Redaktionens pryltips - Dagens vill ha: En mysig mössa

Redaktionens pryltips

NOV
23
2014

Dagens vill ha: En mysig mössa

Antar att det är fler än jag som går runt och fryser om huvudet – och skulle behöva införskaffa sig en ny mössa. Hur kan förresten alla mössor (och vantar) varje år "bara försvinna"? Jag har spanat in några mössfavoriter som jag tänkte visa för er, nu gäller det bara att bestämma sig för vilken det blir.

Något som brukar hålla mina öron varma under vintern är fleecefodrade mössor, som denna i modellen Camilla från Equiline. Det är alltså en fleecefodrad variant i ullblandning från deras vinterkollektion. Diskret logga fram och tofs i fuskpäls gör att mössan faktiskt känns lite "lyxig". Priset ligger på 269 kr och ni hittar den här

En annan variant på stickad mössa, i ullblandning och med fleecefoder, hittar man hos norska Kingsland. Modellen heter Moncton och har glittriga detaljer och stor logga på framsidan. Priset, som för mig är i saftigaste laget, ligger på 599 kr. Ni hittar den här

En annan snygg mössa hittar man hos Pikeur, dock utan fleecefoder. Det är en stickad modell med boll av fuskpäls på toppen. Priset ligger på 275 kr och ni hittar den här

Hos Equipage hittar ni denna kabelstickade mössa med fleecefoder för endast 199 kr. Finns i både vinrött och marinblått och ni hittar den här

För de riktigt kalla dagarna i stallet räcker oftast inte en stickad mössa, då kanske denna variant är ett alternativ? Den kommer från Hööks populära JH Collection och är en mössa med öronlappar och foder av fuskpäls. Priset ligger på 179 kr och ni hittar den här. Läst 27589 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8709726 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8768622 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8787557 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.