. Never before has a dressage horse moved and thrilled these masses - no matter if horse-enthusiast or not, young or old.
As already known from various sources, the examination last weekend showed that Totilas has an edema in the bone. This is being treated in the best possible way by a superb team of veterinarians.
Resulting form this new injury we collectively came to the decision against the active sport. Totilas will not come back into the competitive dressage sport in the future!
His injury is going to heal on his home yard Schafhof, given all the time it needs. This will also give him a gentle transition into his athletic retirement.
Provided that it is possible he will continue being available for breeding via the service station of Paul Schockemöhle.
We really hope for the understanding of all those people, that are moved by this horse as much as we are. Also we would like to take the opportunity to thank all the admirers and fans for their support during all this time.


  
Totilas guld-kür på VM i Kentucky:


Läst 29478 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
18
2015

”Bosse” ska vända på alla dressyrstenar inför Rio




I morgon drar hopp-EM igång i Aachen, men innan vi släpper dressyren helt har vi tagit ett snack med dess förbundskapten Bo Jenå.

 
Text: Anki Yngve
Foto: Tomas Holcbecher
  
Hur sammanfattar du EM i Aachen, för svensk dressyrs räkning?
– Vi är väldigt nöjda med att ha kvalat till Rio. Visst hade vi gärna tagit brons här, men man ska ha lite tur också och inte ha hästar som skakar på huvudet eller får tungan fel. Det var synd om Patrik och Minna, det var inget fel på det de gjorde, utan handlade om ren otur.
  
Nu när du kan vara efterklok, tog du ut rätt lag?
– Ja, det tycker jag. Emilie Nyreröd gjorde en fantastiskt bra runda i lagklassen och red även bra i Specialen, trots att hon fick ett fel där. Men hon har fått mycket beröm av domarna för sin ridning.
– Minna låg högt innan det sprack för henne och det gjorde Patrik också. Och Tinne har ridit riktigt bra i alla tre klasserna, inte minst i küren. Där jag i och för sig hade hoppats att hon skulle få lite bättre betalt, kanske ytterligare två procent.
  
Du som dessutom är internationell domare. Har inte domarsiffrorna varit ganska ojämna?
– Jag tycker nog inte att det har varit mer så än vanligt, förutom i ett par undantagsfall. Man får tänka på att domarna har delat ut 16000 poäng och det har bara gjorts 55 korrigeringar. Så det är egentligen ganska lite.
  
Sylve Söderstrand meddelade i helgen att han slutar som förbundskapten efter Rio, då kontraktet går ut. Hur kommer du att göra?
– Det får jag ta mig en funderare på efter OS, jag tar ett år i taget. Men jag älskar mitt jobb, så det är absolut inte så att jag tänker på att sluta.
  
Vad ska ni som lag jobba på under det här året, för att kunna hamna på pallen i Rio de Janeiro?
– Vi ska bli mer noggranna med detaljerna, jag kommer att lägga in programridning för allihop och så vidare. Sedan handlar det om att vända på alla stenar, hitta minsta lilla grej som någon i teamet kan bli en aning bättre på. Och det gäller inte bara ryttarna – det gäller också mig, tränare, veterinär, hovslagare, allt… Om alla optimerar precis allting kanske vi kan höja oss ytterligare ett litet snäpp.
  
Vad är det de där allra bästa gör som inte ni gör?
– Det har vi förstås inte full insyn i, men jag tycker att vi har ett väl fungerande team. Vi har bland annat fått väldigt bra hjälp av den mentala coachen Kjell Enhager med hur vi ska tänka. Sedan har vi ju inte samma hästmaterial som de allra bästa än, hittar du någon sponsor får du gärna tipsa om oss (skratt). Visst handlar det till del om pengar också.
  
En sista fråga till dig som också är domare. Det har blivit diskussioner om varför Totilas inte blåstes ut när han rörde sig orent i torsdags…
– Det är jättesvårt för mig att svara på varför han inte blåstes ut, jag såg dessutom inte travprogrammet. Men visst, det är inte lätt att ta beslutet att skicka ut en häst på ett mästerskap. Dessutom är de sju domare och bara domare C kan ta det beslutet. Kanske att de andra såg orenheten, men att det inte syntes lika tydligt från C? Det kan jag inte svara på. 
 
Svenska domaren Annette Fransén Iacobaeus berättar här för SVT om bedömningen av exempelvis Totilas, om de korrigeringar av betyg som gjorts och om den så kallade blodsregeln:


Läst 24355 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
17
2015

EM-laget klart för start – bildspel från besiktningen


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

EM-laget i hoppning har anlänt till Aachen – under måndagen gick samtliga svenska hästar igenom besiktningen. Missa inte bildspelet ovan (där tyvärr Charlotte Mordasini fattas)!

FOTO: Tomas Holcbecher
  
Förbundskapten Sylve Söderstrand är glasklar när han säger:
– Jag har ett superbra lag. Alla i laget är bra lagspelare. Vi är här i Aachen för att tävla om medaljer.
Det är inget mellanår även om Sverige är kvalat och klart för OS i Rio de Janeiro genom insatsen på VM i Caen, Frankrike, förra hösten. Sylve Söderstrand siktar högt.
– Vi kan och vill vara med i toppen, säger han.
  
Måste ha massor av galopp
Den mest rutinerade i det svenska laget från tävlingar i just Aachen är Henrik von Eckermann som haft fina framgångar här. Han ger sina medryttare ett råd inför ritterna på den stora banan.
– Det känns som att man galopperar riktigt fort. Men då gäller det att öka lite till för att klara maxtiden.
Banan är enorm. Det passar Henrik väldigt väl. Han är den i laget som pushar och driver på, med all energi i världen.
– Han är en otrolig lagspelare. Henrik och Malin ger laget trygghet och boostar de andra, menar Sylve.
I Falsterbo efter nationshoppningen berömde Sylve Henrik.
– Men han är så intensiv att vi klarar oss med en Henrik i laget.
  
Tornesch är snabb
Henrik von Eckermann var dubbelt felfri i Furusiyya FEI Nations Cup i Rom med Cantinero och hade en felfri runda i Falsterbos nationshoppning.
– Jag har två lagkaptener, Henrik och så Malin Baryard Johnsson. De är så positiva och kan driva på ett lag på olika sätt, menar Sylve.
Malin har inte ridit något mästerskap sedan 2011. Då var Sverige fyra i Madrid och kvalade till OS. Rolf-Göran Bengtsson vann guldet individuellt. Nu är Malin tillbaka med samma häst som i Madrid, hingsten H&M Tornesch.
– Malin kan rida fort med honom. Det är bra i den första tidshoppningen. För där behövs det stor galopp och korta vägar på den gigantiska banan.
  
Laddade upp i Falsterbo
En av de två andra som så här långt är ordinarie i laget är 24-åriga Douglas Lindelöw som gör debut på arenan med Casello, en son till Rolf-Göran Bengtssons otroliga Casall Ask. Både Douglas och Malin passade på att använda Falsterbos stora gräsbana för att få igång galoppen på sina hästar under den precamp laget har haft.
Douglas slog till med ett EM-guld 2010 för unga ryttare. Vägen mot toppen bland seniorerna har varit spikrak. Nu gör han sitt första seniormästerskap.
– Vår precamp i Falsterbo och Köpenhamn var mycket bra, konstaterar förbundskaptenen.
  
Inte reserv den här gången
Helena Persson har fått en ny vår. Hon är mesta mästaren i Sverige med sju SM-guld. När Helena hade Classic H var hon den ständiga femteryttaren vid en rad internationella mästerskap. Men med ”den fula ankungen” Bonzai H är hon tillbaka i hetluften och får rida i laget!
– Bonzai kan hur lätt som helst hoppa stora hinder och kommer att passa bra på den här banan, menar förbundskaptenen om sin rutinerade lagryttare, som gör Aachendebut.
Femte ryttare är Charlotte Mordasini, ny i laget och med fina framgångar den här säsongen. Charlotte bor i Schweiz, har hästarna på franska sidan om gränsen och tränar för legendariska Michel Robert.
Charlotte valde att rida för Sverige den här säsongen. Tidigare red hon för Frankrike under junior- och young rider-tiden.
– Charlotte passar in i laget och tillför energi, säger Sylve Söderstrand som har satt ett mål – att rida för medalj i lag.
  
Svenska laget

Malin Baryard Johnsson, 40 år
Bor: Norrköping
Häst: H&M Tornesch, 15 år
Ägare: Heliotrop AB
  
Henrik von Eckermann, 34 år
Bor: Hörstel, Tyskland
Häst: Cantinero, 13 år
Ägare: Stal Beerbaum
    
Douglas Lindelöw, 24 år
Bor: Hörby
Häst: Casello, 12 år
Ägare: Fam. Bladh & C. Person
  
Helena Persson, 46 år
Bor: Västerhaninge
Häst: Bonzai H, 15 år
Ägare: Salino AB
  
Charlotte Mordasini, 27 år
Bor: Haut Savoi, Frankrike
Häst: Romane du Theil, 12 år
Ägare S.C.E.A. Kalimba
  
Så här sänds EM på SVT 

Textkälla: Pressmeddelande från SvRF


Läst 28383 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
17
2015

Dags för fyrspann i Aachen



FOTO: SvRF
  
Vecka två av EM i Aachen kommer den minsta, svenska truppen till den tyska tävlingsplatsen. I laget för fyrspann finns två kuskar, Fredrik Persson och Axel Olin. 
  
Fredrik Persson och Axel Olin är veteraner på Aachens körbanor. Fredrik har kört i Aachen 17 gånger hittills och körde bland annat VM här 2006.

 Axel Olin har inte hunnit med fullt lika många starter i Aachen, men har rutin från banorna med sex starter här.

  
Varje nation får ställa upp med tre kuskar i fyrspanns-EM, men eftersom Tomas Eriksson lagt tömmarna på hyllan är svenska landslaget på denna nivå decimerat. Två kuskar utgör ett lag och resultatet räknas i nationstävlingen.

14 nationer kommer till start i körningen. 
Tomas Eriksson finns på plats genom att stötta Axel, både som groom och i vagnen på tävlingsbanan, Axel har även fått låna tre av Tomas hästar.
  
I Aachen körs körningen i en annan ordning än normalt. Precisionskörningen, konkörningen, körs på fredagen – dagen före det stora testet, maratonfasen.
 Under maratonfasen körs totalt 17.500 meter. 
Det ingår åtta hinder i sista delen som är nio kilometer lång.
  
Tidsschema för körningen
Tisdag 18 augusti
Hästbesiktning
  
Onsdag 19 augusti
Dressyr, halva startfältet, start klockan 10.00

  
Torsdag 20 augusti
Dressyr, andra halvan, start klockan 10.00
  
Fredag 21 augusti
Konkörning, precision, start klockan 14.00

  
Lördag 22 augusti
Maraton, start klockan 12.00, medaljutdelning individuellt och lag klockan 20.10.


Läst 25207 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
16
2015

Kür-bonanza: Söndagens medaljfest i bilder


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

I dag avslutades dressyr-EM med en rysare till kürfinal – som vanns av Charlotte Dujardin på Valegro även om marginalen till silvermedaljören var liten. Vi återupplever spänningen, glädjen och lättnaden, innan det är  dags att ladda om för hoppning i nästa vecka.
  
FOTO: Tomas Holcbecher


Tidigare på Hippson.se:
Tinne jättenöjd med Anton: ”Nu ska han få gå i skogen”
EM-rysare: Valegro vann küren – men på håret


Läst 20598 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
16
2015

Tinne jättenöjd med Anton: ”Nu ska han få gå i skogen”



  
Tinne Vilhelmson Sifvén var enda svensk i söndagens rysare till kürfinal (läs mer om den här
). En sjätteplats blev det och hon är jättenöjd med sin häst Don Auriello – men kanske inte helt med poängen…
  
Text:
Anki Yngve
Foto:
Tomas Holcbecher

  
Hej Tinne, hur känns det så här när mästerskapet är över?
– Jag är jättejättenöjd med Anton. Han har varit superfin att rida hela veckan, och vi fick till küren i takt med musiken och utan missar. Dessutom är han så fräsch att det känns som att han skulle kunna tävla två dagar till. Tidigare mästerskap har han känts lite mattare sista dagen, det märks att han har blivit starkare.
  
Vad tycker du om poängen i dag?
– Naturligtvis vill jag har mer poäng, men det vill man väl alltid (skratt). Jag tycker nog inte att han gick sämre än de gånger han har legat högre, snarare bättre. Men jag har inte sett några delsiffror så jag kan egentligen inte säga så mycket… Och jag är som sagt otroligt nöjd med hästen!
  
Vad ska han göra nu?
– Nu får Anton ta det lite lugnt, även om han känns så fräsch att han kanske inte behöver det, men det får han ändå! Han får gå i skogen och får gå ut i hagen.
  
Och du, får du också ta det lugnare?
– Nej, det är full fart! Ben, Benetton Dream, ska få komma ut och tävla lite mer i höst och så ska de andra hästarna få sitt.
  
Nästa år är det OS och Sverige är kvalat. Vad ska du fila på för att hamna på pallen i Rio?
– Jag tycker att han har utvecklats så fantastiskt fint på träning, nu gäller det att få med ännu mer av det in på banan. På träning kan han gå med ännu lite mer tryck och vinklade bakben, men än så länge är det en avvägning hur mycket jag kan satsa på tävling. Risken inne på banan är att han kryper ihop eller går iväg, så det gäller att få till det där lilla extra med bibehållen avspändhet.
  
Vad skulle du säga är ”Antons” styrkor och svagheter?
– Styrkor är hans jämnhet och mjukhet, och att han är fin i formen. Han är en otroligt harmonisk häst som samtidigt kommer in på banan och bara vill. En svaghet är att han kan gå lite isär i framför allt passagen, då blir det inte helt synkroniserat mellan fram- och bakdel.
  
Har du någon reserv på gång inför OS, eller är Don Auriello ditt enda ess?
– Ben är på gång, jag tror att han har potentialen, men det är Anton jag satsar på till Rio – absolut. Det hade nog varit för tidigt för Ben som är jättefin men fortfarande grön. För honom får det komma senare!
  
Se Tinnes kür:

Vilhelmson Silfvén intervjuas av SVT:


Läst 26258 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
16
2015

Grattis Ebba Larsson – Europamästare i hoppning!




Under söndagen fick Ebba Larsson kliva upp överst på prispallen i österrikiska Wiener Neustadt. Detta efter att ha vunnit young rider-EM 2015 – på ett imponerande sätt.
  
Efter nationshoppningen låg Ebba och hennes Waterford på tredje plats individuellt. Ett riktigt bra läge inför söndagens final över två omgångar, som hon alltså gick och vann!
Svenska Ridsportförbundet har pratat med lagledare Jacob Hellström på plats i Österrike, han är förstås sprudlande glad.
Ebba har överträffat alla förväntningar och har presterat på max hela tiden. Inte ett nedslag på hela mästerskapet, säger han.

Två år i rad
Förra året stod Irma Karlsson överst på pallen på YR-EM, och ute i Europa talas det imponerat om svensk ungdomshoppning i dag.
  
EM hoppning young rider, totalt:
1) Ebba Larsson, Sverige, Waterford 2,60
2) Kaya Lüthi, Tyskland, Pret a Tout 6,10
3) Guido Klatte, Tyslkand, Qinghai 7,57
15) Elina Petersson, Sverige, Canasta Z 16
  
Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
  
Se segerritten här:


Läst 26763 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
16
2015

Totilas skadad – borta i minst fem månader



FOTO: Tomas Holcbecher
  
Totilas har nu veterinärundersökts – han ströks ju efter att ha rört sig orent bak under torsdagens Grand Prix på EM i Aachen. Och det visade sig att hingsten har en benhinneinflammation (”periostitis”).
  
Totilas har undersökts väldigt noggrant på klinik och enligt Matthias Alexander Raths tränare Sjef Janssen måste hingsten vila i minst fem månader. Han kan inte svara på om det här är slutet på Totilas tävlingskarriär, men säger samtidigt att ”kanske det är dags att pensionera honom”. Något som i så fall, självklart, är upp till ägarna Paul Schockemohle och Ann Kathrin Linsenhoff.
  
Läs mer hos Eurodressage
Läs mer hos Dressage News
  
Om någon av er läsare förstås holländska, här är klippet från nyhetsbyrån NOS där Sjef Janssen uttalar sig.


Tidigare på Hippson.se:
Totilas struken från resten av EM
Lette om ojämna siffror: ”Inte systemet det är fel på”


Läst 43756 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 ... 9 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.