Redaktionens pryltips - Hemma-systemet som filmar dig när du rider

Redaktionens pryltips

FEB
13
2016

Hemma-systemet som filmar dig när du rider


Tryck på "Rec" och få din ritt filmad automatiskt.
   
Att filma sin ritt för att kunna analysera den i efterhand är en mycket bra hjälp för ryttare på alla nivåer. Men vad gör man om ingen har tid och lust att stå vid sidan om och hantera kameran?
    
Vi har skrivit om produkter som automatiskt följer en ryttare tidigare, till exempel FilmMe som Flyinge använder sig av. De riktigt avancerade systemen kostar dock väldigt mycket pengar och är inget för enskilda ryttare. 
Pixio gör samma sak, men till en mer överkomlig peng. I mars börjar "roboten" att levereras till dem som har backat projektet via crowdfunding-sajten Indigogo och till dem som har förhandsbeställt systemet via företagets egen sajt. Om du förhandsbeställer får du grundutförandet för 599 euro. Då det hela lanseras senare i mars kommer systemet att kosta 790 euro.
  
Armband "pratar" med kameran
Pixio funkar helt enkelt så att du sätter på dig ett armband, som kommunicerar med "roboten" som styr kameran. När du trycker på inspelningsknappen på armbandet börjar filmandet och roboten ser till att du hela tiden är i bild.
Använder du en av de kompatibla kamerorna kan roboten även styra kamerans zoom automatiskt. Givetvis finns det en app som gör att du kan styra Pixio från din smarta telefon.


Enheten som roboten följer går att bära som ett armband, du kan fästa den på hästen eller ha den i fickan.
  
Det går att ha flera armband kopplade till samma robot. Den som senast trycker på inspelningsknappen är den som roboten följer. Har du flera armband kan du även, via appen, styra vilken ryttare som ska följas. Pixio har kapacitet att följa armbandet upp till 100 meter bort. 

Här kan du se hur systemet funkar i verkligheten:Läst 76218 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9600923 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9659821 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9678756 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.